+1 yılBu konuda duyar kasılması, gereğinden fazla dışardan onay bekleme zayıflığı değil mi? Dünya’da çeşit çeşit insan ve çeşit çeşit kültür var. Her şeye karşı bu kadar duyarlı olmak sadece sizi yorar.
Benim babam gayet kültürlü ve donanımlı bir mühendisti ama erken yaşta kanserden kaybettik. Hayallerinde ki güzel projeleri gerçekleştirememişti.
Bundan 5-6 yıl önce istanbul’da ev almaya karar vermiştim. Annem’le Ataşehir’de bir daireye bakmaya gittik. Müteahhit passat ile geldi ama deve ile gelse de şaşırmazdım. Sakallı, şalvarlı biri bu inşaatı ben yaptırdım. İnş. mühendisi XXX diye kendini tanıttı. Önce bir üzüldüm görünce, inşaat işleri bunlara mı kaldı diye? Ama sonuçta adam o kılıkla o yaşam tarzıyla, şehrin modern bir yerinde bir apartman dikmiş. Yapabileceğim tek şey hoşuma gitmediyse müşterisi olmamak (ki olmadım zaten). İnsanlar milyarlaca çeşit. Ortaçağda yaşayandan, çağın ötesinde yaşayana her insanla karşılaşabilirsiniz. Önemli olan siz hangi çağda yaşıyorsunuz?
Kısaca o kadının sana pedi siyah poşetle vermesi seni ortaçağda yaşatmaz. Ama senin buna bu kadar duygusal anlam yüklemen, psikolojik bir zayıflığı gösteriyor olabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNe büyük derdin varmış.
05 Yorumla- +1 yıl
İnşallah.
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaa böyle insanlar her yerde var maalesef. Şehir dışına gitmiştik ailemle. İlçe küçüktü bakkala girdim. Üzerimde crop ve kot pantolon vardı. Bakkaldaki abla demişti ki buralar kaldırmaz böyle kıyafeti giymesen daha iyi demişti 😂😂Ne kadar hadsiz insanlar var ya. Bir insanın içinde artniyet varsa seni her türlü rahatsız eder zaten. Ped olayını gelirsek ailemden çekinmiyorum size ne ya. Sen çekiniyorsan gösterme kardeşim poşete at pedi kız geri kafalıysa çantasına atıp saklar zaten. Herkesin bildiği hatta sağlıklı olmamızı sağlayan regliden niye utanalım ki
03 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim hadsizlik ile ilgisi yok, her toplumun yörenin bir örf adeti var. Nasıl ki Bağdat caddesinde kapalı birisi gelince cin çarpmış gibi bakmıyormu o tayfa.
Cevap sahibi+1 yıl@alemindelisi Öyle bir şey yok türbanlı arkadaşlarım da var yeri geliyor alkollü restuaranta gidiyoruz kimse rahatsız edici bakmıyor. İstanbula da hakimim öyle birşeye denk gelmedim ki varsa eğer çok ayıp
Cevap sahibi+1 yıl@alemindelisi örf adet diye kimse kimsenin kıyafetine karışamaz. Ben reşit değilken ailem bile karışmıyordu kimin ne haddine ya!
+1 yılYani bazı insanlar bazı şeylerden utanabilirler. Bu gayet normal. Mesela ben adet olmaya başladığımdada annem bana sakın babana söyleme adet olduğunu demişti. Erkeklerin bilmesine gerek yok demişti. Buda böyle bir şey işte senin utandığın birşeydende o utanmayabilir. Çeşit çeşit insan var bu dünyada olabilir. Sen utanıyor musun? hayır o zaman başkasınında utanmamasını bekleme. Makattan kan geliyor yani hoş bir şey değil ama onunda siyah bir poşede sarması saçma olmuş kim görcek yani kanlı pedi. Dikkat bile edeceklerini sanmıyorum
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu neden bu kadar büyütüyorsunuz? Neden insanları yargılamak, eleştirmek için bu kadar yer arıyorsunuz. Bunu utanılacak bir şey olarak görmeyebilirsiniz. Buna saygı duyarım. Ama ben kendi adıma utanıyorum ve utandığım için kendimi suçlu hissetmiyorum. İnsanların hislerine, düşüncelerine saygı duymak gerekir. Regldan utanmamak akım gibi bir şey oldu. Katılmayanı linç ediyorlar. Lütfen biraz saygı. Kadın çok doğru bir şey yapıyor bence. Sonuçta bu durumdan utanan kadınlarda var. Gayet ince düşünceli bir insanmış. Linç etmek yerine tebrik etmek gerekir.
