#anneVeBebek
#PearlFlower
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Anne-baba kavgasına, şiddetine maruz kalan çocuklarda ilerideki yaşlarda ruhsal sıkıntılar sıkça meydana geliyor. Öncelikle çocuk, en güvendiği, büyüdüğü ortamdan sevgi ve saygı görmediği için bu duyguların önemsiz oldugunu düşündüğünden diğer insanlara, yaşıtlarına da gördüğü gibi davranmaya başlıyor. Ayrıca sinir rahatsızlıkları, şiddet eğilimi, ruhsal bozukluklar, depresyon ve intihar eğilimleri de sıklıkla bu yaşta bu olaylara maruz kalan cocukların yetişkinlik evrelerinde bunlarla karşılaşmasına neden oluyor.
Küçükken gördüm ve ben de çok fazla etkisi oldu. Her kişide farklılık gösterebilir bu durum.
Şiddet gördüğün yerde korkmaya başlarsın bacaklarının bağı çözülür ellerin titremeye başlar ve kulaklarını ellerinle kapatırsın. Şiddetten nefret edersin, bazı durumlarda seni güçlü bazı durumlarda içine kapanık olursun. Ve neden dersin büyüsen de. Evlendiğim zaman eşim beni döver mi diye düşünürsün, geçmişi unutamazsın sürekli devaju yaşarsın ve anneni daha çok seversin bana nefret duyarsın.
PearlFlower Hn. Efendi,
Çeşitli saçma sorular arasında sizin böyle önemli bir soru sormanız alkışlara hak eder.
Yaklaşık bir yıl önce bu konuyla ilgili bir bence paylaşmıştım,
Tabi benim yazım ağırlıklı kadının durumuyla ilgiliydi,
ama sonuç olarak sizin yazınızı bir nebze cevap olabilir kanaatindeyim,
Okursanız sevinirim, oradaki cümleleri da kullanmakta özgürsünüz,
kaynaktan söz ederek tabi ki. Önemli bir konu seçmenize tebrik ederim.
Duygusallık ve Türk kadını… ↗
Teşekkürler 😊 okudum yazınızı gayet iyi tespitleriniz var.
Ben annemin beline tekmeyle vuran babami gormustum kac defa 7 yaslarinda felandim hic unutamam bu yuzden babami hic sevmiyorum halada sevmem nefret ediyorum bu yuzden kadinlara cok deger veren biriyim annem yinede babami birakmadi ve her aklima geldiginde gozlerim yasarid gizli gizli aglarim hala inanin oyle bir psikolojik travmaki Allah dusmanima vermesin
Boşansa annene kızmazdın sanırım dımı?
Hala boşan diyorum iste kadin oyle melek birseyki kiyamiyor oglum bize ne derler sonra diyor anne yuregi iste yine bizi dusunuyor yine gozlerim doldu ya
Bazen iletisim kurmakta gucluk cekiyorum özguvenim azaldi cok cekingenim girisimci degilim ama bir yandanda iyi yonleri var kadinlara asiri deger veriyorum eger evlenirsem bu devirde pek dusunmuyorum ama gercekten eşime hic kotu birsey yasatmicam diye kendime söz verdim kendi icimde boyle bir karar aldim guclu bir insan degilseniz kafayi bile yersiniz yas ilerledikce ben toparladim cok sukur ama babami affetmedim hic hala bazen baba bile demem bence kadinlar erkeklerin bu gecmisine de bakmali es secerken cok onemli konu cok uzun oldu kusuruma bakma 🌼🌼
Yorumun için teşekkür ederim. Sen kendini kurtarmışsın ne güzel ama ya anne !! Onunda yaşamaya , huzura ihtiyacı var. inşallah o da bir gün çok mutlu olur..
Yok annemi alip gidicem zaten bu sehirden oda bende buralari sevemedik hic nasil desem kaba tabir ile biz köy insanıyız hala o tadı ariyoruz beton yığını yozlasmis insanların icinde mutlu degiliz birikim yapiyorum babami birakip gidicem köy gibi bir yere hayatimin geri kalan kisminı boyle bir yerde gecirmeyi dusunuyorum annemde rahat eder en azindan icim rahat olur
Allah yardımcınız olsun.
Tesekkur ederim cumlemizin tüm kadınlar cicektir kıymetini bilelim bazıları her ne kadar yaramaz olsada tavsiyelerimi kaale almanizi oneririm yok kılıymış boyuymus cuzdaniymış yaşanmısliklarinada bir göz atın bence bir erkeğin kadina kıymet verdigini burdanda cok iyi anlarsınız hoscakal hersey gonlunce olsun 🌼🌼🌼🌼
Cevap
18Cevap
Yav cahil cahil konusmayın arkadas lar herkezin annesi babası mutlaka. tartisir bu cok dogal bisey hic bir covun piskolejisi bozul maz sacmalıyosunuz dur anca babası annesini dövüyor dur öyle bozulur piskolejisi
Abartılan bir şey yok. Kavga ve şiddet çocukta elbet yara açar. Sadece, kavgada bile !
Erkeklere karşı çekingen okunuyo
Laftan değil ama gerçekten mutlu evliliğe inanilmiyo bir gün biteceği duygusu oluyo hep ben öyleydim ama büyüdükçe insan atlatiyo alışıyo
Yaşadıklarından ders çıkarıp olmaması yapılmaması gereken şeyleri bilirler. Ona uygun davranmaya çalışırlar, bu bir artıdır. Ama onlar elinden gelenin en iyisini yaptığı halde karşı tarafın onu anlamadığı durumlarda daha tahammülsüz olabilirler.
Bizim evde şiddet pek olmazdı ama tartışma klasik günlük aktivite gibiydi.
Şimdi ben ise insanlarla böyle şiddetliye dönüşecek tartışmalardan uzak duruyorum ara yol bulmaya çalışıyorum.
Normal kavgalarda elbet olgunlaşır kimse mutlu mesut yaşamıyor ama vurmalı kırmalı bir kavgaysa çocuk etkilenir saldırganlaşır ileride aynı şeyi yapması yüksek bir ihtimal
evlilikten korkarlar ve hep önyargılı davranırlarpsikolojik sorunları olabilir Tabii bu şiddetin boyutuna bağlı
Fotoğraf çok güzel özetlemiş :(
Etkileneceği kesin doğru yolu bulanlar azınlıkta onlardan biriyim ama birçoğu rüzgardaki bir yaprak gibi
Şiddete eğilimli ya da pısırık bir birey olurlar bence
İçe kapanık, saldırgan , duygularını uç noktalarda yaşayan birey haline geliyorlar.
Agresif ve karşındaki bireylere tahammülü daha az oluyor aile kurmak istemiyor
Ben çok kez şahit oldum özgüvensiz sessiz sakin korkan olur.
Şiddete eğilimli ve özgüvensiz olma ihtimalleri var
Annem ortalığı kaldırırdı babam hiç oralı olmaz gider odaya yatardı. Annem bu sefer daha sinirlendirdi cevap ver!!1! Diye asdhsjs çocukluğum boyle geçti resmen
Anne ve babalığın ailesindeki gibi oldugunu zannederek cocuklarına öyle davranır.
Bu konuşarda daha hassas olurlar çabuk kırıla bilirler ama düzelmesi içinde çabalarlar
Çok kötü etkiliyor bunu kendimden bilirim. Siz siz olun, asla çocukların yanında kavga etmeyin. Gerekirse ses dahi yükseltmeyin.
Benim ailemde ben küçükken olurdu halende devam etmekte bu durumun a q
Bence kendi ilişkisinin de öyle olması gerektiğini, normalinin bu olduğunu sanabilir.
Baya bir etkiler çünkü çocuk anne karnındayken bile olayları algılıyor etkileniyor psikolojisi bozulur
Annem ve babam beraberken her türlü şeyi gördüğüm için şimdi öyle ortamlardan uzak duruyorum gergin olan ortanlara girmiyorum kavga edemiyorum korkuyorum
Kavganın nasıl birşey olduğunu öğrenirler kendini savunmak için seçeneklerini belirlerler
çocuk muhakkak etkilenir. önemli olan bu etkiyle sağlıklı yaşayıp yaşayamıcağı.
Çocuklarini dusunmeden bunu yapan anne babalar bencil bence
Özellikle babalar ilk kavga baslatiybazi insanalr anne -baba olmasin yaa
Cocugun siddet icinde buyumesi ilerideki zamanlarda cocuk siddeti baskalarima yansitma olanagi olur
oda aynısını yapar eşine çocuğuna
Bilmem hiç şahit olmadim
Saldırgan ve güvensiz olurlar.
kendimden biliyorum ebesi... lir
Onlarda şiddet uygulayan bir birey olur
Muhakkak büyük oranda etkilenirler.
Vala ben hiç etkilenmem
Buyuk konusma kardesim
Psikolji yerle bir olur dahada iflah olmaz.
Aileye nefret
Örnek=Ben
Evet.
Korku sarar
Baya etkilrnir bence
psycho oluyoruz
Etkilenir tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar