Geçenlerde bununla ilgili makaleler olduğunu ve olumsuz etkileyen yönleri olduğunu belirten makaleler olduğunu söyleyen bi yazı okumuştum. Bir daha karşıma çıkmadı. Konu hakkında fikri veya bilgisi olan var mı?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
yani bir 130 daha çıkmaz umarım ince hastalığa yakalanmadan 😅
Bi kere öncelikle asla kendinden utanacak bişey yapmadın. İnsan zaman zaman sözünüde yutar. Bişey merak ettim ben bu arada aranızdaki bağ koptu mu tamamen.
bir veda olmadı. devam da olmadı. kalp yolunu alıyordur..
Hayırlısı olsun.
amin...
Tam olarak ne olsaydı mutlu olurdun...
ben sonuç odaklı biri değilim, şu olsun diye tam bir cevap bekleme. her ne yaşanıyorsa insan gibi, kıymet bilerek yaşanmasını isterdim. değil sevgiden bahsettiğin biri, en azından sadece Allah'ın bir kulu diye insan yerine konmayı isterdim. canım o kadar acıyor ki.
bana bu kadar saygısızlık yapmadan önce sorsaydın, net olmasını isterdim. açık ve net. böylece ikimiz de bu duruma gelmezdik. gerçi o ne durumda, ne kadar umrundayım kendinden başka bilmiyorum.
hiç öyle bukalemun olsam beni sever miydin modeli bir kız değilim ama beni o raddeye getirdi ki sordum, biz ne yaşıyoruz dedim bu kadar zaman ve durum geçti. bilmiyorum dedi. sadece seninle olmak hoşuma gidiyor. kim ne anlar ki şu cümleden.. iyi niyetli olmaya bile hâl bırakmıyor insanda.
hala yazasım geliyor hatta görüntülü arayım onun yüzünde cevabı görmek istiyorum. ama bunu yaptığıma pişman olup kendimden daha da nefret etmek istemiyorum.
bak bana deseydi ki kaptırma kendini gönül eğlendirmeye geldim. okey ya ona da okey saygı duyardım yani. ona göre cevap verirdim. sanırım bu kafayla ilişki hayatında kalmam imkansız gibi buna inanmaya başladım. zaten bu kadar hasardan sonra da uzun müddet değil ilişki, insanlarla bile kontrollü görüşmem lazım. kendimle ilgilenmem lazım🤦🏻♀️
bir dokun bin ah işitte bugün, bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz...
o kendine de onu sevene de acı veren biri.. içimdeki ona sarılma güdüsü nasıl ne zaman geçer bilmiyorum. onun acısıyla ne zaman yaş dökmeyi bırakırım bilmiyorum. en başından beri verdiği sinyalleri ona yakıştırmayıp üstünde durmamıştım, o da o zaman çok iyi davranıyordu. en sağlıklı iletişimde bile mesaj çok riskli bir başlangıçken, böyle kopuk bir iletişimde iyi bir yere varması imkansızdı belki de zaten. telefon bi nebze.. ama o kadar ileri gitmeden önce bir tanışmak isterdi ciddi bir erkek, haksız mıyım? sen bu kadar önemsediğini özlediğini söylediğin birini önce bir görüp kahve içmek filan istemez miydin? bak yine buga sokuyor baştan sorguluyorum. aklamaya çalışıyorum hala ama yok yok yok yok yok yok yok yok... bu adam nar-sist! kişilik bozukluğu değilse de çok fazla pasif narsist özellik taşıyor. bunu kendi halimden okuyabiliyorum. ne kendi mutlu ne bana insaf etti.. bir söz var ya, bir başkasını seversem seni asla affetmeyeceğim diye. biri bana ilgi göstermeye çalışınca canım acıyor. ona kızıyorum. en azından ona veda edişime bir şey söyleseydi.. onu da alabora etti. normal değil bu. bi insanın sözlerini hislerini nasıl ne kadar aşağılayabilirsin... hem de güzel bir cümle kurarak. işte böyle bu adam. tartışırken fotoğrafını atıyor etkilemek için. kriz yönetmek için ortalığı karıştırmaya seçiyor. tıpkı bir çocuk gibi. kırkına yaklaşmış bir çocuk.
kendim de sütten çıkmış ak kaşık değilim ama tartışmaya açığım, soruyorum, bendne beklentim ne diyorum, yok diyor. bana bozuk yapıyor ben sana napıyorum diyorum, cevap yok. bu kadar mı korkuncum? o zaman neden durdun/durdurdun? istediğin iletişime geri dönmek için senden tek bir şey istedim, çok gördün.. demek ki istemedin.. yanlışsam doğrultabilirdi.. ama açıklama yapamam yorgunum dedi. seni ben yormadım ama dedim, evet dedi.. yani birbirimizi ister konumdayken hatta başta sadece o isterken, sanki ben ona muhtaçmışım gibi bir pozisyona geldi. oysa ona başta demiştim. ne ilaç almak ne ilaç olmak istiyorum. ben ilişki için hazır değilim gibi şeyler söylemiştim. geçiştirdi, kendimden eminim sen sadece hislerine odaklan blablabla... gördük.. klavye delikanlısı belki sadece
çözüm gerekiyorsa çok konuşmam, çoğunlukla haklı olmam mı itici duruyor özgüvensiz bir erkek için sence?
Yeni geldim özür. İlk baştan başlayıp her mesaja ayrı paragrafta cevap yazmaya ve uygun soruları sormaya çalışacağım.
1. Neden sana kıymet vermediğini düşünüyorsun. Ne yaparsa sana kıymet verdiğini düşünürsün. Mesela Sana hediye almasını sürprizler yapmasını mı isterdin. Yoksa mesela seninle gelecek hayalleri mi kursa kıymet verdiğini düşünürdün. lütfen beni yanlış anlama bunları yazarken bence çok değerli bir insansın ve hep dediğim gibi çok güzel seviyorsun. Ama erkek beyni soyut şeyleri anlamıyor pek. Daha somutlaştırarak söylersen belki anlarım. Diğer yandan Neden seni insan yerine koymadığını düşünüyorsun seni derinden yaralayan kötü bir söz mü söyledi. Eminim umrundasın. Bunu ifade edemiyor olabilir ama seni unursuyor eminim.
2. Seninle olmak derken seninle zaman geçirmek bana, seninle konuşmak bana iyi geliyor, sen bana iyi geliyorsun demek istemiş olabilir.
3. Pişman olacak bişey yok. Bence özleyince ara. Sevgini açıkça ifade et. Emin ol karşılığını alırsın. Ama karşılık bekler gibi değilde bu sevgiye ihtiyacın olduğunuda hissettir. Bak bazen taktik işe yarar. Erkekler kendilerini güçlü ve işeri yarar hissetmeyi sever biraz bunu hissettirsen sana bağımlı olur.
4. Lütfen kendini strese sokma. Sen insanlarla iletişimi iyi olan güzel yazan kendini güzel ifade eden bir insansın. Kendin olarak hep sevileceğine eminim. Herşeyden önemlisi temiz kalpli ve iyi niyetlisin.
Son 3 mesajı ayrıca değerlendireceğim...
estağfirullah. o onunla bu kadar konuşmama fırsat bırakmadı hiçbir zaman. sana da imkansız ya da yazık.. geliyor değil mi, bu kadar duyguyu tek başıma yaşamam.. ama öyle. zaten inan artık olmayacağını biliyorum.
kıymet veren insan, bir insanın sözlerini havada bırakmaz. hani arada cümleler kaçar eder ayrı, ama ciddi bir şey söylüyorsa bunu yok sayamaz. başlarda toplantıda bile yazan adam, günler arayla hiçbir şey söylemeden bir çiçek ayıp günler sonra bir öhö öhö mesajı ile 'yedeğimi kaybetmeyeyim' edasıyla yazmaz. ilgisi olan bir erkek bile, ki bu sevgisi olduğunu söylemişti, o kadını o kızı başka ihtimallere bırakamaz. içi almaz. bir erkek istiyorsa, ufacık manevi bir emeği bu kadar büyütmez, üşenmez doğru değil mi?
o, sadece sorumluluk alarak kendiyle de yüzleşecek şekilde konuşmamak için beni feda etti. tadını kaçıracağını düşündüğü bir konuşmayı yapmamak için benle olmanın tadını feda etti. o beni hiç gerçekten sevmedi... kıymetli biri olarak gördüyse bile, o bana lanse ettiği gibi kıymet vermedi. açık ve net. uğraşmak istemedi.
özlediysen ara, bunu keşke biri ona söyleseydi. ondan umudum bir damla kadar bile kalmadı. özlediğimi biliyor. ama ona göre özledim dersem her şeyi unuttum demke. hayır, unutmadım ve gönlüm alınana kadar da asla unutmam... hiçbir duygu besleyen insan untmaz. hatalar unutulur, duygular unutulmaz. siren bir ilişkide. ona ne kadar üzgün, yok sayılmış, duyulmamış, görülmemiş hissettiğimi söyledim. 'ben seni görüyorum da duyuyorum da' eeeee? o zaman daha kötü!!! hem beni anlıyor hem de hiçbir şey yapmıyorsun. mex kusura bakma bu sadece ve sadece yılış yılış bir bencillik ve kendine acımadır.
beni umursuyorsa da bu hiççç benim literatürüme uyan bir umursama değil.
bana iyi geliyorsun demiş olabilir.. baksana sana neler anlattım, sorumluluk istemiyor, benimle güzel vakit geçiriyor, gerçek hayatta normal bir tanışma denemiyor aylar oldu, sorun istemiyor, cinsel konuşmalar da istiyor. eeee? yanına tahinlr ceviz de olsun mu? böyle bir kadını ben de hayatımda isterim valla.
beni nereye koyduğu belli değil. ne yapacağı belli değil. arka planda ne yaptığı belli değil. beni merak etmiyor sormuyor sadece güzel muhabbet edelim. bak bu düz sorumsuz ve korkakça. günümüz ergenleri gibi. boş yere yatırım da yapmiim ziyan olur kafası bi yandan. ama en samimi olanlarıyla da gönlümü hoş edeyim. ben bunların kıymetle sevgiyle değerle bir ilişkisi olduğuna inanmıyorum. yük olmayan doğal bir emek getirir başlangıcı bile. o yük gördü.. kendi bilir.
onun benim gönlümü aşması gerekirken ve 'bunu yapamayacağım' demişken ondan gelecek bir emanet ve kaygı dolu aşk kırıntısı için yine benden bedel ödemem mi beklenir sence gerçekten? pek çok şeyi tolere eder uyum sğalarım ama değersiz sevgisiz bencilce hissettirilen duygularla bir yerde kalmak olmaya çalışmak oldurmak çok yanlış... adama yok sayılmış hissettiriyorsun diyorum, yorgunum açıklama yapamam diyor... uf yine kendimden soğudum hala bu durumdayım zerre umrunda olmadığım bencil biri için. keşke tanıdığım güzelliğiyle kalsaydı... kalbini açtığı ilk halini çok özlüyorum... o da benim o ilk canım halimi özlüyor. o yüzden de gelmiyor ve ben de gitmiyorum. çünkü aslında ikimiz de canım değiliz...
İnanılmaz güzel anlatmışsın. İlk başta bazı şeyleri düşünemediğini sanmıştım. Ama bu düpedüz kolaya kaçıyor. Belli ki bu aşk meşk olayalarından sıkılmış yorulmuş birazda tadı kaçmış. Riske girmek istemiyor. Senden de zorlayıcı sinyaller aldıysa komple korkup salmıştır.
Bak biraz onun açısından düşünelim. Sen bir marangoz olsan özenle bir ahşap sandık yapsan günlerce sanatla işlesen onu sonra biri çaksa kibriti yaksa bi anda emeklerin yok olsa bir daha aynı hevesle yapar mısın sanatını.
