Çok korkuyorum psikiyatrik bir hastalığım olmasından. Bana bipolar belirtilerini sordu resmen. Çok mutsuz oldum. Adam bana normalden fazla ilgili davrandı. 😭
1 ay
Doktorum ve görebildiğim kadarıyla tüm psikiyatik hastalar doktorun kendisiyle fazla ilgili davrandığını iddia ediyor. Altta bir patoloji var ama bipolarlık mı bu emin değilim.
Acildeyim
Tanı aşamasındasındır psikiyatrik hastalıklar çok birbiri içine geçer. Tam tanı koymak aylar alabilir.
Kendini bu konuda üzgün hissetme doktorların sorduğu sorular o hastalığı olduğun anlamına gelmez Eğer böyle bir durum varsa öncesinden bunu öğrenmiş olmak senin için büyük bir avantaj olabilir diyebilirim Ancak doktorlar bir sürü sorular soruyor emin olabilmek için bir sürü tetkikler yapabiliyor bundan herhangi bir şey çıkarmak ve bunun üzerine endişe duymak senin sadece üzer Sen yapman gereken şeyleri yaparsın sonrasında olayı akışına bırakmak en doğrusu olur
İlgili bir doktora denk gelmen aslında büyük şans kanki 💛 Bipolar tanısı hemen konmuyor. Genelde detaylı görüşmeler yapıyorlar bazen ölçekler doldurtuyorlar bazen kan tahlili isteniyor başka sebepler var mı diye bakılıyor.
Tanı olursa da tedavi; düzenli ilaç kontrolü yaşam düzeni ve terapiyle ilerliyor. Yani “bitti hayatım” değil “kontrol edilebilir bir süreç” oluyor. Yalnız değilsin canım sen neler hissediyorsun şu an en çok? 🫶
bence doktorunu değiştir daha uzman bilgili olan doktora gorun.
uzulecek bır durum yokbır cok kısıde bu raahtsızlık var rhaat ol yanı
Bipolardan ona uygun ilaç başlanır. Tedavi bu yönde ilerler benim doğuştan psikolojim bozuk bu kadar takmıyorum
Benim ki zaten tehşisli
Bipolar okb anksiyete panik atak dehb borderline
Öyle işte
Doktor anladı ona uygun belirtilerden
özele
bişey olmaz ilaç kullanırsın
Bilmiyorum maalesef
Geçmiş olsun
Anksiyetedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?