Döviz ve altın işlemlerinde artık verdi %1 oranında uygulanacak.
Yani 100 Dolar alırsan, 1 doları devlete vergi vereceğiz. Bankalarda açılan altın hesaplarında da alım satım vergi oranı yüzde 1'e yükseltildi. Yani 100 gram altını olan 1 gram da devlete takacak, mecbur.dolara vergi artışıTürk lirasını tercih edelim, döviz ve altın almayalım diye yapılan bir adım. Türk lirasına değer katamayınca, diğerlerini vergilendiriyor devlet. :) Neyse, nasıl buldunuz bu sistemi?
Paranın da vergisi olmaz, yeter artık. Desteklemiyorum.
Bir mhpli olarak yazıyorum. Vergilerin artmasını desteyemiyorum.
Yurtdışında 30-40 bin dolara alınan Ford Mustang'ın ham fiyatı 200 bin tl. Bize burada 550 bin tlye satılıyor.
Samsung Galaxy Note 10 fiyatı Amerikada 729 dolar. Ham fiyatı 4900 bin tl civarı. Bize burada 7000 tl civarına satılıyor
Bu benim bizzat yakınımdır anlattığım kişi. İstanbul'da okuyor o arkadaşım şu an. Ak Parti Gençlik Kolları başkanı olmuş. Akpliydi zaten bu sene olmuş. 6 bin tl aylık maaş alıyormuş. Çok yakın bir arkadaşımın yanında ağzından kaçırmış.
Tekrar ediyorum, Ak Parti GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI. Ulan gençlik kolları başkanı dediklerimiz çoğu vakıfta veya diğer kurumda bedavaya çalıştırılan stajyterlerdir. Bu bilmem ne ettiklerim ne yapıyorlar da HAZİNEDEN AYLIK 6 BİN TL MAAŞ ALIYORLAR.
Bu fahiş vergilerin nereye gittiğinin çok büyük bir örneği işte.
Amerikada 30 bin dolar olan Mustang Avrupada 40 bin euro. Amerikada 729 dolar olan Note 10 telefon Avrupada 850-900 euro.
Ne kadar makul vergiler değil mi, gayet makul bu vergileri anlayabilirim. Biz devletimize elbette vergi ödemek zorundayız.
Fakat bütün bu fahiş vergiler AK PARTİ HÜKÜMETİNDEKİ HERKESE HARAM OLSUN.
Dostum bu işi ekonomistler bilir genelde ama fikir olarak bakınca bu vergilendirme al ve satçılara karşı yapılmış gibi duruyor. Bu dağın bir yüzü tabi uzun vadeli yatırım yapacak olan bireysel yatırımcı alacak olduktan sonra aman devlete veriyorum zaten der yine alır bakıldığı zaman mantıklı haklı. Ama şunu belirtmek gerekir ki bunu diyenler de olacaktır devlet bana ne veriyorda bu konu da ne alıyor hem alırken hem satarken derse bireysel yatırımcıya finansman bonolarında ki stopaj oranının %50 arttırılıp kurumsal yatırımcıların stopaj oranının hala 0 da kalması göz önünde olunca, oda kendi fikrince haklı. Asıl konu burada bazı diye söylemek gerekir ki bir kurum başkanı onu siz daha iyi bilirsiniz araştırınca vergi kaçırmak başka vergiden kaçınmak başka deyişi vardı. Bunu bir kurumun başkanı gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorsa bu memlekette normal bir vatandaşın valör ve vergilendirmeden kaçınmak için kuyumcudan alış-veriş yapması gayet doğal olacaktır. Asıl sorun burada aslında sorulması gereken kuyumcular al satta makas aralığını nasıl fiyatlandiracak artık? Aslında ülke cari açık verdikçe kapatılması adına külfeti yükledikleri olayın adı vergi olunca bu yapılana da pekte yadırgıyorum diyemem alistiriyorlar insanları yarın birgün daha kötüleri de olabilir bunlar kötünün iyisi.
Vergi konusunu bir anlayamadı vatandaş ve halk arkadaş ya. o yüzden tüm okullara ekonomi dersi zorunlu olmalı. Vergi demek vatandaş için iyi anlamına gelmez devlette para ihtiyacı veya yolunda gitmeyen şeyler varsa ek vergiler uygulanır ki devlet ekonomisi yıpranmasın veya en az hasarla çıksın. Şimdi size soruyorum bu ülkenin halkı düzgün bir halk olsaydı en iyi üreimi yapıp en iyi sanyiyi kursaydı bu vergiler olurmuydu? Neden vergi geldiğini anlamaya çalışın suçu hep karşıya yüklemeyin kendinize de bakın
her yeni icraatinde, her yeni getirdiği vergilerde artık bu kadarı da olmaz daha ne yapabilirler diyip şaşıyoruz ama çok başarılar. her seferinde yeni birşey buluyorlar vergi koymak için. cidden adamları tebrik etmek lazım. şu an bile mesela kesin akıllarında yeni vergi konulcak 100lerce şey vardır bizim aklımızın ucundan bile geçmeyen ya da yok artık ona da vergi konulmaz denilen. bunu destekleyenleri de ayakta alkışlıyorum artık. neyi neden nasıl destekleriklerinden bir haber bir kesim var cidden
Bir taraftan baktığımda diyorum ki yakındır nefes alma vergisi de gelecek diye. Devletin havasını kullanıyorsun derlerse şaşırmayın. Diğer taraftan bir ekonomist olarak baktığımda ise sormadan edemiyorum. Bir zaman birileri çıktı dedi ki serbest piyasa olsun devlet dövize ihracata karışamamalı Bunlara müdahale etmek bunları kısıtlamak komünistlerin işleridir. Beni canım vatandaşımda Duydu ya komünist lafını geldi galeyana dedi evet dinim elden gidecek döviz serbest kalsın. Bir 35 yıl böyle sömürdüler bu insanları tuttular yüklerini. Şimdi aynı kafanın uzantıları hala komünist bunlar diyerek bas bas bağırıp hala uyutmaya çalışırken dövize vergi ile vatandaşın tl ye yönelimini sağlamaya çalışıyor. ULAN HANİ dövize müdahale komünistlerin işi idi de komünistler de vatan satıyordu. SİZİN BİZZAT kendi söylemlerinize göre şimdi sizin yaptığınız nedir. ? Peki benim Saf halkım hadi babalarınız dedeleriniz okuma yazma bilmiyordu. Siz Hepiniz Üniversitelerde okumuş insanlarsınız. HALA MI ANLAYAMIYORSUNUZ?
Çok güzel bence. Bir adım ileri taşıyalım bunu mesela yabancı kadınla veya erkekle evlenen Türkler, her yüz sekslerinden birisini devletle yapsınlar. Ya da yurt dışında yaşayan Türklerden yurt dışında yaşama vergisi alınsın yıllık kazançlarının %1 i gibi. Hatta direkt tüm yabancılardan vergi alınsın neden Türkiye de yaşamıyorsun diye :D
Geyik bir yana bunlar daha iyi günleriniz.. Anne babalarınızın hatalarını sizler ilerde ekmeğe muhtaç kalarak ödeyeceksiniz korkarım. Hoş şimdiden başladınız bile.
Bu kadar aç insan varken her gun saraya 4.5M para gidiyor ve hala ac gozluler normal vergiler yetmiyor yeni vergiler cikariyorlar. Tabiki desteklemiyorum herkes elindeki parayi cikarip onlerine koysa bunlar yine ülkeyi yokuşa sürer Yine yararimiza bir sey yapilmaz ne yazık sonumuz Muz Cumhuriyeti
Borsaci olarak yerinde buluyorum. Alınması gereken bir önlem. Ancak bunun etkisi ne kadar olacak tartışılır. Çünkü kaynak sadece ülke içi değil. Dış TL dolanimini bu yüzden kısıtlanmış olsalarda dışarda barınan TL miktarı ne kadar bilmeden yorum yapamam. Ancak biliyorum ki bu haybeden dağıtılan paraların da bir bedeli var. Zaten sıkıntılı bir ekonominin içinde balon olusumuja neden olacaklar gibi.
ben yurtdışı eğitimim için paramı fırsat buldukça altına çeviriyorum, bankaya altın hesabı falan da açmadım, bende duruyor, devlet benim altın aldığımı nereden bilecek ki?
tamamen macera amaçlı gereksiz bir olay, bunun meali; ''ey Türk milleti, devlet hazinesi suyunu çekti, ekonomi batık halde, artık paranızın bir kısmını bizimle kırışacaksınız..''
Dövizden uzak durmak lazım. Rusya, çin, azerbaycan gibi devletler birbiri ile kendi aralarındaki ticarette kendi para birimlerini kullanma kararı alındı. Ne kadar uygulanıyor bilmiyorum. Ama %100 uygulanır ve ülkemizdede dövize rağbet azalırsa doların kaç lira olması çok fazla etkilemez.
Hem dolar niye cikiyor diye DEVLETINE küfür eder, hem gider hava olsun diye 1000 Dolara Iphone alir..
Devlet Milletin, giden vergilerde Millete gidiyor, vergiyi alma DOLAR zengini daha zengin olsun yok, öyle sey.
Bakin, bugün Euro, Dolar niye cikiyor diye sikayet edenlerin geneli o dolarin cikmasina sebep olan ana kaynaklardir..
