+1 yılRegl döneminizde ne oluyorda agliyorsunuz.
Ruhsal bunalıma neden girer ki insan , anlamıyorum.
Beyni ve başka bir organa baskı mi oluyor da çok kötü hissediyorsunuz.
Kabızlık gibi bişey mi?
Sankiye öyle bir anlatıyorsunuz ki ,
10 günlük kabız gibi hem ruhsal hemde fiziksel rahatsızlık çekiyorsunuz.
Bu kadar rahatsızlık duyuyor musunuz?04 Yorumla- +1 yıl
Pms (premenstral sendrom) ya da türkçe adıyla adet öncesi gerginlik sendromu. Klinik olarak kabul edilmiş bir hastalıktı. Kadınların %75’inde görülür. Hormon dengesinin değişimi beyin, sindrim sistemi ve daha birçok organı etkiler. Bu yüzden gergin, sinirli oluruz. Hazımsızlık problemi çeker geçici kilo alımları yaşarız. Aynı zamanda bağışıklık sistemimiz zayıfladığından hastalıklara açık hale geliriz.
- +1 yıl
Bu bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim de , regl acısı oluyor mu? Oluyorsa bunu herhangi bir acıyla tasvir edermisiniz?
- +1 yıl
adet dönemlerin sancısız geçiyor o yüzden tsrif edemem malesef
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Merak ettiğim için sordum arkadaşım.
Saolun sorduğum sorulara cevap verdiginiz için
En İyi Cevaplar
Yaklaşık bir senedir düzenli spor yapmaya başladım. Hem kilo ve şişkinliklerden kurtuldum. Regl döneminde vücudum eskiden şişerdi ama spor yaptığımdan beri böyle bir sıkıntı kalmadı. Çok iyi geliyor spor özel günlerde fazla ağrın yoksa eğer..
10 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
Spor yapmaya usenen ben bile, fitness clublardan birine kayit yaptirmayi dusunuyorum su siralar.
Regl donemim bayagi kotu geciyor benim. Etkili olur mu bilmem.21 Yorumla- +1 yıl
=biz
+1 yılSpor kasların rahatlamasına sebep oldugu için çok ağır tempoda olmadığı sürece regl sancılarına bile çok iyi geliyor yani milletin sporu regl durumunda bırakmaları cehaletten başka bir şey degil.
10 Yorumla
+1 yılSpor yapınca kan daha rahat hareket ediyor kan akışı hızlandığı için de ağrı azalıyor hele bir de deniz varsa sahil boyu yürümenin tadı vazgeçilmez
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorluk yok çok abartıyorsunuz! bence bu kadar dillendirmek insanların gözüne sokup reklam yapmaktan vazgecmelisiniz! gerçekten gına geldi...
30 Yorumla
+1 yılRegli dönemi fazla abartılıyor.. genelde nazlanmalar aile bireylerine degilde karşı cinslere oluyor. =) abartmayın hatunlar..
20 Yorumla
+1 yılAbi iyi güzel de o sancı zaten seni tavsan gibi yapiyo ayakta düz bile duramıyorsun nene gibi yürüyorum evde
21 Yorumla
+1 yılHerşey yapilir siz isteyince sunu bu kadar abartılacak bir hale getirmeyin kızlar olmezsiniz korkmayin
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılBaşa çıkmıyorum kendimi evede kapatıyorum bir kere renkli pantolon giydik rezil oldum ya bidaha yapacağımı sanmam 😃
10 YorumlaYa ben o ağrıdan yerim de duramiyom eroin icmis yilan gibi sekip duruyom siz ne sporundan bahsediyonuz yaaa
10 YorumlaAksine ağrılara iyi geliyor ama ağır sporlar yapmamak gerek.
10 Yorumla
+1 yılYerde yapılan egzersizler çok iyi geliyor. Karın ağrısı çekenler için çok faydalı.
