Utanc kaynagi gibi gosteriliyor. Neden bu ayrim dedi. Cevap veremedim. Sizce neden peki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu çok haklı bi sual.
- Erkeklerin erkekliğe geçişiymiş gibi kutladığı ve törenleştirdiği tek adet bu da değil. Erkek ilk defa kadınla evlenmeden cinsel birliktelik yaşadığında tebrik edilir :' Vay koçum aslanım denilir.'
- Kadın ilk defa bir erkekle evlenmeden birlikte olduğunda ; ' Yaa, kendine bunu nasıl yaptın , seni kullanıp atarsa ya seni terk ederse namusunda gitti derler.
- Buradaki iğrenç ayrımın nedeni ataerkil bir toplum olmamızdan kaynaklı. Gerçekten de hayatın her yerinde erkeklerin üstünlüğü ellerinde tuttuklarını ve kadınların utanıp sıkılıp saklanmlarını beklediklerini görürüz.

Hatta erkekler der ki ; Her güçlü erkeğin arkasında bir kadın vardır.
Bu bile kadını her daim arka planda görmek istediklerini gözlerimizin önüne serer.
Bu zinciri kırmak biz kadınların ve bilinçli erkeklerin elinde.
Bu aterkil düzen kendiliğinden yok olmayacak bizler bu düzene direnerek bu düzeni alt edeceğiz.- Pedlerimizi saklamayacağız.
- Birliktelik yaşadığımızda utamayacağız.
- Erkeğin eline bakmayacağız. Kendi tek taşımızı kendimiz alacağız ve bu düzen bozulacak.
3510 Yorumla- +1 yıl
@AltaylardanToroslara Arkamda kapı gibi karım var tabirini ben hiç duymadım sen duydun mu?
- +1 yıl
Kapı gibi sağlam diyerek babanızı tabur ediyorsunuz. Peki arkamda kadın var derken benzetmeniz tam olarak ne yönde? Sadece destekçi arkada duran manasında değil mi
- +1 yıl
Burda erkeğin kadınsız bir hiç olduğu anlamı var. Şu sözü nasıl elestirirsiniz anlamıyorum. Resmen bahane arıyorsunuz
- +1 yıl
@AltaylardanToroslara Siz demek istediğimi anlamıyorsunuz at gözlüklerinizi başka gözlüklerle değiştirmeyi deneyin
- +1 yıl
Neden güçlü olan erkekler oluyor ve destekçiler kadınlar oluyor.
Her güçlü kadının arkasında annesi vardır diye bir tabir neden yok mesela? - +1 yıl
Erkeğim arkasında babası vardır. Erkeğin arkasında karısı vardır.
Bir kere erkeğin arkasında neden kapı gibi annesi olmuyor?
Ayrıca bu deyimler neden hep erkeğin arkasını dolduruyor.
Kadın sadece eşken bir destekçi , anneyken çilekeş. Babalar kapı gibi duvar biraz düşünün... - +1 yıl
@AltaylardanToroslara Bakın ben erkeklerle uğraşmıyorum.
Benim sitemim kadını baskılayan sisteme.
Madem eskide kaldı günümüzde bu kalıpları öne sürerek kadından hep arka planda kalmasını bekleyen kimseler hangi devirde yaşıyor.
Yıl 2021 halen kadınlar ped alırken pedi saklıyor , regl oluyor onu saklıyor ama erkekler sünnet oluyor kutlama yapıyor.
Madem eski adetler geride kaldılar bu neden halen böyle devam ediyor.
Bu düzeni kırmak bizlerin elinde ben yukarıda yazdığımda bunu söylüyorum.
Ki cinsellik yönüne Şu an hiç girmiyorum bile.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kendini feminist sanan bazı feminazilerin saçma argümanıdır. Erkeğin sünnet olması ile kadının regl olması bir değildir. Sünnet cerrahi işlemdir ve bir kez uygulanır, regl ise kadının bedenen olgunlaşmaya başladığını gösterir, cerrahi işlem değildir ve birçok kez tekrarlanır. Ha illa bir denklik istiyorsanız erkeğin ilk mastürbasyonu ilk regle denktir. Erkekte vücuttan meni attığı için tebrik edilmez. Hem ayrıca sözde kadınların itiraz ettiği din ve ataerkil sistem bazen kadına kıyak geçerken erkeğe kayıp geçiyor, kadınlar da bu duruma ses çıkarmıyor mesela, madem eşititlik o konulara da değinin...
343 Yorumla
+1 yılRegl dediğimiz olay kadın vücudunda ovulasyon dönemi artıklarının kasılan kaslar aracılığı ile kanla karışık bir şekilde dışarı atılmasıdır. Regl sünnete benzetilemez ancak istimnaya benzetilebilir. İstimna ile nasıl ki erkek vücudundaki birikmiş spermler meni adı verilen atık su ile dışarıya atılıyorsa bu da aynı şeydir. Dolayısıyla insanın fizyolojik yapısı itibariyle sahip olduğu bu özellikler ayıp olmamakla birlikte bahsedilmesi hoş karşılanmayan olaylardır.
510 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin menisiyle kadınların adet kanını nasıl aynı tutabiliyorsunuz?
- +1 yıl
@adımsanımyok ilk regl ergenliğe geçiş değil mi? Erkek için de ilk meni gelmesi ergenlik oluyor.. İkis de kutlanmıyor... Sünnet tamamen farklı birşey..
- +1 yıl
Sünnet kutlaması için eş değer ne olabilir? Bunu meşrulaştıramıyoruz. Siz farklı açıdan bakıyorsunuz. Her türlü erkekler için özgürlük yaratılmış bi toplum var çünkü
- +1 yıl
@adımsanımyok sünnet kutlamasının kökenine ve tarihine bakmak lazım.. Kendi sünnetimi hatırlıyorum,
- +1 yıl
@adımsanımyok en üstte sünneti açıklamış birisi müq açıklama
- +1 yıl
@yarakim >>>> ilk regl ergenliğe geçiş değil mi? Erkek için de ilk meni gelmesi ergenlik oluyor.. İkis de kutlanmıyor... Sünnet tamamen farklı birşey..<<<<
şimdi şöyle ki adetin başladı hop ergen olmuyorsun asla öyle bir durum yok bu bir dönem. Bunu bir sağlıkçı kadar takip edemeyenler en gözle görülen olay olarak bunu sayıyorlar aslında adetten vsden önce başlıyor ergenlik. Ayrıca ikisi asla benzetilemez. İlkel bir kutlama insana kalsa affedersiniz kabızlığı geçti diye bayram yapar. Bu yer edinmiş bir adet olduğu için utanma falan kalmıyor. bungee jumping gibi bi şey. baya ilkel hani baya baya - +1 yıl
@DuruAllen sünnet töreni gösterişten başka birşey değil.. olmazsa olmaz bir gösteri olsaydı, ülkenin yarısının sünnet töreni olurdu değil mi? Sahi en son ne zaman bir sünnet düğününe rastladın?
Diğer yandan ilk regl bir gecede ergenliğe adım olmadığı gibi, ilk meni de ergenliğin ilk anı değil.. Çünkü bir genç ilkkez gerçek manada ne zaman gerçek bir spermi bedeninden attığını bilemez.. Kızlarda ve erkeklerde fizyolojik olarak atılan bu adımlar görüldüğü üzere aynı.. Sünnet töreni ise sadece erkeğe özgü olup, çok istisnai bir kutlama biçimidir..
kültürel bir yozlaşmadan ötürü... yani erkekliğe adım atmak diye söylense de dinin gereğini yerine getirildi diye kutlama yapılıyor... bu açıdan baktığında sorunun bir anlamı kalmıyor.
