AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
Yaşadığın ile göre değişir lakin yine de kendin bulsan daha iyi olur ama görücü usulü olursa biraz zaman geçirip tanıyıp karar vermeni öneririm ben üniversite mezunuyum iş bulamıyorum ama eşim çalışıyor ve gayet de geçiniyoruz senin kadar maaş alıyor ama çocuğumuz yok
Geçinirsin. Bütçeye göre hareket etmek gerek tabii.
İstanbul da İzmir de evin yoksa zorda kalan çoğu ilde gayet yeterli
Gayet iyi bir şekilde geçinirsin. Ne iş yapıyorsun ki?
Geçinirsin ama sadece geçinirsin. Anadan babadan kalan evin araban yoksa bir ömür kirada yaşar orta halli bir araba alır. arada gezip dolaşırsın.
Aç gözlü birine denk gelirsen 70 bin kazansan da geçinenezsin !!
Tabiki geçinirsin tabi bulunduğun şehirde önemli 😊👍
Görücü evlenme ustam ne kadar görücü evlenen akrabam varsa hepsi bosandı severek evlenenler maşşallah hala evliler görücü iyi değil kendin aşil olarak evlen severek evlenme gibi guzeli olamaz
Hepsi mi boşandı? Neden acaba?
@Yomeyamo sevgi yok ki ortada sırf cocuğum olsun diye evlenmek yanlış aşkla tutkuyla evlenmenin guzelliği var bi kere görüxü usulü iyi olmaz
Diyorsun. Görücü usulü olmayanlar da sürdürmüyor ama. Nasıl olacak?
@Yomeyamo valla ben olsam aşk evliliği yaparim sevmediğim sırf dünyada 1 cocugum olsun diye biriyle evlenmem aşk evliliği kadar güzel bişey mi var onun tutkusu yeter.
Hanımın aç gözlü veya savurgan değilse çokta güzel geçinirsin.
Ucu ucuna, bir dahaki zammı bekle , sonra karar verirsin.
Karşına senin sevdiğin birisi çıkmadığı sürece evlenme. Geçinebilirsiniz tabi harcadığınız paraya da bağlı
İstanbul İzmir bursa şehierledeysen aç kalmadan teker yuvar gidersin
Kardeş bı s. ktir git ya adam asgari alıyor çokluğunu çocuğunu okutuyor sorduğunuz sorulara bakın ya
Asgari ücret alan adamın kendisine değil. çoluğuna çocuğuna saygısı yoktur. Üniversite okusaymışta kazansaymış derler adama.
Çok cahilce bı düşünce temizlik hizmetinden tut burokratina kadar her mesleğe ihtiyacımız var şu pencerelerinizi biraz insanlığa açın derler insana
Vasıfsız bir elemansa ve evlenmişse bu hayatta köpek olmaya mahkum olmuştur benim gözümde. Hiç bir iş yapmayan adamı kim alsın ve asgari ücretten başka ne maaşı verebilirler.
@XavaXava her insanın okuma fırsatı olmaz şanslı doğulmaz dunyadakı tum bebekler gecimini saglaması gereken aılesı ve ya sırtına yuklenılen maddı sorumlukları olan.5yasından bakkalda (en ıyı ıhtımal) kucuk hamallıgı yaptırılan larda vardır. Evet okumamış asgari ucretılının degıl cocıguna kendısınıne bıle yararı yok. Asgari ucretlı dıye cocuguna saygısı mı yok? Boş yapma. Ve dunyada bır suru unı lı ıssız ler. Boş yapma beynin olmadığı kesin
Teşekkür ederim ben cevap yazma gereği bile duymadım çünkü duymak görmek istemeyenin kulağına bağırıp gözüne soksan fayda etmez
@uzunkalin2222 2021 Yılında okumaya fırsatı nasıl olmuyormuş. Açacak youtube'dan videoları izleyecek. Her yerde teknoloji var artık. Evet güzel bir gelecek yaşatamayacağı için çocuğuna saygısı olmaz.
