Regl dönemindeyim, bugün ikinci günüm ve fiziksel semptomların yanı sıra duygusal olarak da aşırı çalkantılı bir süreç, durduk yere ağlamak istiyorum, aklımdan sürekli olumsuz şeyler geçiyor, aşırı hassas, alıngan ve sinirliyim. Tüm bunlar benim kontrolümde olan şeyler değil, fiziksel olarak da zaten demir eksikliğim olduğu için aşırı derecede halsiz hissediyorum, yataktan çıkamıyorum. Tabii herkes böyle zor geçirmiyordur belki, tüm bunları yaşamamak için önceden önlem alınabilir örneğin çok fazla ağrılarınız varsa bir doktora görünüp kist ya da kitle gibi farklı bir rahatsızlığınızın olup olmadığını anlayabilir, ona göre tedavi olabilirsiniz, kan tahlili yaptırabilir ve gerekirse vitamin takviyesi alabilirsiniz ayrıca regl olmadan önce uyku düzeninize dikkat eder, spor yapar, stresten uzak durur ve beslenmenize dikkat ederseniz bu süreci daha rahat geçirirsiniz. Duş almak, meditasyon yapmak ve bazı bitkisel çaylar da terapi gibi geliyor. Sonuç itibariyle zor bir süreç ama hiçbir şey için engel değil, istediğiniz takdirde her şeyi başarabilirsiniz. Zaten sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız ne olursa olsun zor gelmez.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kişiden kişiye değişebilir ama bana engel. Bugün reglimin 1. Günü 4-5 gündür o kadar huysuz sinirli duygusaldım ki sürekli ağlıyordum. Habire kötü şeyler geliyordu aklıma. Bugün olunca biraz rahatladim ama yine etkisi devam ediyor karın ağrısı sancı derken. Hormonsal olarak psikolojiyi etkileyen bir dönem hem olmadan oncesi hem regl dönemi. Resmen ayın 10 Günü çöp oluyor benim için. Hicbir iş kendimi geliştirecek bir şeyde yapamaz oluyorum dolayısıyla etkiliyor.
Reglden daha önemli 2 şey var. Makyaj ve giyim problemleri 😅 Sınav gününde 2-3 saat önce kalkıp defileye çıkacakmışcasına makyaj yapmak ile başlayan saçma sapan zaman kayıpları bence kadınları her zaman baltalıyor. Gerek yok. Bu iş hayatinda da devam ediyor. Bunların var olması başarıya engel değil ama var olan kapasiteyi sınırlıyor diye düşünüyorum.
Agresif ve duygusal olduklarını gözlemledim. Kolay değil tabi kanıyor sonuçta. Ee bir de sancılı bir dönem. Bu koşullara rağmen başarılı olan kadınlar yunan tanrıçasıdır der noktayı koyarım. Soruya cevabım ise başarılı olabilir. Ama başarılı olamazsa da eleştirmemek gerekir.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar Ne Diyor
75
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana engel. Benimki agir geciyor. Mide bulantılı, ağrılı sancılı. Sadece yatabiliyorum o dönem. Çalışmam, disari cikmam pek mumkun degil. Okula bile zar zor gidiyorum. Sinavlara falan zor girdim. Hatta ilk universite sinavi girecegim zaman denk gelmisti ve sinava giremedim. O durumda o sirada oturup 3 saat boyunca soru çözmem mumkun degildi. Sonradan aklima geldi. Sinav oncesi sabah daha erken vakitte gidip agri kesici bir serum taktırmak ama zor oluyor sonuc olarak. Regl doneminde verimde düşüyor. Girsemde istedigim sonucu elde edemezdim o halde biliyorum. Regl doneminde ders calisamiyorum calissam verimli olmuyor zaten. Dikkat daginikligi, konsantre eksikligi oluyor sanki. Yine bu yüzden regl doneminden dolayi istedigim bolum yerine rahat calisabilecegim bolum yazdim tercihlere. Öğretmenlik ve masa basinda calisabilecegim bolumler yazmistim. Yoksa aklımda hemsirelik falan vardı. Dedim halini biliyorsun hemsirelik gibi tempoya giremezsin hayat zindan olur. Simdi ogretmenlik okuyorum. Yani keske regl donemini normal gun gibi geçiren, agrisi olmayan kızlardan olsaydim ama malesef degilim. Ve bu benim hayatimi baya etkiliyor. Yani cogu karirimi, hayati kararlarimi cinsiyetime gore regl donemine gore vermek zorunda kaliyorum. Ve bunun caresi de yok. Cekiyorsun boyle devam ediyor. Doktora gidiyorsun yapacak bir sey yok agri kesici iceceksin diyor. Istersen d. kontrol hapi vereyim diyor agrini azaltir diyor. Haplar cok iyi bir seymis gibi. Kullandım memnun kalmadim. Yani boyle. Beni regl olmak etkiliyor ve engelliyor ne yazik ki.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hem evet hem hayır. Ama şöyle; Kendimden örnek verirsem toplamda 5 gün regl görüyorum. Regl dönemimde aşırı derecede unutkanlığım oluyor ve dikkatimi asla toplayamıyorum. Bu kişiden kişiler değişebilir herkes böyle olmayabilir. İş günlerime denk geldiğinde kafamı toplamakta daha zorlanıyorum. Cabucak unutuyorum ve regl harici günlerde takır takır yaptığım şeyler, regl döneminde aksayabiliyor. Yani demek istediğim o dönem istediğiniz performansı gösteremeyebilirsiniz ama uzun sürmediği icin cok etkileyeceğini sanmam. Bir de keske her iş yerinde zorunlu regl tatili olsa. Regl ağrısı yüzünden The walking dead gibi işe gittiğim günleri biliyorum.
evet engel olabilir. Regl öncesi dönemde duygusal dalgalanmalar oluyor. Regl döneminde ise ağrı ve kanama fazlalığı hayattan koparıyor... Çocuklardan sonra bünye rutin bir düzene oturuyor ama o döneme kadar çok sıkıntı oluyor. Miyomu, kisti, polipi hiç saymıyorum. Kadın olmak zor iş.
Onu etkiler mi bunu etkiler mi sorularından cidden gına geldi. Sevgilisiyle arasını bozar regl yüzünden der, başarısız olur regl yüzünden der bu ne ya sizin beyniniz yok mu her şeyi duygularınızla mı yapıyorsunuz? Ağrı çekiyorsan da çekiyorsun kemoterapi alırken çalışıp derece yapan insanlar var, siz de oturduğunuz yerden ağlanıyorsunuz.
Engel değildir fakat normal bir zamandaki verimizi düşürüyor bunu herkes bilir özellikle ağrılı atlatan biri iseniz o an hiçbir şeye odaklanılmıyor yataktan çıkamıyorsunuz ilaç almadığınız sürece misal ben öyleydim mecbur ilaçlarla atlatyorum
Herkeste değişken olmakla birlikte , bu süreci ağır geçiren arkadaşlarımız oluyor. Nasıl ki vücudumuzda herhangi bir yer rahatsızlanır, günümüzü olumsuz etkiler ise regl dönemi de aynı şekilde olumsuz etkileyebilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Açıkçası ilk günler çok zor. Şu ana dek ped ne kadar iyi olursa olsun belli bi limiti var. Okulda veya iş hayatında ya da çocuktan fırsat bulup değiştirene dek olanlar olabiliyor. Kadınlara regl izni verilmeli ya. Sancısını da akıntısını da evinde rahat rahat geçirsin. Hakkımız.
Ben bu dönemler de ota b. ka ağladığım ve genel olarak agri içinde kıvrandıgım için bence engel.. yani 3 4 gün dinlenip sonra başarıya devam edilebilir 😊
Regl bı hastalık değil ki başarırız olalım. Kadının başına gelmiş en güzel şeydir. Evet huzursuzluk, sancılar olabilir ama ben hiç bı zaman şikayet etmedim bu durumdan. 🌸🌸🌸
Kadın pilotlar astronotlar iş kadınları vs vs vs Bunlar regl olmuyor mu? Ben artık sıkıldım bu regl döneminin bir şeyleri yapmamak için bahane olarak kullanılmasına. Hiç bir şey için dezavantaj değil
Kadınlar neden başarısız olsun. Reglin sadece ilk gün etkisi var o da üstesinden gelinmeyecek şekilde değil böyle saçma soru mu olur? Bu duruma neden kanser gibi bakıyorsun ya bir gün dinlenirsin sonra yine işlerinize devam edersiniz. Ülke zaten bu konuyla ilgili çok duyarsız ve alt yerlerde bır de böyle salak sorularla gündeme getiriyorsun kadın başarısız olurmuş bilmem neymiş ne alaka ya ne alaka çıldırıyorum
*Bunlar beyinlerinde özel algi oluşturulmuş yurdum feministlerin, ped satan şirketlerin özel istekleri dogrultusunda genel algi yaratmak için sorduklari sorulardir. *Regl de olurum, kariyer de yaparım çünkü ben üstün cinsiyet olan kadınım mesajı veriyorlar akillarinca.
Ben engel olduğunu düşünmüyorum ama herkeste bu süreç aynı geçmiyor. Benim İlk iki gün biraz ağrılı geçiyor ve canım birşeyler yapmak istemiyor ama bunun yanı sıra hırslı birisi olduğum için, ders çalışmam gerektiğinde ve ya spor yapmam gerektiğinde ağrıyı ve canımın bir şey istememesini hiçe sayıp yapmam gerekenleri yapıyorum. Ama biz başarılı olmak adına kendimizi yıpratmak zorunda değiliz. Regl olmadığımız dönemlerde de başarımızı sağlayabiliriz.
Bu regl muhabbeti hakikaten sıktı ya sıradan bir durumu baya abartıyorlar ayın 30 günü regl olmuyoruz bir gün hadi bilemedin iki gün ağru cekenler var basariya engel bir durum yok
Bence dezavantaj çünkü regl döneminde kadınların geneli sancı yüzünden agresif olmaya ve patlamaya meyilli direk bir terslik çıkarsa oturup ağlayacak dereceye gelebilir diye düşünüyorum
Ya ben bıktım ama ya regl regl regl regl artık yeter kadınların özel durumu ama bu hayatı o kadar da olumsuz etkilemiyor kimisi sevgilisinden kocasından ilgi için fazla naz yapar kimisi agresif olur falan falan yok yani çok az bir şekilde Duygu bozukluğuna sepep ama o kadar da değil hayatıni olmsuz etkileyecek kadar değil çok büyük sorunları olmadığı sürece regl kimisi çok ağır geçirir o ayrı
Değil ama o dönem herşeyden bir nefret ediyor insan kısa süreli bir depresyon gibi benimkisi ağrılar duygusal karmaşalar anlaşılmamak falan filan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asla değil neden olsun. Hormonlar değiştiği için daha dengesiz olabiliyoruz ama artik insan alışıyor. Ama eğer ki dengesiz regl dönemi varsa ve uzun zamandır olamıyorsa da vücutta stres yaratabilir onun dışında herkes alışıktır diye düşünüyorum.
Yoo aksine basarili olmayada yardimci olabilir ozellikle spor yapmakta vucut daha esnek oluyor...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence bir sorun bu çünkü çok iyi hatırlıyprumki üniversite sınavına gireceğim gün regl olmuştum ağrıdan zor çözmüştüm soruları hem stres içindesin hem de regl ağrısı var çok kötü ya
Maalesef dezavantaj örneğin ben okulda olduğum zamanlar karın ağrısı ve baş dönmesinden dersleri dinleyemiyordum ve konuları anlamayınca da dersleri etkiliyor. Sporda da etkiler yani kim regl ağrısı varken koşabilir ki
Evet. ne kadar iradeli biri olursaniz olun reglin sizi soktugu psikolojik bunalima karsi cikamiyorsunuz sonra araya fazlaca yogun duygular da karisinca haliyle mantik sifira iniyor ki bu da etkiliyor.
Tabiki.. baskanim dukkani kapatiyonuz daha ne olsun, sancisi ayri, agrisi ayri, agresifligi ayri, ben o yuzden hep yanimda a. fistikli, bitter ve sutlu cikolata barindiriyorum. Es kaza bi arkadas bu durumda ise hemen veriyorum ki gazabina ugramayayim. Daha ne olsun yaniii daha en olsun elsa kasirgasi gibi gelip geciyonuz.. basaridan bashediyon.🤭
Bazılarında daha çok ağrılı oluyor işte o zaman engel olur ister istemez yaptığınız işe odaklanmak zorlaşır bir sporcu iseniz yarışma zamanını hesap ederek geçikdire bilirsiniz ama genel olarak kadınlar için bir engel değil bir nimet
Merhaba lütfen acil cevqplar mısınız. Ben üniversite için dershaneye kayıt oldum ve sözleşme imazaladık 2 gün gittim. Ve kaydımı sildirmek istiyorum. Kaydımı silerler mi?