Merhaba @bulasmayinbana88 , regl günlerinde vücudunda gerçekleşen hormonal aktiviteler sebebiyle ağrılar, tatlı yeme ihtiyacı, iştah ve duygu durumunda değişiklikler hissedebilirsin. Bu günlerde sağlıklı beslenebilir ve egzersizler yapabilirsin. Ayrıca sana yardımcı olabilecek egzersizler ve beslenme önerileri için Perio uygulamasını indirerek, makalelere ve video içeriklerine göz atabilirsin. 💙
En İyi Cevaplar
Evet ben olabildiğince alttan almaya çalışırım çünkü bende aynı şekilde minik bir kaplan yavrusuna dönüşüyorum..
Abartanlar var, bu inkar edilemez..
Ama o abartılan şekilde geçirilen bahar dönemleri de yok değil..42 Yorumla- +1 yıl
😊
- +1 yıl
alırım. abartı değil. çok zor bazı kişiler hafif atlatır ama biz gibiler yamulup kalırız ağrı kesici içmeye mutfağa kadar zor yürürüz yazık bize :(
10 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
- +1 yıl
Abartılmıyor.
Hatta gereken hassasiyeti hiçbir kadın göremiyor.
Artık öyle bi dönemdeyiz ki lohusa kadınlara bile dikkat etmiyorlar.
Yani kadın duyguları önemsenmiyor sürekli bir şeyleri abarttigimizi düşünüyorlar.
Oysaki bunu düşünen bireyler aynı şeyleri yaşasa kim bilir nasıl ilgi bekler nasıl suratsız olurlardı.
Şu bir gerçek kadınların acı eşiği erkeklerden fazladır. O yüzden kimse bize abartıyorsunuz demesin. Kendileri esas herşeyi abartıyorlar.
Bir kere sünnet olup bunu her ay olan regl ile bir tutmaya çalışıyorlar.
Yani bu cinsler arası bir çatışma değildir ki bu şekilde yaristiriyormusuz gibi tepkiler falan hoş değil bence.
Anlayışsız insan profili. Sevmem öyle insanları.40 Yorumla - +1 yıl
Ay bu durumu öyle olağanüstü abartarak kullandılar ki ben bile regliyim diyen kadından uzaklaşıyorum artık. Kendini şu süreçte hamile sanıp eli karnında koltuğa sevgilisinden yardım almadan oturamayan mı dersin, kendi evinde gece vakti yumurta kırıp yiyemeyecek kadar tembel olanların gecenin körü “aşkım canım tantuni çekti” diye mesajlarla kendine planlı ‘sürpriz’ yaptıranların sosyal medyada ilişkisinin her pozitifini paylaşanı mı dersin, turşuyu dondurmaya banıp netflix karşısında ağlayanı mı dersin, nutella kaşıklıyorum bakın ne kadar seksiyim demek uğruna şeker komasına girenleri mi dersin, her şeyi abartıp ayağı taşa takılsa ağlayanı mı dersin... öğh be 🤮
34 Yorumla- +1 yıl
Peki her kadın sizin gibi olmak zorunda mı? Siz öylesiniz karşıdakinin davranışını sizin gibi bekleyemezsiniz.
- +1 yıl
Ben kimseden benim gibi olmasını beklemiyorum yazımda öyle bir ifade de yok. “Bu durumu abartanlar” ifadesini doğru anlamak zor değil. Olağanüstü yüksek iq da gerekmiyor.
- +1 yıl
Kız orada abartanları sıralamış, bu durumu kendi çıkarları için herkese negatif gösterenleri anlatmış, özetle “kadınların bazıları olayı o kadar abartıyor ki kasıtlı olarak, bu durumu gerçekten acılı yaşayanlardan bile kaçıyor insanlar” demiş. Buradan “herkesin sizin gibi davranmasını bekleyemezsiniz” sonucu çıkarmak için gerçekten okuduğunu anlayamıyor olmak gerekiyor. İşte regl olunca düşünme yetisini kaybedip her halta alınan kadınlar da bu yüzden çekilmiyor.
- +1 yıl
Benim dediğimi anlayamadınız sanırım bende her kadın öyle olmak zorunda değil dedim okuduklarımı gayet iyi anladım. 💁♀️ Sadece her kadın sizin gibi güçlü olmaya bilir bazıları naiftir belki VS vs
Abartan olağanüstü abartıyor böyle insanları çekmiyorum. Herkesin bu özel dönemi farklı tepkimelerle geçiyor ama olmayan şeyleri oluyormuş gibi abartıp işten kaçanlar, insanları regl olan kadınlardan soğumalarına sebep olanlar saygı duyulmayı falan hak etmiyor. Ben ağrılarımla işe giderken regl ağrım var diyip işten izin alıp sevgilisiyle fink atarken sosyal medyasında bunu utanmadan paylaşan iş arkadaşlarım oldu. Buna neden saygı duyayım? Özürlü olduğu için mi?