Yıl 2021 online eğitime elinde ekipmanı olmadığı için binlerce çocuk katılamadı
Açacak kitaplardan okuyacak o zaman.
Teknoloji vardı hani
En kötü ihtimal kitaplar en kötü ihtimali söylüyorum zaten. teknoloji var zaten eğer yoksa kitaplardan bakacak. İnternet kafeye gidecek izleyecek o zaman.
@uzunkalin2222 Boş yapan sizin gibiler
@XavaXava Allah sınasın diyelim kardeş.
Bizde kazanıyoruz görgüsüz gibi buraya yazmıyoruz ya
7 bini bırak arkadaşım haftada 600 dolar kazanıyor sen neyin kafasındasın
İşin içine çocuk girmediği sürece geçinebilirsiniz. Fakat evlenmeden önce yatırım yapmalısınız bence. Ev vs. almak gibi. Onun dışında görücü usulü bir evlilik yapmanızı tavsiye etmiyorum, umarım tanıdığınız, sevdiğiniz biri ile birlikte olursunuz.
Zor geçinirsin. Kendine araba ev alacak olsan en ucuz bir araba için bile ayda 5 bin borca girersin. Artık çift maaşsız geçinilmez.
Eximde 3,500tl ile kıt kanaat geçiniyorum diyerek, bi güle 20tl cok diye almadi. Gerisini sen düsün :)
İstanbul'da şu an ki şartlarla 3.500'e ev geçindirenleri biliyorum ki senin maaş iki mislisi yani neden olmasın?
Orta sınıfa alt sınırdan göz kırparsın
istanbuldaysan alt sınıf
Karşındaki fazla şeyler istemiyorsa sıkıntı yok yok düğün yok takı bunlar olmazsa geçinirsiniz amacınız aynı olması lazım
Geçinemezsin. Ben 2-3 ay çalışmadığım dönemde erk arkadaşımla kaldım. Aynı ücreti alıyorsunuz. Sadece mutfak için alışveriş yaptım ve çok uygun şeyler almama rağmen iki ay zorlandık. Şimdi evime geri döndüm çocuk zorlanıyor ödeyebilmek için
2 kişi 7 bin lira ile gecinemediniz mi gerçekten? Tamam günümüz koşullarında zor ama 2 kişiyi de gecindirir ya
Asgari ücretli nasıl geçiniyor peki hic düşündün mü Rabbim herkese bi kolaylık sağlıyor iste
Evin kirası, araba masrafı, elekt su mutfak alışverişi... bitti valla
Bu süreçte bir kere bile dışarda yemek yemedik, kahve içmeye bile çıkmadık dışarı. Allah herkese kolaylık versin.. her şey çok pahalı.
Birçok insan asgarî ücretle geçinmeye çalışırken 7000 iyi be
Geçinirsin rahat. Burada yazan vasıfsız çalışan, asgari ücret kazanan adamların yorumlarına bakma.
Vasıfsızlık cok zor
babam da okadar kazanıyo iki kardeşiz gayette geçiniyoruz, ben hayatımdan memnunum
Evlen ama sevdiğin insanla evlen saçmalama görücü usulü felan.
