Oda TV haberine göre eski TÜİK başkanı Birol Aydemir " yayınlanan verilerde fiyat artışları daha düşük gösteriliyor" dedi. Tabi sepet ağırlığının artık artık paylaşılmadığını varsayarsak şeffaflık biraz düşük kalıyor. 57 kalemin 42 ürününde fiyat artışları daha düşük oranda gösteriliyor.
Enflasyon artışında TÜİK verileri ne kadar gerçekçi?
Sonuna kadar YALAN aklı başında hesap kitap bilen biraz çevresine paranın değerine ve asgari ücretle neler yapabildiğin e bakan birisi anlar TÜİK verileri ne kadar gerçekçi
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Arkadaslar ona engel olamayiz ama bu durumdan faydalanabiliriz. Ben belli basli 3 harfli olsun 6 harfli olaun marketlere bu kurumdan liste gittigine ve hangisinin hangi gun hangi urunu indirime sokacaginin bu listede yeraldigini. Ve o ondirim gunu 3 te birine falan inen absurt indirimlerin tuik verileri elde edilirken kullanildigini dusunmekteyim. Sonuc olarak o yalan enflasyonu yasamak kcin marketlerdeki indirimleri takip ediyorum o hayal dunyasinda yasiyorum guzel guzel😂😂
güvenilmeyecek ya da gizlenecek birsey yok zaten oecd ye bakilirsa Türkiye ve dünyadaki enflasyon rakamlarına ulaşılıyor... web 3.0 semantik internet çağında hiçkimse bir şey gizleyemez.. https://data.oecd.org/price/inflation-cpi.htm