El ve yuz haricinde kapali olmak, vucut hatlarinin belli olmamasi, dikkat cekici hal ve hareketlerde bulunmamak... Allah in farz kilmadigini kim hangi hadle yapabiliyor bunuda anlamiyorum. Ben acik biriyim belki bana dusmez ama bu sekilde carsafli peceli biri sesini saklamasi gerekeceginden ztn savci olamaz. Artik akli olan dusunsun boyle carsaf falan diyerek dinden soguttuklarnzn hakkini nasl odersinz onuda bilmiyorm
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben çarşaflı biri deilim şimdiye kadarda bende diyordum çarşaf abartı işte kapalıyız zaten daha niyw abartıyorlar diye ama öyle dilmiş ayetler yorumlanınca bnlar çikıyor ortaya yani illlede çarşaf giyilsin değil elbette ama bu ayetler uygun çarşaf yapmışlar ve çarşaf giyilmesi daha doğrudur ki demiyoruz tesettürlüler günahkar ki bnde tesettürlüyüm ama daha doğrusu buymuş. Ve evet haklısın çarşaflı bir kadının bu tarz mesleklerde yani kadın erkek iletişiminin fazla olduğu yerlerde bulunması hoş değil ki bu sadeve çarşafa bakş açısını öğrenmek içinsorulmuş bir soruydu hata benim mesleki terimleri karıştırmamamlıydım direk çarşafa bakış açılarını sormam daha doğru olurdu
Oncelikle ben inanctan uzak biri dglm. Carsafi bir giysi olarak kabul edemiyorum. Ferace giyen insanlar var ve bol bir ferace kesinlikle vucut hatlarini ortuyor. Onun disinda su resimdeki yuzler falan ortulu. Allah askina biri cikip 4 rekat farz namazi 5 e cikarabilir mi. Hani Allah in koydugu olcu belli neden daha ustu yapilmaya calisiliyor anlamyorum. Bence Allah in kurallari cercevesinde hareket eden bir bayan hakim savci olabilir. Kanunlar buna musait mi bilmiyorm avukatlar kapali olabiliyordu muhtemelen bu da sorun olmz ama carsafla imkansz
Namaz 5 vakit kardeşim evet size abartı gelen banada abartı geliyordu ve evet çarşaf farzdırda demiyorum bn bn sadece bildiğimi aktarmaya çalışıyorım dediğin gibi ferace giyenlerde yanlış giyinmiş olmaz bunu diyemeyiz herkes bir şekilde bişiler yapıyor Allah kabul etsin eksiklerimizi tamamlamamızda bize yardım etsin😊 bu hayırlı ayda inşallah günahlarımız af olur bunun için bol bol Allaha yalvaralım namazımızı orucumuzu duamızı eksik etmeyelim hayırlı ramazanlar kardeşim😊
Bu soruya evet demek istiyorum herkesin inancı sonuçta ama hayırda demem gerek çünkü suistimale açık bir kıyafet ve malesef çoğunluğu müslüman bir ülkeyiz ama aklı selim mümin çok az. Bu soruya ne evet diyebilirim ne de Hayır. Bilemicem çok büyük problem.
Bir sakıncası olmayabilir ama ülke ve toplum buna hazırlıklı olması gerekiyor önce. Ayrıca sadece farklı düşüncelerin değil, bu şekilde yaşayanların da buna hazır olması gerekir. Ama konjonktür, yaşam şekli ve kültürel olgular olması için farklı şekilde şekillenmeli ve belki özel durumlar, yapılar ve ortamlar oluşturulmalı...
Ben Elhamdülillah çarşafı şerifle müşerref kılınan biriyim. Farz değil diyenler abartı diyenmer Allah ın koyduğu ölçüyü aşıyor diyenler olmuş. Tesettür ayetlerine baktığımızda cilbab kelimesi geçer farsça ve arapça kökenine indiğimizde tek parça vücudu örten fazlasıyla bol geniş kıyafet demektir. Bugün bile cilbab yazsanız çarşafların çıktığını göreceksiniz. Mealcilikle din yaşanmaz. Sadece meale bakılmaz hüküm koyulmaz. Hükmü koyan yalnızca Allah'tır ve biz de bunları bu ayetlerin tefsirlerinden öğreniyoruz. Bir hukukçu olmak isteyen birisi olarak inşAllah serbest bir şekilde mesleğimi yapabilirim. Unutulmaması gereken bir şey var. Allah'ın dini galip gelecek ve Müslümanlığını Allah'tan korkarak yaşayanlar hüküm süreceklerdir.
Selamun aleyküm, elhamdülillah ben de çarşafı şerifliyim, merak ettim de şu an hukukla mı iştigal ediyorsunuz, öyleyse hukuk camiasında çarşafı şerifli olmak nasıl karşılanıyor özellikle hakim savcılıkta?
Ya onun yerine başka biri gelirse? Biz nereden anlayacağız onun hakim olduğunu? Ha, hanımların davalarına bakar, hanımların yanında yüzünü açarsa olur neden olmasın? Ama diğer türlü mantıksız. Çünkü kadın sesi de erkeğe haram. Bu tür giyinen bir insan erkeklerin önüne çıkar, hepsine seslenerek konuşursa boşuna giymesin zaten. Bu arada bu tür simsiyah çarşaf ve peçe Yahudilerin giyinişi. Ve bir gayri Müslime benzemenin hükmü de açık. Ben tasvip etmiyorum Yahudiye benzemeyi.
Şuraya , eşcinsel devlet dairelerinde istedikleri giyinebilir mi diye sorsan evet diyecek mallar , çarşaf görünce maymuna dönüyor. Şeriatçı değilim hani bir söz vardı "Herkesin hayatına kimse karışamaz"
Kendi kanaatim inançlıysa başını örtebilir, çarşaf olayının tesettürü abartanlar tarafından uydurulduğunu düşünüyorum.
Dini boyutu geçiyorum ancak görünüş mü insanlık mı diye sorulduğunda dış görünüşü önemli değil tabiki insanlığa bakarım diyen insanların bu konuya gelince insanlığı unutup dış görünüşe bakmalarini anlayamıyorum!
Nasıl bir kimlik tanımlaması yapılacak bu kişilere peki? Olmasın bence.. Bu kadar muhafazakar insanların böyle erkek kadın karışık ortamlara girmesi de doğru olmaz.. Mesleği gereği olmadık konuları dinlemek ve soru sormak zorunda kalacaklar.
Burda tanınmasınlar diyo yüzü açık olanın yüzü tanınır peçe tanınmasını önler ve şöyleki bir diğer ayette derki peygamberin hanımlarından birşey istediğiniz zaman bir perde ardından istetin her ana yanımızda bir perde olamayacağına göre bu perde yerini peçeye burakır
peki o halde kaynaklarda neden başörtüsü tanımı , yüzü açık bırakacak şekilde , diğer yerlerin kapatılması şeklinde yapılıyor? ve en sıkı tesettürlüler bile neden peçe takmıyor? sadece bir kaç tarikata bağlı insanlar hariç?
Bizim kaynağımız Kuran'dır. O ne derse odur. Kurandaki ayetlerden yola ççıkılarak kapanan kadının nasıl giyinmesi gerektiği ortaya konuyor yani şöyleki Kuran cilbab diye bir kıyafet geçer işte bu kıyafet günümüzdeki çarşafla aynı olması gerekebi Kuran söylüyo tarikatlara göre giyinmiyo kadınlar. Günümüzde tarikatlar çıkar için dini yanlış anlatabiliyor.
Yuh yani, böyle bir saçmalık olabilir mi? İçinde kimin olduğunu bilmediğim bir siluet yargılama yapacak !! O günleri de görmeyiz umarım, bu kadar da körü körüne bağnaz bir toplum değilizdir diye düşünüyorum...
