• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Yeni YılYeni Yıl
  • GündemGündem
  • Kahve & KeyifKahve & Keyif
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandırabilir, görsel ya da anket ekleyebilir, gizli üye olabilirsin.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Yeni Yıl Yeni Yıl
  • Gündem Gündem
  • Kahve & Keyif Kahve & Keyif
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

Para insanları değiştirir mi?

öznelnesnel
öznelnesnel Takip Et
Xper 5 Yaş: 102
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
Cevabınız evetse bunun sebebini neye bağlıyorsunuz?
Para insanları değiştirir mi?
Para Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• hikmetaga
    hikmetaga Takip Et
    Xper 5 Yaş: 59 , eic 71%
    +1 yıl

Paraylan kendisini bir şey sandığı için...paraylan kendisini adam sanmakta. Dünyanın devri maddeye baktığı için insanlarda ona değişim kazanmakta. Yaşam yalanları daha çok getirir. Mesela bugün sizler internette birbirlerinize sorular yöneltip cevaplamaktasınız. Bunu 30 sene önce yapabiliyormuydunuz ve bugün sizler bildiklerinizden vazgeçebilirmisiniz? İşte koşullar değiştikce insanlarda ona göre değişim sağlamaktalar. Bugün daha çok kendi akıllarını beğenenleri göreceksin. Akıllı oldukları için mi? Hayır, daha çok başka türlü olamadıkları için. Buda insanlarda görülen psikolejik değişimdir. Böyle olduktan sonra ne çok akıllısının cirit attıklarını göreceksin.

İşte, zamanın getirdiği şartlar altında insanlarda ona göre değişmekteler. Bugün daha çok maddeye ihtiyaç duyulmakta. İnsanlar o kadar güzel denebilecek kadar görülmesi gereken özelliklerden ne kadar çok uzak kaldıklarını bile görememekteler. O yüzden paraya ya da maddeye duyulan hırs daha çok artmakta ve kişileri bir takım hatalara götürmekte. Velhasıl son pişmanlık fayda getirmediği gibi, o kadar hırsda insana hiç bir fayda getirmez.

1
    0 Yorumla
Kapat

En İyi Cevaplar

• Paranoyak-Man
    Paranoyak-Man Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 69%
    +1 yıl

Paranın olmasıyla ; Çevren değişir, çok yönlü bir insan olursun, olanak ve imkanların artar, istediğin şeyler için anında zemin oluşturabilirsin, bir gencin araba hayali dakkasında senin gerçeğindir. Bir gencin ev alma derdi dakkada senin gerçeğindir.

Bu kadar cezbedici bir hayatta bu kişiye karşı insanlar değişir, bey der, beyefendi der, daha da saygı duyar elinde ki para miktarından.

Çevresi her daim bağrına basar.

Bu kadar olanak imkan sıcakkanlı insan topluluğu arasında bu adam istemese de değişir. Tabisi çok sağlam bir iradeye, kişiliğe net etkisi olmaz. En fazla sarsar ama değiştirmez.

cut.

1
    0 Yorumla
  • -Şavk
    -Şavk Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 69%
    +1 yıl

"Para ile insan ilişkisi aynen şöyledir:

insan paranın sahtesini yapar, para da insanı"

demiş Goethe.

Yani evet para insani degistirir.

Bununsa iki bariz ve öncelikli sebebi olabilir.

Birincisi insanlarin geneli itibari ile yapilarinin cabucak bozulmaya,degismeye

ve sahtelesmeye musait,meyilli olmasi

Ikincisi ise dünyadaki düzenin ciddi anlamda para cevresinde dönüyor olmasi.

1
    0 Yorumla
  • GrejuvaXena
    GrejuvaXena Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl

Değiştirir, gözünü açar insanın. Paran olunca etrafında kimsenin samimiyetine güvenemezsin. Yanında bulunan bütün insanların seninle para yüzünden muhattap olma ihtimali var. Hiçbir güzel duyguyu tam yaşayamazsın, hep kuşkulu ve temkinli hareket etmen gerekir. Bu da dediğim gibi insanın gözünü açmasını sağlar.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Temizlik Perisi
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

