Paraylan kendisini bir şey sandığı için...paraylan kendisini adam sanmakta. Dünyanın devri maddeye baktığı için insanlarda ona değişim kazanmakta. Yaşam yalanları daha çok getirir. Mesela bugün sizler internette birbirlerinize sorular yöneltip cevaplamaktasınız. Bunu 30 sene önce yapabiliyormuydunuz ve bugün sizler bildiklerinizden vazgeçebilirmisiniz? İşte koşullar değiştikce insanlarda ona göre değişim sağlamaktalar. Bugün daha çok kendi akıllarını beğenenleri göreceksin. Akıllı oldukları için mi? Hayır, daha çok başka türlü olamadıkları için. Buda insanlarda görülen psikolejik değişimdir. Böyle olduktan sonra ne çok akıllısının cirit attıklarını göreceksin.
İşte, zamanın getirdiği şartlar altında insanlarda ona göre değişmekteler. Bugün daha çok maddeye ihtiyaç duyulmakta. İnsanlar o kadar güzel denebilecek kadar görülmesi gereken özelliklerden ne kadar çok uzak kaldıklarını bile görememekteler. O yüzden paraya ya da maddeye duyulan hırs daha çok artmakta ve kişileri bir takım hatalara götürmekte. Velhasıl son pişmanlık fayda getirmediği gibi, o kadar hırsda insana hiç bir fayda getirmez.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılParanın olmasıyla ; Çevren değişir, çok yönlü bir insan olursun, olanak ve imkanların artar, istediğin şeyler için anında zemin oluşturabilirsin, bir gencin araba hayali dakkasında senin gerçeğindir. Bir gencin ev alma derdi dakkada senin gerçeğindir.
Bu kadar cezbedici bir hayatta bu kişiye karşı insanlar değişir, bey der, beyefendi der, daha da saygı duyar elinde ki para miktarından.
Çevresi her daim bağrına basar.
Bu kadar olanak imkan sıcakkanlı insan topluluğu arasında bu adam istemese de değişir. Tabisi çok sağlam bir iradeye, kişiliğe net etkisi olmaz. En fazla sarsar ama değiştirmez.
cut.10 Yorumla
"Para ile insan ilişkisi aynen şöyledir:
insan paranın sahtesini yapar, para da insanı"
demiş Goethe.
Yani evet para insani degistirir.
Bununsa iki bariz ve öncelikli sebebi olabilir.
Birincisi insanlarin geneli itibari ile yapilarinin cabucak bozulmaya,degismeye
ve sahtelesmeye musait,meyilli olmasi
Ikincisi ise dünyadaki düzenin ciddi anlamda para cevresinde dönüyor olmasi.10 Yorumla
+1 yılDeğiştirir, gözünü açar insanın. Paran olunca etrafında kimsenin samimiyetine güvenemezsin. Yanında bulunan bütün insanların seninle para yüzünden muhattap olma ihtimali var. Hiçbir güzel duyguyu tam yaşayamazsın, hep kuşkulu ve temkinli hareket etmen gerekir. Bu da dediğim gibi insanın gözünü açmasını sağlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılpara adamı illaki değiştirir. çünkü hayatı paranıza göre yaşarsınız, alışkanlıklarınız paranıza göredir, tüketim alışkanlıklarınız paranıza göredir ve kaliteli olan herzaman pahalı olduğu için paranız arttıkça hayat kalitenizin artması ve buna bağlı olarak da değişmeniz kaçınılmazdır. eskiden belediye otobüsüne binerdim, param var hala belediye otobüsüne binecek değilim heralde. atlarım arabama giderim.eskiden ekmek arası tavuk döner+ayran yerdim hala aynı şekilde beslenecek değilim, giderim bir restorana krallar gibi yerim. aynı şekilde kılık kıyafetin alasını giyerim, imaj da yaparım kariyer de. oturduğum semt, oturduğum ev hep değişecek gelen ya da kazanılan paraya göre. para adamı değiştirir, tabiki değiştirir, değiştirmediyse zaten bir sorun vardır. ayrıca insanların yaptığı sahte paralar kadar , paraların yaptığı sahte insanlarda vardır.
