Tavrını çocukça buluyorum. 500 liralık banknot için gerçekten geçerli bir delilin var mı? Ne haberlerde ne de gündem de böyle bir şey dile gelmedi çünkü. Gerçek bir delilin yoksa şu an bu yaptığın yalan haber ve toplumu galeyana getirmeye giriyor. Ayrıca Cumhurbaşkanıyla da hakaret içeren bir paylaşımın olmuş.
Avukat veya savcı değilim ama bu yaptıklarının hapis cezası var diye biliyorum.
Cumhurbaşkanını sevmiyor olabilirsin fakat iftira atma ve hakaret etme hakkı vermiyor bu sana.
Şahsen hiç bir siyasi partiyi desteklemiyorum. Hiç birine karşı sevgi veya nefretim yok. Gidipte birilerine iftira atmıyorum. Sevmiyor olman iftira atma ve hakaret etme hakkını vermiyor sana.
Neyse bir Türk vatandaşı olarak, vatandaşlık görevi mi yapmalıyım. Egm online ihbar hattına şikayetimi oluşturuyorum. Delilleri ekran görüntüsüyle aldım.
MADDE 217/A- (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır