Çünkü ikiside Türkçe kullanılan kelimeler. Nasıl ki başka bir ton arapçadan, farsçadan ve fransızcadan kelimelerimiz var, bu da öyle. Kullananların çoğu bu bilgiyi bilmiyordur bile. Bence abartılmamalı
nedeni yok ama ben adet demeyi sevmiyorum. regl demek cok daha hosuma gidiyor hep regl kullanıyorum. hem kullandigimiz her kelime turkce değil ki, ne olacak
“ufak tefek cinayetler” dizisinin orijinal kitabı. Türk dizisi bu kitaptan alıntıdır ayrıca bir HBO dizisi yani bu platformda game of Thornes gibi dünyaca ünlü dizinin yayınlandığı platformdur. İsmini görünce okumuşsundur diye düşündüm. Çok tüzel kesinlikle oku.🙂 @ufaktefekcinayetlerr
Kızlar Ne Diyor
Geçen bir ara regl kavramını annem duydu ne diye sordu mesela ben hastayım ya da adet kavramını tercih ederim
Adet aynı zamanda tane anlamına geliyor. Regl daha anlaşılır.. Ama keşke dilimizde olan kelimeleri kullansak.
Reglin karşılığı âdet, a uzun telaffuz edilir, a üzerinde şapka ile yazılır, tane anlamındaki adet telaffuz edilirken a sesi kısa söylenir
@Banker_Bilo Haklısınız, detaylı anlatım için teşekkür ederim peki ama âdet aynı zamanda gelenek, görenek anlamına gelmiyor mu 😊
Çünkü ikiside Türkçe kullanılan kelimeler. Nasıl ki başka bir ton arapçadan, farsçadan ve fransızcadan kelimelerimiz var, bu da öyle. Kullananların çoğu bu bilgiyi bilmiyordur bile. Bence abartılmamalı
nedeni yok ama ben adet demeyi sevmiyorum. regl demek cok daha hosuma gidiyor hep regl kullanıyorum. hem kullandigimiz her kelime turkce değil ki, ne olacak
Bn adet diyorum regl kelimesini hc kullanmadm
Ben adet derim. Hiç regl kullanmadim sacma bi kelime zaten
Bilmem. Benim bildiğim adet ama herkes öyle diyince artık bende öyle diyorum
Daha havalı adı da menstürasyon 😛
Boş işler daire başkanı olarak atandınız
menstürasyonu bunuda yeni duydum öğrendim :)
Seni de özel kalem müdürüm yapıyorum.
Seni ben atadım yalnız cicim
Hangi vasıfla?
İşte bunu başta sormalıydın cicim
Çünkü özenti ve omurgasız bir milletiz
ben her türlüsünü diyorum
Kulaga hos gelmiyor adet aybasi
ben hep adet derim :d
Kendimi bildim bileli öyle alıştım çünkü
Rötar kelimesini neden kullanıyorsak o yüzden
Muayyen günü de denir
Daha havalı 😁
Adet
Erkekler Ne Diyor
Üstelik regl sözcüğünün telaffuzu daha zor. Sahi, neden regl diyorsunuz? Türkçede "âdet" diye bir karşılığı varken?
bu tarz terimlerin Türkçesinin kullanılması kaba olduğu düşünülüyor
Daha böyle tıbbi bir terim olduğu düşünüldüğü için mi acaba? Bilemiyorum. :D
Siz bize öyle öğrettiniz 😂
Daha kibar olduğu için
Adet olmuş regl demek 🙈🙈😂
daha kibar olduğumuzu zannetmek için..
Bence de ya hep bir özentilik var bu kadınlarda
sen ne diyosun
@ufaktefekcinayetlerr Pardon fransız mısın
hayor
@ufaktefekcinayetlerr o zaman mozambiklisin
fark eder mi
hayır guzel mi
@ufaktefekcinayetlerr yok ya etnik kökenleri baz alan bir çalışma yapıyorum da
@lalemiys Ben okudum iş görür mü
“ufak tefek cinayetler” dizisinin orijinal kitabı. Türk dizisi bu kitaptan alıntıdır ayrıca bir HBO dizisi yani bu platformda game of Thornes gibi dünyaca ünlü dizinin yayınlandığı platformdur. İsmini görünce okumuşsundur diye düşündüm. Çok tüzel kesinlikle oku.🙂 @ufaktefekcinayetlerr
okurum tişekkurler
Rica ederim. Bende çok severek izlemiş UTC’yi kitaptan alıntı olduğunu duyunca hemen aldım🙂
@lalemiys bu kadar bilimsel olacağına saygı öğren saygı
eminim harikadır 😀
😂
Regl demek adettendir çünkü
onuda duyuyorum.
Maalesef bilmiyorum
Meraba