Görücü usulünde bir sorun yok. Aramızda mutlu olanlar var ;)
Evet bu zamana kadar konuştuklarından hayır gördün mü? Senin saçma dedigin evlilik uzun sürüyor sevgili dedigin anca gönül eğlendirir ağlarsın aylarca senelerce yaşın ilerler bir de bakmışsın ben neler yapmisim güvenme kendine valla karşındakine de insanlar maske takıyor seni bırakıp gider
@Hayatıdogruyaşa Öyle abla mal bunlar yeminle evliliğin ırzına geçtiler sanki görücü gelen kişiye aşık olamıyorsun gibi bir algı var bunlarda her hoşlantıyı da aşk sanıyorlar bunlar 2 3 tane sevgilisi var sorsan hepsine de aşığım der en başlarda ama sonradan dank ediyor kafaları
Aynen öyle katıyorum millet alışmış erkek kız değiştirmeye sanki patates domatestir kir onun bunun kalbini hakkına gir çek git yok böyle bisey
Çok saçma bi düşünce ben nişanlımla görücü usulü tanıştım aşık oldum aramızda saygı sevgi var gayet iyi anlaşıyoruz yıllarca sevgili olup gezip tozup sonra ayrılanlardan daha ciddi ve güzel giden bir ilişkimiz var görücü usulünun amacı belli ki ciddi ve güzel ilerliyor
Aynen öyle en güzeli görücü usulü
Ay nasıl da kudurmuşsunuz hahah bu benim düşüncem gidip görücü usulüyle tanıştığınızı sanıp konuştuğunuz insanlara kudurun
Gerçekten kıymet bilseler olsa bu zamana kadar kimden hayır gördün birisi oldu mu? Doğru oldu mu sözünde
Adam olsalar birisi olsaydı diyelim ki ama amaçlari başka
Görücü usulü ile tanıştığınız insanlar size zembille mi gönderiliyor nasıl bu kadar eminsiniz onların mükemmel olduğuna? Ben sevgili olmayı savunmuyorum farkındaysanız ben görücü usulüyle tanışıp evlenmeyi savunanları anlamıyorum.
Hiç kimseden emin olamazsın ki zaten kimsenin içini bilemezsin sevgili de olsan ona bakarsan sürekli kırılıyorsn belki seni kandırıyor başkası var veya seninle baska amaçla konuşuyor zaten herşeyi görüyorsun ortada emin olmak değil önemli olan hayırlısı olması yoksa kim olduğu önemli değil görucuymus Sevgiliymis ama gordugum kadarıyla ne kadar seviyorsan o kadar yıpranıyorsn bu hayatta
Yoksa sevgili senle gönül eğlendirir genellikle öyledir yılların gunlerin saatlerin geçer beklersin beni istesin evleneyim diye ama gelmez :) sende beni seviyor sanırsın halbu ki sen sevmişindir onun umurunda bile degilsindir görücü de de hata var insanların içini bilemeyiz ben asla savunmam şu iyidir diyemem ama gordugum kadarıyla öyle ilişki uzun sürüyor
Bana da aşırı saçma gelirdi ama neden olmasın hiç değilse adamlar çabaliyorlar evlenmek için sevgili ise kandırıyor:) kim bilir kaç kişi var hayatında kimse doğru değil sadık değil
Tek amacı evlenmek olanlar için geçerli bu düşünceler. Umarım görücü usulüyle tanıştığınız insanı evlendikten sonra tanımazsınız, iyi günler.
Ne demek istediğinizi anlamadm?
Ama çok gören basina gelir
Basında tanırım ben merak etmeyin aklınız almaz sizin bazi şeyleri
Başından tanıdığınız için eski sevgilileriniz hakkında bu kadar dert yanıyorsunuz sanırım. Neyse büyük konuşmayacağım. Uzaklaşır mısınız artık.
Sonuçta sende görücü evleneceksn kimseden hayır görmediğini anlayınca:)
Kimse umurumda değil emin olabilirsin 😉😉 eski eskide kalmıştır ama herkesi adam yerine koymamak lazim gözünü ac diye diyodum
Sende bisey görmedin itiraf et :)
Zaten buyuk konuştun konusmasi mi var insanın başına herşey geliyor valla neyse hayırlısı En doğrusunu Allah bilir biz bilemeyiz iyi günler
Gizli kafasız görücü usülünde bozuk adamla niye evlenesin zaten akılsız karı görücünün amacı zaten düzgün biriyle evlenmek be beyinsiz ahmak ailen sana gidipte saçma sapan kız damat bulacak değil ya en iyisini bulup evlendirmeye çalışıyorlar görücü en iyisidir boş laga luga yapmak görüyoruz sizin aşklarınızı
Ya s. Git.
Gerçekler zorunuza gidiyor niye eskiden bu tarz sorunlar yoktu herkes görücüyle evleniyordu niye şimdi herkes aldatmaya ayrılmaya başladı çünkü aşkınız yalan dolan ve geçici olduğu için
@KareciÇocuk19 boşver kim ne yaparsa yapsın sevgiliyle evlendikten sonra gerçek yüzünü görür o zaman tanır
Hem herşey nasip kısmet evlilikte kismettir her şey güzel gidecek diye kural yok herkes kendine çok güveniyor ama gelin ata binmiş ya kısmet demiş 4 duvar arasında belli olur kim iyi kim kotu😉 ama sevgili doğru değil... anca gönül eglendiriyo anca yaşını geçirir girer 30 40 50 bisey yok... bos. Olur
Hem kimsenin ailesi karaktersiz insanla evledirmez o yüzden sevgili yapması boş olur kavuşamaz yani
Öncelikle ister görücü usulü olsun ister sevgilin yıllarca gezip tozsanda aynı evin içine girmedikçe onu tamamen tanıyamazsın bu her ikisi içinde geçerli yıllarca sevgili olup evlenen sonra mutsuz olup ayrılanlar var demekki neymiş yıllarca sevgili oluncada karşındaki insanı tanıyamıyormuşun eğer tezin bu şekildeyse yanlış
Evleneceğim kişiye bağlı doyumsuz paragöz ve israf yapan biriyse geçinemezsin diğer türlü geçinilir
Bence tek yaşa daha iyi devir kötü ya Parana yazık etme
Geçindirirsin fakat kadının da çalışması daha iyi olur.
Azmisya benim aylik 30000 ben zor geciniyom bekar olunca 7000 az
Ayda 77 bin alsan yine bizim kızlara yetmez boşver evlenme
Aynı maaşı alıyoruz, ben bekar halimle zor geçiniyorum 😅
Birak beni al sen saka saka ne is ki 7 bin merak ettim ayrica bekarlik sultanlik evlenme
Kanka eğer evlilik masrafı hazırsa ve herşey tamam ise evlen. ama diyorsan bunlar hazır değil diye biraz birikim yap öyle evleniver
2800 le de geçinilir 100000 lira ile de çünkü gelir artarsa lüks artar
3000bin lira ile geçiniyor ailem çocukluğumdan beri hala da öyle İstanbul'da yaşıyoruz bu arada çocukluğumdan beri 7bin lira ile hayli hayli geçinirsiniz *2 çocuğuz*
Geçinemezsiniz bence. Artık türkiye şartlarında zor
kira 1500tl
kıyafet 300
araba taksiti 1500
pazar 700tl
market 1000
zart zurt 600tl
geçinirsin ama çok lüks değil ama ilerde işinden zamda alma ihitmali avrsa güzel olur
Kira 1500 nerede oyle ya
@Büşra_riri azmı
bizim burada 700 falan
@Büşra_riri İstanbul'da mesela biz fatihte oturuyoruz bizim evinki 2200tl falan ama burda 1500tl de güzel ev var o yüzden dedim tabi yerinden yerine farkeder
Hmm anladim orada pahali olabilir haklısın
Aslinda 1500 bile fazla İstanbul bile olsa
@Büşra_riri ne yazıkki türkiye şartları
Evet maalesef
Bence gayet iyi bi gelir. Zorluk yaşamazsınız. Ne iş yapıyorsun ki
Gayet iyi bi maaş bence asgari ücretle ev geçindirenler var kolayca ev geçindirebilecek bir ücret
7 bin papel güzel para kanka git gez dolaş hayatını yaşa acele etme boş yere zatwn kefenin cebi yok isterse milyarların olsun yiyemedikten sonra
Tabi geçirirsin asgari ücret alanlar geçiniyor sen mj gecinemiceksin bu arada mesleğin nedir
Asgari ücretle çalışan erkek ler bile evlenmekten bahsediyorsa sen 7000 lirayla geçinirsin🤗🤗🤗
Ben yıllık 100-150 bin arası kazaniyorum ama yetmiyor
Geçindirirsin kardesim gönüller bir olduktan sonra belki eşim de çalışmak istet daha rahat geçinirsiniz
Geçinirsin evlencegin kadın çalışkan ise evi çevirir ve senin 7.000 TL yanında az gelir eğer ki şöyle koca parası yiyecem derse vay haline
Günümüzde kadın da erkek de çalışmalı bence.