10 YorumlaBen kendimi yataktan kaldırabilsem yeter. Siz spor diyorsunuz. 😄
23 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKıvransam bile yapmak zorundayım 😄😄
Gizli Soran+1 yılÖyle tabi haklısın 😃😄
+1 yılYatağıma yatıp akşama kadar hem tatlı yiyip hem de film izliyorum çok ağrılı olmuyor benimki sülale raad😂😂
10 Yorumla
+1 yılAğrısına dayanabiliyorsan ya da pedin verdiği rahatsızlık sorun olmuyorsa yapabilirsin zararı olmaz
10 Yorumla
+1 yılKişisel bir şey bu. Benim hiç ağrım olmaz gayet rahat olurum ama kimisinin ağrısı ve kanaması fazla olur o zaman biraz daha zor yapar..
00 YorumlaAğrı kesici etkisi gördüğüne inanıyorum aktivitenin. Kimyasal ağrı kesicilerle vücutlarımızı mahvedeceğimize az biraz hareket katalım hayatımıza.
10 Yorumla
+1 yılNormal bir gün gibi benim için niye bukadar abartıyorsunuz ki
20 Yorumla
+1 yılben yapmıyorum zıpladıkça hareket ettikçe dağlar deniz oluyor :)
10 Yorumlaetmiyorum
yuvarlanıp gidiyorum
gitmiyorum hatta ewde pinekliyorum10 YorumlaDiyet mi yapılır regl iken? Ciddi misiniz?
Beni regl donemimde mutlu eden tek sey yemek yemek.10 Yorumla
+1 yılBaş falan edemiyorum sinirliyim herkesi öldürmek istiyorum 😡
10 YorumlaO dönemde sadece yatiyorum baska bisey dusunemiyorum 😂
10 Yorumla
+1 yılöyle karmaşık duyguları bir an da yaşamak ne demek bilmektir regl olmak
10 Yorumla
+1 yılFiziksel etkileri değil ruhsal etkileri beni zorluyor
10 Yorumlavalla spor sanki daha cok agri yaptiriyor bu ara sancim yok niramtim Ama diz kas agrilarim a care agri kesicelerde buluyorum 😏
07 Yorumla- +1 yıl
Lan öz kardeşime asılma lan pc mkrm seni
Masturbasyon oyle bir gevsetiyor ki agri magri kalmiyor
10 Yorumlacenin pozisyonunda yatarak ağrı geçene kadar ağlama sporu yapıyorum, sayılır mı?
10 Yorumla
+1 yılBen esneme germe. mekik sinav herseyi yapiyorum ama zorlanicagin hareketleri yapma zararli olabilir.
10 Yorumla
+1 yılolmaz ya neden olsun kendini rahat hissediyorsan yap tabii
10 Yorumla
+1 yılNormalde heryerimi ağrıtıyor bir de reglken ölürüm heralde karnım felan patlar
10 Yorumla- Daha fazla (159)
Erkekler Ne Diyor
Domalan sporlarini yapin bknkz:
twitter.com/.../95268493635982540800 Yorumla
+1 yılRegl donemin de siz hanimlar zor da olsa gunluk hayatiniza devam ediyorsunuz. Bence bunu da yapabilirsiniz
10 YorumlaVay arkadaş ne dönemmiş 😁😁 kadın olsan anlardın diyecek olan arkadaşlara şimdiden diyeyim hiçbir art niyetim alaycı tavrım yok espri olsun diye dedim😁😁😁saygılar
00 YorumlaSakıncasından çok faydası olur senin de belirttiğin gibi.
10 Yorumlasakıncası olur yürüdüğün yollarda iz bırakma ihtimalin yüksek bacımmmmmmmmmmm
10 Yorumlakasılmalara, ani kasılmalara ve şiddetli ağrılara sebebiyet verebilir.
10 YorumlaAra verilmese de olur ama regl olduğunda bir ağrı olduğundan spor yapmak ta zorlanabilir yoksa bir sakıncası olmaz
00 Yorumla
+1 yılCevaplara bakın yaa … kadınlardan çok erkekler cevap vermiş …
11 Yorumla
+1 yılHayir giymeyin beyaz pantolon, sart mi?
Ne eften puften dertleriniz var oyle?10 YorumlaDünden beri dünya regl günü mü acaba? Kızların hepsi regl olmuş sanki sorular hep regl ve ped üzerine. O zaman dünya regl gününüz kutlu olsun kızlar.