13 Yorumla- +1 yıl
Güzel:)
Cevap sahibi+1 yılgereğini yap o zaman :)
- +1 yıl
He canım oldu asdfasfdafsdfa
Kesinlikle değiştirir.. Sebei olumlu da olabilir olumsuz da buda kişiye göre değişir :) Mesela olumlu açıdan bakarsak eğer, bir insan elinde olan imkanlarla kendini geliştirebilir, gezerek yeni yerler görerek farklı illerin, ülkelerin, mevsimlerin kültürleriyle daha geniş yelpazeden hayata bakabilir, yardıma muhtaç insanlara yardım edebilir gibi gibi.. Olumsuz örnek verecek olursam, en başta kendini kaybeder, parasıyla her şeyi yapabileceğini zanneder, sahip olduklarının değerini bilemez, şükretmesini unutur, inancını kaybeder gibi gibi ama en önemlisi insanlığını kaybeder..
Sonuç olarak kişinin kendisine bağlı bir durum :)10 Yorumla
+1 yılDünyada bir sistem kurulmuş bu sistemde iki oyuncu grubu var.
Birinci grup istediğini yapma gücüne sahip dilediği hayatı yaşayanlardan oluşuyor diğer grup ise kendisine sunulan hayatı yaşamak zorunda kalıyor...
Gruplar arası değişim yaşandığında zaten ortaya psikolojik bir sorun çıkıyor.
Kendisine sunulan hayatı yaşayan birisi birden kendini diğer grupta bulunca ritüellere uyarak değişiyor ve bu yeni hayatını sağlamlaştırmak için daha da tehlikeli hallere geliyor zira mevcut sistemin dayatması ve bu dayatmayı lüks yaşam, yatlar, katlar, saygınlık hissi, güç gibi ilizyonlarla süslüyor.
İkinci gruptaki insanlara bu tip lüks yaşam özendiriliyor ve bu insanlar ilk gruba geçtiklerinde bu yaşamı elde tutmak için her türlü şeyi yapıyorlar.
Özendirmeyi tek tek uğraşarak yapmak yerine izlediğiniz dizilerden, filmlerden bile veriyorlar.
Neyse fazla derine inmeyeyim bu kadarı kafi gelir düşünmek isteyen insanıma.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Para insanı değiştirir . öyle birşeydir ki hemen olmaz bu olay. önce kazanılan ya da birden ortaya çıkan paranın şokunu yaşarsın . bu şok bir müddet böyle gider. sonra yeni çevre edinirsin , ama bu sefer daha iyi çevre , arkadaslarının cebinde binlerce lira bulunan tipler. sonra onlarla arkadaslık yapar. gelir size anlatır onunla tanıstım bununla tanıstım. tabi bu olay 3-5 ay gibi süreyle olur . sonra aradan 3-4 yıl geçer yavas yavas sizi sallamaya başlar . dikkate almaz. aradan 1-2 yıl daha geçtiğinde bakmıssınız ki çocuk artık size dönmüyor bile. bu zamandan sonra kendinize şunu söylersiniz. '' bu para cocugu değiştirmedi sadece aramız iyi değildi dersiniz'' bu döngü uzun bir zaman aldığı için size PARA İNSANI DEĞİŞTİRMEDİ OLARAK YANSIYOR
nerden mi biliyorum bunu dersiniz . yaşayarak öğrendim...10 YorumlaSahip olamadığımız birşeye sahip olduğumuzda önceki yaşadığımız zorlukların acısını çıkarmak isteriz bu da kişilikte değişmeye neden olur.
"2 tane kürt Türk olmak istemiş, bir hocaya gitmişler. O da şu karşıdaki tepenin zirvesine çıkarsanız Türk olucaksınız demiş. Adamlardan biri çıkmış Türk olmuş. Diğeri Gardaş benim elimi de tut çek yukarı ben de Türk olayım demiş. Türk olan hadi lan ordan ... kürdü demiş."