Nerede yasadiginiza bağlı biraz. Kira vs derken ne kadar masraf çıkar bilemeyiz.
Kardeşim sakin evlenme gözünü seveyim evlenme. Bir kişi bir kişidir evlenmeyin lan ne var bu evlilikte yasa hayatını boşver!
Abi pişman mı oldun
Hemde ne çok. Boşanma ramak var
Abi anlatır mısın mesela ben neden evlenmemeliyiz
Biz**
Kardeşim evliliği ve kadınları Einstein olsa sana burda anlatamaz yüzyüze olsak anlatırdım evliliğin ne olduğunu çağımızın kadınlarının neden evlendiğini vs (dilim döndüğünce) zor kardeşim zor doğru kişiyi bulman lazim. Buldun diyelim evlenince herşey değişiyor! Her evlilik aynı değil tabi ama ben mutsuzum açıkçası ve yolun sonundayim. Adam gibi avukat bulsam boşanacam evlilik haksa boşanmakta hak. medeni bir sekilde son vermek lazim.
Ya evleneceğine gez dolaş evliliğe. yapacagin masrafı iş kur yurt dışına git Avustralyada yasa mesela müthiş bir yaşam var orda. Kaç git kardeşim.. ne iş yapyorsn bu arada
Abi zaten günümüz Türkiye sinde evlenmek imkansız gibi bişey evlenmicem bende aç karnımı doyurıyım yeter kafasindayim
Ben öğrenciyim abi
Aman kardeşim oku okulunu yabancı dili ihmal etme. Yabancı dilin yoksa 100 iş bulursin yabancı dilin varsa 100000 iş bulursin 2 yabancı dilin varsa 1000000000 iş bulursin önceliğin dil. olsun kardeşim tavsiye.
Abi Rusçam var ama afedersin bi boka yaramıyo
Ben 14500 gelirim yetiyor ama istediğim gibi yaşayamıyorum tek başıma
Para yönetimi başka birşey.
Kimisi 3 bin ile geçindirebiliyorken kimisi 10 bin ile zorlanıyor
1 2 sene geçinirsin sonrası sıkıntı ev falan da yoksa zor
Asgari ücretle geçinen insanlar var köy şehit insan değil önemli olan paranın tutumlu bi şekilde kullanmasi
Asgari ücretle gecinilemez malesef sadece hayatta kalınır.
Yasadigim yerde geçinen insanlar var mecbur yapılacak bişey yok
yani geçinirsiniz de en fazla 2 çocuk yaparsınız. ayrıca önceden birikim yap, evlendiğinde paran taksitlere giderse bu kötü bi durum olur..
Geçindirirsin ama sadece geçindirirsin knk eski eğlencelereni paralı hobilerini biraz unut
Gecinirsiniz ama cocuk olursa sıkıntı başlar bence türkiye çokta ucuz bi ülke değil çünkü malesef
Sıkıcı hiç tanımadığın ve aşık olmadığın birisiyle zevkte olmaz
Kanka 9 bın tl alıyorum memurum tek basına yasa tek basına ye parayı ye ez tavsıyem
Açık olup sevdiğin biri yoksa evlenme akıl mantık karı değil kendin ye o parayı
Aşık
Köyde yaşadığı çalışamayacağı anlamana gelmez karşındaki insan insan olursa gözü gönlü tok olursa fazlasıyla heçinirsin yok doyumsuz olursa 20.000 kazan geçinemezsin
Asgari ücretle 4 çocuk geçindiren aileler var önemli olan savurgan değil tutumlu olmak
Geçinirsin, eşine bağlı olarak fazla fazla yeter bi evi çekip çevirmeye