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Malesef biz öyle bir toplumuzki beyni yıkanmış taklit ypmaktan başka bişi bilmeyen ki zamanlada asimile edilerek yok olacağız. Allah bizi lanetlediklerinden eylemesin. Sonumuz Lut kavmi gibi olmasın
Sen o kadına baktığında herhangi bir şehvete kapılmamışsan çarşaf gereğini yerine getirmiştir demektir ki ne mutlu o kadına kendini gözlerden alıkoymuş. Rabbimde onu cennetine alur inşallah
o insanın kalbindendir. sen bakmazsın açık olsada bakmassın belki evet ama bu sensin. hoş olmayan bir biçimde giyinen kadın hem kendini hemde bakanı helak eder bu yüzden kadın üzerine düşeni yapmalı ve hakta geçen gibi giyinmelidir
@Asli06han türban ayrı şey, çarşaf ve peçe ayrı şey. Çarşafın içinde ne var kim nereden bilebilir? Ya bir erkek varsa? Ya da yasadışı bir şey yapıyorsa o kişi? Ya canlı bombaysa? Çarşaflı olunca iş değişir ve getirip onları iyice her yere doldurmak oldukça saçma. Türbanlılardan yeterince bıktık zaten bir de çarşaflılar hiç çekilmez.
İnsanlar dinini yaşayabilir ama çarşafın devlet kurumlarına ve sosyal yaşama sokulması tehlikeli bir durum. Çünkü çarşafın içinde ne var bilinmiyor. Bu yüzden de tehlike arz ediyor.
@scorpion026 öyle olmuyor işte. Çarşafın içine giren birinin erkek ya da kadın olduğunu nasıl anlayacaksınız? Ya da ne yapıyor nereden bileceksiniz? Yolda birini öldürse eşkâl bile verilemez.
Carsafla suc isleyen gornedim maskeylede farki yok yuzu gorunmuyor sonycta soyledigin sadece bahane kimsenin giyimine karismaya hakkin yok var mı oyle bir hakkin?
@scorpion026 çarşafla suç işleyen kişiler ben gördüm ama. Mesele yüzün görünüyor olması değil maske takan biri her türlü teşhis edilir ama çarşaflı teşhis edilemez. Kimsenin giyimine karışmıyorum zaten ama bu tarzda giyinenlerin ne olduğunu bilemediğimizden eleştiriyorum. Bu karışmak değil.
Bir iki iflah olmazın yaptıkları yüzünden lütfen bu bir ricadır bütün çarşaflıları bir tutmayın ve onlara kötü bir şey yapıyorlarmiş gibi davranmayın ben çarşaflı deilim Rabbim nasip eder inşallah. bu soruyu sordum ve ggerçekten çok şaşırdım insanların böyle düşğndüğünü helede Türkiye gibi %80 90 civarı müslümana sahip bir ülkede böyle düşünmeleri garip geldi. çarşaflıları sevmezsiniz onaylamazsınız onu anlarım saygı duyarım ama böcek demekte neyin nesi
Olabilir o meslek onu gerektiriyormu peki? Yani hostes makyaj yapmazsa hostesliğinden ne kaybeder? Kısacık etek giyince hostesliğine ne katar? Hostes makyajsız gidince uçak uçmuyormu? Havaalanındaki herhangi bir görevli makyaj yapmayınca uçak seferleri iptalmi ediliyor? Tüm bunlar insanların dinden uzaklaşması yozlaşması için yapılıyorki bunlar batıdan alınan geleneklerdir.
/NÛR-31: Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.