Bazen bazı insanların hayattan hevesi kaçmıştır. Konunun belki seninle ilgili bir tarafı yoktur..
ben benle ilgili olduğunu düşünmüyorum. çünkü ona yanlışım varsa ya da rahatsız olduğu bir şey varsa da söyleyeceği ortamı verdim. o çok daha sakin manipülatif takılıyor ben kırılınca susuyorum gönlümü almazsa iğneliyorum o bunları sevmiyor. ama ben de onda sevmediğim ieyleri söylüyorum, çünkü şans vermiştim. o ise talep ettiği halde söylemiyor. bilmiyorum belki benim daha toydur düşüncelerim ama o da kesinlikle olgunca değil çünkü bana göre bu hala haklısın en azından vedalaşabişirdik diye bile incelik düşünememesi kendiyle sarhoş olduğunu gösteriyor bana. saygısızca. benim de kimseye mecalim olmadığı zamanlar var ama ne bşleyim en azından de.. o yıllar önce dediğim sapık herif bile benim yorgun gönlüm senin taze sevdanı taşıyamaz demişti. sağolsun valla en azından kibarca ana mesajı verdi. ben bu saygısızlığı kaldıramıyorum. onca güzel geçen şeylere rağmen. benim yanlışım da olabilirx söyleyebilirdi ya da ondan onnn yaş küçüğüm yaşıma verebilirdi her ne ise.. hayattan hevesi kaçtıysa da o zaman neden konuşabilmek için başta o kadar uğraştı?
yanda attığı tweet'ler ne anlama geliyor kime yazdı banaysa niye bana yazmadı da tweet attı değilse başkası için nasıl yazar kaç yüzü var.. birinci olarak bundna emin olmak isterdim, ikinci olarak bana neden böyle yaptığından.. üçüncü olarak sence ben dayanamazsam yazmalı mıyım? dersim devam ettirmek peşinden koşmak değil. bu şekilde sağlıksız kopuk bi şey yaşamsk zihnimi etkiliyor ben kendi kendime de severim acısına da tamam ama bu kadar kopukluğu kaldıramıyorum... ama sonuç alır mıyım bilmiyorum da.. şey mi desem, o son vuruş biraz sıyırdı da tam isabet edersen daha rahat ölürüm can çekişmem 🤦🏻♀️
Bence ayrılacaksanız bile kesin olarak bitirmeniz sen doğrusu. Seni kaybettikten sonra bir daha asla bulamayacağını bilmesi lazım. O seni yedekte tutuyor buna izin verme. Eğer aranızdaki ilişkinin bir adı varsa bunun artık bu şekilde devam etmeyeceğini söylemen gerekiyor. Yani adı aşk ise artık aşık olmadığını. Hiçbir şekilde gelecekte aranızda hiçbir şey olmayacağını ve artık oraya bu şekilde herhangi bir iletişiminiz olmaması gerektiğini onu söylemelisin. Bundan sonrası her türlü iletişim çabasının büyük bir rahatsızlık vereceğini ona iletmelisin.
Ama yanlış anlama beni umarım bu adam niye yapmadığını niye yapması gerektiğini biliyordur. Çünkü diyorum ya sana belki de sadece düşünemiyordur da biz elimizde büyütüyoruzdur. Belki bir adım atmıştır adım ters tepmiştir başka nasıl hareket edeceğini bilmiyordur orada tıkanmıştır.
Yani her zaman kötü düşünmek doğru karar olmayabilir.
büyük bi şevkle okumaya başladım ki sonda yine acaba olur gibi oldu ahahah yok.. fark ettim de kaç kez kendime bahaneler bulmuşum. yazmayı düşünmüyorum. sakız gibi kendime bahaneler bularak uzamasına vesile oldum. daha fazlası daha iyi sonuçlar doğuracak gibi durmuyor. kötü düşünmesem de kötü hissettirildim çok. şu durumda benim ona yapışmam, onun bana sevgisi anlamına gelirse ben hiçbir zaman onun sevgisinden emin olamam ki. yarın bir bakarım yine susmuş yine küsmüş eee benden bekleyecek ve hep daha fazla belki. ortada hiçbir şey yokken bana küs miyiz diyen adam küsüm diyince ortada yok :) yapması gereken tek şey yanımda olduğunu hissettirmekti, konuşmaktı, sevgisini göstermekti. vardıysa.. ben daha fazla kendime eziyet ettirip, nihayet kendisi eziyet eden bir kadına mümkünse dönmek istemiyorum. çünkü narsistliğe maruz kalan kim varsa, bundan geçince kendi narsistik tavırlar sergileyebiliyor.. ben de bu ruhsal kırılmayla sivrileşip birilerinin canını acıtmadan kendimi tedaviye alıyorum.
Asla öyle değilsin ve kimse senin yapıştığını falan düşünmüyor. Belli ki ikinizde çok sevmişsiniz. Ama sonu gelemedi belki. Eminim o senin böyle bir beklentin olduğunu bile bilmiyordur. Çok sıkmak istemiyordur. Neyse inşallah çok mutlu olursunuz. bu hikaye güzel bitsin çok isterdim. Ama hayırlısı artık. Senlik bi mevzu kalmamış.
Mutluluklar diliyorum.
ayarlarım aşırı bozuldu. kendime daha fazla kızmadan, içimi içime tıkmadan, şifalanmaya niyet ediyorum...
iyi dileklerin ve bu dostça desteğin için teşekkür ediyorum..
Şifalanmanı gerektiren bir şey var mı ki. Sen zaten çok iyisin. Herkes yaşar böyle şeyler. İnsan kaderinin doğal sürecidir sevgi ya da hayal kırıklığı. Bir yara izi ve ama artık daha güçlü ayaklarla bu yolu yürüyeceksin demektir.
Rica ederim. Ama mutlu olduğunu duymayı çok isterdim.
doğal süreçleri o kadar severim ki. bu tarz şeyler bana doğal gelmiyor. akmadığında doğal olmuyor bence ki o da iletişim ya da vazgeçmek ile oluyor... benim birlikte ağlayarak ayrıldığım da oldu. ikimiz de bu bitişe minnettardık. çünkü akmıyordu ve sevgi yetmiyordu. bu müthiş bir deneyim bence. acısıyla tatlısıyla gülümseten bir hatıra. ama hasar, hasar çok başka bir şey. hasar onarılması gereken bir şey. belki izi kalır, ergenken atılan façalar gibi :) ama anlamı da belki o kadar olur.. ne jiletti be diyip gülmezsin. ne saçmalamışım da kendimi kesmişim dersin. bilmiyorum yanlış mı.. belki başka bir zaman başka düşünürüm. sadece evet sevgiye her şey dahil olabilir, ama sevgisizlik asla :) bilmiyorum belki var olan bir hasar üzerine kurulmamalı, belki mesele budur. belki o tekme bacağını kırmayacaktır ama senin ayağın zaten alçılıdır ne bileyim.. iyileşiyorum. iyileşeceğiz. inşallah. belki o koca düğüm, bir ufak hamleyle çözülüverir. insan bazen böyle aydınlatmalar yaşar ya, çok severim o anları. belki böyle bir şey olur belki zamanla yol alınır.
Sevgi neden yetmez ki?
Seni bu kadar derinden yaralayan bir durum olduğunun farkında değildir bence. Ben bile yeni anladım. Lütfen üzme kendini bu kadar. Bunlar sende iz bırakacak şeyler değil, hayatın olağan akışı. Sende akışına bırak gitsin. Onunla anlaşamadıysan başkası çıkar karşına.
sevgi nedir ki? tanımlar aynıysa, yeter.. aynı değilse maalesef
Tanımlayamam çok zor. Çok düşündüm bulamadım. Galiba çok fedakârlık yapmayı göze almaktır. Hatta hayatını falan adarsın. Kendinden bile vazgeçersin.
Bu biraz insanı aptal durumuna düşüren bişey.
İnsan sevince hep karşılığı var sanıyor.
