Merhabaa 🌸
Genelde erkekler regl ağrısını abarttığımızı düşünüyor. Keza sitede de bu tip düşünen erkekler görmüştüm. Niçin onlara abartıyormuşuz gibi geliyor olabilir?

Merhabaa 🌸
Genelde erkekler regl ağrısını abarttığımızı düşünüyor. Keza sitede de bu tip düşünen erkekler görmüştüm. Niçin onlara abartıyormuşuz gibi geliyor olabilir?

Burdan biri çimentoyla fizyolojik agriyi anlatmaya calismis ve yine ayni amca agriya alisilmasi gerekiyor tezini cimentoyla desteklemis saka mi? Keske gorusunu paylastigin konuyla ilgili biraz da olsa bilgi kirintin olsaydi. Olabildigince sade ve basit bi dille anlatmaya calisicam. Öncelikle bu, ilac degil duzenli kullaninca bunye alistiktan sonra etkisini kaybeden. Bu her seferinde rahmin icindeki kas dokusunun kasilarak icindeki dokuyu disariya atmasiyla olusan ve kanamayla sonlanan bi döngü. Bu döngünün her kadina farkli yansimalari var. Yukarda bahsettigim rahim ici kasilma olayi bazen sadece etrafindaki organlara bazen de tum vucuda yayilabilen cinsten siddetli agri ve sancilara neden oluyor. Vucutta duzenli gerceklesiyor ve tekrariyor diye agri o bolgeyi terk mi ediyor? Hayir. Örnegin icimizden biri su icmeyi cogu zaman ihmal ediyor ve idrara da cok gec gidiyor saatlerce sıkışıyor bu yuzden sık sık böbrek tasi dusuruyor veya kum dokuyor. Simdi siz diyebilir misiniz ki ya sen gecen de oldun zaten e diger ayda oldun bu kacinci yani hala ayni sekilde mi aciyo cok garip. Bunu der misiniz o agriya alisilir mi ya nasil bi bakis acisi
İçimdeki düşüncelerin dışa vurmuş şekli 🙏 Teşekkür ederim çok doğru söylemişsin.
Peki sayın hocam bu yoğun trip halini ne tetikliyor...
O birazda kadının kişiliği ike alakalı bunu aleyhine kullananları biliyoruz sancin varsa soylersin battaniye sıcak su torbasi hazirlar karnina masajda yapariz ama hatta marketten pedini bile aldigim zamanlar oldu ev işlerinde halletmedim degil ama bunu ilgi icin yapmasi bence sacmalik zaten ilgisini eksik etmmisim bi pedini degistirmedigim kalmiyor istedigi kulaklığı almamışım neymiş sen ne zaman istedigimi yaptinki oluyor istedigide birsey degil jbl marka kulaklik ama insanlarin bazen uzerinde nakti olmuyor sirf bunun için ama ben reglym bana nasil böyle davranirsin deyip ayrilan sonrada pişman olup aşkım k. b ben cok sancidan dolayı hirsimi nereden çıkaracağımi bilmiyorum deyip geri basrismak istemesi acyip sacma geldi tabiki barismadim ve amac sadece paran varsa yanindalar paran yoksa afedersiniz ama değil ağzımıza kicimizla kuş tutsak yaranamiyoruz ama ben bi grip olunca bardagi bı başımızdan asagi dokmedigi kaliyor al daha ne yapayim diyor bana bi erkege sadece cuzdan muamelesi ya da ilgi matik gibi davranirsaniz ya da amaaaan ne olacak ceksin tribimi işi ne diye dusunurseniz onlarda sizin hakkinda para göz reglisinin arkadina saklanan zihniyetler olarak gorecektir kisacasi bir ata sözü var elime ne tükurdun ki yüzüne ne süreyim
Ağrısı bazı kişiler için hiç çekilir gibi değil özellikle bazı kadınlarda hormon veya rahimde sıvı, yumru gibi şeyler olabiliyor bu da regli 10 kat ağrılı geçirmemize sebep oluyor, Ama bazı kızlar çok gündemde böyle şeyler paylaşılıyor diye pick me davranışlar sergiliyorlar ve bazı konularda o yüzden erkeklere hak veriyorum. Ama erkeklerinde aklında bulunsun, üstte bahsettiğim durumlar, ve çok kan kaybı bizleri duygu değişimi ve bayılmaya kadar götüren kansızlığa sebep olabiliyor. Anlayışla karsilasinlar çünkü hiç rahat değil ve reklamlarda olduğu gibi olmuyor.
İşte bunlara rağmen hala "Regli niye abartıyorsunuz regl olmayı marifet mi sanıyorsunuz" diyen zihniyetler mevcut 🙂
Maalesef 🤦🏻♀️
amazonda bir alet satiliyor, yapiskanli uclari karin bölgesine yapistiriliyor ve alet minik elektro soklarla krapf etkisi yaratiyor. adet sancisi veya hamililik sancisina benzetiliyor krampf etkileri. bence bizim erkeklere de yapistirip sok vermek lazim
Verin * ... k bi o kalmıştı
Empati yapmaları için iyi bir fikir aslında ama yinede bilemedim 😅
@Shamanist yazdığını sen anladın mı
Bununla Youtube videoları çekildi
@Shamanist ben özen gösterilecek biri değilim merak etme sadece ne cevap vereceğimi bilemedim 😉😉
Her kadının metabolizması farklıdır tabi; bu birazda bünyeyle ilgili. Aksine bu dönemde ben kendimi daha enerjik hissediyorum.. ;) :D tahtaya vur bak eger nazarn degerse senden bilirim :D :D see youu baby :*
Tü tü maşallah 😅😘
Ağrısı bi yana psikolojik çöküntü insanı mahvediyor. Gece regl ağrısından uykudan uyanıp kıvranan biri olarak söylüyorum psikolojisi daha berbat. O psikolojiyle intihar bile edilir ahjsnkd ilgi istiyoruz falan sanıyorlar da öyle bişey yok. Şahsen benim bazen benimle konuşan birini öldüresim geliyor. Ve her ayın 7-10 gününü bu şekilde geçirmek iğrenç. Anlamıyorlar ama her şey hakkında fikirleri de var.
Anlamıyorlar evet kesinlikle empati yoksunu olan insanlar çok fazla.
Cekmedikleri için hafife alıyorlar Rabbım aynısı olamasads eş değer bi acı nasıp etsin bir güncük bakalım o zamanda böyle basite alicaklar mi merak ediyorum çünkü acı tarif edilemez yasanilmasi gerekiyor
Kesinlikle haklısın.
İlk genç kız olduğumda ağrılarım çok şiddetliydi sonradan azaldı olmadan önce nasıl bir şey bu diyip etrafımdakilerin ağrısını görüp korkardım ama tabi bizim erkeklerimiz bu durumu hafife alıyor çünkü hissetmiyorlar sıradan bir karın ağrısı gibi görünüyor sanırım burdan erkeklere sesleniyorum lütfen biraz anlayış gençleerr :D çünkü 2-3 sürse bile çok ağrımız oluyor hassasiyet bekliyoruz sizlerden :)))
Valla ben değil olduğumda bazen hiç karnım ağrımaz, bazen ağrır ama dayanırım. Sadece bir keresinde öyle bir sancım olmuştu ki asla unutmuyorum bacaklarımı hissedemedim ayaktaydım ve direkt yere yığıldım o zaman çok acı çekmiştim. O zamana kadar bana da abartı geliyordu ama o gün dedim vay anasını
Şöyle soyleyim bende abartmayi hic sevmem agrilarimi vs ama cidden son zamanlarda o kadar agri oluyor ki mide bulantısı vs canından soguyor insan ilac içiyorsun gecmiyor sanki icim parcalaniyor
Çevrelerindeki kadınların regl dönemi sıkıntısız geçiyor hal böyle olunca da bazı erkekler olayı abarttigimizi sanıyorlar. Aslında durumun hiçte öyle olmadığı konusunda toplumun bilinçlenmesi gerekiyor.
