Sizce regl dönemi kadınların başarılı olmasına engel mi?

Regl dönemindeyim, bugün ikinci günüm ve fiziksel semptomların yanı sıra duygusal olarak da aşırı çalkantılı bir süreç, durduk yere ağlamak istiyorum, aklımdan sürekli olumsuz şeyler geçiyor, aşırı hassas, alıngan ve sinirliyim. Tüm bunlar benim kontrolümde olan şeyler değil, fiziksel olarak da zaten demir eksikliğim olduğu için aşırı derecede halsiz hissediyorum, yataktan çıkamıyorum. Tabii herkes böyle zor geçirmiyordur belki, tüm bunları yaşamamak için önceden önlem alınabilir örneğin çok fazla ağrılarınız varsa bir doktora görünüp kist ya da kitle gibi farklı bir rahatsızlığınızın olup olmadığını anlayabilir, ona göre tedavi olabilirsiniz, kan tahlili yaptırabilir ve gerekirse vitamin takviyesi alabilirsiniz ayrıca regl olmadan önce uyku düzeninize dikkat eder, spor yapar, stresten uzak durur ve beslenmenize dikkat ederseniz bu süreci daha rahat geçirirsiniz. Duş almak, meditasyon yapmak ve bazı bitkisel çaylar da terapi gibi geliyor. Sonuç itibariyle zor bir süreç ama hiçbir şey için engel değil, istediğiniz takdirde her şeyi başarabilirsiniz. Zaten sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız ne olursa olsun zor gelmez.
Kişiden kişiye değişebilir ama bana engel. Bugün reglimin 1. Günü 4-5 gündür o kadar huysuz sinirli duygusaldım ki sürekli ağlıyordum. Habire kötü şeyler geliyordu aklıma. Bugün olunca biraz rahatladim ama yine etkisi devam ediyor karın ağrısı sancı derken. Hormonsal olarak psikolojiyi etkileyen bir dönem hem olmadan oncesi hem regl dönemi. Resmen ayın 10 Günü çöp oluyor benim için. Hicbir iş kendimi geliştirecek bir şeyde yapamaz oluyorum dolayısıyla etkiliyor.
Reglden daha önemli 2 şey var. Makyaj ve giyim problemleri 😅 Sınav gününde 2-3 saat önce kalkıp defileye çıkacakmışcasına makyaj yapmak ile başlayan saçma sapan zaman kayıpları bence kadınları her zaman baltalıyor. Gerek yok. Bu iş hayatinda da devam ediyor. Bunların var olması başarıya engel değil ama var olan kapasiteyi sınırlıyor diye düşünüyorum.
Agresif ve duygusal olduklarını gözlemledim. Kolay değil tabi kanıyor sonuçta. Ee bir de sancılı bir dönem. Bu koşullara rağmen başarılı olan kadınlar yunan tanrıçasıdır der noktayı koyarım. Soruya cevabım ise başarılı olabilir. Ama başarılı olamazsa da eleştirmemek gerekir.
Bana engel. Benimki agir geciyor. Mide bulantılı, ağrılı sancılı. Sadece yatabiliyorum o dönem. Çalışmam, disari cikmam pek mumkun degil. Okula bile zar zor gidiyorum. Sinavlara falan zor girdim. Hatta ilk universite sinavi girecegim zaman denk gelmisti ve sinava giremedim. O durumda o sirada oturup 3 saat boyunca soru çözmem mumkun degildi. Sonradan aklima geldi. Sinav oncesi sabah daha erken vakitte gidip agri kesici bir serum taktırmak ama zor oluyor sonuc olarak. Regl doneminde verimde düşüyor. Girsemde istedigim sonucu elde edemezdim o halde biliyorum. Regl doneminde ders calisamiyorum calissam verimli olmuyor zaten. Dikkat daginikligi, konsantre eksikligi oluyor sanki. Yine bu yüzden regl doneminden dolayi istedigim bolum yerine rahat calisabilecegim bolum yazdim tercihlere. Öğretmenlik ve masa basinda calisabilecegim bolumler yazmistim. Yoksa aklımda hemsirelik falan vardı. Dedim halini biliyorsun hemsirelik gibi tempoya giremezsin hayat zindan olur. Simdi ogretmenlik okuyorum. Yani keske regl donemini normal gun gibi geçiren, agrisi olmayan kızlardan olsaydim ama malesef degilim. Ve bu benim hayatimi baya etkiliyor. Yani cogu karirimi, hayati kararlarimi cinsiyetime gore regl donemine gore vermek zorunda kaliyorum. Ve bunun caresi de yok. Cekiyorsun boyle devam ediyor. Doktora gidiyorsun yapacak bir sey yok agri kesici iceceksin diyor. Istersen d. kontrol hapi vereyim diyor agrini azaltir diyor. Haplar cok iyi bir seymis gibi. Kullandım memnun kalmadim. Yani boyle. Beni regl olmak etkiliyor ve engelliyor ne yazik ki.