Ahzab59 Diyanet İşleri: Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Ben bu her iki ayette de yuzlerini ortsunler diye bir sey göremiyorum gerçekten. Ben de tesetturlu birisiyim ve bu ayetleri inceleyerek tesetture girmeye karar verdim. Allah asiri gidenlerden olmamizi istemez bence. Benim dusuncem bu yanlissam ALLAH dogru bildiğim yanlislarimi duzeltir insallah
Video ile ilgili bişi dememişim ama bak ben tesettürlüyüm ancak pantolon giyiyorum ve üzerine her nekadar uzun tunikler giysemde bir türlü içime sinmiyor. Sonuçta tunik olayı modern birşey yani burda hovanında dediği gibi tetesettür en güzel yerine getiren çarşafsa hak çarşaftır yani. ayrıca video için teşekkürler burda çarşafın osmanlı zamanında giyildiğinde bahsetmişki bazı arkadaşlar çatşafın israile ait olduğunu ve buda kafir bir toğluma benzemeye çalışmaktır demişti oysaki osmanlı varken israil diye bir devlet yoktu tekrar teşekkürle
Senin öcü dediğin belkide Rabbinin en sevdiği kuludur. Her kelimene dikkat et. Senin ne haddineki kendini Allah yoluna verenlere yalla demek. Korkarımki Rabbimde Ahiret günü seni huzurundan defetmesin
Çuvala girmekle bitmiyor ama çıplak gezmekte olmuyor. Hayır yabi size ne zararı var. Başkaları dini kullanarak suç işliyor çarşaf giyerek yanlış şeyler yapıyor vallahi Allah onları cezalandıracaktır hakketiklerini verecektir peki neden bunlar yüzünden dinini güzel bir şekilde yaşamak isteyenlerin önüne engel konuyor
Çuvala girmek dini yaşamak değildir çuvala girmek bir kadının kimliğini yoketmekdir sosyal hayatını yoketmektir çuvala girmek bir kadını diri diri gömmekten farksızdır ve öyle bişeyi ''din'' zannetmen şu an dünya üzerindeki en komik şeydir :D :D :D
Yarısı zaten babasının veya kocasının zoruyla giriyor diğer yarısıda kendini hurafelere ve yanlışlara fazla kaptırdığı için giriyor bir marifet yaptığını zannediyor o yüzden ikincisi daha komik :D :D :D
Keşke bnde swnin için komik olduğunu söleyebilseydim ama senin yazdıklarını okuduğumda sadwce acıma duygum kabarıyor. İki arkadaşım var ve ailelerine yalvarıyorlar resmen çarşaf giyebilmek için
Benimde sizin çarşaf sevdanızı gördükçe acıma duygum kabarıyor :D :D :D İnsan bile bile kendini gömdürür mü ya birde millette din sanıyor bunu :D :D :D Din insanları bu durumdan kurtarmaya çalışıyor ama siz... :D
Ben öyle birşey demedim olayı kafana göre başka yöne çekme :D Din aklını kullanmayı ve özgür olmayı öğütler kendini bu şekillere sokup kısıtlamayı değil :D :D :D
Kısıtlanma deilki bu aksine dahada özgür oluyorsun ruhun hidayete kavuşuyor ve mutlu hissediyorsun. Kısıtlamaları kpyan sizsiniz çarşaflılara böyle şeyler söleyerek onlrı siz kısıtlıyorsunuz
Ama dinde var zannedip o şekilde kendini kandırdığın için onu yapınca psikolojik olarak hissettiğin huzur ile doğru şeyi yaptığına ve sana karşı çıkanlarında şeytan olduğuna kendini inandırmış durumdasın :D :D :D
Madem laik bir ülkedeyiz ve madem özgür o zaman çarşaflılarda çarşafı giyerek özgür ve sende onları öcü diyerek yargılayamazsın. Haddini bil. Sen kimsinki Allah'ın yüce kitabında emrettiği ayeti uygulayanlara öcü diyorsun aynaya bak ve gerçek öcü kimdir gör.
@Mislinadorak oku oku da neye nasıl yanlış inandığını öğren!!!
Kur’an’da (33/59) geçen “celâbîb” kelimesi çarşaf anlamına mı gelir? “Celâbib” kelimesi “Cilbâb” kelimesinin çoğuludur. Kamus’da Cilbâb; a- Gömlek, b- Kadınlara mahsus bir çeşit geniş elbise, çardan küçüktür ve Türkçede üstlük diye de tabir edilir. c- Bazılarına göre çar ki bizim memleketimizde ferace karşılığıdır. d- Bazı lügatçilere göre kadın baş örtüsü manalarına gelir. Buna göre Kur’an-ı Kerim’de geçen “Celâbib” kelimesinin örtünme gayesini temine elverişli herhangi bir dış elbise olarak kabul edilmesi uygun olacaktır. Bunlarla birlikte çarşaf en iyi dış elbise olarak kabul edilebilir. Ama çarşaf giymeyip de başka elbiselerle örtünen kadınlar da Allah’ın emrini yerine getirmiş olurlar.
Neden olmasın olabilir tabi, fakat ne gerek var, laik ve demoktatik bir devleti şeriatla yönetilen bir ülkeye çevirmeye...
