Bu paylaşımın altında bir paylaşım gördüm hoşuma gitti. Onu da paylaşayım sizlerle ; "Adam değişmemiş yine ağzında sigara yüzünde sakal üstünde pantolon tişört. Değişen onun parayı bulduğunu gören diğer insanlar. Çöp toplarken yüzüne bakmayan insanlar parayı bulunca sağında solunda poz verir." Ne kadar da haklı... Parayı bulan elbet değişir bir nebze ama etrafındakiler daha çok değişir...
Ham kişiler değişir. Elimin altında şu anda harcamak istesem 1.120.000 liraya yakın bir meblağ var ve hiç umurumda değil. Çünkü yaşamın tadı için para amaç değil, küçük bir araçtır. En önemlisi iman, sağlık ve hayırlı bir hayat ile imanlı bir ölüm. Dünyalık içinse kimseye muhtaç olmadan lavaboya gidebiliyor, yemeğinizi yiyor ve üç kuruşluk da olsa kuru ekmeğiniz varsa zaten zenginsiniz.
Ben de aynısını yazacaktım adam değişmemiş parasının getirdiği imkanları kullanmış hatta kullanmış mı o bile belli değil alt tarafı 2 tane kızla fotoğraf çekilmiş ne yapsınAmk
Bizim toplum insanlar sürünsün istiyor parası olsa bile fakir hayatı yaşasın falan..
Parasız insan kendisi gibi davranamaz zaten. Ne zaman oaraya güce kavuşur o zaman olmak istediği kişiye dönüşür yani parayı bulan değişmez, artık sadece kendi gibi davranmak konusunda özgürdür
Para yeni giysiler demek.. Para yeni uğraşlar demek.. Para yeni tecrübeler demek.. Para kültürel gelişim demek.. Para "yeni" ile başlayan birçok cümlenin başlangıcı demek. Parayı bulanın iyi veya kötü yönde değişmesi oldukça normal. Parayı buldu hemen değişti be klişelerini atın bir kenara. Yeşilçam çekmiyoruz.
Evet, degisir. cevresi, sosyal statusu ve harcadigi para yukselince, once cevresindeki kisiler sonra da kendi degisir."muhur kimseyse Suleyman o dur" denirdi eskiden. simdi ise: para kimdeyse, guclu o dur.
Parayı bulunca insanın hayat kalitesi doğal olarak yükseliyor buna bağlı doğal bir değişim oluyor gayet de normal ama çevresindekilerin o insana yaklaşım şeklinin parayla alakalı olarak değişmesi çok kötü