Maddi durumu iyi olup Türkiye'de yaşamak ne kadar mantıklı? Ülkemizin halini görüyorsunuz, bu kadar şey yaşamaya değer mi sizce? sizin maddi durumunuz iyi olsa burada yaşar mısınız?
Maddi durumu iyi olan insanın Türkiye'de yaşaması mantıklı mı?
Farklı ülkeler ile karşılatırmam için öncelikle diğer ülkeleri gezip görüp daha doğrusu tanıyıp öyle bu soruya cevap verebilirdim ancak karşılaştırma yerine ben tamamen işin büyüsüne bakarak; O kadar zor bir ülke değiliz bence ne suriye ne ırak açıkcası bazı konular dışında rahat bir ülkedeyiz. Ve işin içinde maddiyatım da iyi ise ki hangi ülke baabında o da önemli ama genel olarak alıyorum gene bu kısmı da gayet güzel bir ülke özellikle kıyı kesimleri olsun ya da Eskişehir Ankara gibi iç kesimleri olsun gayet hoş bir ülke zaten maddiyata bakmayarak yorum yaptığım için her şeyi parayla çözebilirsin ki kaldı ki hangi anlamda böyle bir soru var onu da anlamış değilim. Her ülkenin yaşam standartları var ya da ilkeleri diyelim ben Türk'üm ve açıkcası evet başka ülkeye gitmek istyorum ancak sadece gezip görmek amaçlı diğer ülkelerde gerek ırkçılık olsun gerek dışlama olayları olsun çok tiksindiğim şeyler ancak ben yaşadığım ülkede hangi sorunu nasıl çözebileceğimi artık anlamış bulunmaktayım ve ben bu ülkede dik durabiliyorum başka ülkenin standartlarını öğrenmek işkence gelir bana.
Bu yoruma katılıyorum. Başka bir ülkeye gittiğinizde hop diye ortamların içine düşmüyorsunuz, koca bir hiç olarak başlıyorsunuz oyuna. Dil yok, tecrübe yok, mentalite yok. Türkiyede ne okumuş olursan ol, Avrupada sayılmıyor, saydırabilsen bile dil 85% gibi bir oranla şart. Bahsettiğimde kem küm değil ha gerçekten ifade ve resmi dil. Yoksa tutunamıyor, evden ancak alışverişe çıkıp dönüyorsun. Şanslıysan potansiyelinin altında bir iş yaparsın, ama onada mecbur değilsen bitkisel hayat kaçınılmaz, Türkiyeye gideceğin günleri sayarsın.
Sorun maddi durum değil, sorun Türkiye'de ki gerikafalılık...
Hem iş modelleri konusunda hem de toplumsal yaşantıda Türkiye sürekli geriye gidiyor, dünyanın gelişmiş ligine bırak girmeyi, git gide uzaklaşıyor.
Para olsun olmasın kafası normal çalışan ve modern bir hayat tarzı isteyen hiç kimse Türkiye'de mutlu olamaz.
Gelişmiş bir ülkeye yerleşmek, oraya alışmak ve yaşamak için kesinlikle para lazım, o yüzden parası olan modern kesim haklı olarak arkasına bakmadan gidiyor zaten.
Parası olmayanda iş bulup gitmenin peşinde...
Bazı arkadaşlar demiş ki parası olan herkes giderse ülke mi kalır, yazık olur falan diye saçmalamışlar.
Kusura bakmayın ama 21. Yüzyıl'da kimse sizin tarih öncesinden kalma Ortadoğu örf ve adetlerinizle yaşamak, çoğunluk olduğunuz için oluşturduğunuz o ilkel baskılarınız altında ezilip mutsuz olmak zorunda değil.
Sizlerin de hayatlarını kolaylaştıracak, ülkeyi geleceğin dünyasında güzel bir yere getirecek beyinlerin gitmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz ve başarılı da oluyorsunuz bu konuda ve gayet de mutlusunuz.
