Noluyor kuzum? Yıl olmuş kaç aldığım pedi siyah poşete koyuyorlar hâlâ? Bir de kasada ekstra poşet ister misiniz diye soran kadın kasiyerler var? Pardon niye sarıp sarmalıyorum ben temel ihtiyacımı? Yasaklı madde mi satın alıyoruz niye böyle bir beklenti var?
Kimsenin öyle bir beklentisi yok. Sadece gereksiz bir şekilde rahat ve sık kullanılıyor. Evet kadınlara has bir durum ve temel ihtiyaçlarımızdan. Ama bu kadının özeline girer. Bunu da herkesin bilmesine, görmesine gerek yok. Herhangi bir şeye sevinip üzülünce bile rahatlıkla ben reglim diyenler var.
Şahsen bu tabiri doğru bulmuyorum. Her şeyin bir sınırı olmalı. Her yerde boy ped resmi de, reklamı da görmek istemiyorum. Sen hiç tv'de ya da bilboardlarda iç çamaşır reklamı gördün mü? Hayır çünkü her şeyin bir sınırı var. Her şeyin, her yerde konuşulmadığı gibi bir edep kuralı da var. Merak ederseniz adab-ı muaşeret adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim ☾
Şu tip konularda rahatsızlığımızı dile getirdiğimizde, saklanacak bir şey yok dediğimizde sanki açıp sokak ortasında ped değiştirmeyi istiyormuşuz gibi algılayarak “ama ilan etmenin de anlamı yok” diyen iyi niyetli görünen aklı evvellere diğer cahil kesimden daha çok ayar oluyorum. Bir şeyi anlamazsın kabul ama bu kadar zıttından da anlamazsın!.
Geçen akşam Watsons mağazasından krem alırken kız geldi kremin yanına pedini koydu direkt. Hoşuma gitti kendini mahcup hissetmemesi (ki zaten olması gereken bu) Ne yazık ki bir refleks oluşmuş bu durumda ve düzelmesi epey zor. Bizim ülkenin her geçen gün daha da geriye gittiğini düşünürsek epey zor.
işte günahı gece gibi ört kelimesinden çıkardıları anlam dinazor bir toplum o siyah poşet beynini sarmış farkında değil bunda utanıp çekinecek bir durum yok bazen eşimin yerine marketten gidip ped alan benim kim ne karışır...
İroni yapıldığında genelde zekice ve hoş bulurum hatta gülümserim. Ama sizin yorumlarınıza çok kez şahit oldum ve hepsinin vasat olduğunu bilmenizi isterim. Özellikle kadınlar üzerinden yaptığınız yorumlar mide bulandırıcı.