kaldı ki regl biyolojik bir olay... sünnet bir gelenek... yani ne bileyim kan gelmesi ve acı çekmeyi de kutlamak saçma geliyor... diyelim ki doğurganlığa adım attığı için kutlansın... onu da evlenirken yapıyoruz zaten... :D22 Yorumla
Soran+1 yılSunnet olurken aci cekilmiyo mu
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar Ne Diyor
47
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünümüzde kadn hakları o kadar çok gündem deki herkes İslamiyet'i dini. Ahlakı unutmuş İslam dininde kadınlar muhafazakardir erkekler gibi değil buna cinsiyet ayrımı deniliyor şu an ama batıya özenti günümüz modern insanlarn yaptığı bisey oysa ki biraz okusanız kitabı Allahın kelamını anlar ve buna kadın hakları demek yerine dinimizin bize emrettiği gibi şekilde. Davranmak dersiniz. İslam dini kadınları koruyor muhafaza ediyor çağımız insanı bunu yanlış anlamakla mükellef sanki sonra da kalkms asırlardır süre gelen düzeni bozmak istiyor ayrıca bizm burda erkekler sünnet olduğu zaman eğlence falan da verilmez mevlit okunur sadece ama kalkıp ta. Bi kzn regl oluşunu eğlence yaparak dile getirmek Bi kız olarak beni utandryrsa regl olmak ayıp değil fkt bunu eglenceye dönüştürüp kutlamak utanç verici bana göre bir erkeğin sünnet oluşuyla kiyaslaniyorsa yazk gerçekten o zaman erkeklerde de. İlk masturbasyon olduğunda bunu kutlamak istesinler regl olmaya Denk olan bu vücuttan dışarı sıvının akması değilmi meni. Dedgmz Şey bunu. Kutlayan dile getrn o zaman sizde. Erkekler ne saçma yaa
00 YorumlaKabilelerin bungee jumpingi neyse sünnet de o. İlkel bir kutlama. Ayrıca kadınlar sünnet olsaydı emin ol onu da kutlarlardı. Sırf aynı bölgeden sayılabilir diye ayrıca sünnetle adeti bir tutmak acayip. İnsanlar kutlama yapacak yer arıyorlar. Kutlamaya bayrama bu kadar aç bir toplum bakar mı bunun ilkelliğine sence? Mesela siyah poşet olayı dersin anlarım. Ben bazı insanların bu adeti bir çeşit zayıflık olarak gördüklerini ne bileyim 'yarayı saklama ' tarzı bir dürtüleri olduğunu düşünüyorum. Hani bilinmesin edilmesin. Ama kesinlikle kadına ait bir durumun saklanmaya çalışıldığı gerçek. Ki şöyle bilinçli bir insansanız sağlığınız da normalse öyle ağrılı filan da geçirmezsiniz yani olay acı kutlaması olmazdı asla. Ama şöyle de bir şey var bu pedofililer sapıklar sen erkeksin göster diyenler sünnet olana zaten sözlü bir tacizde bulunuyorlar adet kutlaması olsa o da sıkıntılı olur... pis insanlar var. güvenliğin bana teminini verebilir misin? Cinsel ilişkiyle hava atmaya vs gelirsek o insanlar damızdır benim için. yani hep erkekler yapar demiyorum asla ama kendini bununla yarıştıranlar hangi şovun peşinde? o da olmasın o da olmasın bence buna ne diyeceksiniz? her kafadan bir ses
10 Yorumla
+1 yılYa anlam veremediğim şey şu madem bunlar doğal bir şey neden kutlanma gereği duyuluyor. Ne kadar boş bir düşünce hala anlam veremiyorum kimse kusura bakmasında.
Anne olsam kızım regl olsa ilk kez saçma sapan kutlama yapmak yerine hijyen nedir, hormonlar nasıl çalışır regl dönemlerinde onu anlatırım ya da oğlum sünnet olursa aynı şekil saçma sapan salon tutup kutlama yapmak yerine gider ağrı kesicisini veririm ne bileyim. Neden her şeye kutlama yapma gereği duyuyorsunuz? Vajinadan kan gelince ne oluyor yani dünyayı mı kurtaracak?40 Yorumla
+1 yılBunu ilk kez regl olan hiç kimse söylemez. Bu cümleyi kurduğuna inanmıyorum.
İlk regl partisisini sempatik göstermeye çalışan bir zihniyetin ürünü ve çok saçma. Kadın özeldir, kıymetlidir. Her halini ortaya serip göstermemeli.82 Yorumla- +1 yıl
Trolü bile beceremiyolar ki.
+1 yıl"Yanlışı yanlışla düzeltemeyiz tatlım" diyebilirsiniz.
Hem cinsiyetçi düşünmez hem de ikisi için de kutlanmasa da olur diyebilir.
