Kripto paralara dünyada ve ülkemizde büyük bir ilgi var çok büyük karlar getirmesi bu ilgiyi daha çok arttırıyor. İnsanlar bu artışı ve karı görünce kredi çekip para yatırıyor nasıl olsa kardan bu krediyi kapatırım diye. Bitcoin ve Altcoinler olarak geçen bu dijital paralar için ülkemizde halen bir yasal düzenleme bulunmuyor sadece özel şirketler aracılığı ile alınıp satılabiliyor. Tabi bu noktada devlet güvencesi olmadığından çok büyük riskler alınabiliyor. Peki sizin bu konuda yatırımlarınız oldu mu? Ne kadar kazandınız yoksa zarar mı ettiniz?
Evet büyük riskli
Hayır riskli görmüyorum kazancı iyi
Devlet desteği olmadan böyle bir riski göze alamam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bitcoin ve altcoinler sizce riskli bir yatırım aracı mıdır?
Değerli Fenomen Dostum, öncelikle Merhabalar! Umarım sağlığın ve keyfin yerindedir. Malum pandemi dönemindeyiz, bu anlamda maske - mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek zorundayız. Sorunuzu okudum, gayet açık ve net. Bence BitCoin riskli bir yatırım aracıdır. Çünkü: - Devlet kontrolü altında değil. - Yasal yükümlülük sahibi firma ve bireyler ortada yok. - E Cüzdan olarak adlandırılan şeyler bir gece de içi boş hesaplar olabiliyor. - Dolandırılan ve intihar eden kişiler gördük. - Ani düşüş ve yükseliş yani spekülasyon fazla. Bu ve bunun gibi bir çok sebepten dolayı dijital paralardan uzak duruyorum. Fiziki olarak kullanımı olan ve devlet tarafından bilinen yatırım araçlarını tercih ediyorum. Saygılarımla...
Size sonuna kadar katılıyorum güzel açıklamışsınız öncelikle bir yasal düzenleme şart, banka kanallarınca yapılması gerekiyor, her şeye rağmen ben altı boş olarak görüyorum coinleri aşırı bir yükseliş oldu.
Bir kaç aydır takılıyor ufaktan.. kripto para geleceğin parası gün gelecek her ülke oendiy kripto parasını çıkaracak bundan kaçış yok. Kağıt ve madeni para tarih olacak maaşınızı alışverişi herşeyi bunun üzerinden yapacaksınız kerem dediydi dersiniz hastalıklar bitmeyecek korona bitse başkası başlar encok temas paraya yapılıyor bu kalkacak kağıt israfı işçi mürekkep ıvır zıvır.. BTC sen alıp satiyom zararım yok aman aman deve kazancta yok eskiden fazla değil altı ay önce alıp beklesem geçen kabaran hesapladim 35 bin TL alım yapsam şimdi 200 binin üzerinde olurdu 6 ayda.. BTC de satışları yaparken 3 puan aşağı idi şimdi 5.20 gibi alım satım çıkış iniş yani parayı onlar vuruyor çok sürmez devlette yakında vergi getirir. Kazanç kazanç aslan midesine iner.. ama şu var kripto para kesinlikle geleceğin parası dediğim gibi her ülke kendi kripto parasını çıkaracak bundan kaçış yok...
Arkadaşlar milletten duyupta coin almayın araştırıp ona göre karar vermelisiniz. Kripto paralar riskli yatırım araçlarıdır. Parayı basmadan önce iyicene araştırma yapılması gerekilir. Eğer oynamak istiyorsanız kaybetmekten korkmadığınız bir parayla deneyin.
Zaten büyük oynamazsan kısa vadede çok kazanamazsın bu da zengin oyuncağı olduğunu gösterir. Fakat uzun vadede (en az 3 ay) küçük paralar iyi kazandırabilir bence
O durumu yurdışında bazı bankalar yapmaya başladı yani anlayacağın Türkiye'ye bence 2 seneye bankalara geleceğini umut ediyorum. O zaman daha güvenli alım satım yapılabilir.
Dikkat dikkat! Altcoinlerden totalde 450 tl zarar ile sesleniyorum. Ama bu zararı kapatacak kârlar da elde ettim. Kripto yatırımına büyük bir bütçe ayırıp, paramı riske atmadım. Yüksek rakamlarla girmeye cesaret edemezdim.
Coin ve tokenlar arz/talebe göre yükselme ve düşüş yaşıyorlar. Bu sebeple hareketlerini kestirmek zor. Kripto para yatırımı yapmadan önce; riskler tanınmalı, bu konuda araştırmalar yapılmalı ve coin gündemi sıkı takip edilmeli. Sonra aksiyona geçilmeli.
Kesinlikle katılıyorum size, altın ve gümüşe gözüm kapalı giriyorum ama nedense bitcoin ve altcoinler beni tedirgin ediyor içimden bir ses girme diyor ve duruyorum alışamadım hızlı yükseldiği gibi anında da düşebiliyor sanki altı boş gibi, şişirilmiş bir balon gibi her an patlamaya hazır, çok canlar yakar bu coinler.
Evet altı tamamen boş coinlerin, dünya para üzerine kurulmuş ama bunlar normal insanların gireceği yatırım tarzı hiç değil sadece şirketler ve zenginlerin kar oyuncağı onlar kaybetseler o kadar dokunmaz ama Türkiye'de aileleri yok etti o coinler :(
Herkes altcoinlerden bitcoin sıçraması bekliyor. Onlar yüzünden ekran kartı alamıyorum oyun için hepsi servet oldu. Kısa vadede patlasa şu işler hiç üzülmem şahsen.
Yani ama önce Türkiye'de bir yasal düzenleme olmalı diye düşünüyorum evet Bitcoin ve altcoinlerin yükselişi çok hızlı ilk çıktığı günleri hatırlıyorum da o an girseymişim parayı baya katlamıştık :)
Bu konu da ciddi zararım oldu.. şu an halen coinim var mı? Evet.. Fakat öğrenene kadar çok ciddi rakamlar kaybederek ödedim.. Özellikle finans bilgisi olmayan ve kolay para kazanma peşinde koşanlar çok kolay bir şekilde zarar edebiliyor.
Burada ki sürükleyici şey; çalışmadan ve çok kazanmak..
Ben genelde bu aralar gümüş gramdayım ama düşünüyorum Bitcoin'i ama yasal düzenlemeler olmalı çünkü burası Türkiye ve Bitcoin konusunda çok insan dolandırıldı.
Altın uzun süreli bir yatırım aracı alıp unutacaksınız yani al sata fazla gelmeyen bir emtia sonuçta. Ama insanlar bugün alayım yarın kazanayım dedikçe kaybediyorlar.
Valla bu sabah 1 btc 495 bini gördü o an kârım 550 civarıydı. Alacaksan btc Türk var orası en iyisi 👍 caiz değilmiş yani harama girebiliyormuş kazanç. Sen bilirsin yine de 😅
bitcoin en güvenilir dijital varlıktır. dikkatli oynandığı zaman herkese kazandırır. sadece grafik öğrenerek ve kendi kararlarınızla ciddi oranda kazanç sağlayabilirsiniz.
Bir sürü altcoin var piyasa da onlar riskli olabilir ama Bitcoin uzun vadede kazandirir yatircaksin Bitcoine 3 5 ay hic bakmicaksin yukseliste oldugu donemde de saticaksin parani alicaksin
Ben yatırım yapıyorum riskli oldupunun farkındayım bu işi bilmeden ya da bir referansın olmadan yapmak kolay değil ben 20 bin tl lar da ettim yeri geldi param yarıya da düştü doğru yatırımlarla kazanırsın ben güvenilir kanalları ve analistleri takip ediyorum youtube dan ve onlarla hareket ediyorum, kafama göre iş yapmadığım sürece ve ya mantıksız bir hamle zarara uğramadım