Kendileri bu ağrıları yaşamadıkları ve yaşayamayacakları için bayanların ne yaşadıklarını anlamalarına imkan yok, erkeğin anlamasını beklemek cahillik olur
Başı çok ağrıyıp bir kaç ilaç icipte hala ağrısı olan bir durumu düşünmeleri yeterli olur biraz anlamaları için
Kadınlar regl dönemlerini abartmıyor, iki ay yoğun regl olsak demir depoları boşalıyor, tekrar doldurması aylar sürer. Hastanelik olan insanlar var.
Bazı kadınlar bile abartıldığını düşünebiliyor. Acıyı az hisseden ve hiç bilmeyen nasıl anlasın ki ağrı yüzünden üşütenin bile halini?
Genelde o kadar kötü olmuyor ama az da olsa bazen cidden dayanılmaz oluyor. Kendileri yaşamadan bilemezler.
Banada abartiyomussunuz gibi geliyo fkfkfkfk regl ağrısı cekmedigimden herhal erkekleride boyle dusunun
Ay canım çikolata istiyor ay muz istiyor diyen kızlara rast gelince bende aşırı saçma buluyorum bazıları abartıyor ve gereksiz naz yapıyor
Senin ne canın istiyor
Beş dakikalığına suni sancı verilmeli belki anlarlar 🤭😃
İnsan o duruma düşmedikçe anlamıyor nasıl olduğunu.
Evet dayanılmaz bi şekilde sancımız olduğunda bunu abarttığımzı düşünüyorlar 🙁 kesinlikle onların da aynı acıyı tatmaları gerekiyor yoksa anlamaları imkansız gibi geliyor..
Çünkü kendileri hiç yaşamadığı için bilemiyor tok açın haliinden anlamaz misali
Nasıl bir ağrı olduğunu ve yasamadiklari için maalesef ki😬
5 dakika yaşasın da görsün karın ağrısına dayanamıyorlar regl ağrısına ölürler
Yaşamayan bilemez de ondan esekden düşenin halinden esekden düşen anlarmış🙂🍫
o koymaya meraklı olan yerin içinin dolma gibi oyuldugunu düşünsünler 😏
Bazıları showa döküyor bu işi
Trip atmayı reglden saymıyorm ben
Kendilerini çok güçlü kuvvetli görüp kadınları zayıf dayanıksız gördükleri içindir
Bence erkeklerin hepsine biraz da olsa regl ağrısını tattırmamız lazım 😂
Tatsalar bizi anlayacaklarını düşünüyorum 🙂
Şahsen benim çok kötü geçiyor ilk 3 gün geceleri uyuyamıyorum bazen oturup ağlıyorum sancılardan dolayı. Bazılarında ise hiçbir şey olmuyor kişiden kişiye değişiyor regl ağrısı.
Bazı kadınların ağrısı çok ağır oluyor.
Ben karşılaşmadım abarttığımı düşünenle ama benden kaynaklı olabilir. Genelde dayanılmaz seviyede acı yaşayana kadar sesimi çıkarmıyorum.
Bu konu hakkında konuştuğumda da iki de bir bunu dile getirmiyorum ilaç arıyorum.
Abi bi ara ex e karnım ağrıyor demiştim ABARTMA YA SENDE GEÇER 2 DK YA NE OLCAK yapmıştı kistim varmış acıdan kıvranıyor hatta ağlıyordum regl olduğumda ve hep abartıyorsun derdi burdan onun ttsine elimi 🙂
Ben düşünmüyorum. kötü bir ağrı
Selam,
Abarttığınızı bazen düşünmüyor değilim... Bir kadın 15 yaşında adet görmeye başlasa yaşı 30 olmuş artık o ağrıya biraz daha dirençli olması gerektiğini düşünüyorum...
Örneğin 50 kiloluk çimento torbasını kaldırmakta zorlanan 2 kat zor çıkaran kişi zamanla 10 kat çıkarıp 50 kere git gel yapıyorsa haliyle yoruluyor ama ilk günkü gibi değil alıştı artık... sizde alışmışlık olmuyor mu direnç falan? İlk defa regl olan kadinla 40 yaşındaki kadın aynı tepkilerde olmamalı demek istemem bu...
İnsan biyolojisini çimentoyla karşılaştırmak... Anlıyorum...
Çimento da mi takılı kaldınız? :/ Örnek verdim çimento aklınızda kalmış
E örnek çimento ya zaten
O ağrıya karşı direnç yaş geçtikçe artmıyor maalesef. Öyle kadınlar var ki bünyeleri aşırı derecede zayıf oluyor ve kaç yaşına gelirse gelsin sancısı ağır oluyor bunu yaşla bağdaştırmanızı yanlış buldum.
İşte bende bilmediğim için konuşuyorum demek ki çimento adam kıyaslaması gibi olmuyormuş örnekteki gibi olmuyormuş
Ergen Hanım beyinsiz falan hayırdır? Sadece böyle olması gerek sanki dedim sonra diğer arkadaş öyle olmuyor diye yorum yaptı bilmiyorum pardon o zaman dedim... Sen konuşmaları okumadan beyinliymiş gibi millete beyinsiz diyerek hakaret etme peşindesin ergenliğine veriyorum Küçük Hanım iyi akşamlar :)
Hâlâ küfür ile cevap... Ya bu yeni nesil... Pfff... :/
Ben düşünmekte özgürüm ve bunun öyle olmadığını öğrendim ve heee pardon dedim ama sen pis pis hakaret ediyorsun abicim ayıp ediyorsun
Düşünce açına hayran kaldım 😀😀
Düşünmüyor.
Düşünseydi böyle bir sonuca varmazdı. Onun yerine; sanıyor, zannediyor, inanıyor vs.
Biz bu ağrıyı bilemeyiz, bu konuda veri elde edemeyiz bu mümkün değil. Bu sebeple kadının söylediklerini veri olarak kabul etmeliyiz. Ancak ondan gelenlerle bir düşünce veya fikir sahibi olmalıyız.
Bu şekilde yapılmadığı, varsayım üzerine yorumlandığı için de sonuç bu oluyor.
Gerçekten üzerine düşünülünce aynı olmaz.
Gerçi, düşünebilme kabiliyeti de olmalı 😂 (Sadece erkek için değil bu, düşünebilen insan olunmalı)
yasamadigindandir. ve kimi kadinlar sorunsuz gecirdiginden. kimi kadinlarin agir gecirmesini anlamiyorlardir. sonucta her kadjnin aci esigi farklidir. ve rahim agzi genisligi farklidir. ama ilk gebelikten sonra cogu kadinin regl sancilari dusuyor diye duydum.
agir gecirenler olabiliyor tabiki🙁🙏
Kesinlikle her kadının acı eşiği aynı değil. Kimi çok sancılı geçiriyor kimi ağrısız geçiriyor.
aynn 👍
yazdiklarima dikkat edersen genelleme yapmadigimi. cumlemin sonuna da dikkat edersen. bilimsel olarak cevap vermedigimi anlamis olmani isterdim. neyse bu aciklama yetmistir umarim 😊
Bu konuda anlayışlı olmak gerek yumurtanın atılma yenileme dönemleri kadın için bazı kadınlar için hele ciddi ağrılı bir süreç oluyor abartmak yerine ben üzülüyorum çok fazla yardımcı olamadığım için sıcak masaj ağrı kesici ve en önemlisi ilgi.
Sebebi şu ağrıyor olabilir ama en fazla ne olabilir diyorlardır. erkeklerin çoğunun hayatı zaten acıyla geçiyor ve en çok fiziksel acıyı erkekler çektiği için abarttığınızı düşünüyorlar. Şahsen bu konu hakkında bir şey diyemeyeceğim anatomimiz farklı fakat erkeklerin de bu yüzden bunu dediklerinde haklı olduklarını düşünüyorum çünkü gerçekten hayatta birşeyler başarmaya çalışan çok acı çekiyor ve bu sinek ısırması kadar basit bir şey oluyor onlar için.
Ayrıca altını da çizelim önemsemediğimiz anlamına gelmiyor bir laf var ya sevdiğimin kılına zarar gelse dünyayı yakarım diye
her kadının regl ağrıları aynı olmaz
regl ağrısı hiç çekmeyen ya da bu ağrıyı hafif geçiren kişilerle karşılaşmışlarsa herkesi öyle biliyor olabilirler
ama bu yanlış bir bakış açısıdır
ve her kadının acı eşiği de bir olmaz
geniş açı ile bakmak gerekir bu duruma
Aslında abartmıyorlar yani fizyolojik olarak onları anlamamız normal değil anlayamayız ama birazcık bu durumu kullanarak hareket ettiklerini düşünüyoruz diyelim
Kullananlar illa ki olabilir onlar çok ayrı bir kulvarda fakat burada cidden ağrılı regl sancısı geçiren kadınlardan bahsediyorum acı çekmediği halde acı çekiyor gibi yapanlar farklı tarafta 🙂
Yani gerçekten o kadınlardan bahsediyorsanız Bizim de anlayışlı olmamız gerekir ki Ben bu konuda fazlasıyla anlayışlı davranıyorum
Şunu bırakıp kadınların hepsine saygı ve sevgilerimi iletiyorum.
https://www.youtube.com/embed/y9O0afG7uncVideo herşeyi özetliyor 😅
Kesinlikle!
Maalesef erkeklerin ezici çoğunluğu regl acısını, böcek ısırığı sanıyor.
Ama bilmiyorlar ki piton ısırığından hallice 😅
Belki de timsahdır :)
Daha fena 😅
Valla timsah sonrası sırasıyla Su Aygırı ve Dinozor var. Hangisi olsun sen seç?
Dinazorda karar kılalım o zaman 😅
En mantıklısı o zaten:)
Merhaba, mesleğim gereği regl ağrısı yaşayan birçok kadın gördüm, bunların tamamı bu durumu abartıyor olamaz, fizyolojisinide düşününce, kesinlikle kolay bir durum değil
Bizim durumumuzdan en iyi siz anlarsınız o zaman.
Dediğim gibi, birçok vaka gördüm, bazılarının sancidan kivrandigina sahit oldum, bazılarının cenin pozisyonundan başka rahat edemediğini
İşte o sonuncu söylediğiniz tam olarak benim 😅
Şu an regl donemindemisin
Bu durumun kadının doğasında olan bir husus, abartma değil de, yani sürekli olan bişi alışılması lazım diye düşünüyorum ben. İlk defa başınıza gelmiyor yani sayın hanımefendiler.
Evet ilk kez gelmese de her regl döneminin verdiği farklı ağrılar var maalesef. Mesela çok stresli bir dönemden geçiyorsak kanama fazlalaşıyor ya da üşüttüysek eğer ağrı iki katına çıkıyor.
Hiçbir zaman ağrıyı abarttığınızı düşünmedim şahsen, abarttığınız şey sadece suçumuz olmadığı halde fazla agresif ve suçlayıcı tavırlarda olmanız.
Öyle bir ruh haline giriliyor ki istemsiz bazen doğan güneşe bile sinirlenebiliyoruz. Suç yoksa üstüne alınma dönemsel bir şey sonuçta kısa süreliğine alttan al
O kadınların ruh haline bağlı bir durum. Reglken hiç olmayacak şeylere bile sinirlenebiliyoruz maalesef. Bu bizim doğamız gereği sahip olduğumuz bir durum keyfiye agrasif olmuyoruz yani 🙂
Ah hanımlar aslında çok da güzel anlıyorum ve gerçekten çiçek gibi davranmayı da biliyorum. Fakat biz de insanız, siz hiç kahvenizi sessizce yudumlayıp uzaklara dalarken ansızın öyle durmasana be diye tokat yediniz mi hiç 🥲
Öyle Düşünen Erkek Mal Olduğu İçin Net Onlar Çeksin Bakalım Abartı mı? Değil mi? Görürler Ben bir erkek olarak Siz kızların bu durumunuza anlayış gösteriyor üzülüyorum
Öyle düşünenler içerde tepinen hormonları, giren sancıları vs bilmiyorlar ve hissetmiyolar. Ben eski kız arkadaşımdan antremanlıyım. Çok ağır geçiriyordu bu dönemi. İyi hissettirmek için kırk takla atıyodum.
Ya abartmıyor olabilirsiniz de bazılarınız bunu lehine kullanmaya çalışıyor bence :D
Evet kullanmaya çalışan kadınlar illa ki olabilir ama genelimiz bende dahil o ağrıyı dibine kadar yaşıyor ve hayattan soğuyor.
Evli bir erkek olarak eşim için bu konuyu çok araştırdım sancılı regl nedeni demir eksikliği ile kaynaklı aynı zamanda vajinada enfeksiyon var ise yine sancılı geçiyor.
Tüm erkekler değil bence ancak bazı erkekler var ki abarttığınızı düşünüyor onlara suni sancı uygulaması yapmak lazım ki sizin neler yaşadığınızı anlasınlar
Ben abartrığınızı düşünmüyorum. Tatile gelen kuzenimden biliyorum 3 tane ağrı kesici iğne vurdum öyle rahatladı. Tatilinin o kısmı da rezil oldu uzattım tatilini 2 hafta geç yolladım
öyle düşünen çok var mı ya varsa uzak durmak lâzım empati yapmayı beceremeyen düşüncesiz insanlardan bi cacık olmaz maalesef
Bu soruya cevap vermek Muhalefet ile İktidar arasında seçim yapmaya benziyor. Ne desem ikisinin de yeri değişmez en iyisi ben susayım🤐
Ben anlayışlı karşılarım çünkü hormanal değişikliğin ruh halini nasıl değiştirdiğini iyi bilirim, salt bilinç buna bir şey yapamaz
Abarttiklarini düşünmüyorum bence her ay aynı saçmalikla uğraşmak ağrı vericidir. Kadınları anlamak lazım bu konuda.
Şova dökenler çok fazla muhtemelen o sebepledir.
Yoksa erkeklerin çoğunun bu konuda kadınlara saygı duyduğunu düşünüyorum.
Bazıları sanırım çok şiddetli geçiriyormuş ama abarttığınız da oluyor şimdi ilgi görmek için gdakhjkgjlaıksoşkpi
Katılıyorum jasjaiw ve bazı kızlarda rahimde sıvı birikmesi, yumru gibi şeyler oluyor ve 10 kat ağrılı geçmesine sebep oluyor aynı zamanda aşırı kan kaybı yapıyor diye bok gibi hissettiriyor ama bazı kızlar sırf gündemde oluyor böyle şeyler diye pick me davranışlar sergileyip cam bebek gibi davraniyolar ve görünce ben bile cildiriyorum erkekleri düşünemiyorummm
@Roseredily zaten o tiplerle muhatap olmuyoruz pek pick me lerle yani
Ben düşünmüyorum bi enfeksiyon kaptım 1 hafta karın ağrısından duramadım yakın kız arkadaşlarıma sürekli Allah yardımcınız olsun dedim slxmdmxm
Ben aksini düşünüyorum kolay değil kadınların özel günlerinde onlara anlayışlı olmamız gerekiyor
Biraz ağrılı planlar oluyor ancak bitiminde istekliligide ayrı bir güzel oluyor
Çünkü abartıyorsunuz. Abarttığınız konu ağrılarınızdan ziyade nazınız.
Abartmıyorum gerçekten onlar için zor olduğunu düşünüyorum çünkü
Hangi canım erkek öyle bir düşünceye kapılıyor ki ACABA 🤔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?