Para konusundada tutumsuzum
Bipolar olabilir miyim, belirtileri nelerdir?
Para konusundada tutumsuzum
kendinize tanı koymaya çalışarak üzmeyin yıpratmayın
psikolojik destek alın eğerde imkanınız yoksa size en yakın kamuya bağlı ücretsiz psikolojik hizmete ulaşmaya çalışın. şayet o da yoksa aile hekimine durumu anlatıp finans kaynağınızın olmadığını belirterek yardım talebinde bulunun ama korona yüzünden bu eylemi geciktirebileceğinizi de unutmayın
Cevap
16Cevap
zihin bozukluğu
öyle durumlarda git duş al
oturuyorsan kalk gez dolaş değişik adımlar at
niye devlet hastanesine gitmiyorsun psikyatriye hatta toplum ruh sağlığı merkezine?
Teşhisi kendi kendine koyma canım doktora sor. Gidemiyosan online terapi al güzelliklerine yazık etme sıkma canını.
Kırıcı olursun bu sekılde cevrende deger verdıgın sevdıgın kısılerede zarar verebılırsın tedavı olmakta fayda var
Akıllı olanlar ne yapıyor ki belkide böylesi daha iyi boşver düzeltme
Vallahi beni tarif etmişsin kardeşim
Birden dinden çıkma durumun oluyormu ateist olma gibi
O olmuyor. Aksine, inancıma sarılarak atlatıyorum bu gibi durumları. Sende oluyor mu?
Depresyondayken inancım düşüyor ve ben bu üzüntüyü hak etmiyorum diye isyankarlaşıyorum
Ben bu üzüntüyü hak etmedim, Allah sizi islah etsin diyerek kendine gelmeye çalış. Unutma, bu devirde adalet sadece saray adı. Asıl adalet Allah'ın adaleti olacak. Ve mahşer'de bunun hesabını vermekle birlikte yaşattıklarını yaşamadan ölmeyecekler. İnancına sarıl. Allah seni üzenleri üzecek. Buna inan ve Allah'ımızın hep yanımızda olduğunu unutma. :)♥
Takip atıyorum :)
Bak beni üzen biri yok
Ben kendiliğinden nedensizce üzülüyorum
Bir sebebi dahi yok mu?
Sebebi olsa hastalık olmazdı depresyon bir hastalıktır ve bunun için sebep gerekmiyor hastalık adı üstünde HASTALIK sebebi olsa üzüntünün adı depresyon olmazdı
Depresyona belirli bir sebepten girilir. Ölüm veya bir kayıp, Majör olaylar, Diğer mental hastalıklar veya aileden veya sosyal gruptan atılma nedeniyle sosyal izolasyon gibi problemler depresyona yol açabilir. Durduk yere depresyona girilmez yani.
Yok işte sebebi
Doğuştan bipolar olanlar ver beyin kimyasıyla alakalı bir durum
Hepsine hakimim merak etme. Ama doğuştan gelen bipolarlık sadece depresyon etkileri göstermez. Kalp, aşırı kilo kaybı ya da artışı gibi şeylere yol açar ileriki zamanlarda. Yani şu an sende olması gerekir
Ben doğuştan bipolarım demedim ztn Belkide hiç bipolar değilim
Ama illa bipolar olmak için bir olaya gerek yok bu genetik bir hastalık travmatik olay yaşmamış sırf ailede bipolar hastalığı var diye genetik olarak hssta olanlar da var neyse ne işte
İlk iş en yakın hastaneden randevu alıp psikiyatriye başvur sonun kötü olabilir yoksa
şu an iyiyim galiba regli dönemim geldi diye böleydim
Yok ikizler burcusundur sen ondandır o 😂
Teshisi sen koyamazsin, psikolojik baski var sendede ne
Bence depresyondasin sanirim
seks yönünde bastıramadığın azgınlığın oluyormu
sorun yapma tedavi edilirsin korkma büyük ihtimalle psikoloji falan okuyorsan ondandır
Pisikiyatriste görün canım
Büyük ihtimalle ikizler burcusun :D
Bence sende biraz paranoya olma durumu var
Ne bilim ne polarsın
bende aynısıyım uzakalra bakıp hüzünleniyor musun
sonra umutsuzluk sonra içini dökeçeğin bir dost ğüven içinde menfatsız seni dinleyecek eleştirmeyecek dost
Yok benim regli dönemimin şeyimiş iyim bipolar falan depilin
ğüzel sevindim bana yazsana konuşalım
Hyr
neden ğüzeldir sohbetim efendi dürüst biriyim üstelik şehvet perest biride değilim
Allah allah istemiyorum diyorum nedenimi olması gerek
tmmm sinirlenme sohbet etmek için soru sormuştun ya onun için söyledim
Bende olabılırım
Evettt😬
Hangi ayda doğdun?
