Selllam çukulatalarım. Dedikodularımıza kaldığımız yerden devam edelim istedim :)
İskoçya'da oy birliği ile alınan kararla beraber, pedlerin bundan sonra ülke genelinde ücretiz olmasına karar verildi.
Bence her ülke bunu örnek almalı :) Siz hangi pedi kullanıyorsunuz?
Kesinlikle bedava olmalı 🥳🥳
Kesinlikle bu saçmalık 🥳🥳
Yorumlara koş 🥳🥳
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dünyada bir ilk! Pedler ülke genelinde bedava olmalı mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gecen 20 lira verdim pede. En azindan ucuz olmasa bile fiyat dusurebilir diyecegim ama bu seferde maldan kısıyorlar kalitesiz yapiyorlar. Bu da saglik sonucta. Kalitesiz oldugu zaman kısırlık gibi sorunlara kadar gider. Zaten cogunun icerigi kimyasal. Dogal degil. Bir de ustune fiyat düşüp daha kalitesiz hale getirirlerse diyerekten boyle devam demek zorundayim. Bizim ulkede bedava olmaz, fiyat duserse kalitesiz olur. Saglik dusunulmuyor bizim ulkede. Yeter ki para kazanilsin. Kalitesiz madde/ürün kullanip satar hic umurlarinda olmaz. Zaten bu ulkede degerimiz yok. Pedimize de dokunmasinlar. Ha fiyat düşüp ya da bedava olup ayni ürün uretilecekse okey. Ama diger turlu yok. Zaten mecburiyetten kullaniyoruz. Içinde bir suru kimyasal var. Cogu israil malı. Bize satip kendileri kullanmiyor bu seyleri bu arada. Bu da bir baska bir vurgun. Son zamanlarda kadinlarda kısırlık baya arttı. Dış kuvvetler zaten üremesinler, cogalmasinlar istiyorlar. bir de burdan vuruyorlar iste. Savas sadece silahla, cephaneyle olmuyor.
Bizim ülkede bedava bedi bırak birtane ekmek vermezler her şey para ile oluyor bir poşete bile paran veren bir ülkeyiz biz ve zamanla buna bile alıştık ayrıca bedava olsa millet marketlerde bed bırakmaz ne ara gidip alacaz bedi misal. Ama zannetmiyorum bedava hiç bir şey olmaz bizim ülkede. Ama başka ülkelerde o kadar medeniyet var ki her şey saygı ile oluyor ve bizdekiler gibi hiç bir şeye saldırmıyorlar hayatların da ilk defa görmüş günü davranamıyorlar, burda bedava tatlı dağıtılan yerde sırf tatlı yemek için camları kırıyorlar. Hiç zannetmiyorum böyle bir şeyi olacağını bizim ülkede güzel şeyler olmuyor ne yazık ki.
Selam :) İskoçya'da ne kadar güzel şeyler olmuş . İhtiyacı olanlar faydalana bilecek çok sevindim açıkçası. :) Üzüldüğüm nokta ise Türkiye de bunun olmayacağı. Bu ülkede indirim olsa ya da herhangi bir ürün bedava olsa bizim insanımız yağmalamaya başlar. Hepsi almaya çalışır bir çoğunun da aslında ihtiyacı yoktur ama başkalarını düşünmek yerine aç gözlülük yapıp daha fazlasını almaya çalışırlar. Kısacası bu durumdan ihtiyacı olan faydalanamaz. Aynı şekilde pedlerde de bu durum yaşanır. Hatta marketlerden alıp satmaya bile kalkan olur. :)
Ücretsiz dağıtımını geçtim %18 olan tampon vergisi bile indirilse çok güzel olurdu. Rahmi olan bireylerin her ay kullanmak zorunda olduğu ve ikamesi olmayan bir şeyi kozmetik ürünü olarak görüp %18 vergi alırsanız daha çok isyan çıkar. 2 yıl önce normal fiyatı 12 tl olan pedi indirimde 7-8 tl'ye alabiliyordum. Şu an indirimli hali bile 12 tl olmuyor. İşin en komik tarafı ne biliyor musunuz? Sadece ped fiyatlarının değil satın aldığımız her şeyin fiyatının bu kadar artmasına sebep olanlar ile fiyatlar eleştirilince “biz de tıraş bıçağına şu kadar veriyoruz” diyen kesim aynı.