03 Yorumla- +1 yıl
Benim de dikkatimi çekti 1 haftadır çok sordular.
- +1 yıl
@adrenalin64 işte konular bölümünden bu taraftan cikabilirsiniz! ^-^
Sıktı ama bu adet Ağrısı muhabbeti ameliyat olanlar bile bu kadar şey yapmıyordur
110 Yorumla- +1 yıl
@Nurreyhan kızın birisi söylemişti abartıldığını çok nadir kişilerde zor oluyor demişti hemde ne kadar zor olabilir ki sonuçta hayatlarına normal devam ediyorlar bir sıkıntıları olmuyor
- +1 yıl
Emin ol o 3 4 gün normal devam edemiyoruz bazı kızların şansına gerçekten hafif geçirenler var ama herkesin yapısı farklı örnek ben 3 4 gün boyunca ağrıdan kıvranıyorum terliyorum bazen o kadar kötü oluyor ki ateşim çıkıyor gibi hissediyorum geceleri uyuyamiyorum ağrı kesiciler bazen fayda etmiyor çok acil olmadıkça evden çıkamıyoruz çalışılacak sa iğne yaptırıp gidiyoruz ise okula bu kadar kadın emin ol abartmıyor yaşamayan anlamaz dediğim gibi
- +1 yıl
Regl dönemindeyim 4. Gün hala yataktan çıkamadım. Hala çok canım yanıyor. Sorun regl olmak değil bizim için, hissedilen acı. Regl tabii ki de günlük yaşamı etkilemiyor. Bizi etkileyen bu geçmek bilmeden, ağrı kesicilerle dinmeyen ağrı. 4. Güne kadar günde 2 tane ağrı kesici içtim (3 bile olabilir) hatta bazen ben kusuyorum. Şanslı olanlar daha hafif atlatıyor. Kimisi de yatağa çakılıp kalıyor. Bizi sinirlendiren de şu dostum: bu kadar acıyı, ağrıyı basit bir sinek ısırması gibi görmeniz. Belin ve karnının devamlı olarak şiddetli bir şekilde aralıksız 3 4 gün ağrıdığını, ilaçsız ayağa kalkamadığını bir düşün lütfen.
+1 yıl4. gunden sonra yapmanı onerırım ama sen yinede 1 hafta gectıkten sonra yap
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılneden
- +1 yıl
çünkü senin ağrıların durmuş olsada kan akışı devam edıyor. kan akışını kesmemen lazım. sporda ağır girersen bildigim kadarıyla kan akışı kesılıyor
+1 yılriskli hareketler yoksa sizin açınızdan yapılabilir tabi ki
10 Yorumla
+1 yılağırlık kaldırmak olabilir
zorlamadan dolayı kanama durmayabilir00 Yorumla
+1 yılBen tanıdığım bütün bayanlara yapmalarını öneriyorum
00 Yorumla
+1 yılSporu severim ve spor demek sağlık demektir. Ve ben sporcunun zeki , çevik ve ahlaklısını severim demiş atamız.
30 Yorumlapedin kaymaz sızıntı yapmaz ve rahat spor yapabilirsen git
06 Yorumla- +1 yıl
Tecrübeli kullanıcı konuştu :D
- +1 yıl
Ciddi misin :D
- +1 yıl
Yaş 23 , 4 sene kickbox eğitmenliği , 19 yaşında eğitmen lisansı 12 yaşından beri milli , kickboxu da ana karnında öğrendin sanırım :) Egolar egolar :)
Eğitmenler öğrencilerinin pedleri ile mi uğraşıyordu yoksa :)
Öğrencilerim filan da demez mi , gül gül öldüm :)
Komik :)) - +1 yıl
@Extracurricular hahaha sen kısa donla sokaklarda kaldırım taşı döverken biz kickbox yapıyorduk
6 yaşında başladım kickboxa
16 yaşında salonda eğitim vermeye başladım
18 yaşında resmi eğiticilik belgemi aldım
5 sene üst üste türkiye şampiyonluğum var
istersen daha fazla maskara olma kaybol bir an önce
zararı olmaz aksi taktirde yararı olur profosonel spor geçmişim ve bir tıp öğrencisi olarak söylüyorum
10 Yorumla
sevişme sporundan uzak durun ortalık cinayet mahalline dönüyor :D00 Yorumla
+1 yılregl olduğunda enerji kaybı/halsizlik yaşamıyorsan devam edebilirsin spora.