Yengeç burcuyum canım
Cok güzel, Yengeç burçuna bu profil resmi olmamış canım
Ne alaka
Çünkü, yengeç burçlarının yaratılma oranı cok yüksek, birkaç burçla yarışıyorlar yaratılma da.
Yaratılma derken?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
İki uçlu mizah bozukluğu ya da iki uçlu duygudurum bozukluğu olarak da adlandırılan bipolar bozukluk, kültürümüzde manik depresif hastalık olarak da bilinmektedir.
Bu hastalığa sahip insanlar kendilerini çok iyi, çok mutlu hissederken bir anda ve herhangi bir sebep olmaksızın kötü hissetmeye başlayıp içlerine kapanabilirler. Bipolar bozukluk tanısı alan kişilerin birçoğunda manik depresyonun belirtilerine uyan duygudurumlar gözlenebilir.
Kişilerin yaşam enerjilerinde, sosyal aktivitelere katılımlarında ve kişiler arası ilişkilerinde belirli bozulmalara neden olabilmektedir. Bu bozulmalar sadece belirli bir ortamda görülmez; okul, iş yeri, arkadaş ve aile ortamlarında birden çok kez bu bozulmalara rastlanılmaktadır. Bahsedilen bu bozulmaların, taşkınlık (mani dönemi) ve çökkünlük (depresif bozukluk) şeklinde ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu bozukluk, sürekli birbirini takip eden alevlenme ve sönme ataklarıyla devam eder. Bahsedilen bu ataklar başladığı andan itibaren birkaç hafta sürebilir ve atakların yoğunluğu kişiden kişiye göre değişebilir. Atakların olmadığı dönemlerde ise kişilerin duygu ve davranışları normal sınırlar içindedir.
Bipolar bozukluğun belirtilerini depresif dönem ve taşkınlık dönemi olarak iki hatta sıralamak mümkündür:
Depresif Dönem:
· Kişinin kendisinden kuşku duyması,
· Suçluluk duyguları içinde yaşama,
· Üzgün, karamsar ve huzursuz hissetmek,
· Bir işe dikkat etmede ve dikkati sürdürmede yaşanan güçlükler,
· Uykuya dalmakta zorluk çekmek ya da gereğinden fazla uyumak,
· Hatırlama ile ilgili yaşanan zorluklar,
· Sevilen işlere karşı yaşanan ilgi kaybı,
· Yeme davranışlarında gözlenen değişimler (kilo kaybı ya da kilo alımı),
· Değersiz hissetmek,
· Enerji yoksunluğu,
· Ölüm, intihar düşünceleri olarak görülmektedir.
Bu bölümde en az beş belirtinin yine en az iki hafta boyunca gözlenmesi gerekir. Hezeyan ve halüsinasyon gibi psikotik belirtilerin eşlik ettiği durumlar da görülebilmektedir.
Mani Dönemi:
· İştah ve uyku azlığı,
· Yapılan eylemlerde aşırılığa kaçmak. Örneğin; hızlı araba kullanmak veya yüksek miktarlarda para harcamak,
· Hızlı ve yoğun konuşma biçimleri,
· Cinsel istekte yüksek düzeyde gözlenen bir artış,
· Dikkati sürdürmede zorluk çekme ve dikkatin çok kolay bir şekilde dağılması,
· Kendini çok önemli biri olarak hissetmek ve yetenekleri konusunda gerçekçi olmayan inançlar,
· Alkol ve madde kullanımlarında yüksek düzeyde artış,
· Riskli ve zararlı davranışlar sergileme konusunda artış,
· Yüksek düzeyde enerji hissetmek,
· Kışkırtıcı ve uygun olmayan davranışlar,
· Çok mutlu ve coşkulu olmak şeklinde görülmektedir.
Bipolar tanısı için bu belirtilerin en az üçüne sahip olmak ve bir haftadan daha uzun süre deneyimlemek gerekmektedir.
Bahsedilen bu depresif dönem ve mani dönemi döngüler halinde birbirini takip etmektedir.
Sağlıcakla kalın,
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM
Peki sizce ben bipolarmıyım
Bu soruya bu şekilde cevap verebilmem mümkün değil. Tanı koyabilmek için belirli kriterleri belirli bir süre zarfında değerlendirmek gerekir. Yukarıda bahsettiğim durumları yaşadığınızı düşünüyorsanız en kısa zamanda bir uzmanla görüşmenizi öneririm. En doğru cevabı ancak bu şekilde alabilirsiniz. Hoşça kalın..
bana yardımcı olabilirmisiniz bende hayattan hiç keyif almıyorum hiç mutlu değilim çok uzun zamandır hayatta hiçbişey umrumda değil