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Anket sonucundan milletimizin nasil cahil, nasil kendi cebini sadece düsünen olduklarini anlarsin, 100 dolar alip TL nin degerini düsürecek kadar cahil egosit ama ama 1 Dolar vergiye cimri, Dolarin asil cikma sebebi iste bu cahillik. Kendi cebi oldumu ülke isterse batsin zihniyeti
Dolar almıyorum bu bir we dolar almasamda dış borcun dolar oldugunu we hayatı pahalı yaptıgını biliyorum yani ülkenin ahvali dolarla yürüyor we yabancı para birimleri karsısında paramızın sürekli deger kaybetmesi cok kötü bisey we bunun bian ewel düzeltilmesi lazım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Paranın da vergisi olmaz, yeter artık, bunun hukiki bir temeli de yok, Anayasaya aykırı, ticaret hukukuna, eşya hukukuna, borçlar hukukuna aykırı, uluslar arası hukuka aykırı, Avrupa konseyi bildirimine, insan haklarına aykırı falan diye anlatsam neye yarar? Anayasayı kanunu, hukuku takmıyor ki bunlar. Şikayet etsen mahkemeye gitsen ne olacak? Yasama da kendileri, Yürütme de kendileri, Yargı da kendileri... Kimi kime şikayet edeceksin, mahkemeye vereceksin...
Gerçekten ilklerin ülkesiyiz helal olsun :) Şener Şen'in bir filimi vardı namuslu diye hatırlayanlar vardır en sonunda yapmadığı hırsızlığı kabul edip diyor ya soyun milleti soyabildiğiniz kadar soyun aynen soyun milleti soyabildiğiniz kadar soyun :)
Uzun ve derin mevzu, düşünsenize paranız var iyi kötü onun vergisini bile vermek zorundasınız hiç adil değil gerçekten. Her şey den vergi alıyorlar artık. Gerçekten yeter
TL nin değerlenmesi için iyi bir şey olabilir. Ama ekonomi haberlerinden takip ettiğime göre doların dalgalanmasının asıl sebebi yurt dışından büyük şirketlerin sıcak para giriş çıkışları olduğu kanısına varıyorum
tl nin değerlenmesiyle alakası yok. bu resmen dolar altın alma, paran tl de kalsın demek. bu tl yi değerli kılmaz. yatırımcıyı kaçırır. yurt dışı bağlantılı iş yapanın işini zorlar
ben mesela uluslararası bir firmada çalışıyorum. yıllık hedef cirosu dolar üzerinden hesaplanır böyle firmalarda. rfc dolar bazlı verilir. biz yurtdışına forcast verdiğimizde dolar 5,8 di. ve bölge olarak 4 milyon dolar verdik forcasti. 23,2 milyon tl idi bu da. şu an 27,2m tl civarı oldu. e ne olacak şimdi. ürünün tl karşılığı arttığı için zam yapıcaz. biz bu ürünleri getirmek için tlyi dolara çevirip alıyoruz. e peki şimdi? bir de bu vergi zımbırtısı çıktı. hiç bir firma zararına iş yapmaz. bu da ya tekrar zam demek ya da beklediği talebi göremezse ülkeden yatırımını çekip gitmek demek
Bu zaten olan birşeydi. Vadesiz hesabınızda sorun olmuyor ama vadeli hesapta bankanın sizden aldığı yıllık ücrette devletin vergisi de var. 🤏🏾 Kadar. Kazancından vermezsen başka şekilde çıkar zaten. Benim açımdan sorun yok.
Yeter artık kardeşim bu nasıl iştir ya 2012 lerde dolar 2 tl iken şu an dolar 7 liraları gördü Ve bu devlet bizim paraya ihtiyacımız yok dediği halde vergiler daha da arttı Sonumuz yakındır
Acaba ilerde acaba alıcağımız nefese bile vergi vericek miyiz? böyle giderse millet açlıktan ölücek sömürüldük kemiklerimiz kaldı onada göz diktiler...
Güçlü ekonomi nasıl olunur dersi veriyorlar yediniz mi ben yemedim halkın buyuk kısmı da yemiyor artık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
devlet zaten alkolden, sigaradan geçmediğimiz köprülerden üstünde dağ olmayan tünellerden para alıyor. muhteşem bir çözüm bulmuşlar alınlarında öpüyorum. en kısa zamanda yerle yeksan olmalarını temenni ediyorum.
Hayatta kalmak için içmek zorunda olduğumuz suya bile %8 vergi ödüyoruz ama mücevher altın pırlanta gibi şeylerde vergi yok :) Sence desteklemeli miyiz?
@zarafetlik böylelikle başımızdakilerin de ekonominin ''e''sinden anlamadığını görmüş olduk..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ooo aldığımız nefestende vergi alndı. H. Olsun.😂 Yani sokaklarda yaşayıp vergisiz life moduna geçicek ülkenin %50 en son😄 Yoksa verginin ardı. Arkası kesilmez bu olmadan.
%1 az %10 olmalıydı bu millet az bile daha ne var ki bunda millet halinden memnun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Burada bir. kazanc soz konusu alim satim var ticaret var parayi mal gibi alip satmak var tüm dunyada bu böyledir eskiden beri. boyledir yeni seyler degil bunlar
Piyasayı dünya gidişatını takip eden şuanda dövizde yaşananların global düzeyde yaşanan bir olaydan ibaret olduğunu görür. Bu nedenle döviz alınmasına bu dönemde karşıyım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hazizne tam takır bu secımde geregını yaparsaınzızı artık