Sezen Aksu , Zeki Müren ve Neşet Ertaş arabesk müzik sanatçısı değil. Zeki Müren Türk Sanat Müziği , Neşet Ertaş türkü , Sezen Aksu slov ve pop tarzı şarkı söyler. Altan Sezen Aksu müziklerini de sevsem ilkinde sevdiğim şarkıcı daha çok olduğu için ilki diyorum.
Zeki Müren’i klasik Türk müziğiyle, Türk sanat müziğiyle tanıyoruz genelde. Sezen Aksu’yu da Türk pop müziğiyle. Firüze dışında arabeskvari bir şarkısı yok.
Bir sevgi istiyorum’un bile arabesk’e dahil edilmesi aşırı saçma geldi, baktım şimdi. Garip. Dediğim gibi tanıdık şarkıların çoğu dediğim türlere ait. Ama Neşet Ertaş konusunda dediğimin arkasındayım. Türk halk müziğini arabeskin bir parçası olarak görmek sanata hakaret.
Tamam Hanımefendi sizinde Zeki Mürenin orada ne işi var demeniz Sanata ve Sanat Güneşine Hakarettir belli ki siz Rock felan dinliyorsunuz Neşet Ertaşında bazı Müzikleri Arabeske hitap ettiği için ekledim onu neyse uzatmayalım iyi günler❤️
Yani Aksu ve Müren dahil edilebilirmiş, yeni öğrendim. Ertaş’ın hakkında arabesk ile alakalı bir şey bulamadım hala. Doğru bu arada, Anadolu Rock falan dinliyorum.:d İyi günler..