00 Yorumla
+1 yılKeşke sizinde şu adet illeti olmasaydı rahat yaşasaydınız
10 YorumlaKeşke #Türkiye de ki bütün kadınlar böyle olsa..; D
00 Yorumla
+1 yılbütün sitenin hanımları regl sanırım...
bugün okuduğum 20. regl sorusu :)11 Yorumla- +1 yıl
Yarışma var ondan😃😃
Köşeye geçip kivranmaktansa boylesi daha mantıklı bence
00 Yorumla
+1 yılbu regl ne zorbiseymiis yaa gunde 3 4 kez soru geliyor
00 YorumlaTabiki gitme daha dogrusu tw karsisinsan sakin ayrilma ahahshd
00 Yorumla
+1 yılŞu regli abartmayın ya ay ölücem ay bayilcam ay çikolata canım çeker ay hastenede bayılmışım yoh...(şimdi eksi yerim)
19 Yorumla- +1 yıl
Kardeş ağda için de aynı şeyi söylediler ama yaşamayan anlamaz valla
- +1 yıl
Bu yazdigin hersey oluyor maalesef
Böyle yazanlar keske bunu yasaydi diyorum görürdük sizi - +1 yıl
İlkdefa çok eksi yemedim... Yav hehe bizim ailede kız yok hepsi erkek ya bir onlar ay uy demiyor... bir sizde oluyor zaten
- +1 yıl
ablan/kardeşin yanında utanmamak, rezil olmamak için ağrı sızı yokmuş gibi davranıyor olabilir
- +1 yıl
İllallah ettirici kız lar ölücem zaten kız yüzünden
- +1 yıl
herkeste aynı şiddette olacak diye bir şey yok ama eğer en şiddetlisini 1 dk yaşasaydın ölmek isterdin. bu öyle 5 dk olup biten bir olay değil. her ay ortalama 3 4 gün boyunca yaşanıyor. biz de sizinle ilgili şeylere aşina değiliz, sizden de şikayet edenler oluyor ama daha hiç “nödön şököyöt ödöyösönöz yööö” diyen bir kadına rastlamadım. lütfen yaşamadan, o acıyı yaşamış insanlarla laf yarışına girmeyin. çok boş görünüyorsunuz çünkü.
- +1 yıl
@pembeli24 %100 katiliyorum. Herkeste öyle siddetli agri olmuyor ama örnegin bende bazen o kadar kötü oluyorumki o an keske ölsem diyorum. Babam hastaneye götürdügü olmustu 😭 o an keske erkek olsaydim ya da ölsem daha iyi felan diyorum icimden. Agri kesici bile 3-4 tane iciyorum. Böyle yazanlari görünce sinir oluyorum bu yüzden.
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim herkesde ağrı olacak diye birşey yok benim kardeşimde gram ağrı olmazken ben kendimi bazen sanki doğum yapacak gibi hissediyorum o kadar ağrıyor ki yatakta kıvranmaktan terliyor insan yorgun düşüyor ayakta duramıyorum şahsen eğilerek yürüyorum bir bakkala git deseler gidemem senin kardeşin ya sana çaktırmamaya çalışıyo ya da hafif atlatıyor bu dönemi bak sana tavsiyem bir video var erkeklere suni sancı veriyorlar onu bir izle ondan sonra düşün gerçekten yaşamayan anlamıyor bu durumu ağda için de aynı şey oldu erkeklere yaptılar ilk abartmayın dediler sonra erkekler bagardi kızlar hiç bagarmadi çünkü insan alışıyor düşün bir de bu ağrıya alışık halimiz
Hayır hiçbir sakıncası yok o dönemde spor yapmanın kız ayool
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHem regl hem spor? İradenize ve azminize bravo doğrusu...
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim
Bisiklete binme sürtünmeden dolayı başka şeyler olur
00 Yorumla- Daha fazla (101)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım