Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan yerli dijital paranın alt yapısının hazırlanmaya başladığını söyledi. Bilirsiniz, bizde de bir şeyler hazırlanmaya başladığı anda ilk akla gelen ona ne isim vereceğimiz oluyor. Sizce yerli coin'in ismi ne olmalı?Ben KurtCoin ile başlamış olayım 😂
Erdoğan: "Yerli dijital paranın hazırlıklarına başladık" dedi. Sizce yerli Coin'in adı ne olmalı?
looser olmalı.Çünkü türkiyede yapılan nerdeyse çoğu şey değer kaybediyor. Global de tl gibi o para da göz ardı edilmiş kaybettiren paralar arasına giricektir. Nedense bunu çok kesin net söyleyebiliyorum. Siyasetçilerin türkiyeyi temsil edememesi çok büyük rol oynuyor olmasından dolayı yatırımcıların kaçması ve değerli firmaların satılması geri kalan firmalar da çer çöp olmasından dolayı başarısız bir girşim olucaktır tr sanal para çıkarması. Ayrıca zaten yatırımcının güvenmediği bir ülke parasına nasıl o ülkenin sanal parasına güvenebiliceklerini düşünebiliyolar 😂
Adından çok bu takas aracı ile senyoraj gelirlerinin tamamı devlete kalabilir.
Böylece bankacılık sisteminin aşırı kaydi paraları yerine piyasanın ihtiyacı kadar para arzı ile enflasyon çok daha kısa sürede kontrol altına alınabilir.
Ayrıca bu gelirler sayesinde devlet kısa zamanda borçlarından da kurtulmuş olur.
Adı ne olursa olsun önemli değil değeri olmadıktan sonra. Çünkü bu çıkarılması düşünülen veya planlanan sanal para TL ile eşit olacak, yani 1TL eşittir 1 Türk sanal coin olacak. Varın gerisini siz hesaplayın...
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
227
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Blockchain teknolojisi devletlerin oyuncağı edebileceği bir sistem değildir, bu yüzden yerli kripto para denen birşey yoktur. Kripto paralar özgürdür herhangi bir şahıs, şirket veya ülkeye ait değildir ait olanda kripto para değildir (Örn; Xrp). Genel olarak teknolojisi ve hayatımıza getirdiği yenilikler önemsenir eğer bu yola baş koyacak yerli bir ekip varsa bize neleri sunacak önce bunlara bakmak lazım arkasındaki teknoloji herşeyden ötedir.
şu an herhangi bir vatandaş bitcoin ağını çatallayarak yeni bir coin açığa çıkarabilir tabi bir teknolojisi olmadığı için çöpten farkı olmaz orası ayrı (dogecoin istisna, kalbimizde yeri başka ondan örnek almayın).
Kripto paraların amacı bir otoriteye, gruba veya merkeze bağlı olmamak ama henüz kripto paraların amacını bilmeden yerli coin diyorlar. Sen mi basacaksın yerli coini, zaten basılmışı var TL, kripto para yerli olmaz, merkeziyetsiz ve belli algoritmalarla üretilir ve herkes bu üretime katılabilir.
Yok burada maksat merkez bankası rezervleri nerede dendiği zaman cevap verebilmek. Nasıl olsa sanal sıkıntı yok. Kalkıp çok koyunumuz şey pardon coinimiz var deseler kim ne diyebilir?
İsim olarak da “Bid’e boyle coyum” ya da “Sıze coyum” olabilir. Mütahitlere de “coyum” şeklinde ödeme yapabiliriz belki böylece
Geç kalınmış bir proje zaten çıkacak olan TL ile eşitleneceği için Uds = tether gibi olacaktır Bunada gerek yoktur zaten dijital olarak Fiat paralar adı altında borsalarda try olarak kullanılıyor türk lirası
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hani alın teri dökülmeden kazanilan para haramdı.. simdi o para deger kazanınca haram para kazanilmis olmuyor mu.. sonucta alin teri dökmeden kazanilacak.. bunu chp yapsaydi coktan chp liler muslumanliktan ne anlar diye haykirmaya baslardi bazıları.. bye
Yerli ve millk bir adi olacaksa eğer kesinlikle adı Aminacoin ya da aminakoin seklinde olmali valla o zaman bu para turk milleti tarafindan cok tutar cok rağbet gorury
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Angelina Jolie'ye sormuşlar "Dünyanın en yakışıklı adamı ile evlenmek nasıl bir duygu?" diye. O da demiş ki "Bilmem ki, bu soruyu bana neden soruyorsunuz Emine Erdoğan'a sormalısınız" demiş
ne kadar gerekli olduğu tartışılır şu an ekonomi adında kötülerdeyken cebimizdeki paranın uluslar arası değeri yokken dijital para ne kadar işimize yarayacak ki. hayırlısı Allahtan.
Ay yeter ya bu da. Yerli araba dediler yerli uzat istasyonu dediler simdi de para. Hani nerde acaba? Hepsi sözde daha bi tanesini kullanamadik göremedik atıyor attikca. 2023 e zemin hazırlıyor. Hicbiri olmicak. Yalan.
Bir vızıltı geliyor sanki, kendini bi bok zanneden, CAHİL, milleti ötekileştiren, aşağılayan hemde haklı olmadığın hâlde. Eğer senin kapasiten olsaydı böyle bir yorum yapmazdın yapsan bile hatanı fark edip silerdin. Sen AHMAKÇA APTALCA düşünüyorsun. Adın gibi ezberle CAHİL.
Bak insanları da yerden yere vurmak istemem, HERKESİN kendi iyi kötü tonlarca özelliği var ama sana KAPASİTEN YOK DERKEN HAKLIYMIŞIM. Zaten başka bir soruda kendin de ifade etmişsin üni ye hazırlandığını bu arada sen hazırlanırken ben ilk yılımda tonlarca zorluklara rağmen 1 yılda 1 üni bitirdim asıl üniversitemde tıkırında çok şükür. Kusura BAKABİLİRSİN senin seviyene indim ama sen kaşındın
TL den farkı olacağını sanmam. Bunlar kesin takip edilebilir olanı yaparlar. Bu nedenle kimse rağbet etmez. Coin özelliği takip edilememesi en öne çıkan özellikler bakımından.
Bir Coin'in merkezi olmazsa takip edilemezse hırsızlık yapa bilirsin, aldığın verdiğin kayıt altına alınacak ki hırsızlık olmasın kısaca bildiğim kadarıyla merkezi olan koin olacak.
@TevfikKOLAYLI mesele kandırılması değil zaten. Bahsettiğim şey cazibesinin olmaması, güvenli hissetmemek. Bu da kullanıma karşı temkinli yaklaşmaya sebep olur. Malum bizimkiler fişlemeye çok yatkın.