aslında çocukça işte bu. evet sevgi fedakarlık getirir. ama bunu nasıl kontrol edeceğini bilemeyen bizim gibiler, kendisi yok olursa 'sevmek' de yok olur durumunu göremeden, ne vereyim de sevindireyim sevdiğimi derken, öz canını etini koparıp önüne atmaya başladığında, bu durumun karşı karşıya bir sevgi olmadığını görür... çünkü madem seviyoruz birbirimizi, birbirimize fedakar olmalıyız birbirimize kıyamamalıyız. kimse kimsenin eti koptu diye haz duymamalı, beni sevdiğine inanmam için etini kppartmanı istememeliyim, ya da kendim bunu yapmamalıyım. diğer türlüsü içimizdeki çocuğun sevgisi.. yaranmaya çalışan sevgi.. ne ala çok güzel bi duygu evet ama o da seni seviyorsa buna kendini yok etmene acı çekmene izin vermez ki... ben vermem, kendimi acıtırım onun benim için acımasına göz yumamam durduk yere. ama o bana yapıyorsa bunu? kötü düşünmeyelim, sevgi dilimiz farklıdır. oysa bilinçli bir destek ile bilinçsiz çocukça bir fedakarlık arasında sağlıklı ve uzun ömürlü saygılı ve yormayan dinlendiren liman olan bir sevginin anahtarı var. ben de henüz buna ulaşamasam da.. biz yaralı çocuklarız. kendini sevdirmeye kabul ettirmeye onaylatmaya çalışan. karşımızdakiler de yaralı oluyor. bu yüzden ya birlikte iyileşme niyetinde olmalı ger çek ten ya da iyileşip sonra biriyle olmalı.. diyorsun ya başkaları da var. sence ben bu kadar duyguyu gerçekten yaşadıktan sonra nasıl böyle bir şey düşünebilirim? sen de kendine böyle bir şey yapma derim. yoksa bu bir kaçış olur. tıpkı bir sürü yedek tutmakta olduğu gibi.. ama gerçekten hiç istemem ama eğer bir yedek sende yapacak bir şey yok umarım karşıma çıkar ya da bu beni hiç enterese etmez bir hale gelirim. kaçışlı sevgiler acıya mahkum... gerçek sevgiyi hepimiz geç olmadan yaşar ve yaşatırız umarım
Gerçek sevgiyi sen yaşarsın ve yaşatırsın. Ama karşındaki belli ki bunu başaramayacak. İşin kötüsü ilerde pişman da olacak.
Ama bir şey merak ediyorum neden kendini yaralı olarak düşünüyorsun ki? İnsan kendini eksik hissedebilir bu çok doğal. Herkes kendini biraz eksik hissediyor aslında. Zaten bu yüzden bizi tamamlayacak birilerini ararız. Sonsuz bir egomuz olsaydı büyük ihtimalle duygusal olarak hiç kimseye ihtiyaç duymayacaktık. Doğru yaptığımızda övgüye ihtiyacınız vardır. Bu bize rehberlik eder mesela. Yanlış yaptığımızda uyarılmaya ihtiyacınız vardır. Böylelikle gerçeklik içerisinde kalırız. Uzun süre yalnız kalan insanların gerçeklik algılarının bozulduğunu çok gördüm. Uzun süre övülmeyen sevilmeyen uyarılmayan herhangi bir şekilde olumlu olumsuz tepki almayan insanların yalnız olmasalar da gerçeklik algılarının bozulduğunu gördüm.
İnsan fiziksel olarak kendini görmeye düzeltmeye ihtiyaç duyduğu için aynayı icat etti ama sosyal konumunu, duygusal yanını veya içsel yönlerini görmek için bişey icat edemedi. Çünkü vardı. En yakındaki insanlar bunu yapıyordu. Bunlar özelliklede eş ya da sevgili.
İnsanlar ilişkilerde kendilerine düşen görevleri unutmaya başladıklarında artık içimizde bulunan bu eksiklik önce derin bir boşluğa dönüştü daha sonra biz onu kapatılması gereken bir yara olarak tanımladık.
Senin bir ilişkiden doğal olarak beklediğin sevginin sıcaklığı, kendi kendine sarılarak kendini ısıtmaya alışmış bir adama lüzumsuz bir yük gibi gelmiş.
Elbet bir gün anlar. Ama sen o gün hâlâ onun sevgisinde kalır mısın! Zor.
Bana cevap yazmışsın ve benim gözümden kaçmış. Günler olmuş. Bende bana kızdın küstün sandım. Artık yazmayacaksın diye düşündüm. şu an çok şaşkınım😅
Tatilden geldin mi bilmiyorum ama iyi tatiller dileyeyim ben yine. Umarım tatil iyi gelmiştir.
Erkekler Ne Diyor
Şuanda çocuklar aileleri umursamıyor hepsinin elinde telefon?