40 Yorumla- +1 yıl
Hayatım boyunca regl dönemlerim hep ağrı acı içinde geçti ama hiç öyle mızmız bir kadın olmadım.. Bazı kızları görüyorum mesela allahım bi nazlar bi niyazlar aman yarabbim diyorum resmen.. Tabi ki hepimiz hassaslaşıyoruz o dönemlerde ama abartmaya da gerek yok ya. Güçlü karakterde olmak her zaman tercihimdir kimseden ekstra ilgi falan da beklemem.. Keyifli günler..
40 Yorumla - +1 yıl
Benim duygu durumum çok bozuluyor.. Olaylara verdiğim tepkiler vs bazen aşırı abartıya kaçıyor. Duygusallıkta çöküyor ara sıra.. Sinirler gevşiyor. Her şeye ağlayabilirim nerdeyse.. Haddinden fazla abartanlar var bu reglı ama ben dışarıya yansıtmak yerine içimde yaşıyorum.
30 Yorumla - +1 yıl
Ya abartılmıyor bence, abartılır sanırdım ama abartılmıyor. Hiç kızmadığım şeylere kızmıyorum tabii ama kızınca çok tepki gösterebiliyorum. Normalde ağlamayacağım konulara hüngür hüngür ağlıyorum. Bir de ağrım oldu mu kimse beni çekemez hiç abartılmıyor bence. Kendim yaşamasam inanmayacağım ama.
10 Yorumla Zaman zaman belki evet ama sonuçta hormonlar.. Ben de çok sık olmasa da ister istemez duygusal asabi düşünceli oluyorum şu hafta berbat geçiyor mesela günüm zehir oldu diyebilirim😞
21 Yorumla- +1 yıl
😕
- +1 yıl
Valla ben baya abartildigi gibi halde oluyorum 5 gun sonra olcam simdiden duyrulur o zaman beni ciddiye almayin🤣
31 Yorumla- +1 yıl
😂
- +1 yıl
Arkadaşlar farkında mısınız hormonlarınız va rbizim kadınız nasıl annelik duygusu VS varsa böyle bir duygumuzda var hasaslaşıyoruz ve duygusalaşıyoruz hepimiz çok duygusal olamaya biliriz fakat bu herkeste aynı şey olucak diye bir kaide yok. Hemcinslerimin bunalrı bildiği halde kötü yorum yapmaları saçma 🤦🏻
60 Yorumla - +1 yıl
Yaa regl döneminde hiç çekilmiyorum bir alınganlık bir sinir üstelik engel de olamıyorum aşırı çekilmez oluyorum. Duygusallık da hat safhada oluyor. Başkalarını bilemem ama gerçekten benimki aşırı fazla oluyor.
30 Yorumla Bazen regl donemi hic hissettirmeden gecip gidiyor ama bazen hem psikolojik hem de fiziksel olarak cok zorluyor. Bazen agresif gergin duygusal olabiliyorum. Normalde hic etkilenmedigim bir seyden etkilenip aglayabiliyorum. Hormanlar degistigi icin duygu durumu degismesi de normal. Kisiden kisiye de degisir. Bunu kullanan belki vardir ama onun da cok olacagini sanmiyorum. Maalesef regl hayatin gercegi 🥺 Keske her zaman hafif atlatsak
40 Yorumla- +1 yıl
Allah'ım nasıl hassas oluyoruz nasıl alıngan oluyoruz durup dururken ağladığımı bilirim biri alsın şunu üzerimizden çok saçma bir hal 🤦
50 Yorumla - +1 yıl
Duygusallık kısmı bence abartılıyor. Asabiliği ve duygusallığı bende yaşıyorum ama kendi içimde. Ama bu kadar abartı bir ruh hali olamaz. Çoğu şımarıklık.
30 Yorumla - +1 yıl
Ben de aynı tas aynı hamam duygusal değişiklikler veya ağrılar yaşamıyorum çok şükür ama yaşayan arkadaşlarım var yani abartılmıyordur sanırım. Zaten genel olarak duygusal ruh halindeyse alttan alırım o çok da önemli değil.
10 Yorumla m
+1 yılAbartılmıyor ya illet bi insan oluyorum hoş normalde de illetim de işte, neyse. Regl duygusallığı bi canavar olsaydı kesin "ilgi" diye salyaları akarak sürünen bi canavar olurdu.. şu an da regl olduğum çok belli oluyor mu?😂😂😂
10 YorumlaÇok gergin ve sinirli olabiliyorum istemsizce ama bunu dile getirmek bunu kullanmak abartı oluyor evet.
40 YorumlaBu kişiden kişiye değişir çünkü bazıları sürekli bunun arkasına sığınıyor bu doğru değil. Regl genel olarak ruh halini çoğu kadında etkiliyor ben de dahil👍
20 Yorumla- +1 yıl
Abartılmıyor çünkü bende o zamanlarda bir hayli duygusal oluyorum ki tek benim böyle bir durumla karşılaşmadığıma da eminim
30 Yorumla - +1 yıl
Regl duygusallığı var bu doğru ama bence bazı kızlar daha çok ilgi görmesi için biraz abartıyor olabilirler 😁
30 Yorumla - +1 yıl
İstemeden oluyor bir anda kendimi ağlarken buluyorum 2 saniye içinde gülüyorum falan çok değişik bi durum arkasına sığınmak yanlış ama bu da bi gerçek yani
10 Yorumla - +1 yıl
Kişiye göre değişir. Eminim gerçekten çok kötü etkilenenler de vardır ama bende pek bir şey olmuyor. Bir de sanırım regl zamanı sinirleri yatıştırıcı bir hormon salgılanmıyormuş. Bilemiyorum...
10 Yorumla Abartılıyor, öyle hissediyorsan insanlardan biraz uzak dur yani o hafta. Kimse seni poh pohlayıp nazını çekmek zorunda değil.
10 Yorumla- +1 yıl
Böyle şeyler çalışmayan evde yatan kadınların sorunu çalışan kadınların emin olun böyle kaprislerdrn haberi bile yok
10 Yorumla Bazı kadınlar ağır geçirdiği için hak veriyorum onlara.
20 Yorumla- +1 yıl
Hormonlar tüm dengemizi bozduğu için abartıldığını düşünmüyorum.
20 Yorumla - +1 yıl
Abartılıyor. Zira o kadar sakin bir insanım ki regl olduğumda ölümcül bir silaha dönüşüyorum.
20 Yorumla abartılıyor..
bende çok duygusal olurum ama gidip ona buna şımarmam..20 YorumlaBen hiç öyle duygusal olmam. Ama canımın çikolata çektiği doğrudur.
20 YorumlaBence abartılıyor bende bi kızım ama her ay çevremdekilere ya da erkek arkadaşım işkence eder gibi naz duygusallık yapmıyorum bu durum bence şımarıklık yapmak isteyen kızların bahanesi (kişisel düşüncem)
30 Yorumla- +1 yıl
Abartılmıyor çok fenayım 😂 duygusalım ağlıyorum kızıyorum
10 Yorumla - Daha fazla (39)
Erkekler Ne Diyor
- +1 yıl
Bazıları bu durumu o kadar abartıyor ki hani 1 haftalık döngüde hormonları 9 aylık hamile kadınınkinden daha fazla karışmış gibi sağlıklı düşünmeyi reddediyor. Bu abartıdır ve anlayış falan da gösteremez kimse. Her ayın 1 haftası yaklaşıyor, 1 haftası kendisi, 1 haftası gidişi derken kalan 1 hafta normal davranan birini kim niye çeksin? Abartmamak lazım. Maşallah kadınlar zaten bizden daha donanımlı ve güçlüler ki Allah bu döngüyü bize değil size vermiş. Zayıf görünerek ilgi beklemek sizin hemcinslerinizin size yaptığı kötülükten başka bir şey değil.
20 Yorumla - +1 yıl
kontrol edilemeyen hormonlar ve ani duygu değişimleri kişinin irade ve acı eşiğine bağlı olarak eşdeğer ilerler. eğer iradesiz biriyle acı ve ani duygu değişimlerinden dolayı daha çok duygusal olur ve ilgi ister ki bu normaldir, eğer iradesi güçlü ve acı eşiği yüksekse normal hayatına devam eder ki bu tür kızlar da vardır. önemli olan sadece regl olduğunda değil her gün sevdiğiniz bi kıza ilgi gösterip sevmektir, bu iş yerinizdeki çalışma arkadaşlarınız da dahil. abartılmıyor, ama dediğim gibi ilgi istemek suç değil :)
10 Yorumla Kız arkadasımla ayrılalı 2 ay oldu pedini bile ben alıyordum. Takvim tutardım bunu bütün kız arkadaslarımda yapmısımdır hassas olduklarını bildiğimden ötürü eğer ben bu süreçde onu kızdırırsam biliyorum ki bir ay boyunca en az bunu başıma kakacaklardır. =) cikolata ve sevkatle geçiririm =) tabi dersen madem bu kadar iyiydin anlayışlıydın ayrıldınız diye ayrılma sebebimi bana yalan söylemesiydi
20 YorumlaYani abartan da var normal duygusallaşan da var. Bunu kabul edebilirim ama abartıp krize gireni kabullenmem. Regl döneminde olduğunu belirten kişiyi alttan alırım ama bu süreçteki alttan almamı normal süreçte beklenti haline getirirse olay çıkar orada :D
10 Yorumla- +1 yıl
Alttan almayalimda ne yapalim. Mecbur alttan alicaz
21 Yorumla- +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
Regl la ilgili pek bilgim yok o derdi çokta yaşamadım çok nadir denk gelmişimdir
38 Yorumla- +1 yıl
Kardeş yanlış anlaşılıyor o nasıl cümle lan XD
- +1 yıl
Hangisi kanka
- +1 yıl
son kısmı "çokta yaşamadım nadir den geldim"
- +1 yıl
Anlamayan oluyorsa yani çok uzun ilişkim olmadığından ve kısa ilişkilerimde kimse regl im demedi olduysa bile yansıtmadılar ne yapılması gerekiyor kadına nasıl davranmalıyım bilmiyorum ama kadınların bu konuda bir takım farklı tavır hareketleri oluyorsa ve ilişkimde bunu yaşarsam saygı duymaya çalışırım sonuçta kasıtlı yapılan bişey değil anladığım kadarıyla
- +1 yıl
Açıkladım kanka sanırım sorunun cevabı bunda vardır
- +1 yıl
ne kadar açıklama yaparsan yap artık aklımda regl olan bir erkek olarak kaldın. geçmiş olsun dostum :D ulan ne boş yaptım hee
- +1 yıl
Olsun kanka can sağlığı evlencek değiliz dert edinmiyim bunu 🤛🏼😂
- +1 yıl
🤜
Kimisinin hafif , kimisinin ağır geçiyor , ağır veçirenlere sabır versin Allah , yani bu durum göreceli
10 Yorumla- +1 yıl
Çok şanslığım sevgilimde hiç öyle sıkıntı yok
Azman bir kadın olup bana saldırıyor
Cinsel birleşim yaşamak için10 Yorumla Karşımdaki insanın bana davranış şekline göre değişir. Regl olmanın arkasına sığınıp, şımarmanın anlamı yok.
10 YorumlaSahte olduğunu anladığım an geçmiş olsun kıvransa umursamam. Genel olarak alttan alırım
10 Yorumla- +1 yıl
Alırım tabi canı yanıyor çünkü anlayışlı olmak gerek.
10 Yorumla Alttan alırım ama çevremde bunu kullanan kadın yok genellikle belli olmuyor.
10 YorumlaAcısı olan her insanı gerektiği kadar alttan alırım. Onun dışında fazla yaygaraya gerek yok.
10 Yorumla- +1 yıl
Kimisi çok abartıyor. Fakat bir çoğu istem dışı hassaslasiyor
10 Yorumla Bazı kadınlar aşırı derecede suiistimal edebiliyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Alttan almak gerekir tabi. Ben eski kız arkadaşımın regl donemini takip ederdim. Onun söylemesine gerek kalmadan bilir ve daha cok uzerine titrerdim
30 Yorumla - +1 yıl
Ellerimle tatlı yediririm... Yoğun ilgi gösteririm...
10 Yorumla - +1 yıl
reglken sadece azgın olan kız çekiliyor. Diğerleri asla
11 Yorumla- +1 yıl
erkeklerle sevgili ol tutan mı var?
- +1 yıl
Abartanlar var illaki, ama hormonların düzensiz salgilandigi bu dönemde destek olmak ve alttan almak daha akıllıca ☺️
10 Yorumla - +1 yıl
Regl duygusallığı var ama bazı kızlar aşırı abartıyor
20 Yorumla Allttan almak gerek zaten anavatan kan ağlıyor onda bir de ben stres olmak istemezdim ona
10 Yorumlakoz olarak kullananlar var ancak ağrılardan kaynaklı agresif tavırlarda olmakta
10 YorumlaBizden empati yapmayı beklemeyin çünki hiç yaşamadık ama bence abartıyorlar
10 Yorumla- +1 yıl
Alırım tabi ayda bir değilmi buya kıyamam yaa bilerek mi yapıyo.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
tabi o dönem kızlara yardımcı olmak lazım abartı konusuna bir şey diyemem biz olmuyoruz sonuçta
10 Yorumla Tabi alttan alırdım o benim meleğimdi <3
20 YorumlaGenelde tam 1 hafta engellemelik oluyor
20 Yorumla- +1 yıl
Bazıları biraz fazla abartıyor
10 Yorumla bence fazla abartılıyor
10 Yorumla- +1 yıl
Çok abartılmadığı takdirde tabiki alttan alırım
10 Yorumla - Daha fazla (15)
Detaylı bilgi
Orkid Ne Diyor