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çarşaflı bir savcı seni yönetmez veya cumhurbaşkanın çarşaflı veya takkeli cüppeli biri olsun bunun anlamı seni şeriatla yönetme değil . şeriatla yönetilmesi için öncwlikle laik devlet kavramının kalkıp islam devleti olması gerek
Batı bize laik kavramını getirdi laik olmanız sizi gelişmiş yapar dedi ve bizlerde buna kandık modern insanlar olma uğruna dinimize sahip çıkamadık. Biz mahşer günü Rabbimizin huzurunda ne dicez ne cevap vericez Allah affetsin biz aciz kulları çok cahildik
başörtüsünün bile ülkede yasaklanması gerekiyor bence. arap kültürünü yaşamak isteyen arap ülkelerine gider.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Arap kültürümü? Bu islamiyetin emri. İslam örtün diyor. Ve müslüman olan örtünür kimi tesettüre girer kimi çarşafa bu dini yaşamaktır. Hiç kimse ozamn müslümansan arap ülkelerine git hristiyansan avrupaya git budistsen hindistana git diyemez. Çok savunduğunuz özgürlüğü sadece çıplak gezmek için kullanmayın
Tanınmadan kastı sen beni görsen tanımazsın kimim bilmezsin ama beni tanıyan biri beni görse yüzümden beni tanır ve benim hareketlerimi incler kötü biriyse bu kişi hatamı kollar hatta belki iftira atar böyle insanlardan korunmanın yolu iste peçe takmak çünkü kiişi seni görsede tanıyamaz çünkü bitek gözler gözüküyor böylece içi kötüde onun iftirai şeyler yapmasına fırsat vermiyo oluyoruz
tamam ama bunun aynısı erkeklerede yapılabilir o zaman tesettürün kadınara özel olması anlamsız kalırdı buradaki tanınmamak bedeninin bilinmesi diye düşünüyorum hala
Şu bir gerçekki sosyal hayatta herzaman erkekler özgür olmuş onlara atılan iftiralar onları pek sarsmaz toplum içerisinde ancak kadına atılan her türlü iftiranın sonu kadının ölümünü bulabiliyor
çoğu toplumda bu durum geçerliydi ancak hepsinde değil islamın her insanı kapsadığı düşünüldüğünden az sayıdaki kadının baskın olduğu toplumlarda göz önünde bulundurulmak zorunda
halihazırda islamın gerçek anlamda yaşandığı bir toplum varsayarsak iftiralar bir erkek çinde önemli olacaktır sanıyorum yani bir müslüman cinsiyeti ne olursa olsun yinede dininin koyduğu kurallara bağlıdır cinsiyetinden ötürü bunları çiğnemekte özgür değildir
Sen erkeksin sana kapan emri verilmemiş ama burda erkekler kadınlardan daha fazla tepki gösterdi çok kötü felen değil bu sadece dışardan bakışın biraz içini incele
Neden olmasın ama toplumumuz böyle şeyleri garipsiyor
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eşcinsel ilişkiyi benimseyen millletimiz şortları benimseyen milletimiz bunu garipsiyor oysaki biz önceden böyleydik asıl normal karşılamaları gereken bu
Mini etek serbest olan yerde çarşaf neden yasak özgürlük soyunmakla oluyır
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Malesef kadınlar biz çıplak gezmek istiyoruz dediklerinde onları haklı bulanlar biz dinimizi yaşayıp gereği olan çarşafı gimek istiyoruz diyenler haksız böcek cahil ninja tarzı isimlerle aşşağılanıyor
Kendimi daha fazla tutamayacağım. Senin ne haddine onlara böcek demek. Bende sana böcek demek istiyorum sonra duruyorum kendime kızıyorum benim be haddime ancak sen bir böcek kadar kıymet arzetmiyorsun sen cahillerdensin.
Dini senin gibi bir Türk islam düşmanı sömğrge kafasından mı öğrenelim? Ey münafık. Işıd dediğin sizin payronunuz ingilizlerin 3 gün önce kurduğu bir terör örgütü. Bu topraklarda 1000 yıldır islam var.
Çünkü onlar kendilerini Allaha gönülden adamış insanlar. böyle işlerle meşgul olacaklarına dindar çocuklar büyütsünler ibadet etsinler ama iş güç işlerini erkeklere bırakmalılar. diye düşünüyorum.
En İyi Cevaplar