Selam💗 Bir çok erkek kadınların özel hassas dönemlerini sıradan olarak değerlendiriyor. Belkide fazla abartıldığını, ilgi odaklı olmak için de yaptıklarını söylüyorlar. Peki bu durum tersine olsaydı ne olurdu?
Regl kadınlara özgü değil de erkeklere özgü olsaydı nasıl olurdu?
Mesele sadece karın ağrısı olsaydı haklı olabilirlerdi belki ama kadınlar genelde bu dönemlerde aşırı hassaslaşır, öyle olmak istemeseler de son derece duygusal, kırılgan ve sinirli olurlar ve bu gerçekten berbat hissettiriyor yanı sıra kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, baş dönmesi ve tansiyon düşmesi de olabiliyor tüm bunlara rağmen bazı sorumluluklarımız var, bazılarımız çalışıyor, bazılarımız okula gidiyor, bazılarımız da ev işleriyle uğraşmak ve çocuk bakmakla yükümlü ve bunların hiçbiri sanıldığı kadar kolay değil, en basiti bir erkekten bulaşık yıkamasını istediğimizde bu onun zoruna gider, ben hizmetçi miyim, kadın mıyım diye sorup azarlamaya başlar ama biz yapınca sanki mecburmuşuz gibi teşekkür bile etmezler. Erkeklerin duygusal zekaları kadınlarınki kadar gelişmemiştir ve anlamak, empati kurmak için çaba sarf etmezler tabii hepsi öyle değildir belki ama birçoğu öyle. Ben asla ayrım yapmam, kadınlara çok saygı duyarım diyen beylerin bile bulaşık yıkadığını, yemek hazırlarken annelerine yardım ettiğini falan hiç duymadım.
Erkeklerin o düşüncelerini canım hemcinslerim! de düşünüyor ne yazık ki. 'İlaç al geçer abartma' diyenler var. İlaç aldığım, serum takıldığım, iğne vurulduğum halde yataktan çıkamadığım anlar oluyor. Benim gibi ağır geçirenler vardır muhakkak. Bu ağrılara erkeklerin katlanabileceğini zannetmiyorum, yani bir darbe sonucu oluşan ağrı da değil ki çaresini bulasın🤦🏻♀️ Her ay bununla savaşmak yorucu, bazen erkeklere imrendiğim oluyor.
Aslında pek bi etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece kaybettiğimiz magnezyumu kakaolu bitterli tatlılarla karşılamaya çalışıyoruz. Biraz da şey gibi hamile birinin tatlı istemesi gibi canımız istiyor o kadar. Mental olarak da iyi geliyor tabi🍫
ağrısız atlatan kadınlar bile acımasızca yorum yapıyor hayret ediyorum. evde yalnızken regl olduğumda ağrıdan bayılıp suratımı duvara vurmuştum dişlerim çatladı bu yüzden ve kimse ayıltmadı yine aynı ağrıdan uyandım 1 saat haber alamayınca sevgilim gelip hastaneye götürmüştü. ağrısız yaşayanlar ne şanslı bir bilseniz..
İşte bunu okuyanlar yine anlamayacaklar kendi hemcinslerimiz bile böyleyken bir başka karşı cinsten anlayış beklemekte ne bileyim. Anlayabiliyorum yaşadığın zor bir durummuş ağrısız geçirenler gerçekten şanslı.🌸
gerçekten öyle hayat herkese eşit davranmıyo. o ağrı sızısız atlatanlar serum takınca story atarlar kalçadan iğne yapılınca günlerce bunu anlatırlar. mide bulantısı kusma bayılma titreme üşüme terleme yemek yiyemediğin için midenin ağrıması falan da cabası yani aşırı hafife alınıyor
Bir erkek olarak olabildiğince anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Normal yaşamın akışın insanın dengesini bozabiliyorken, hormonların, psikolojinin, ağrılı sızılı biçimde her ay alt üst olma durumu kolay değil. Biz erkekler iyi davranmalıyız fakat suistimal edilmemeli bu durum. Etmeyenleri tenzih ediyorum tabii ki.
amannnnnnnnn hiç çekilmezdi erkeklerin reglisi 1 grip olurlar ölür biterler, bütün ilgiyi kendilerine isterler, agrasif-asabi olurlar, başlarında hep bir emir eri olsun ister. su ver mendil ver kolonya ver çay ver çorba ver ters bir şey deyince de "ama ben hastayım" kadınların triplerinin misli misli yaparlardı valla iyi ki de regl i değiller... Allah kurtarmış bizi onlardan
Bence abartmıyoruz hiç tabi erkekler bizim çektiğimiz acıları yasamadıkları için öyle abartıyoruz diye düşünüyorlar agrı kesici içip agrısı gecmedıgı zmnlarda oldu erkekler olsaydı sadece çok acı çekerlerdi dayanamazlardı bizim çektiğimiz acıyı çok iyi anlayabilirlerdı bazı hemcınlerımızin fazla agrısı olmadığı için onlarda abartıgımız düşüncesine katılıyorlar
😂😂😂😂 düşünmek istemem çok fazla Naz yaparlardı 🤦🏻♀️ kadınların acı hissetme sınırı çok yüksek erkeklere nazaran 😅 o yüzden onların nazını her ay çekmek çok aşırı zor olurdu kjgdsgh
Erkekten y hücresi daha yüksekmiş o yüzde şuça yapımlar Hura dalıyorlar insana bide regl olsalar adam kalmaz öldürürler erkekler kadar dünyaya zarar veren yok zate
Berbat olurdu bence biz kadınlar çektiği hangi şeyi yaşarlarsa yaşasınlar baş edemezler kaldı regl. ufak bir soğuk algınlığnda ay ölüyorum, çok hastayım, çay ver ıhlamur getir nane limon kaynat banyo yapcm bir şey yemek yemek istemiyorum su getir. Ooo düşünsenize sizin cektiginiz ağrının bir gram çektiğini yine kadınlara yük olurlar. Yine biz zararlı çıkarız...
Her evden bir öküz böğürmesi duyulurdu. Canları tatlıdır onlarııın.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şu an bu dönemdeyim ve bence abartılıyor. Herkesin ağrısı farklıdır tabii ki ama asla ağrısından ölecek kadar olduğunu sanmıyorum milletin yarısının. En dayanıksız canlı bile dayanabilir.
Ben dayanamıyorum ölüyorum çok kötü ağrıyor ve herkesin bir değil abartılmıyor sizin ağrıtmıyor diye diğerlerinizde ağrımıyor olmuyor genetik kardeşim teyzelerim teyzelerimin kızları falan hep aynı çok ağrıyor
Genetik bir şey genetik fmf diye bir rahatsızlığim var ve sadece regl olduğum zaman atak geçiriyorum ki ataklarım bilimsel olark 5 doğum sancısına bedel oluyor ve buna birde regl ağrısı girince acı katsayım da fazla olunca acıdan bayıldığımı biliyorum ve 4 gün boyunca her regl olduğumda morfinle dayanabiliyorum yani abartanlar olabilir belki ama gerçekten benim gibi dayanılmaz ağrılar da çeken olabiliyor
@NavistaTkachenko ya bırak illa ilgi alaka olsun diyorsunuz biz erkekler ölelim o zaman psikolojik şiddetten tut her türlü ağır iş bizde ölümle burun burunayiz
@busted123 Senin söylediğinle, reglin hiçbir alakası yok. Ayrıca, psikolojik şiddet, baskıyı sadece erkekler görmüyor. Kadınlar sadece psikolojik değil, fiziksel olarak da şiddete maruz kalabiliyor. Ayrıca tehdit ediliyorlar. Konumuzla hiçbir alakası yok ama madem sen bu konuyu açtın, biraz da gerçekleri öğren.
Hergün hastaneye gider, hatta ve hatta öleceklerini düşünürlerdi, basit bi soğuk algınlığını bile abarttıklarını göz önünde bulundurursak. Allah biliyor dağına göre kar yağdırıyor
Tam anlamıyla felaket olurdu. Kadınlar trip surat bir şekilde kontrol edip atlatabiliyorlar ama erkekler birbirleri ile çok şiddetli kavgalar ederdi. İş yerinde sataşacak kişi ararlardı kendilerine. Vahşi hayvanlar özgü davranış kalıpları bile gösterebilirdik.
Bence size bir yöntem tavsiye erkeklerin bunu anlaması için tek bişey yapabilirsiniz özellikle o dönemde niye bu kadar çok abartiyorsunuz diyen bir erkek bulursanız gidin dizinizle kasıklarına vurun o yerde kivranirken sizde bu ağrıyı niye o kadar abartiyorsunuz diyin 🙈🙈🤣🤣🤣
aslında erkeklerı tanımlarken kendınızın hallerınıde anlatıyorsunuz =) yan ısız nasıl davranıyorsanız bızde oyle davranırdık.. kadın erkegın erkekte kadının nazını cazını cekmek zorunda arkadaslar dunyanın duzenı bu =)
ben sıradan değerendırmıyorum. hassas dnemlerini anlıyorum çok zor kadınlar için biliyorum o gun geldığınde hızmette sınır yok gönüllerini hoş tutmaya dıkkat ederım. amam aman azından yel alsın bıze özgü olmasın öyle şey istemeyiz.
1 hafta da olsa , idare etmeyi seviyorum. Anlamak mümkün kesinlikle değil , ben başlamadan 1 veya 2 gün önce hissedip anlıyorum ve daha kolay bi hafta geçiriyorum , eminim o durumu ben yaşasam partnerin şeyinde olmazdı diye düşünüyorum 😂😂
Allahtan olmuyoruz kızlar yorumlarda iyi sallamış. Ne meraklıymışsınız regl olmamıza. Tek derdiniz regl olmak olsa. İnanın bana basit bir reglden daha zor şeyler var bizim için.
regl sancısının kalp krizine eş değer acı verdiğini öğrendiğimden bu yana o dönemde olduğunu bildiğim kadınlqr ne yaparlarsa yapsınlar normal karşılamaya çalışıyorum
@Catmint Regl olayındaki dayanıklılık, güçlülük ile hayatın olağan akışındaki sıradan bir erkek gücünü kıyaslamanız oldukça adaletsiz bir tutum. Evet Sizlerin kasları reglden dolayı daha dirençli, daha dayanıklı olabilirsiniz. Bu erkeklerin güçsüz olduğu anlamına gelmez 😊
Adaletsiz mi? Bizim dayanıklılığımız sadece reglden değil, çok fazla zorluğumuz var. Erkeklere güçsüz de demedim bu arada, sadece kas gücünüz olduğunu belirttim 🤷🏻♀️