Hem evet hem hayır. Ama şöyle; Kendimden örnek verirsem toplamda 5 gün regl görüyorum. Regl dönemimde aşırı derecede unutkanlığım oluyor ve dikkatimi asla toplayamıyorum. Bu kişiden kişiler değişebilir herkes böyle olmayabilir. İş günlerime denk geldiğinde kafamı toplamakta daha zorlanıyorum. Cabucak unutuyorum ve regl harici günlerde takır takır yaptığım şeyler, regl döneminde aksayabiliyor. Yani demek istediğim o dönem istediğiniz performansı gösteremeyebilirsiniz ama uzun sürmediği icin cok etkileyeceğini sanmam. Bir de keske her iş yerinde zorunlu regl tatili olsa. Regl ağrısı yüzünden The walking dead gibi işe gittiğim günleri biliyorum.
Açıkçası ilk günler çok zor. Şu ana dek ped ne kadar iyi olursa olsun belli bi limiti var. Okulda veya iş hayatında ya da çocuktan fırsat bulup değiştirene dek olanlar olabiliyor. Kadınlara regl izni verilmeli ya. Sancısını da akıntısını da evinde rahat rahat geçirsin. Hakkımız.
evet engel olabilir. Regl öncesi dönemde duygusal dalgalanmalar oluyor. Regl döneminde ise ağrı ve kanama fazlalığı hayattan koparıyor... Çocuklardan sonra bünye rutin bir düzene oturuyor ama o döneme kadar çok sıkıntı oluyor. Miyomu, kisti, polipi hiç saymıyorum. Kadın olmak zor iş.
Kadın pilotlar astronotlar iş kadınları vs vs vs
Bunlar regl olmuyor mu?
Ben artık sıkıldım bu regl döneminin bir şeyleri yapmamak için bahane olarak kullanılmasına.
Hiç bir şey için dezavantaj değil
Onu etkiler mi bunu etkiler mi sorularından cidden gına geldi. Sevgilisiyle arasını bozar regl yüzünden der, başarısız olur regl yüzünden der bu ne ya sizin beyniniz yok mu her şeyi duygularınızla mı yapıyorsunuz? Ağrı çekiyorsan da çekiyorsun kemoterapi alırken çalışıp derece yapan insanlar var, siz de oturduğunuz yerden ağlanıyorsunuz.
Ya ben bıktım ama ya regl regl regl regl artık yeter kadınların özel durumu ama bu hayatı o kadar da olumsuz etkilemiyor kimisi sevgilisinden kocasından ilgi için fazla naz yapar kimisi agresif olur falan falan yok yani çok az bir şekilde Duygu bozukluğuna sepep ama o kadar da değil hayatıni olmsuz etkileyecek kadar değil çok büyük sorunları olmadığı sürece regl kimisi çok ağır geçirir o ayrı
Asla değil neden olsun. Hormonlar değiştiği için daha dengesiz olabiliyoruz ama artik insan alışıyor. Ama eğer ki dengesiz regl dönemi varsa ve uzun zamandır olamıyorsa da vücutta stres yaratabilir onun dışında herkes alışıktır diye düşünüyorum.
Eğer çok ağrılı geçiyorsa ve ne yapsa fayda etmiyorsa en ağrılı gününde her şeyi etkiler. Onun dışında etkilemez.
Engel değildir fakat normal bir zamandaki verimizi düşürüyor bunu herkes bilir özellikle ağrılı atlatan biri iseniz o an hiçbir şeye odaklanılmıyor yataktan çıkamıyorsunuz ilaç almadığınız sürece misal ben öyleydim mecbur ilaçlarla atlatyorum
İlgini çelmiyorsa neden bu başlığa bakıyorsun bakma senin elinde olan bir şey
@carefreea +++ :D
+ @carefreea 😂👍
Tabiki.. baskanim dukkani kapatiyonuz daha ne olsun, sancisi ayri, agrisi ayri, agresifligi ayri, ben o yuzden hep yanimda a. fistikli, bitter ve sutlu cikolata barindiriyorum. Es kaza bi arkadas bu durumda ise hemen veriyorum ki gazabina ugramayayim. Daha ne olsun yaniii daha en olsun elsa kasirgasi gibi gelip geciyonuz.. basaridan bashediyon.🤭
Eğer engel değilse "Kadınlara regl izni" diye tutturmayın.
Hem "Biz kadınlar her şeyi başarırız" deyip hem de regl izni istemeniz çok komik.
Kadinin direncine göre degisir bu durum herkes icin gecerli degil ağır regli dönemi geçiren kadinlar var
Foto dikkat ceksin diye mi 😂
Neden engel olsun ki, tabi cok agir gecirenlerde var ama cok basarili kadinlarda var sonucta
başarısına engel olmaz kadınlar erkeklerden bence çok daha güçlü ve dayanıklıdır. hele öyle kadınlarımız var ki erkekler omuzlarında yük.
hangisini seçsem emin olamadım. Gerçi hepsininki belli oluyor ama nese nese dikkat çekmesi için güzel bi soru eheheh
Kızlar siz aklınıza koyduğunuz her şeyi yaparsınız. Çünkü sizin inanılmaz bir gücünüz var ve sevginiz de var.
Hayır engel değil, her sektörde, her mevkide çok sayıda kadın var.
Kadınına göre değişir bazı kadınlar güçlü oluyor bazıları ise zayıf
Regl ne demek bilmiyorum, kimse bana reglim demedi.
En İyi Görüş