Ama bakalım gelişen dünya karşısında ezilmeye başladığınızda bu kadar mutlu mu olacaksınız yoksa zamanında buradan kovduğunuz o pırlanta gibi insanların dönüp sizi kurtarması için yalvaracak mısınız...
Parası olan adam için dert değil her türlü yaşar ha bu ülkede genellikle parası ile rezil olur o ayrı o konu parası olmayan için daha çok sıkıntı bu ülkede yaşamak bir dünya vergi ödüyorsun sağlık halen ücretsiz değil daha çünkü doktor nasıl olsa paramı devlet ödüyor diye gelen hasta ile doğru düzgün ilgilenmiyor film çekiyor doğru düzgün muayene etmeden saçma bir teşhis koyuyor ve en yüksek vizite aldığı ilacı hastaya dayıyor o ilaç hastaya yan etki yaptı deyince doktor benmiyim sen mi o ilaç yan etki yapmaz diyor Halbuki aldığı maaş vatandaşın ödediği vergi ile oluyor. Sonra oluyor allah devlete zeval vermesin mk ne devlete zeval vermesi devlet senin benim ödediğim vergi ile çarkı döndürüyor çarkında döndüğü yok ya neyse
maddi durumunun nekadar iyi olduğuna bağlı. Kime göre neye göre iyi? Gelirini Türkiyeden sağlayan bir insan için yurt dışı (aklıma ilk gelen Avrupa) çok ağır gelir, bu bir. Maddi durumu iyi olsa dahi, insanın alıştığı bir standard, bir mentalite var. Maddi durumunuz iyi diye komşuların bile birbirini tanımadığı ve sevmediği ülkelerde yaşamak istiyor musunuz gerçekten, buda şüpheli, buda iki. Benim maddi durumum iyi olsa, ki kötü değil ama diyelim ki birşey oldu ve gerçekten çok iyi. Yemin ederim herkesten saklar hayatıma olduğu gibi devam ederim. İhtiyacım olduğunda tatile çıkar gelir ve elimden geldiğince dünyayı daha güzel bir yere çevirmeye çalışırım.
Ülkeyi insanlar değil, siyasiler bu hale getiriyor. İnsanımız da bir yorgunluk var...
ABD"li bir subay vardı, beraber çalışıyorduk. Adı Edward. Sordum, Edward, Türkiye'de ne dikkatini çekiyor?
Harika bir cevap vermişti...
"Siz Türkler, arı gibi çalışıyor ve koşturmaca içinde yaşıyorsunuz. Aslında bu çalışkanlık biz de olsa gelirimiz üç kat artar ama siz çalışıyorsunuz, sizin yöneticileriniz delik kuyu gibi sizin kazançlarınızı yiyor. Vergilere bakın. ABD"de bu kadar yüksek vergi olsa, ABD başkanını koltuktan indirirler" diyordu.
Sizce de doğru değil mi?
Hayatımızın %40-50'si vergiye ve yukarıdakilerini beslemeye gidiyor. Artık sistemi değiştirmemiz gerekiyor.
El kaldırmaktan ibaret milletvekilliği yapan 30 bin lira üzerinde aylık maaş ve senede 40 bin lira bayram ikramiyesi, ayrıca bir dolu sağlık vb gideri var.
Varlıklı insan için yaşaması en mantıklı ülkedir Türkiye. Çünkü garibanı kimse umursamazken zengine her kapı bu ülkede açılır. Avrupa'da ise herkes standart ve eşit haklara sahiptir.
Asla yaşamazdım ve zaten gideceğim, param olursa tabii ki tercihim yurt dışı olur ama tek nedeni para değil. Maddi durumun iyiyse çoğu aktiviteyi yapabilirsin zaten burada da. Ama buradaki çoğu insanın zihniyeti çok gerici, o yüzden daha çağdaş insanlarla bir arada olmak isterim.
Türkiye'de çok güzel çok şahane yerler var. O özendiğiniz amerikalar avrupalar yanında halt etmiş. Dışarıda ekonomik özgürlük rahat diye ben bu cennet vatanı bırakmam. Bu topraklar ATA'larımın bana mirası cebim para gördü diye ( bazıları gibi ) satmam bu cennet VATAN'ı.
Mantıklı . Zaten maddi durumu iyi olanlar bu ülkenin sefasını sürüyor. Niye ülkeden. gitsinler ki? Ülkeden gitmek isteyenler yoksul kesim.. Sınır kapısı açıldığında Suriyeliler avrupa ya gitmek için sınır kapısına akın etti.. Çünkü burda kazanç yoktu onlar için... Bir tane iş adamı sınırdan geçti mi? geçmez.. yaşam sıkıntısı yoksulda... zengin de değil.
Ülkemiz coğrafi açıdan muazzam bir yer , adeta cennetin yeryüzü şubesi. Hiçbir yer eline su dökemez ama keşke halk bu kadar çomar ve nankör olmasa o zaman başımızdakiler böyle rahat yalan söyleyemezdi ve daha refah içinde bir ülke olurdu. Zengin olsam ülkemde yaşardım diye düşünüyorum ülkeme aşığım terk etmek gelmiyor içinden
zengin insan o hale gelinceye kadar kim bilir kaç fakirin üstüne bindi.ülkede ki kapitalist sistem tam da onun istediği gibi işlerken, bütün varlığıyla memleket, ona hizmet ederken enayimi de gitsin. türkiye fakirin değil, zenginin at koşturabileceği bir ülke daha güzeli de yok zaten.
maddi durumu iyi olan ülkeyi terk mi etsin diyorsun somali gibi ordaki tüm multi milyarder somaliler avrupa da yaşıyor türkiye somali gibi bir ülke değil belki ekonomimiz avrupa ülkeleri kadar değil ama zengin olanlar neden yurt dışında yaşasın ilginç soru
Türkiye de lüKS yasanti sayilacak durumlar cogu Avrupa ülkelerinde standart bir yasam bicimi. Türkiye maddi durumu iyi olanlar icin cennet! Is yerin var ise iscinin hakkindan cal, devlete vergi ödeme, her türlü düzenbazligi yap parana para kat en lüKS yasantiyi yasa tabiki zenginler icin Türkiye yasanilacak en güzel yer zira ülkemizde sirf biris parasi var diye bir cok ayricaliktan faydalaniyor.
Tabi ki mantıklı. Kıymetini bilmediğin bu ülkenin birçok ülkeden iyi olduğunu yaşamadan bilemezsin. Ayrıca vatan diye bişey var başka ülkede mülteci olmaya bu kadar heves etmeniz eziklik belirtisi
Ediyoruz maalesef. Maddi durumum iyi ama bu sefer de öyle bağlar var ki kopartıp atamiyorsun. Oturum ayrı dert. Kalıcı gitmek için vize yeterli olmuyor. Herşeyi satıp gitmek sıkıntı. Yoksa dakka durmam yerleşiirm hollanda'ya.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Mantıklı tabii ki. Kendi vatanım bir kere, burada doğup ilk nefesimi burada almışım. Kendi dilimi konuşuyorum, anlayarak ve hissederek. Arkadaşlarımla kendi dilimizce şakalaşabiliyorum. Yabancı ülkeye gitsem bunların hiçbirini yapamam. Yaşayamam da...
maddi durumun iyiyse dünyayı gezer Türkiyede konaklarsın. herkes başka ülkeye taşınmak kolay sanıyor ama vizesi var, ev alma izni var, iş izni var, dil öğrenme derdi var, çevre edinme derdi var... var da var. maddi durumun iyiyse bu eziyetleri çekmene gerek yok. tamam bir Avrupa ülkesi değiliz ama siyasi olayları geçersek (?) yaşanabilecek bir memleket. en azından zenginler için :)
maddi durumu iyi olanlar bizim bu çektikleirmizi çekmiyor ki hatta işin ebile geliyor. zaten çoğunun başka vatandaşlığıda var canları nerede isterse orda kalıyorlar sıkıldınmı hooop gel biraz burdanmı sıkıldın hoop git
Kendini ait olduğunu hissettiğin yeri bulana kadar maddiyat hikaye. Burada büyüdüğüm için istemeden buraya alıştım. Ne kadar dünyayı gezip yurtdışında bir kariyer hayalim olsa bile, o kariyerin son durağı yine Türkiye. Önemli olan o yeri bulmak yani
Değil bence gecen sene ben 430 bn TL ye daire mi sattım Gürcistan da ritsa gölü kenarında göle 0 3 katlı vşllex yaptırdım opel jip aldım ufakta bir motorlu teknem senede 2 defa gidiyorum vatandaşlık almaya çalısıyorum şimdi
Can güvenliği insan hakları kadın-erkek eşitliği ve LGBTİ hakları olarak zayıf bir ülkeyiz ve zenginsem burda çok izole bir hayat kurmak istesek bile zor gözüküyor. Bu ülke ne oldu da bu hale geldi yoksa Atatürkten sonraki her hükümet aynı şarkıyı farklı enstrümanlarla mı çalıyor bilmiyorum. Bu ülkede sağcı hükümette solcu hükümette hepsi aynı gözümde
Bankadan faiz almak gibi huyu varsa siz cevap verin örnek burgan bankası 100 bin TL 32 günlük yüzde 10 faiz ile aylık getirisi net 850 tl felan İki katı olsaydı 1700 TL böyle gidiyor.
Oyle olmuyor iste yurtdisinda boyle para kazanmak kolay olmuyir belki burda kazanilip orda yasanilir diyeceksin ama isi kontrol altinda tutmak lazim uzaktan sirket yonetimi kolay drgil malesef
İyi veya kötü olsun Türkiye gibisi yok bence yurtdışında yaşayıp vatan hasreti çekiyorum diye yalan söyleyen düzenbazlari sınır dışı edeceksin mesela Almanya gelsinler bakalm
Mantık çok basit. Dünya'nın her ülkesinden vatandaşlık alabilme şansın var. İngiltereden bir tanıdık var. Asgari ücrete çalışıyor, hemde cebinde İphone Xs Max var.
Yurtdışında yaşamak için illa diploma sahibi olmana da gerek yok.
Bende diyorum ki, vatanını seviyorsan şükretmeyi biliyorsan kal. Vatanını beğenmiyorsan defol git, seni kimse zorla tutmuyor.
Bu çok adil bir düzen. Beğenmiyorsanız gidin, elimizdeki imkanlar bu kadar. Türkiye süper güç değil. Büyük bir askeri güç, ekonomisini de toparlamaya çalışan bir ülke.
İyide maddi durumum burada iyi amerikada ya da rusyada iyi değil burda zenginim param var ama başka yerde yok yeniden iş bulmam dil öğrenmem hayatımı yeniden kurmam lazım orda burda yaşamaya devam ederdim
Beğenmeyene kapı açık, sanki dünyanın neresi dört dörtlük. Bir de bu derece nankörlük nedir böyle..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gayet mantıklı... Diğer ülkelere kıyasla daha ucuz ve daha konforlu yaşam... Harcamaların her biri çerez parası... Hangi zengin elindeki para çabuk bitsin ister?
Abi sana alâkasız soru soracağım profil fotonda güzelleştirme efekti var mı yoksa burnunda doğuştan mı siyah nokta yok? İkisi de değil krem vs. Kullanıyorsan ne kullanıyorsun?
Profil fotomda herhangi bir efekt yok kardeşim. Burnumda siyah nokta yok ayrıca kaşlarımın ortasıda çıkmaz mesela doğuştan. Yüz içinde krem olarak sadece nivea men kullanıyorum. Onun dışında ekstra yaptığım bişey yok @Fluuman