Benim şahsi fikrim 2 yönde 1. Si evet olmalı çünkü bu bizim her ay yaşadığımız bir şey en azından atlık 1 paket karşılanabilir ancak 2. Görüşüm burada devreye giriyor. Ped kişiden kişiye kullanımı değişen ve doğaya fazla zararı olan bir ürün bunun yerine tampon karşılayabilir. Hem daha ıygun fiyata hemde daha ekolojik bir çözüm çünkü ingilterede pipet yasağı geldi kore türkiye ve neredeyse bir çok avrupa ve doğu ülkelerine de poşet yasağı geldi artık teknolojiyi doğa yanlısı kullanmak şart. Bununla birlikte kadınlara destek içeren uygulamar bekliyorum devletimden.
Ben de reglin özel bir durum olduğuna inandığım için ve her kadının hijyenik pede sahip olma hakkına sahip olduğunu düşündüğüm için devletin tüm dişi bireylere ücretsiz olarak verilmesi taraftarıyım. Kendi kullandığım ped markası ise Orkid kendisinden çok memnunum en sevdiğim serisi ise platinium herkese öneririm stok yapsınlar çok kaliteli ve kokuyu hapsediyor.
Yanına çikolata vermeyeceklerse napayım bedava olmasını şaka bi yana maddi durumu gerçekten kötü olanlar var bence hijyenik paketi olaraktan bence onlara en azından verilmesi gerek erkeklerin ihtiyaçlarını da içeren ne bileyim bi traş malzemesi şampuan falan gibi
Bu zor dönemde dahi herşeyin fiyatını yukseltirlerken sahte kolonya ile sağlıkla kolaylıkla oynarlarken dağıtılan yardım kolilerini çalarlaken bedava birşey gördükleri zaman insanlar birbirlerini ezerken bi pedin bedava olması komik olurdu ne yazık ki insanlar birlik olmayı vatani korumak toprak için savaşmak olarak algılamış sen kendi milletine acımazsan sen kendi toplumundaki insanları öldürürsen düşman sana niye acısın belki bizler gerçekten birlik ne demek öğrenirsek insanların hakkına girmezsek birşeyler bedava olsun diye bakmayız bile yardımlaşmak yerine onun bunun rizkina göz koymazsak birşeyler düzelir kısaca amacım şu biz bseler yaparsak değişir dünya yoksa böyle sadece şu bedava olsun bu bedava olsun diye konuşmakla yetiniriz
Türkiye'de imkansız gibi bir şey ancak bedava olmasa bile fiyatı düşmeli. Çok şükür benim maddi açıdan sıkıntım yok ancak alamayan ya da az alıp bütün gün onunla gezen kadınlar çok büyük risk altındalar. En azından onlar için fiyatı ucuz olmalı çünkü ped sık değiştirilmesi gereken hijyen için önemli olan bir şeydir.
Ama o zaman da anında bitirirler pedleri. Gereğinden fazla alan olur. Bencilce davranırlar. Bir kişi birsürü paket ped alır. Kargaşa olur. Kalmaz bile. Ülkemiz insanları böyle...
Yorumlara bakıyorum herkes sanki isteyerek oluyoruz yok elimizde olan bişey değil falan diyor da o zaman biri hastalandığında elimde olan bişey değildi deyip eczaneden beleşe ilaç alsın ya bedava olması saçma olur ona da sonuçts malzeme üretiyolar ve kar yapılıyor sadece fiyatı biraz daha düşük olsa iyi olurdu denilebilir.
