Türkiye'deki yaşam standartlarından memnun musunuz? Ekonomik sıkıntı çeken var mı?

Babam işçi emeklisi ve çalışıyor. Metropol'de yaşıyoruz. Üniversite mezunuyum. İşsizim. Üniversiteden beri bu zamana kadar kılık kıyafet almadım üstüme başıma. Zaten sokağa falan da çıkmıyordum bu zamana kadar ama artık çıkıyorum. Öyle olunca kıyafet ihtiyacı hasıl oldu. Önceden aldığım pantolonlarım falan yıkana yıkana eskidi. Yırtıldı. Çok kilo aldım bluzlarım dar geliyor. Şöyle eli yüzü düzgün bir pantolon, bluz, elbise alayım desem 150-200 liradan aşağı hiçbir şey yok. 5-6 sene önce 70-80 liraya kot alırdım ben ya. 5-6 sene önce aldığım kış botu şu an 250-300 lira bandında. Ben o botu 178 liraya almıştım. Bluzlar pahalı, dümdüz dışarıda giymelik bir elbise 180-200-250-300 lira bandında. Ben üniversite mezuniyet töreninde 2017 yılında 150 liraya kebin altına sırtı açık, dantelli elbise almıştım. Ekmek desen tanesi 2 lira. Pazarda kıçı kırık marul bile pahalı. Mevsiminde sebze meyve sanki turfandaymış gibi ilk hasadındaymış gibi pahalı. Yaşadığım yere koskoca AVM yapılıyor. Kim gidiyor bu AVM'lere alışveriş yapıyor? Herkeste çok para mı var? Uzun zamandır ailecek denize falan gitmedik. Markette et, yağ, peynir çok pahalı. Balık bile çok pahalı. İnsanlara bakıyorum dışarıda hiç de ekonomik sıkıntı çeker gibi halleri yok ya da güzel gizliyorlar. İşsizlik konusunda özel sektörü güvenilir görmediğimden Kpss'den atanarak garanti iş ve maaş sahibi olmanın derdindeyim.
Hiç memnun değilim. Ekonomik sıkıntı çekiyorum. İnsanlardan çekindiğimden utandığımdan gizliyorum.
Çok memnunum her şey çok güzel. Her şey çok ucuz. Siz yoksulsunuz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
İlle de üni mezunu ya da çalışan insan olmanız gerekmez. Ananız babanızı da mı gözlemlemiyorsunuz hiç daha çok insanın görüş belirtmesi bu duruma katlanabilirliğim konusunda olumlu olacak. Diyeceğim ki bir sürü insan var böyle.
Güncellemeler
+1 yıl
Valla kardeşler hanginizin görüşünü EİG seçeceğimi bilemedim. Hepinize katılıyorum. Birinizin görüşünü eig seçsem diğerinin hatrı kalır. Hepinizin görüşünü EİG seçtim sayın. İnşallah bunlardan kurtuluruz. İnşallah ekonomi düzelir. Paramız değerlenir. Milliyetçi olup da bunları destekleyenlerin Allah b*lalarını versin.
Türkiye'deki yaşam standartlarından memnun musunuz? Ekonomik sıkıntı çeken var mı?