Bu fıkrayı duymuşsundur. Önceki ezilmişliğin acısını çıkarmaktır tüm mesele. Parası olmadığı için kızlar tarafından reddedilmiş bir erkek parası olduğunda bu kez bütün kızlar ona ilgi duymasına rağmen intikam aşkı ile kızları kullanmak ister.
Türk filmlerinde arabesk sanatçılarımızın filmleri ne kadar çok intikam üzerine kuruludur izlediysen bilirsin. Dünyadan intikam almak için değişir insanlar.00 Yorumla
+1 yılelbette. şöyle değiştirir. insanın karakterini şekillendiren, çevresindekiler, yaşadığı yer, yaptığı şeyler, yaşadıklarıdır. bunların hepsi, hayatın tamamiyle değişeceği için ister istemez değişir. zaten değişmemesi imkansız. nedenlerini yukarıda yazdım ama parayı bulunca sevdiklerini unutup pislikleşenlerden bahsediyorsan onlar insan değil ki.
10 Yorumlapara insani değiştirir cunku parası olan ınsan bellı bır guc elde etmıs demektır ve bunu her yerde kullanmaya calısır bındıgı araba cıktıgı kız arkadas takıldıgı arkadas cevresı gıttıgı mekanlar ıctıgı ıcecekler yedıgı yemekler hep degısır bence yani elime cok buyuk mıktarda para gecse bende ole olacagım kesındır sabıt kız arkadasımı bırakırmıyım sanmıyorum ama yoksa da kız arkadas edinme sekli degısır
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılhiç yokken bir anda paran çoğalırsa elbette değiştirir içinde isteyipte yapamadığı o kadar çok şey olurki insanda illaki bir parça değiştirir eskiden gidemediği mekanlara gitmek ister giyemediği kıyafetleri koluna takamadığı saatleri ister bide kendisinde yokken başkasının sahip olduğu imkanlarla kendisine hava yapanlardan intikamını yine bu yolla almaya çalışır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonradan görmelerden bahsediyorsak eğer evet değiştirir. Rahata çabuk alışır fakat.
Eskiden sabun alamayan kadın gider altın bileziğinle sükse yapar, soğanı elinle bölen kadın en lüks restrantlarda çatal bıçak tutmaya kalkar falan filan.
Ama malesef kibarlık zerafet doğuştan gelen birşeydir.20 Yorumla
+1 yılya bunun cevabı evet ya da hayır olamaz.. bu tamamen kişilik ve karakterle ilgilli bir durum.. insan karaktersiz olursa bir meslek sahibi olunca ya da cebi 3 kuruş para görünce anında değişiyor.. nerden geldiğini anında unutuyor.. değişmeyende var tabi nerden geldiğini unutmayan..
20 Yorumla
+1 yılİnsana göre degissede bu durum para cogu insani degistiriyor.
Hele sonradan büyük paralar kazanan birisini saptirabiliyor..
ancak kişisel olgunluga ermis insanlarda pek bir degisiklik gözlenemez.. sadece.. aliskanliklari degisebilir..30 Yorumla
+1 yılEn yakın akraban bile seni tanımaz. En değer verdiğin insan, biraz cebine para girdimi seni beğenmemeye başlıyor. Esyaya tapan insanın olacağı budur işte. Nelerini gördüm bu hayatta. İnsanoğlu nankörlüğün kitabını yazmış. İnsanların %90'ı kötülüğe meyili. Kötülük yapamıyorsa demek ki eline daha güç geçmemiş demektir.
10 YorumlaEvet azda olsa değiştirir.Para demek , insanın kendine güvenmesi demektir,o yüzden kimseye eyvallahı olmayan bir tavır takınılabilir..Korkusuzca her şeye atılabilir sanki para her şeyden kurtaracakmış gibi..