25

Cevap

65

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

para adamı illaki değiştirir. çünkü hayatı paranıza göre yaşarsınız, alışkanlıklarınız paranıza göredir, tüketim alışkanlıklarınız paranıza göredir ve kaliteli olan herzaman pahalı olduğu için paranız arttıkça hayat kalitenizin artması ve buna bağlı olarak da değişmeniz kaçınılmazdır. eskiden belediye otobüsüne binerdim, param var hala belediye otobüsüne binecek değilim heralde. atlarım arabama giderim.eskiden ekmek arası tavuk döner+ayran yerdim hala aynı şekilde beslenecek değilim, giderim bir restorana krallar gibi yerim. aynı şekilde kılık kıyafetin alasını giyerim, imaj da yaparım kariyer de. oturduğum semt, oturduğum ev hep değişecek gelen ya da kazanılan paraya göre. para adamı değiştirir, tabiki değiştirir, değiştirmediyse zaten bir sorun vardır. ayrıca insanların yaptığı sahte paralar kadar , paraların yaptığı sahte insanlarda vardır.

1
    3 Yorumla
    • öznelnesnel
      öznelnesnel
      +1 yıl

Güzel:)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

gereğini yap o zaman :)

Yorumla
    • öznelnesnel
      öznelnesnel
      +1 yıl

He canım oldu asdfasfdafsdfa

Yorumla
  • musercos
    musercos Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 37%
    +1 yıl

Kesinlikle değiştirir.. Sebei olumlu da olabilir olumsuz da buda kişiye göre değişir :) Mesela olumlu açıdan bakarsak eğer, bir insan elinde olan imkanlarla kendini geliştirebilir, gezerek yeni yerler görerek farklı illerin, ülkelerin, mevsimlerin kültürleriyle daha geniş yelpazeden hayata bakabilir, yardıma muhtaç insanlara yardım edebilir gibi gibi.. Olumsuz örnek verecek olursam, en başta kendini kaybeder, parasıyla her şeyi yapabileceğini zanneder, sahip olduklarının değerini bilemez, şükretmesini unutur, inancını kaybeder gibi gibi ama en önemlisi insanlığını kaybeder..

Sonuç olarak kişinin kendisine bağlı bir durum :)

1
    0 Yorumla
  • Herdaim70cl
    Herdaim70cl Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 38%
    +1 yıl

Dünyada bir sistem kurulmuş bu sistemde iki oyuncu grubu var.

Birinci grup istediğini yapma gücüne sahip dilediği hayatı yaşayanlardan oluşuyor diğer grup ise kendisine sunulan hayatı yaşamak zorunda kalıyor...

Gruplar arası değişim yaşandığında zaten ortaya psikolojik bir sorun çıkıyor.

Kendisine sunulan hayatı yaşayan birisi birden kendini diğer grupta bulunca ritüellere uyarak değişiyor ve bu yeni hayatını sağlamlaştırmak için daha da tehlikeli hallere geliyor zira mevcut sistemin dayatması ve bu dayatmayı lüks yaşam, yatlar, katlar, saygınlık hissi, güç gibi ilizyonlarla süslüyor.

İkinci gruptaki insanlara bu tip lüks yaşam özendiriliyor ve bu insanlar ilk gruba geçtiklerinde bu yaşamı elde tutmak için her türlü şeyi yapıyorlar.

Özendirmeyi tek tek uğraşarak yapmak yerine izlediğiniz dizilerden, filmlerden bile veriyorlar.

Neyse fazla derine inmeyeyim bu kadarı kafi gelir düşünmek isteyen insanıma.

1
    0 Yorumla
  • cafecrown
    cafecrown Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Para insanı değiştirir . öyle birşeydir ki hemen olmaz bu olay. önce kazanılan ya da birden ortaya çıkan paranın şokunu yaşarsın . bu şok bir müddet böyle gider. sonra yeni çevre edinirsin , ama bu sefer daha iyi çevre , arkadaslarının cebinde binlerce lira bulunan tipler. sonra onlarla arkadaslık yapar. gelir size anlatır onunla tanıstım bununla tanıstım. tabi bu olay 3-5 ay gibi süreyle olur . sonra aradan 3-4 yıl geçer yavas yavas sizi sallamaya başlar . dikkate almaz. aradan 1-2 yıl daha geçtiğinde bakmıssınız ki çocuk artık size dönmüyor bile. bu zamandan sonra kendinize şunu söylersiniz. '' bu para cocugu değiştirmedi sadece aramız iyi değildi dersiniz'' bu döngü uzun bir zaman aldığı için size PARA İNSANI DEĞİŞTİRMEDİ OLARAK YANSIYOR

nerden mi biliyorum bunu dersiniz . yaşayarak öğrendim...

