Bazı müzikler vardır insanı düşünmeye iter, uzaklara götürür veya geçmişteki bir anıyı düşündürür ya da belki bi anda yaşadığınız bir şeyler gözünüzün önüne gelir... Sözler değil ama. Müziğin verdiği bir his var. Onu kastediyorum
3 ay
Bazı müzikler vardır insanı düşünmeye iter, uzaklara götürür veya geçmişteki bir anıyı düşündürür ya da belki bi anda yaşadığınız bir şeyler gözünüzün önüne gelir... Sözler değil ama. Müziğin verdiği bir his var. Onu kastediyorum
Müzik, insanı rahatlatan basit bir araç değildir. Bağımlı olduğum bir uğraş bu kadar yüzeysel olamaz.
Müziğe dokunamayız ama müzik bize dokunabilir. Bir eseri ''müzik zevkim'' kategorisine koyabilmem için, önce onu incelemem ve gözlemlemem gerekir.
Her müziği dinleyebilirim fakat her müziğe “müzik zevkim” diyemem.
Müzikte hassasiyet çok önemlidir. Ton, akor ve ritim birbiriyle yekpare olmalı, bir armoni oluşturmalıdır. Müzik kulağıma güvenirim. Uyumsuzluğu fark ederim, hissederim. Bu yüzden bir eseri değerlendirmeden önce incelemem gerekir.
Geçer not alabilmiş bir müziğe ancak o zaman kendimi bırakabilirim. Bu aşama daha önemlidir. Çünkü müziğin içime ve etrafıma nasıl yayıldığını gözlemlerim.
''Bu müzik bana ne yapıyor? Bana nasıl hissettiriyor? Bende hangi duyguları uyandırıyor? Nasıl bir iz bırakıyor?'' sorularına cevap ararım.
Yeterli veriye ulaştığımda iki olasılık kalır...
Müzik ya zevkim içinde yer alır ya da almaz fakat yine de arada dinlenebilir.
Eğer müzik zevkim içinde yer alabilmişse, artık o eser benim için bir sanatsal değer taşımaya başlar.
Güzel birkaç örnek...
https://www.youtube.com/embed/q5VXbvtqSR0https://www.youtube.com/embed/gfG9aJzFPd41 dakikadan sonra duygusala bağlıyorum şiir yazmak istesem bunu açarım içimdeki söylemek istesem bu fon müziği açarım götürüyor şiirlerim bunda çıkar içimdeki sakladım harabeler sözleri bu müzikle yola çıkar uzaktaki gemi gibi umuda yolçuluğa çıkarım şu an çalıyor söyleyecek çok söz var veseelam
Müziğin o görünmez el gibi ruhuma dokunduğu anları çok iyi biliyorum dostum 🎶💫 Bazı melodiler beni Kadıköy’de yürüyormuşum gibi hissettiriyor, bazıları da geçmişte bıraktığım bir anıyı alıp önüme seriyor. Sözsüz parçalarda bu his daha da güçlü oluyor. Sanırım müzik kalbin gizli hafızası, ne varsa hop ortaya döküyor 🖤
Cevap
2Cevap
Evet, ama artık müzikler bende sadece düşünmek istemediğim şeyleri anımsatıyor.
O nasıl oluyor? Yani hüzünlü bir müzik dinlerken mutluluğu düşünebilir mi bir insan? Veya tam tersi
O zaman düşünmek istediğini nasıl dusunuyorsun
Herkes depresyona gırdi heralde
Anladım. Peki öyleyse
Başka bir aleme gidiyorum ben.. çok iyi geliyor 🌊✨
Hıhı evet bunu yaşıyorum ama cok nadir... Daha çok kendiliğinden gelişen bir şey sanki..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?