İlk göğüs gelişimi de kutlanır o zaman ya da ilk ilişki evet absürt ama birinin önünü açınca diğeri de gelebilir...
İkisini de kutlamak anlamsız ve inançla bağdaştıranlar oluyor da bu yalnızca bir gelenektir.30 YorumlaBence sünnet düğünleri aşırı saçma çocuk küçük yaşta o organını aşırı önemli sanmaya başlıyor psikolojik olarakta çocukta ileride büyük sıkıntılar çıkabilir o yüzden gereksiz ve tehlikeli bir şey sünnet düğünleri. İlk regl in kutlanması isteyen kutlayabilir ama abartmaya da gerek yok bence regl oldum diye para saçmaya ya d milletin gözüne sokmaya gerek yok. Sünnet olmakta adet olmakta ikiside utanılacak şeyler değil bunları anlasak yeter gibime geliyor. Oğullarına aşırı iyi bakarken kızlarına utanç gibi bakan insanlar ne oğlunuza ne de kızınıza iyi bir şey yapmıyorsunuz. Ebeveyn olmayı öğrenin öğrenmeyecek gibiyseniz korunmayı öğrenin.
10 Yorumla
+1 yılToplumun fikrine uymuyorum
regl partisi ve sünnet eşit anlamda
saçmalığın daniskası ve bunu doğru bile bulmuyorum- birgün çocuğum olursa doğum gününü bile kutlamayacağım çünkü onuda saçma buluyorum. Illa her haltı kutlamak zorunda değiliz.
Çocugum nefes aldı kutla, 1 aylık oldu kutla, çocugum karne aldı kutla, çocuğum ilk defa baba/anne dedi kutla vs. vs. hepsi gösteriş kimse kusura bakmasın.11 Yorumla- +1 yıl
sen tam benim kafadansın.
+1 yılKadin yaratış gereği özel kalmalıdır kimse bi oğlan çocuğu sünnet oldu diye kudurmaz ama kız öyle değil regl ne demek hepimiz biliyoruz bu artık doğurganlığa adım attı demek bunu duyurmak ancak sapıkların nefsini kabartır yani kutlama olsa çicuk istismarları 2 3 katı daha artar emin olun o yüzden vel edep vel haya der susarım
73 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
Helal llllll
- +1 yıl
Sevdim seni
+1 yılSormadigina o kadar eminim ki...çünkü zaten doğustan ayıp diye egitiliyoruz dogru veya yanlış burası değil benim konum, doğduğundan beri bunu ayıp diye duyan bir insan neden diye sormaz, bunu çok daha ilerde sorar. Bu soruyu yiyenin değil gerçekte olduğu gibi kendi adına sorsaydin keşke. Bana göre sünnet de abes adet kutlaması da bu kadar adet oluyoruz diye bangır bangır bagirilmasida. Elbette igrenilecek bı durum değil ama oraya dökülecek bir durum da değ bazen herşeyi abartiyosunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kadın olarak sana ohaa çüşş diyorum.
Bıktık bu feminazilerden ! Begenmiyorsaniz s. Gidin memleketten yaa. tamam sizin pipiniz yok diye erkeklere dusmansiniz ama lütfen biraz kadinliginizi sevmeyi deneyin☺
Erkek dusmanliginiz bambaska boyuta geldi artık. Cidden bi kadın olarak bn tiksiniyorum sizlerden. Nereden buluyorsunuz bu kafaları, zamanında erkekler size çok mu kazık attı yoksa evde mi kaldınız? Ondan olsa gerek bu düşmanlık başka aciklamasi yok... Çünkü hiç sağlıklı değil yani bu kafalar..
Napacaksiniz pardon "@mımdan kan geldi partisi" mi vereceksiniz😅30 YorumlaSacma sacma seyler ya. Beynimizi baska seyleremi yorsak artik? Hep bir esitlik pesinde. Ayrica sunnet plunca yapilan kutlamada ilk regl kutlamasi kadar sacma. Bunu konu yapmaya gerek yok.
30 Yorumla
+1 yılAbimin sünnet düğününde annem bana da çok gösterişli bir elbise almıştı. Ona kına yakılırken bana da yakıldı, hediye alınırken bana da alındı. Sünnet kısmı hariç ona ne yapıldıysa bana da yapılmıştı. Be üzülmeyim diye böyle düşünmüştüm.
10 Yorumla
+1 yılBiz kuzenimin reglini kutladık. Tabii ki dugun gibi calgili cengili degil ama aile arasinda bi pasta kestik ve bu kutlamayi onun genc kizliga adim atmis olmasina armagan ettik. 💙 Iyi ki var...
20 Yorumla
+1 yılS*lak erkek egemenliği adeti işte. Sünnet düğünü kadar saçma bir şey yok. Kızlara adet için genç kız partisi yapılabilir. Ama sünnet bir partiyi hak etmiyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Çükün kesildi diye düğün mü yapılacak? Yapan da yaptıran da boştur. Böyle bir şey dinde yok. Aptal arab geleneği. Boş olan kafanızın içi.
- +1 yıl
@AlpeRRing sünnet de normal bir şey sağlık için yapıyorsunuz. Dinde var ise düğün yok. İki para koparmak için aptalca bir şey yapıyorsunuz. Feminazi dediğin şey annenin haklarını da koruyor. sizin gibi aciz ucubelerin diline düşemez. Seni odaya kapatıp dışarı salmamalılar potansiyel kadın düşmanısın belli. Annene acıyorum. Yazık.
Nedense hic inanasim gelmedi yegeninizin bu soruyu sorduguna.
41 Yorumla
+1 yılÇünkü toplum olarak bu utanç hep var ataerkil bir toplumda olduğumuz için böyle bir şeyin söz konusu bile olamaz topluma göre benim de yiğenim olduğuna ağlamıştı utancından ama ben ona bunun onun sağlıklı olduğunu gösterdiğini her kadının yaşadığını söyledim artık genç kız oldun sevin dedim yapacak bir şey yok maalesef erkek "adam" olunca düğün yaparlar herkese gösterirler ona göre önemli bir şey gibi gösterilen erkeklik günümüzdeki kötü sonuçları doğurdu uzattım kusura bakmayın
00 Yorumla
+1 yılBiz regl olduğumuzda bizim içinde evde parti verilmeliydi. Aslında zaten ilk adım atılıyor kadın olduğunun alameti öyle değil mi.
10 YorumlaToplumdaki engellenemez pipi sevgisi. bereket tanrısı olarak görüyorlar. Regl kutlamak da saçma pipi kesme töreni de saçma. dugunler de saçma. aptal bir toplum olduğumuzun göstergesi.
60 YorumlaMerhaba, bana kalırsa sünnet eğlencesi aşırı saçma bir şey. Her iki şey için de olmamalı.
10 YorumlaIki durumdada kutlama yapılacak bir durum yok ortada. Hem yeğenin 11 12 yaşlarındadır muhtemelen, bu soruyu kendi aklıyla sorma ihtimali yok.
00 YorumlaHayır böyle bir soru sormadı.)
Ancak böyle bir mesele var, etrafınızda bu düşünce yapısına sahip insanları tutmazsanız sıkıntı çekmezsiniz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle 11-12 yaşlarında olan bir çocuk sünnete regli arasında bağlantı kurdu ve bunu sordu🙄
41 YorumlaBence regl ve sünnet bambaşka şeyler ya, tabi ki utanılacak bir şey değil ama genç bir kızın, kadının mahremi olduğu için çok da açık bir şekilde gösterilmesi doğru olmaz. Yine de isteyen kutlama bile yapabilir benim fikrim bu yönde sadece.
00 Yorumla
+1 yılYa şimdi bana göre regl olunca bunu herkesin duymasına da bilmesine de gerek yok. Aynı şey sünnet için de geçerli. O yüzden ikisinin de kutlanması saçma. Ama sünnet = regl olamaz kanks. Ha ille de eşitlik istiyorsanız ilk masturbasyonu kutlayın aw 😆
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl"cahillik ve yobazlık geri kafalığın türkiyenin teee iliklerine topraklarına kadar işlediğinden" demeliydin.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü regl ve sünnet aynı şey değil. Biri hayatta bir defa olan diğeri her ay olan bir şey. Reglnin erkeklerde karşılığı ilk sperm üretimi, onu kutlayan görmedim zaten.