Bedava olmasa bile fiyatları daha düşük olabilir çok pahalılar ve isteyerek olmuyoruz biz adet zorunlu ihtiyaç olan her şey ucuz olması gerekirken çok pahalı
Cokta abartmaya gerek yok canim markette 2.5 tl falan en ucuzu zaten sık sık degistigi icin sorun olmaya firsat kalmadan çıkıyor. O degilde molped 10 tlyi gecmisti 20 bile olmus olabilir daha ucuz olsa onlar daha iyi olur.
Kesinlikle bedava olmalı ya da en azından fiyatları daha uygun tutulmalı. Her şey o kadar uçtu ki ped almak için bile indirim kovalar olduk. Sinir bozucu!
Herkese olmasa bile durumu olmayanlara dağıtılması gerekiyor bence. Çünkü pedin 3 4 saatte bir değişmesi gerekiyor aksi takdirde hastalığa neden olabilir.
Ped benim için peçeteden farklı değil, peçete ya da su bedava değilse neden ped bedava olsun? İhtiyacı olan kişiler belirlenip (Örneğin hapishanelerdeki kadınlar) onlara bedava verilmeli.
Bence bedava olmalı sonuçta doğamızda olan bir şey bu ve bunun için para vermek çok can sıkıcı. Olacaksada önlemler alınıp bedava yapılmalı bundan faydalanmak isteyen kötü niyetli beleşçi insan çok
Bence olmalı ya çünkü gerçekten bazen çok zor durumda bırakabiliyor insanı ama sadece bir paket falan bedava onun dışındakiler ücrete tabi olmalı. O paket de içinde birkaç tane bulundurmalı bence. Acil durumlar için yani. Ama Türkiye'de mümkün değil pek Japonya'da falan olsa tamam deriz ama.
😀😀sjsjajajsjsjjajajaajsjajajsja cidden hangi ülkede yaşıyorsunuz diyesim geliyor böyle bir şeyi nası aklınızın ucundan gecirebiliyorsunuz birde türkiyede 😂😂😂
hangi para ile ücretsiz yapacaksın onu la 100 tl dağıtamadı hükümet pandemi de alın lazım olur diye siz ped diyorsunuz
onu bedava verirlerse halkın beli onu karşışalamk için getirilecek vergilerden iyicene bükülür.. Zaten vergilerden belimiz yere iyice yakınlştı... Burası İskoçya değil Ütrkiye.. Gelen her bedava olayın ya da indirime uygulanan bir şeyin mutlaka geri dönüşü ağır vergiler ya da zamlar oolarak halka yansıması olur...
Olmalı kesinlikle Bugün Küba seveni var seviyeni var kişisel bakım ürünlerini vatandaşlarına ücretsiz dağıtıyor sabun şampuan vb Kaldiki ben olmamakla beraber bir çok hemindim eşi sevgilisi flörtü kiz arkadaşına ped almaktan ihtiya ediyor utanıyor istisnalar hariç Bu dönemde utanan o insandan istenen sözüm ona erkekler mi daha neler neler Bu utanılacak bir durum degil Isabetli bir karar olur
olmasın bende isterdim ama bu ülke kadına değer vermediği gibi bu tür fikirlerin bizin ülkemizde uygulanmasıni beklemek zaten hayalcilik olur.. buna karşı çıkacak kadınlar bile çıkar emin olun..
Bence de devlet teşvikli ücretsiz olmalı. Sonuçta her ay update almak sizin suçunuz değil. Doğada default gelen bir özellik. Bunun içinde ekstra ücret vermemeniz gerekir.
@suuuuu13 O zaman işin esprisi kaçıyor ya. Şimdi update derken cümlenin tınısı ile güncelleme derken cümlenin tınısı bir olmuyor. Bu sefer tuhaf kaçacaktı. Mesela default değilde halihazırda deseydim daha tuhaf olmazmıydı ya da standart ahahh
Aylık 7 tane verecek ya da sağlık ocaklarının kişi hakkındaki bilgilerini inceleyerek sayı düzenleyecek bence fırsatçılık yok tam tersine planlamacılık var