1
    0 Yorumla
  • Buzluk
    Buzluk Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35 , eic 31%
    +1 yıl

Sahip olamadığımız birşeye sahip olduğumuzda önceki yaşadığımız zorlukların acısını çıkarmak isteriz bu da kişilikte değişmeye neden olur.

"2 tane kürt Türk olmak istemiş, bir hocaya gitmişler. O da şu karşıdaki tepenin zirvesine çıkarsanız Türk olucaksınız demiş. Adamlardan biri çıkmış Türk olmuş. Diğeri Gardaş benim elimi de tut çek yukarı ben de Türk olayım demiş. Türk olan hadi lan ordan ... kürdü demiş."

Bu fıkrayı duymuşsundur. Önceki ezilmişliğin acısını çıkarmaktır tüm mesele. Parası olmadığı için kızlar tarafından reddedilmiş bir erkek parası olduğunda bu kez bütün kızlar ona ilgi duymasına rağmen intikam aşkı ile kızları kullanmak ister.

Türk filmlerinde arabesk sanatçılarımızın filmleri ne kadar çok intikam üzerine kuruludur izlediysen bilirsin. Dünyadan intikam almak için değişir insanlar.

0
    0 Yorumla
  • karanfilcayi
    karanfilcayi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40 , eic 39%
    +1 yıl

elbette. şöyle değiştirir. insanın karakterini şekillendiren, çevresindekiler, yaşadığı yer, yaptığı şeyler, yaşadıklarıdır. bunların hepsi, hayatın tamamiyle değişeceği için ister istemez değişir. zaten değişmemesi imkansız. nedenlerini yukarıda yazdım ama parayı bulunca sevdiklerini unutup pislikleşenlerden bahsediyorsan onlar insan değil ki.

1
    0 Yorumla
  • dean07
    dean07 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 33%
    +1 yıl

para insani değiştirir cunku parası olan ınsan bellı bır guc elde etmıs demektır ve bunu her yerde kullanmaya calısır bındıgı araba cıktıgı kız arkadas takıldıgı arkadas cevresı gıttıgı mekanlar ıctıgı ıcecekler yedıgı yemekler hep degısır bence yani elime cok buyuk mıktarda para gecse bende ole olacagım kesındır sabıt kız arkadasımı bırakırmıyım sanmıyorum ama yoksa da kız arkadas edinme sekli degısır

2
    0 Yorumla
  • felakettin
    felakettin Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.

hiç yokken bir anda paran çoğalırsa elbette değiştirir içinde isteyipte yapamadığı o kadar çok şey olurki insanda illaki bir parça değiştirir eskiden gidemediği mekanlara gitmek ister giyemediği kıyafetleri koluna takamadığı saatleri ister bide kendisinde yokken başkasının sahip olduğu imkanlarla kendisine hava yapanlardan intikamını yine bu yolla almaya çalışır

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sonradan görmelerden bahsediyorsak eğer evet değiştirir. Rahata çabuk alışır fakat.

Eskiden sabun alamayan kadın gider altın bileziğinle sükse yapar, soğanı elinle bölen kadın en lüks restrantlarda çatal bıçak tutmaya kalkar falan filan.

Ama malesef kibarlık zerafet doğuştan gelen birşeydir.

2
    0 Yorumla
  • gecegündüzz
    gecegündüzz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

ya bunun cevabı evet ya da hayır olamaz.. bu tamamen kişilik ve karakterle ilgilli bir durum.. insan karaktersiz olursa bir meslek sahibi olunca ya da cebi 3 kuruş para görünce anında değişiyor.. nerden geldiğini anında unutuyor.. değişmeyende var tabi nerden geldiğini unutmayan..

2
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 41 , eic 52%
    +1 yıl

İnsana göre degissede bu durum para cogu insani degistiriyor.

Hele sonradan büyük paralar kazanan birisini saptirabiliyor..

ancak kişisel olgunluga ermis insanlarda pek bir degisiklik gözlenemez.. sadece.. aliskanliklari degisebilir..

3
    0 Yorumla
  • dahaka1979
    dahaka1979 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 34%
    +1 yıl

En yakın akraban bile seni tanımaz. En değer verdiğin insan, biraz cebine para girdimi seni beğenmemeye başlıyor. Esyaya tapan insanın olacağı budur işte. Nelerini gördüm bu hayatta. İnsanoğlu nankörlüğün kitabını yazmış. İnsanların %90'ı kötülüğe meyili. Kötülük yapamıyorsa demek ki eline daha güç geçmemiş demektir.

1
    0 Yorumla
  • sportage
    sportage Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 40%
    +1 yıl

Evet azda olsa değiştirir.Para demek , insanın kendine güvenmesi demektir,o yüzden kimseye eyvallahı olmayan bir tavır takınılabilir..Korkusuzca her şeye atılabilir sanki para her şeyden kurtaracakmış gibi..

2
    0 Yorumla
  • beralf
    beralf Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

değiştiriyormuş en cahili bile üstad olabiliyormuş insanlar onları yücelttikçe bir halt olduklarını sanabiliyorlar ki sayısız örneği mevcuttur...

paranız var diye size itibar eden insanlar artıyor..ve herkesin böyle davramasını bekleyip hükmedici olabiliyor insanoğlu...

paranız var diye herşeye sahip olabileceğinizi düşünüyorsunuz...

1
    0 Yorumla
  • punch20
    punch20 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

para insanları değiştirmez alışkanlıkları değiştirir örnek vereyim abla

bende çok para var ben devlet okulunumaı giderim özelemi ya da sen cocgunu nereye gönderirisin.böyle düşün

para imkanları olanakları değiştirir. bunu herkez yapar emin olabilirsin. hayvan gibi parası olup fakir mahallede alt gelirli mahallede oturan gördünmü

2
    0 Yorumla
  • mehmet2589
    mehmet2589 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

paranın ne önemi var mühim olan miktarı diye klasik bir espri yapmak isterdim ama boş ver :) Değiştirmez diyen yalan söyler. Hiç bir şey olmasa zamanında kendisine zarar veren insanları çatlatmak ister.

2
    0 Yorumla
  • BurakBatuhan-
    BurakBatuhan- Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Evet. İstediğin herşeyi elde edebilirsin çünkü. Muhtaç olduğun kimse kalmaz, mecburiyetliklerinden kurtulursun. Değiştirmez diyen insan yalan söylemiş olur. Tuvalet sıklığını bile etkiler.

1
    0 Yorumla
  • ManofCurious
    ManofCurious Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

sanırım takıldığın mekanlar, kişiler, giyim tarzın, dinlediğin müzikler değişebilir. bunlarda zamanla karakterini olumlu ya da olumsuz etkileyecektir...

2
    0 Yorumla
  • Layyykss
    Layyykss Takip Et
    Bilge Yaş: 29
    +1 yıl

Kesinlikle degiştirir :d örneginnnn para olmadan alışveriş yapamaz yani sosyalleşemezsin buda demektir ki bunalımdasınn

3
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 44%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Para, elde eden kişinin gerçek karakterini ortaya çıkartır..

Paradan zırnık koklatmayınca da çevresindekilerin gerçek karakteri ortaya çıkar..

2
    0 Yorumla
  • 00ÇiftSıfır
    00ÇiftSıfır Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29 , eic 33%
    +1 yıl

Para insanın toplumdaki statüsünü belirler. Ve çevresindeki insanların kişiye davranışlarını etkiler. Yani, böyle bir durumda değişmemek çok zor.

1
    0 Yorumla
  • husso
    husso Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 31%
    +1 yıl

değiştirmez, içinde var olan, ama maddi gücü yetmediği için kendine güveni olmayan insanların gerçek karakterlerinin ortaya çıkmasını sağlar.

1
    0 Yorumla
  • Disloyal
    Disloyal Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 74%
    +1 yıl

Para kimi insanı değiştirir evet.

Nedeni ise, kendi nefsi lüx içerisinde yaşarken, bir başka insanın bu kadar paraya sahip olmayışı o insanda kibire yol açar. Bu sebeple de paranın insanı değiştirdiğini düşünürüz.

1
    0 Yorumla
  • sinsinsin
    sinsinsin Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 37%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı.

Baba parasıyla gezip tozmak iyi. Kişi kendi para kazandığında, ailesinedene birisine 100 tl veremiyorsa. O kişiyi para değiştirdi demektir.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

para insanı degiştirir ama mutluluk eskisi gibi olmaz mış

ben evli bir çift gördüm ada m çnce fakirken sonradan zengin olmuş sonra aldatmalar olmuş eski huzuru mutlulugu gitmiş fazla para insanı yoldan çıkarır

1
    0 Yorumla
  • ErennSARAL61
    ErennSARAL61 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

degişende var degişmeyende ama degişmeyeni çok nadir sebebi ise öncelik olarak kişilik ama şöyle bir gerçek var sonradan görüpte degişmeyen %98

1
    0 Yorumla
  • -ash-
    -ash- Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.

sadece para değil parasızlık da insanları değiştirir.misal lüks insanları şımartabilir, sefalet ise yıpratır, hırçınlaştırır.

1
    0 Yorumla
  • eses2634
    eses2634 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

insana bağlı. annem battığımız dönemlerdede tutardı para şimdide tutar. karakteri değişmedi. kimseye benim param var demez şükür der

1
    0 Yorumla
  • tess01
    tess01 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

değiştirir tabiki parayla birliket insanın alım gücü zevkleri hayat tarzı çevresi herşeyi değişir çünkü kısmende olsa

2
    0 Yorumla
  • EdmondDante
    EdmondDante Takip Et
    Yoda Yaş: 46
    +1 yıl

evet değiştirir çünkü pek çok insan para için her haltı yiye bilir.bir şekilde o paraya sahip olduysan onu korumak ve onun verdiği şeyleri yaşamak için kendince uygun olan tedbirleri almak gereklidir.

1
    0 Yorumla
  • GeroiNaMaikati
    GeroiNaMaikati Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

buyuk bir cogunlugunu degistiri .. cunku bir cok seye ulasabilir para sayesinde buda ona guc kuvvet sahibi hissini verir.. ve insanların cogu nankordur ..

1
    0 Yorumla
  • Bıkkın48
    Bıkkın48 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 340 cevap paylaştı.

Bu adam gibilerini değiştiremez :)

https://www.youtube.com/watch?v=Cm4brGyuLD4
    1
    0 Yorumla
  • hotweathercoldfrappe
    hotweathercoldfrappe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 48 , eic 40%
    +1 yıl

Muhakkak, negatif anlamda değişiklik olacağını düşünmüyorum.

1
    0 Yorumla
  • sevgifırtınası
    sevgifırtınası Takip Et
    Master Yaş: 48
    +1 yıl

kişiden kişiye değişir .

ama şu var parası olmadıgında param olsa sunu sunu alırdım diyen birisi onları alınca degişmiş olmuyor

1
    0 Yorumla
  • cesus
    cesus Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 44%
    +1 yıl

Kişiliğinde sorun yoksa değiştirmez kişiliğinde sorun varsa değiştirir

1
    0 Yorumla
  • Proskinitis
    Proskinitis Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 40%
    +1 yıl

ezik oturmamış kişiliğe sahip olan insanlar değişir

1
    0 Yorumla
  • Klassicc
    Klassicc Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl

Her insanı değiştirmesede evet değiştiriyor. Bambaşka tanımadın bir hal alıyor.

1
    0 Yorumla
  • berkaycimen
    berkaycimen Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Parasızken itibar görmemesi para cebine girdiğinde saygınlığının artması insanda fena halde bir döt kalkması yapıyor buna bağlıyorum.

1
    0 Yorumla
  • Serdar95
    Serdar95 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Yaşamını değiştirir fakat kişiliğini değiştirip değiştirmeyeceği ona bağlı.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kisiden kisiye degisir. Beni degistirmeye calistiginda geldigim yeri hatirlatiyorum hep kendime. Nereye gelirsem geleyim, mutevaziligimi her zaman koruyacagim.

1
    0 Yorumla
  • myyesildas
    myyesildas Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Kişiden kişiye göre değişmez. Mesela beni değiştirmez. Borcum olan birine paraya kavuşsam bile borcumu ödemem. Parayı görünce değişti demesinler diye asdfghjkl

1
    0 Yorumla
  • entelektüelpalyaco
    entelektüelpalyaco Takip Et
    Bilge Yaş: 37
    +1 yıl

dedemin dedesi agaydi hakikaten toprak agasiydi tehcir sonrasi , dedemde agaydi babamda mühendisdi bendede mühendisim, dogusdan var yani para... o yüzden degistim mi bilmiyorum.

1
    0 Yorumla
  • Emrys43
    Emrys43 Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı.

Para insanı değiştirir mi bilmemde fazla değer verince insanlar değişiyor onu biliyorum :)

1
    0 Yorumla
  • BencilÖrdek
    BencilÖrdek Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

10 da 9 unu değiştirir. sebebi gayet net insanlar tamahkardır ^^

1
    0 Yorumla
  • browngentleman00
    browngentleman00 Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

evet degistirir yani cok az kisi parayi bulunca mutevaziligini devam ettirdi coguda degisti aslinda hep boylelerdi ama para bunu ortaya cikardi

1
    0 Yorumla
  • lenii
    lenii Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.

bu konuyla ilgili şunu bılıyorum 'para herşeyı yapar dıyen ınsanlar , para ıcın herseyı yapan ınsanlardır'

1
    0 Yorumla
  • dumencihaydar
    dumencihaydar Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

parası olanda olmayanda hep fazlasını istemiştir... değişim bunun neresinde? aç gözlülük hep baki kalacak bu dünyada..

1
    0 Yorumla
  • majestetuncay
    majestetuncay Takip Et
    Mentor Yaş: 39
    +1 yıl

para normal insanı değiştirmez.

karaktersizi değiştirdiği doğrudur.

1
    0 Yorumla
  • Diyablo
    Diyablo Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

İnsanı değiştiren para değil insanı değiştiren babadan kalma nefs.

1
    0 Yorumla
  • IonlyouI
    IonlyouI Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

kişiliğe bağlı bşey o :) değişenide var değişmeyenide :)

1
    0 Yorumla
  • Division-bar
    Division-bar Takip Et
    Xper 3 Yaş: 38
    +1 yıl

Kullanmasını bilene hem iyi hem kötü yönde etkisi olur

1
    0 Yorumla
  • soulmast3r
    soulmast3r Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38
    +1 yıl

sanırım herşeyi satın alabilirim düşüncesine sahip olmaktır diye düşündüm ve düşünüyorsan öyle VARIM :)

1
    0 Yorumla
  • Prometheus34
    Prometheus34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

Para insanları değiştiriyor.Hele ki sonradan görmeleri.Eski sevgilim buna dahil.İyi ki ondan kurtulmusum paragöz biri oldugunu geç farkettim

1
    0 Yorumla
  • Tandef
    Tandef Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

Değiştirir. Adam fakirlikten lüxe geçiyor şaşırır tabii. Bak tayyibe. Nasıl kalktı g*tü

0
    0 Yorumla
  • MasterOfBasyon
    MasterOfBasyon Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

biyerden para felan çıksa denicem ddeğiştirirmi ddeğiştirmezmi

1
    0 Yorumla
  • yamukprenses1
    yamukprenses1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Para insani degistirmez ozune donusturur.

Ne oldugu o zaman ortaya cikar.

1
    0 Yorumla
  • -FoRmEn-
    -FoRmEn- Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    +1 yıl

Değiştirir ama bu kişiye göre değişir nerden geldiğini bilen kişi değişmez.

1
    0 Yorumla
  • geceyolunda
    geceyolunda Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

elbette değiştirir ki bende değişsem :) sebebi de yeni bir statü elde ediyorsun ...

1
    0 Yorumla
  • ayakpaspasi
    ayakpaspasi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 45
    +1 yıl

muhakkak degistirir iyi veya kotu yonde kisiye gore degisir

0
    0 Yorumla
  • missu3690
    missu3690 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Evet değiştirir.

Gormemisin parası olmuş iste ne olacak...

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Para insanları değiştirir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Para insanı değiştirir mi? Para insanı değiştirir mi? Para gerçekten insanları değiştirir mi? Para, insanı değiştirir mi? Para insanı gerçekten değiştirir mi?
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yüzsüz olduğunuz oldu mu?
  • Bu ceket nasıl, güzel mi?
  • Özellikle sevdiğin bir çikolata var mı?
  • Ailenizle film izler misin?
  • İyi ki varsın diyen ama hâl ve hareketleri davranışları ile bunu yok sayan biri ile devam edebilir misin?
  • Evcil hayvanınızın sizi sinir eden bir davranışı var mı? Daha önce hiç olmuş muydu?
  • Aşık olma isteğin var mı?
  • Tartışma anında kırıcı olur musun?
  • Çizgi dizilerdeki dostluklar güzel mi?
  • Telefonunuzun şarj oranı yüzde kaç şu an?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2025 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...