20 Yorumladeğiştiriyormuş en cahili bile üstad olabiliyormuş insanlar onları yücelttikçe bir halt olduklarını sanabiliyorlar ki sayısız örneği mevcuttur...
paranız var diye size itibar eden insanlar artıyor..ve herkesin böyle davramasını bekleyip hükmedici olabiliyor insanoğlu...
paranız var diye herşeye sahip olabileceğinizi düşünüyorsunuz...10 Yorumlapara insanları değiştirmez alışkanlıkları değiştirir örnek vereyim abla
bende çok para var ben devlet okulunumaı giderim özelemi ya da sen cocgunu nereye gönderirisin.böyle düşün
para imkanları olanakları değiştirir. bunu herkez yapar emin olabilirsin. hayvan gibi parası olup fakir mahallede alt gelirli mahallede oturan gördünmü20 Yorumla
+1 yılparanın ne önemi var mühim olan miktarı diye klasik bir espri yapmak isterdim ama boş ver :) Değiştirmez diyen yalan söyler. Hiç bir şey olmasa zamanında kendisine zarar veren insanları çatlatmak ister.
20 Yorumla
+1 yılEvet. İstediğin herşeyi elde edebilirsin çünkü. Muhtaç olduğun kimse kalmaz, mecburiyetliklerinden kurtulursun. Değiştirmez diyen insan yalan söylemiş olur. Tuvalet sıklığını bile etkiler.
10 Yorumla
+1 yılsanırım takıldığın mekanlar, kişiler, giyim tarzın, dinlediğin müzikler değişebilir. bunlarda zamanla karakterini olumlu ya da olumsuz etkileyecektir...
20 YorumlaKesinlikle degiştirir :d örneginnnn para olmadan alışveriş yapamaz yani sosyalleşemezsin buda demektir ki bunalımdasınn
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Para, elde eden kişinin gerçek karakterini ortaya çıkartır..
Paradan zırnık koklatmayınca da çevresindekilerin gerçek karakteri ortaya çıkar..20 Yorumla
+1 yılPara insanın toplumdaki statüsünü belirler. Ve çevresindeki insanların kişiye davranışlarını etkiler. Yani, böyle bir durumda değişmemek çok zor.
10 Yorumladeğiştirmez, içinde var olan, ama maddi gücü yetmediği için kendine güveni olmayan insanların gerçek karakterlerinin ortaya çıkmasını sağlar.
10 YorumlaPara kimi insanı değiştirir evet.
Nedeni ise, kendi nefsi lüx içerisinde yaşarken, bir başka insanın bu kadar paraya sahip olmayışı o insanda kibire yol açar. Bu sebeple de paranın insanı değiştirdiğini düşünürüz.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı. Baba parasıyla gezip tozmak iyi. Kişi kendi para kazandığında, ailesinedene birisine 100 tl veremiyorsa. O kişiyi para değiştirdi demektir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpara insanı degiştirir ama mutluluk eskisi gibi olmaz mış
ben evli bir çift gördüm ada m çnce fakirken sonradan zengin olmuş sonra aldatmalar olmuş eski huzuru mutlulugu gitmiş fazla para insanı yoldan çıkarır10 Yorumla
+1 yıldegişende var degişmeyende ama degişmeyeni çok nadir sebebi ise öncelik olarak kişilik ama şöyle bir gerçek var sonradan görüpte degişmeyen %98
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. sadece para değil parasızlık da insanları değiştirir.misal lüks insanları şımartabilir, sefalet ise yıpratır, hırçınlaştırır.
10 Yorumlainsana bağlı. annem battığımız dönemlerdede tutardı para şimdide tutar. karakteri değişmedi. kimseye benim param var demez şükür der
10 Yorumladeğiştirir tabiki parayla birliket insanın alım gücü zevkleri hayat tarzı çevresi herşeyi değişir çünkü kısmende olsa
20 Yorumla
+1 yılevet değiştirir çünkü pek çok insan para için her haltı yiye bilir.bir şekilde o paraya sahip olduysan onu korumak ve onun verdiği şeyleri yaşamak için kendince uygun olan tedbirleri almak gereklidir.
10 Yorumla
+1 yılbuyuk bir cogunlugunu degistiri .. cunku bir cok seye ulasabilir para sayesinde buda ona guc kuvvet sahibi hissini verir.. ve insanların cogu nankordur ..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 340 cevap paylaştı. Bu adam gibilerini değiştiremez :)
https://www.youtube.com/watch?v=Cm4brGyuLD4
10 Yorumla
+1 yılMuhakkak, negatif anlamda değişiklik olacağını düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılkişiden kişiye değişir .
ama şu var parası olmadıgında param olsa sunu sunu alırdım diyen birisi onları alınca degişmiş olmuyor10 YorumlaKişiliğinde sorun yoksa değiştirmez kişiliğinde sorun varsa değiştirir
10 Yorumla
+1 yılezik oturmamış kişiliğe sahip olan insanlar değişir
10 YorumlaHer insanı değiştirmesede evet değiştiriyor. Bambaşka tanımadın bir hal alıyor.
10 Yorumla
+1 yılParasızken itibar görmemesi para cebine girdiğinde saygınlığının artması insanda fena halde bir döt kalkması yapıyor buna bağlıyorum.
10 YorumlaYaşamını değiştirir fakat kişiliğini değiştirip değiştirmeyeceği ona bağlı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKisiden kisiye degisir. Beni degistirmeye calistiginda geldigim yeri hatirlatiyorum hep kendime. Nereye gelirsem geleyim, mutevaziligimi her zaman koruyacagim.
10 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye göre değişmez. Mesela beni değiştirmez. Borcum olan birine paraya kavuşsam bile borcumu ödemem. Parayı görünce değişti demesinler diye asdfghjkl
10 Yorumla
+1 yıldedemin dedesi agaydi hakikaten toprak agasiydi tehcir sonrasi , dedemde agaydi babamda mühendisdi bendede mühendisim, dogusdan var yani para... o yüzden degistim mi bilmiyorum.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Para insanı değiştirir mi bilmemde fazla değer verince insanlar değişiyor onu biliyorum :)
10 Yorumla
+1 yıl10 da 9 unu değiştirir. sebebi gayet net insanlar tamahkardır ^^
10 Yorumla
+1 yılevet degistirir yani cok az kisi parayi bulunca mutevaziligini devam ettirdi coguda degisti aslinda hep boylelerdi ama para bunu ortaya cikardi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı. bu konuyla ilgili şunu bılıyorum 'para herşeyı yapar dıyen ınsanlar , para ıcın herseyı yapan ınsanlardır'
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılparası olanda olmayanda hep fazlasını istemiştir... değişim bunun neresinde? aç gözlülük hep baki kalacak bu dünyada..
10 Yorumla
+1 yılpara normal insanı değiştirmez.
karaktersizi değiştirdiği doğrudur.10 Yorumlaİnsanı değiştiren para değil insanı değiştiren babadan kalma nefs.
10 Yorumlakişiliğe bağlı bşey o :) değişenide var değişmeyenide :)
10 Yorumla
+1 yılKullanmasını bilene hem iyi hem kötü yönde etkisi olur
10 Yorumla
+1 yılsanırım herşeyi satın alabilirim düşüncesine sahip olmaktır diye düşündüm ve düşünüyorsan öyle VARIM :)
10 Yorumla
+1 yılPara insanları değiştiriyor.Hele ki sonradan görmeleri.Eski sevgilim buna dahil.İyi ki ondan kurtulmusum paragöz biri oldugunu geç farkettim
10 YorumlaDeğiştirir. Adam fakirlikten lüxe geçiyor şaşırır tabii. Bak tayyibe. Nasıl kalktı g*tü
00 Yorumla
+1 yılbiyerden para felan çıksa denicem ddeğiştirirmi ddeğiştirmezmi
10 Yorumla
+1 yılPara insani degistirmez ozune donusturur.
Ne oldugu o zaman ortaya cikar.10 YorumlaDeğiştirir ama bu kişiye göre değişir nerden geldiğini bilen kişi değişmez.
10 Yorumla
+1 yılelbette değiştirir ki bende değişsem :) sebebi de yeni bir statü elde ediyorsun ...
10 Yorumla
+1 yılmuhakkak degistirir iyi veya kotu yonde kisiye gore degisir
00 YorumlaEvet değiştirir.
Gormemisin parası olmuş iste ne olacak...10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Kahve & Keyif
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar