Regl bazı kadınlarda normal yaşantıyı aksatmayacak düzeyde hafif ağrılarla geçerken bazılarında ise şiddetli semptomları da beraberinde getiriyor. Bende regl döneminde berbat günler geçiren kadınlardan birisi olarak bu tasarıyı başarılı buldum. Keşke ülkemizde de olsa. Regl sadece karın ağrısından ibaret olan bir şey değil. Yaşamayan o mide bulantılarını, baş ağrısını ve krampları bilemez kesinlikle.
İspanya’da kadınlara ayda 3 gün ücretli “regl izni” tasarısı kabul edildi. Türkiye’de de regl izni olmalı mı?
Tüm kadınlar ağrılı geçirmiyor, ben hiç belirti yaşamıyorum çevremde ki bir çok kadın da böyle. Biri gerçekten ağrılar içinde zorunlu olarak bu izni kullanıcakken birileri tatil niyetine kullanıcak. Bu adeleyi nasıl sağlıcaklar.
Eski iş yerimde raporsuz hastalık izni vardı onda bile millet pazartesi ve cumaya denk getirip hakkı suistimal ediyordu, zaten bu yüzden fazlada uzun sürmedi kaldırdılar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Her mesleğe gelebilecek bir şey değil, kadın öğretmenlerin her ay 3 gün bu izni aldığını düşünsene, erkek öğretmeni olanlar ile kadın öğretmeni olanlar arasında adalatsizlik olur. Pilot olsa onun regli gününe göremi hava trafiğini ayarlıcaklar? Bir çok mesleğe gelemez böyle bir şey, gelse saçma olur.
Hamile kadınları bile nerdeyse doğurana kadar çalıştırıyorlar ya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Biliyorum deeesem yalan olur. Gerçekten bu soru karşısında kararsız kaldım. Benden cevap çıkmadı. Başkalarına sormak daha iyi olur. Hatta cevap bulursan bana da yaz merak ettim 😄
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > İspanya’da kadınlara ayda 3 gün ücretli “regl izni” tasarısı kabul edildi. Türkiye’de de regl izni olmalı mı?