15 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyuyorum, duymuyor değilim. Ama bunu karşı kişiye yapmak zorunda değildi. Hem benim utanıp, utanmayacağımı nereden bilebilir ki? Önyargı tam olarak bu "bence" Kendisi saklamak isterse saklasın, karışmam. Ama bunu kendisine yapsın. Karşıda ki kişiye değil. Tabii, günümüzün insanlarından da çekiniyor olabilir. Ki bu gayet normal, toplumunda dediklerini çok kafaya takıp, böyle şeyleri yanlış olarak görebiliriz. O zaman diyecek bir şeyim olmaz, sadece kendisini değiştirmeyi denemeli. (Tabii, doğruyu gerçekten yanlış bir şey olmadığını, ve böyle şeyler yapmak istemediği halde yapmamak için.)
Cevap sahibi+1 yılSen kendi açından haklısın. Ama şöyle düşün senin için poşetin siyah veya beyaz olması fark etmiyor aslında. Sonuçta ille de herkes ped aldığımı görsün düşüncesinde değilsin. Sadece saklamak için bir neden görmüyorsun. Ama benim gibiler siyah poşet tercih eder. Ped aldığım görünsün istemem. Utanıyorum, bu da benim kendi şahsi düşüncem. Şimdi gelelim o kadına. Müşterilerine siyah poşet mi beyaz poşet mi istersiniz diye sorması mantıklı olmaz. Dolayısıyla orta yol olarak siyah poşet tercih etmesi en mantıklısı. insanlara karşı biraz daha anlayışlı yaklaşmak gerekiyor.
- +1 yıl
Bu utanç, toplumun kadın olmanın doğal niteliklerini bile sizin sırtınıza utanç olarak yüklemesinin bir çeşit psikolojik baskı olmasından ötürü tepki alıyor.
Cevap sahibi+1 yılBen teşekkür ederim tartışmayı bilmek de bir erdem bence, bu erdeme sahip ender insanlardansın. 😇
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
Söz konusu türkiye ise galiba 1453 yılındayız o halde 🤨🤔 15. yy 🤪00 Yorumlasimdı bunun nesi kotu ne var sıyah posette olunca incindinmi yani bızım orf ve adetlerımız yuz yıllar gecsede degısmyecek sız her ne kdar her seyi normallestırmeye calıssanızda he aynı sekılde kondom alırken de sarılması en dogalı ve enguzelı sız utanmayın regl oldugunuzdan ama orkıdı alırken de aaaaben regl oldum dıyede gostermeyın elaleme
01 Yorumla- +1 yıl
Ben kötü mü demişim? Lütfen demediğim şeyleri, demişim gibi göstermeyi kesin. Sıktı bu durum artık. Ayrıca örf ve adetlerinizi ben değiştirmek istedim diye değiştiremem mantık olarak. Kendim normal buluyorum bu olayı. Ayrıca her Orkid aldığımızda regliz diye bir durum yok :D Hem elalemden bana ne? İstediğim gibi davranırım.
+1 yılSenin içinde edep diye bir şey kalmamış başkalarının edeplerine laf sokuyorsun. kacinci yüzyılda yaşıyoruz diye afra tafta yapiyorsun. sen daha dünkü veletsin yeni yılların insanı bozduğu nesilde geldin dünyaya o yüzden mantıksızsin. eskilerde hayat varki çocuğum. eskileri sen bilmezsin edep var utanma var çekinme var. sizin gibi saldım çayıra hesabı yoktu. siz bildiğiniz hayatı yaşamaya devam edin. goruyoruz yeni nesilleri küçük yaşta kucaklarda geziyorlar
03 Yorumla- +1 yıl
Bu konunun araştırılcak bir yanı yok. herseyi internetten araştırmayın. hsystinizi internete göre yaşamayın. utanip utanmaman beni ilgilendirmez. kadin pedi poşete koydu diye kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz dediğine takıldım. bir kız için olması gerektiğini yapmış. senin elinde orkidle sokakta yurumeni istememiş. olmasi gerekende o zaten. ayip denen bir şey var. edep var ahlak var. bunlar önemli şeyler. olmasi ve devam etmesi gereken şeyler. ama sen alıp elinde göstere göstere gezebilirsin herkesin düşüncesi hayatı kendine. kacinci yüzyıldayiz deyipte herkesi kendi hayatını yaşadığın gibi yaşayacağını düşünmen doğru değil. sen onu marketten al at poşeti elindemi taşıyosun nerde tasiyosan taşı
- +1 yıl
Siyah poşete koymasına gerek yoktu, sadece bunu diyorum. Ayrıca ben araştırma derken sadece internetten bahsetmiyorum. Bir sürü ansiklopedi var. Geçmişle alakalı da kitaplar var, okursan öğrenirsin zaten. Ben her şeyi internetten araştırın demiyorum. Klasik beyaz poşete de koyabilirdi. Neyse, geçmiş bitmiş zaten. Uzatmaya gerek yok.
+1 yılgeçen ay regl olduğumda babam markete gidiyordu babama
-baba bana ped alır mısın? çok ağrım var ben gidemem
babam da tamam dedi
dedim o an evde annemin kankagili vardı kadının elinde büyüdüm sayılır
neyse babamla bizim konuşmamızı duymuş ayy bi şaşırdı bi şaşırdı sanki orada adam kestim babama küfür ettim sanki şekilden şekilde girdi sinirlerim bozuldu kendi kızı rakı içerken storyler atıyor o ayıp değil benim masumca evimde kanım olan adama ped alır mısın demem çok ayıp!01 Yorumla- +1 yıl
Çok komik, gerçekten çok komik. Diyecek laf yok, söz yok.
+1 yılregl olmak kadının geninde var ve isteyerek olduğu bir şey de değil
kim ister ağrılı ve kanamalı bir döngüyü
bu ayıp bir şey değildir
ayıp olsa zaten market raflarında satılmaz
ha erkek prezervatif alır zevk üzerine bir şey olduğu için o ayıpsanabilir
ama ped almak zevk üzerine bir şey değildir02 Yorumla- +1 yıl
insanlar bir zaman sonra anlamayı anlamak istemiyorlar çünkü düşünceleri katılaşıyor ve sağlıklı düşünemiyorlar
bu pedler tv de bangır bangır reklam yapıyor ayıp olsa ilk bu reklamlar kaldırılır
ayıp olarak görenler işi cinselliğe vuranlardır
ki bunun cinsellikle de bir alakası yok
her kadın istemsizce regl oluyor bu engellenemez
ama bu regl olma durumu kadının elinde olsaydı işte o zaman ''siz bu işi zevk için yapıyorsunuz bir de pedleri elde dolaştırıyorsunuz'' diye eleştiri alabilirdi
Radyasyondan başka nasıl koruyacak, sonuçta ped dediğin şey Azrailin habercisi değil mi 😬
Onu sana sattıktan sonra eve gidip ayağının altına kiremit alıp abdest almıştır eminim. Tövbe etmeli, haç çıkarmalı, bir papaza gidip itiraf etmeli bu günahı, ağlama duvarında 3 gün yas tutmalı, a*mını ütü ile dağlamalı, şiiler gibi kendini zincire vurmalı..
Sen kadına ne yaptın öyle :))00 Yorumla
+1 yılSorun sen de olmayan beynini sevsinler senin ve senin gibilerininn ee tabi ahlak edep haya hic bir sey kalmayınca siz türk kızlarında onu da medenileşmek modernleşmek sanıyorsunuz ama uzaktan yakından alakası yok işte
05 Yorumla- +1 yıl
Özür dilerim abi, benim gibilerinin... tabii, anladım ben, sen devam et.
- +1 yıl
Anlamadın anlamazsın da anlamazsınız da ma suç analarınızda babalarınızda bir şey öğretmeyince tabi ne olacak
- +1 yıl
canım mısın? Annen ve baban bir yere kadar yetiştirir seni. Ayrıca ne zamandan beri böyle şeyler "ahlak, edep" oldu? Sen hâlâ yetişememişsin galiba. Kadını haklı bulabilirsin, bunu da uygun bir dille söyleyebilirsin değil mi? İşte senin, "ahlak ve edep" dediğin şeyler bu. Bir şeyleri böyle hakaret ederek değil de, empati kurarak fikrini belirtebilirsin. Ama ne anlatsam boş, sonuçta ben hiç bir şey anlamıyorum değil mi?
- +1 yıl
Canım mısın değil, canım mısın? olacaktı o.
- +1 yıl
KS sansürlüyor neyse, canım mısın değil orası. Yanlış anlama.
+1 yılne var bunda kacıncı yüzyılda yasıyoruz diye insan bukadar şeffaflaşmamalı bence hem herkes senle aynı düşüncede olmayabilir kadın bi güzellik yapmış imkanı varmış gizlemiş büyütecek ne var ki burlardan afişe ediyosun
03 Yorumla- +1 yıl
benim umrumda ben senin özel durumunu bilip görmek zorunda mıyım amıy la aranda olan bişey bunu bilmeme gerek yok savunmana gelince herkes don giyiyo ama kimse eline alıpda halay basına gecip mendil gibi sallamıyor sonuc olarak seninde a koyım petininde ama adetin bitince gel şindi s git
- +1 yıl
Gerçekten yazık sana. Özel durumumu bilmekte zorunda değilsin, kaydırıp geçebilirdin bu soruyu. Kimse sana yaz demedi. Yiyorsa koy bakalım bir yerlerime :dd Hakaret ederek kendini çok haklı falan olduğunu sandın herhalde. Emin ol hiç değilsin. Çünkü söverek anca kendini küçük düşürürsün. Ki bu zerre umurumda değil. Bu arada don demişsin, farkındaysan donu herkes kullanıyor kardeşim :DD Artık uyansan iyi edersin. Ya da o amipsiz beyninle, ne halt yersen ye. Çünkü pek yaşamazsın sen, zor yani. İyi günler, rahatsız etmezsen sevinirim.
+1 yılOnun utanmasını gericilik olarak tanımlamak çok ilginç. Şu görüşlere üzüldüm. İnsan insana saygı duymalı, sonuçta küfür etmemiş kötü davranmamış… alt tarafı pedi siyah poşete koymuş. Abartılacak bir durum değil.
00 Yorumla
+1 yıldavranışı gayet doğal. Orada binlerce müşteri geliyor. Kimi utanır kimi önemsemez. O da çareyi direkt kapatmakta bulmuş müsteri istemeden. Daha yeni kasiyer indirimde Orkid var dediği için müşteri dövmuştü yazık.
00 YorumlaBunu yapan bazı kasiyerler var. Tabii ki bu utanılacak bir şey değil. Siyah poşete gerek olmadığını söyleyebilirdin. O da böylelikle yaptığı şeyin gerekliliğinin olmadığını anlardı.
01 Yorumla- +1 yıl
O an aklıma gelmedi benim, geriye alabilirsem zamanı bi' ara söylerim.
+1 yılSende haklısın.
O kadın da haklı. : ) Nasıl bir toplumda yaşadığını iyi biliyor.
Bunu kabullenmeyen bir gençlik var. Bunun çatışmasının mini bir örneği bu olay.
cut.03 Yorumla- +1 yıl
@Paranoyak-Maan “kabullenemeyen gençlik” kabullenmeyi öğrensin gizleyecek bir durum yok
- +1 yıl
@Devrim6219 Kabullenilmesin zaten. Benim buna bir itirazım yok. Gizleyecek bir durum da yok. Fakat bunu absürt bulan da azımsanmayacak kadar çok.
+1 yılkanka kadın büyük ihtimal etraftaki çirkin huylu insanlar bu durumunla dalga geçmesinler diye yapmış olabilir he bu arada sınıfta adet denilince tüm herkes kopardı bir tek ben gülmezdim bana top derlerdi gramumrumda olmaz sonuç olarak o istemsiz bir şey vücud onu kendi yapıyor senin elinde değil
07 Yorumla- +1 yıl
Allaha şükür mezunum reis😂
- +1 yıl
inşallah kara harp okulunda böyle adamlarla devre olmam
- +1 yıl
eyvallah reisim sende kafaya takm a sonuç olarak adet seni yaratılmanda var sen ilerde belki bebek taşıyacaksın cennet anaların ayağının altında bunu unutma
- +1 yıl
eyvallah reisim:)
+1 yılUtanmak değil prosedürü uygulamıştır o da kullanıyo söve söve koymuştur hatta sen ağzını açsan neler derdi o da Ama yapacak bisi yok utanç değil mecburiyet
00 Yorumla
+1 yılErkek market çalışanları yapmıyor bunu. O markette çalışan kadın demekki baskıcı şartlarda yetişmiş. Prezervatif alırken bile sarılmıyor ki ped gayet normal.
00 YorumlaCEVAP VEREYDİN YA NİYE SUSTUN niye ayıp olsun saglık meselesi bu zevk için almıyorsun ya acı cekiyosun üzülüyorum ama gen döngüsü bu kardeşim takma örümcek kafalı cok
00 YorumlaBöyle bi gerici zihniyet olamaz herşeyi böyle gizleyince ne oluyor anlamıyorum ben Avrupa’da yaşıyorum burada gayet normal bir durum
02 YorumlaO an yapacağın tek hareket siyah poşetten çıkarıp beyaz poşete koymaktı🤷🏻♀️
11 YorumlaYa keşke o an poşetten çıkartıp elinde pedi sallaya sallaya çıksaydın marketten jskdk
11 Yorumla
+1 yılHangi marketten aldınız? BİM ya da A101 diyeceğim ama onlar ne aldığına bakmadan hızlı hızlı kasadan geçiriyor 😅
00 Yorumla
+1 yıl2 kat siyah poşet mi 😂 alkol alsan onu koymaz ama 😏 sanki el altından madde satıyorlar 😂
02 Yorumla- +1 yıl
Ahahah
+1 yılIste o an orada bütün aldıklarını bırakıp cikmaliydin
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa kızım bir gidin nedir bu yok öyle yok böyle tamam anladık utanılacak bir durum değil ama illa milletin gözüne de sokmanız gerekmiyor bir defolun gidin ya. Özel hayat diye bir durum var.
01 Yorumla
+1 yılKasiyer seni düşünmüş beyaz poşette yolda yürürken toplu taşımaya binince çok bilmişler ve ahlak bekçisi geçinenler laf vurmasın diye.
00 Yorumla
+1 yılKafaların değiştiğini mi dusunuyorsun. 20 senedir nerde yaşıyorsun.
Bir değişiklik oldu da haberimiz mi yok.00 Yorumla
+1 yılBir acizlik olarak nitelendirilmis eskiden saçma bir şey çünkü doğası gereği yaşanıyor...
01 Yorumla
+1 yılSaçma geliyor Bana da
Kandan kim utanır
Allahın verdiği rahatsızlık işte00 Yorumla
+1 yılkadın utanman gerektiği için değil talebe göre hareket etmiştir. yani kadının suçu yok.
02 Yorumla- +1 yıl
bakkaldaki kadından bu şekilde talep edildiyse daha önce, o da bunu standart haline getirmiş olabilir demek istedim.
Onlar da belki bu onlardan sürekli talep edildiği için yapıyordur.
00 Yorumla
+1 yılMarketçi ne bilsin senin hassasiyetini o da öyle görmüş...
00 YorumlaBira aldım abla ne alaka sarıyorsun deyip bozsaydin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrkid dedigin halay başı gibi teyyy teyyy teyy diye sallanarak alınmalı.
Hayattan keyif almalıyız.01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoymaya gerek yok ilkcag devrinde yaşamıyoruz falan deseydin
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYani sltah poşet saçma normal poşette ver gitsin diğer ürünler gibi.
00 Yorumla
+1 yılYerinde olsaydım o poşeti çıkarır, elimde tutar bir saat gezerdim. Herkes kadının yaşadığı zorlukları anlamalı ve anlamalı
01 YorumlaE deseydiniz de kadın paketi açıp pedleri üzerinize yapıştırıp öyle gönderseydi sizi
20 Yorumlabana kara poşetten çıkarıp sallaya sallaya götürdüğünü yaz yoksa kadından hiçbir farkın kalmayacak!
01 Yorumla
+1 yılBunlar normal şeyler, ihtiyaçlar gereksiz abartılıyo
06 Yorumla- +1 yıl
Saçmalık bunda utanılıp, gocunulacak bişey yok ki. Sanki o pedi havaya kaldırıp elinde sallaya sallaya gezeceksin
- +1 yıl
boş ver sen elalemi takma. Markette çalışıyorum inan uğraştığım insanları görsen istifanı yazıp işi bırakırsın. Ülkede o kadar cahil, o kadar iki kelimeyi bir araya getiremeyen insan var ki
- +1 yıl
Mecburen, çaresizlikten dayanmak zorundayım ve teşekkür ederim 😊
Doğal bir olay abartmış bir tık da herkesin kültürü aynı değil boşuna kafanı takma
00 Yorumla
+1 yılİyide ne yapmasını istiyordun anons mu Gecseydi?
01 Yorumla
+1 yılAbla böyle daha dikkat çeker deseydin
01 YorumlaŞifreli kasada verseydi🤣😂
02 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe yapsa idi bayrak gibi sallasa mi idi hanımefendi
00 Yorumla
+1 yılGeri kafalılık maalesef bitmiyor
00 Yorumla
+1 yılHâlâ bu kadar geri kafalı insanlar var mı ya
00 Yorumla
+1 yılpoşet kalsın ona 50krş veremm dseydin
00 Yorumla
+1 yılYobaza bak sen. Bitmez bunlar.
00 Yorumlabizim memleket daha 16. yüzyılda
00 Yorumla
+1 yılooo daha neler var neler.
00 YorumlaÇalışan o da, seni düşünmüştür np önemsiz
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yıl
Yaşadığın yer ile alakalı olmalı00 Yorumla
+1 yılAynen a*iniz açık gezin kızlar
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMarket değidir o
Ayrıca iyi etmiş edep kalmadı211 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDoğru olanını yapmış diyorum
Edebiniz olsun ya utanın azıcık
Cevap sahibi+1 yılSağlığın için gerekli bunu herkese haykırmak zorunda degilsin
Gizli olmaya gelince ben zaten sitede gizli takılıyorum bunun senle bi alakası yok.
Cevap sahibi+1 yılTerbiyeli olmak edepli olmak ne zamndan beri cahillik oldu
Cevap sahibi+1 yılTamam bisey demedim alıp elinde sallaya sallaya eve gitseydin ozaman hatta bununla da yetinmeyip açıp herkese göster babana abine bile "bakıın adet oluyorum dogal olarak utanmıyorum " de az kaldı bunu da bekliyorum yaparsınız
- +1 yıl
Babam biliyor zaten, sen sıkıntı etme orasını. Umarım ileride de özellikle erkek çocuğun olursa, "Aa, bakın ben çocuğumun pipisini kestirdim. Hem de üstüne bir de sünnet düğünü yaptım, paşam tam erkek adam oldu artık." Dersin, bak sakın unutma bunu, çünkü senin gibilerin geleceği tam olarak böyle. Yazık.
- +1 yıl
Beyin yoksunu senin gibiler üreyipte bu dünyayı daha fazla kirletmesin edepsiz olan senin o örümcek beynin
+1 yılNe kadar düsünceli harika bir insanmış
111 Yorumla- +1 yıl
Ironi mi bu
- +1 yıl
edep ufak seylerde başlar utanma duygusunu unutmamak lazim
- +1 yıl
Yeni nesilde bu yok maalesef
- +1 yıl
Seninn ortamin leş ise bu benim sorunum değil.. bu benim fikrim git ileridd oyna
- +1 yıl
bindefol. kardeşyorumumdan
- +1 yıl
@pembishanim ben mi
- +1 yıl
hayir yorum sildim başka biri yazdi
- +1 yıl
Ben de kendimi sorguluyodum ne dedim ki ben diye
- +1 yıl
yok seninle ilgisi.
- +1 yıl
Kadin olmak cok zor bu ulkede