03 Yorumla- +1 yıl
Ya çokmu problem oluyur sizin için
- +1 yıl
Ne?
- +1 yıl
Öyle her ay kanama sancı çeşitli şeyler yaşamak
+1 yılEskiden kadınlar erişkinliğe girdiklerinde kapanma töreni oluyormuş. Kızı yürütürlermiş. Yeni giysiler alırlarmış. O kızlar erişkin sayılırmış böylece.
00 Yorumla
+1 yılKadının varlığından rahatsız oldukları için kadının fıtratında olan şeylerin ayıp olduğunu düşünüyorlar. (Hamile olmak, regl olmak vs.) Bir de kadınları avret olarak görürler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kadın bedeni gerçekleri ile tanışmak için mantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek egemenliğinden kalan saçma bir şey. Dinen de sünnete düğün olmak zorunda değil yani...
00 Yorumla- Daha fazla (17)
Daha fazla(32)
Erkekler Ne Diyor
72
+1 yılÖncelikle regl ve sünnet aynı şeyler değil. Regl sürekli ve düzenli olurken sünnet 1 kere olur ve cerrahi bir işlemdir. Ayrıca malum bir erkek çocuğu için vücudunun mahrem ve önemli bir bölgesinden bir parçanın alınması korkutucu olabileceği için bu olayı onun için daha eğlenceli veya daha az korkutucu hale getirmek için de sünnet yapılıyor olabilir.
Diğer taraftan regl de sünnet de ayıp şeyler değildir. Regl doğal bir şey sünnet ise bir gelenektir. Ancak regl'in ayıp olmaması demek bunu herkese ilan etmek gerektiği anlamına da gelmez. Nihayetinde regl 'mahrem' bir bölgede gerçekleşen bir olay sırf bunu belirtmek için sosyal medyada paylaşan herkese anlatanlar bana ilgi arayan feminaziler gibi geliyorlar. Yani ayıp bir şey değil kesinlikle, ancak gerekmediği halde herkese söylenmesi gereken ya da anlatılacak bir şey de değil.
Her şey bir yana sevsek de sevmesek de ataerkil ve müslüman çoğunluklu bir toplumda yaşıyoruz ve bunun da getirdiği bazı nasıl desem ayrımlar ve düşünce yapıları oluyor haliyle.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılutanç kaynağı gösterenin kendi sorunudur. Ayrıca sünnet olmak ile regli birlikte kıyaslamak da ayrı bir olay.. Birinde cerrahi bir durum söz konusu diğerinde kişinin olgunluğa eriştiğinin alameti. Regl ile kıyaslansa kıyaslansa erkeğin ilk afedersiniz boşalma hadisesi kıyaslanabilir. İki tarafın da olgunluk alametinin göstergesi. Ama ülkemizde hiç boşalan bir erkeğe bravo tebrikleri vs görmedim.
Bu kıyas hatasını belirtip utanç kaynağı göstermenin de yanlış olduğunu (şahsım adıma çevremde böyle utanç kaynağı gösterene rastlamadım)
Öte yandan kültürümüzde de dinimizde de (İslam dini) kız evlat erkek evlattan üstün tutulmuştur. Osmanlı'da kız evlatlara kerime denirdi (yani ikram hediye lütuf nimet manalarına geliyor galiba bu kelime) yine dinimizde Allah'tan hayırlı evlat istedim kız evladı verdi hadis-i şerifi vardır. Kız evladın bereket vesilesi olduğu vs. durumlar söz konusudur.20 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu sorunun troll olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Regl olmak ayıp bir şey değildir saklanacak bir şey de değildir hatta o kadar önemli bir şeydir ki kadına dinen regl döneminde ibadet etmeme özgürlüğü verilmiş bundan daha büyük önemsenecek bir şey olamaz. Tanrı tarafından önemsenen bir şeydir bu nedenle biz insanlar tarafından bu durumu önemsememek haddimize değildir. Küçümsenecek bir şey de değildir ancak sizin gibi geri seviyede zekalılar kendini feminist sananlar, kendini feminist sanan ama feminizme en zararı veren insanlar yüzünden bu durum küçümsenecek bir hal alıyor. Toplumumuzda pek bahsedilmemesi bu durumun önemini gösterir. Mahremiyet ile ilgili bir şeydir ilk regl durumunu sünnet kıyaslamak bile regl durumunu küçük hale düşürmektir.
00 YorumlaKimi insan kızı , kardeşi vs. regl olduğunda çevre erkeklere bahsetmez çünkü ayıp bir şey olarak nitelendirilir cahil kesim arasında. Çok normal bir şey ve doğurganlığı olan sağlıklı kadınlarda olabilen bir şey sonuçta ama erkeklerde göster amcana pipini muhabbeti çok döner mesela peki neden? Küçükken neden büyüdüğünde çok canlar yakacak derler? Bunların hepsi toplumumuzun yozlaşmış kesiminin kadınları yerip erkek egemenliğini yükseltmesinden kaynaklı durumlardır. Sünnet yapılabilir fakat bunun ele güne hava atarcasına davullu zurnalı eğlence yapılmasına izin vermem. Tam bir cinsiyetçilik örneği bence bu.
00 YorumlaÇünkü ayıp erkeğe ayıp yok ama kadına hersey ayıp
erkek küfreder sokağın ortasında kimse sesini çıkarmaz kadin birak küfürü kahkaha atsa ayıp
Erkek donla gezer bisey olmaz kadın askılı giyer ayıp
Erkek aldatır çapkın olur kadin aldatır cinayet
Hayat bize güzel... :/21 Yorumla- +1 yıl
Ağzında bal damlıyor
+1 yılBir yerden birinin yorumunu okumuş gelmiş burada yeğenim sordu aklı sıra mükemmel soru sordum sanıyor. Seneler oldu bu konunun geyiğinin yapılması. Yapmak istiyorsan yap, sana karışan yok. Regl olmak utanç kaynağı değildir ama bağıra bağıra da söylenecek bir şey de değildir. Oldu olacak sıçmalarınızı da anlatıp kutlayın.
00 Yorumla
+1 yılAslında ayıp değil dogal bir olay bunun sebepleri bence birincisi kadına ayrı yapılan baskı olabilir iste kimse daha once boyle bir sey yapmadı belki o da olabilir belki yapılacak olsa zamanla dogal karsilanir ki bu ulkede tecavuze bile artik ceza verilmiyor ona da kesin bir sey yapmazlar
00 Yorumla
+1 yılÇok farklı konular. Erkekler müslümanlığa adım attığı için sünnet olur parça keser, regli ise kadınların sürekli olarak aylık geçireceği sağlıksal bir durumdur.
Ama sünnet ve doğum yapmak olarak karşılaştırsanız ikisindede eğlence var ikisindede tebrik var 🤧00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bunu normalleştirmek mi istiyorsun nedir derdiniz anlamadım her şeyi gün yüzüne çıkartıp milletin aklını bulandırmaya birebirsiniz. Hayatta her şeyi gün yüzüne çıkarırsanız belli bir süre sonra yaşayamaz hale gelirsiniz çünkü kendinizle çelişirsiniz. Yaşadığınız günlerin hayrını kıymetini bilin aslına uygun yaşayın ve dinin uyguladığı esaslara göre yaşamanızı öneririm.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbirincisi eğlence olayini herkes yapmiyor tercih meselesi. ikincisi regl ile sünnet ilgili konular değil o kadar eğlence isteyen kız sünneti yapsın o zaman bu kadar meraklıysaniz. saçma sapan konusuyorsunuz. bi lpgliler bir de reglciler insani kendinizden soğutmayın.
00 YorumlaBöyle salak salak sorunlarınızdan dolayı feminizim denen olayı artırıyorsunuz. Hem herkes mi düğün yapıyor benimkin de mevlüt okunup dua edilmişti.
Ona bakarsanız düğünde saçma insan en mutlu gününde s**lirmi skshkgd00 Yorumla
+1 yılŞu saçma sapan kıyaslamayı yapmayı bırakın artık, çok istiyorsanız sizde bazı ülkelerde olduğu gibi kadın sünneti olun sizde eğlence yapın, bence sünnet olmak istemezsiniz
10 Yorumla
+1 yılSünnet erkekliğe adım olarak nitelendirilsede, Erkeklik boşalmanın gerçekleşmesinden sonra dölleyebilme kabiliyetine vakıf olunması ile gerçekleşen bir durum ve kutlanmıyor. Olum gel asılmaya başlamışssın gel kutlayalım diyen bir aileye denk gelmedim. O yüzden yumurtlama kabiliyetine erişen kızın regli durumunun kutlanmaması da normaldir. He ben kutlarım dersin kız kıza kimse karışamaz.
00 YorumlaBence kutlansın ne olur ki? Hep kadını ötekileştiren zavallı ataerkil düzenin oluşturduğu bir saçmalık. Bunu utanç görmek ne kadar saçma. Doğanın verdiği şeye utanç diyorsun
00 YorumlaÖyle saçma gelenekler var ki : Gerdeğe giren damadın sırtına vura vura gerdeğe sokuyorlar. Sanki hayvan çiftleştiriyorlar 😡
10 Yorumla
+1 yılBence ikisi de gereksiz. Tıbbi olarak bakılmalı olaya. İnsanımız çok abartıyor, vur deyince öldürüyor
00 Yorumla
+1 yılSünnetle regl aynı şeyler değil benzetmek birwz saçma. Sünnet düğününede karşıyım bu arada büyük bir travma çocuk için
00 YorumlaÇok mantıklı bir konuya değinmiş onu kadınlar hamamına götüre bilirsin hiç bir şey yapamıyorsan en mantıklı olanı 👍🏻
00 YorumlaSunnet toreni tamamen uydurma sacma ve igrenc bir torendir. 2 yanlis 1 dogru etmez ne o kutlanmali ne sunnet
00 Yorumla
+1 yılNedeni basit regli kirli pis diye anlsttıkları iiçün. Kız merak edip kendiyle oynamassın , erkeklere açmasın diye
00 Yorumla
+1 yılErkek olduğunundüşünsün diye heralde poh poh şanmak gibi
Kadınlar için öyle bişey olsa utanırlar
Benim görüşüm 🤷♂️00 Yorumla
+1 yılCunku erkekler hayatında bir kez oluyorlar , biz her ay de
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamda sünnet diye birşeyde yok ona bakarsan. Bi ayette ben insanı kusursuz şekilde yarattım hata arasanız bulamazsınız diye ayette var ismini unuttum ayetin
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKızların dıslike atması çok anormal sizin vajinanızı kesip biçseler hoşunuza gidermi aw? Allah niye böyle acı çektirsin erkeklere anadan doğma neyse odur.
+1 yılsünnet bir defa yapılır ve biter birdaha o kişi asla sünnet olmaz regl ile aynı şey değil
10 Yorumla
+1 yılModernlik diye diye. En sonunda biz erkeklere önünüzde durani kesin atın diyecekler galiba.
10 Yorumla
+1 yılSünnet düğünü saçma sapan şeyler... Sünnet tıbben gerekli değil
116 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Sünnetsiz sorun olur mu peki
- +1 yıl
- +1 yıl
Git gel yasıyorum kendi kendime yas gecince
- +1 yıl
- +1 yıl
Yaa sey istek attım kabul et orada yazsak olur mu burda milletin içinde karizma yerlerde 😄
+1 yılBu konu çok abartılıyor ve utanç kaynağı gibi gösterilme sebebi de biz insanlar...
00 Yorumla
+1 yılÇünkü ataerkil bir toplumda yaşıyoruz, yaşamaz olaydık.
00 Yorumla
+1 yılİnternete kitaplarda yazıyor oku ona göre cevap ver. Buradaki herkes uzman değil sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSğünet bir kere regl yıllsr boyu sünnet dini regl dinle alakasız sünnet kutlamasında en çok kadınlar göbek atıyor çocuk zaten sünnetli regl partisi olsa erkekler mi oynayacak?
00 Yorumla- Daha fazla (42)
Daha fazla(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > İlk kez regl olan yeğenim bana şunu sordu: Erkekler sünnet olunca eğlence yapılıyor da kızlar regl olunca neden olmuyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler