bir arkadaş ile aramızda geçen konuşmada kurduğu cümleler şunlar;👇
bu bir tespit. Arabesk müziği genellikle köyden kente göç etmiş, eğitim düzeyi pek ortaokul düzeyini geçmeyen proletaryaya (işçi sınıfına) hitap eden depresif bir müzik türüdür. Nitelikli, eğitimli insan arabesk müzik dinlemez. Genellikle yerli yabancı pop tercih eder.
Ben de karşıt fikirli biri olarak itiraz da bulundum fakat sizlerin fikrini de merak ediyoruz.
Arabesk müziği eğitim düzeyi düşük olan insanlar mı dinler?
Katılıyorum
Katılmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arabesk müziği eğitim düzeyi düşük olan insanlar mı dinler?
Dinlediğin müziklerle ne alakası var bunların şahsen ben mesela kulağıma hoş gelen her şeyi dinlerim bir bakarsın rap dinliyorum bir bakarsın arabesk bir bakarsın pop yabancı şarkılar bilmem ne bu zevkle alakalı bir şeydir insan kulağına hoş gelen sözsüz bir melodiyi bile dakikalarca dinleyebilir biraz saçma bi tespit olmuş bu
Bunun eğitim düzeyiyle değil tamamen o anla ve duygusal durumla ilgili olduğunu düşünüyorum ki zaten öyle. Şu anda üniversite okuyan gençlerin dinlediği müzikleri de görüyoruz (hıağ arabam) garip garip anlamsız müzikler. Ne yapsakta insanları ayrıştırsak diye düşünülüp ortaya atılmış bir iddia bence bu. Her insanın inişli çıkışlı, depresif dönemleri olur yeri gelir arabesk dinler yeri gelir roman havası dinler vs.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
1 üniversite okudum. Üstüne de özel okul. Arada bir arabesk dinlerim. Efkara boğulurum. Sonuçta benimde bir duygularım var ve insanım.
Bu düşünce çok saçma ve Ne alaka…
Şarkı tarzı eğitim kalitesini göstermez.
Doktor 👩🏼⚕️ olan bir arkadaşım da arabesk dinler. Hatta benim özel doktorumda ne saçma bir düşünce bu ya.
90 lar konserlerine baksan katılımcılarda eğitim hiç yok ek olarak kendilerini kesen jiletleyen felan filanlar. Evet herkes dinleyebilir ama oyun havası arabesk ve pavyon konusu ağırlıkla düşük seviye insanlara özgü.
Öncelikle şunu belirteyim hiç bir müzik türünün zeka seviyesi ile ilgisi yok :D yani arkadaş kimse zaten baştan saçmalamış yani mozart dinleyen elit ya da rap dinleyen serseri veya arabesk dinleyen de köylü olmaz.. isteyen istediği şarkıyı dinler. bu tıpkı renkler gibidir bir insanın sevdiği renkler farklı olur sevdiği yemekler farklı olur. dinlediği şarkılar farklı olur. bunun eğitim seviyesi ile ilgisi yok. tamamen zevk meselesi ve kimse kimseyi de yargılayamaz
Ben hiç katılmıyorum. Arabesk müziğinin temelinde insanın iç dünyasında yaşadığı acı veya depresif duygulardı ki bu durumdan yola çıkarak diyorum ki; isterse Harward da profesör olsun. Gerçekten sözcüklerin taşıdığı anlamı ve ağırlığı biliyorsa, dinlemeden hayatın anlamımı bilemez. Öte yandan "Nitelikli, eğitimli insan arabesk müzik dinlemez. Genellikle yerli yabancı pop tercih eder." Çok saçma geliyor bana evet dinler ama benim tanıdığım nitelikli ve eğitimli insanlar sözlü müzikten çok enstrümental, soundtrack ve senfoni dinlerler genelde. Çünkü duygularını kelimeler yerine müziğin ritmine bırakarak, müziği en derinden duyguları ile hissederler. Yoksa düşüncemde yanlış mıyım?
Aynı bakış açısıyla değerlendirirsek şimdiki nesil ağırlıklı olarak yerli yabancı rap müzik dinliyor ve çoğuda üniversite mezunu. niye pop müziğe yönelmiyor bu insanlar.
Arkadaşın anlatmak istediğini yanlış anlatığını düşünüyorum. Sosyolojik dönemler insanların müzik dinleme alışkanlıkların değiştiriyor. 68 kuşağı rock müziği ortaya çıkardı. Ondan sonrakiler Arabeski. Ondan sonrakiler 90 lar Şimdiki nesil ise rap.
Eğitimle alakası olduğunu düşünmüyorum. İçinde yaşanılan dönemle alakalı.
Arabesk hayattır.. Bize ait.. bizim olan.. bizden biri arabesk... Hangimiz sevmedik demeyi Müslümden öğrendik biz... Acilara tutunmayı Orhandan.. Ahmet'in sesinde gençliğimizi aradık. Ferdinin yakarışinda neyleyim dünyanın servetini diye diye hüzünlen medik mi? Arabeskin sözleri ağır gelir umursamaz insana.. acı çekmemişe sert çarpar... hic sevgiden geçmemiş adam anlayamaz o dili.. hasretle içinde dağlar yanmayan kaldıramaz onu.. ama şuda bir gerçek ki hayatin sillesini yiyen herkesin bir kez de olsa yolu ondan geçer.. tercüman olur içindeki viran olmuş kalbe...
4 yıl İstanbul üniversitesi, 1 yıl ABD 1 yıl İngiltere de eğitim gördüm master degree sahibiyim. Müslüm baba Orhan bana candır ferdi baba apayrı ibrahim tatlıses bambaşka
Organ gencebay da buna dahil o zaman. Olayı siyasete dökecek olursak selda bağcan'ın bu ülkede konser vermemesi lazım onu da dinliyorum, ahmet kaya da dinlerim cengiz Kurtoğlu da hakan altun da. Haluk levent mesela bambaşka. Aşık veysel dünyaları anlattım demiş resmen neşet babam alır ve götürür kalbimi.
Siyaset yapmadım. Din, dil, ırk ayrımı da yapmam. İnsanları dış görünüşüne göre de ayırmam. Sadece bu ülke daha iyi ve karakteri oturmuş insanları hak ediyordu. Üç kuruş için tv'de her türlü karaktersizliği yapacak sanatçı adı altında sanata ihanet eden insanları değil. Sanatçı dediğin saygıdeğer ve sevecen olmalı. Dünyayı sevip sarmalı bunlar anca birbirinin kuyusunu kazsın.
Müzik hangi döneme ait olduğunu belirler. Okuma yazma bilmeyen birisinin musiki veya klasik müzik dinleyebileceği gibi, ilim olduğunu olduğunu düşünen insanlarda arabesk dinleyebilir.
Ya kim derse desin sktrsn wk Kemal dervişin eğitim düzeyi düşük muydu? Veya benimki düşük mü. Veya Orhan Gencebayın müzik bilgisi kaç yerli yabancı müzisyenin toplami ulaşabilir. Zaten popülerizmin peşinden koşanlar benlik edinemez. Asıl bu tür temelsiz yorumları yapan kişinin eğitim düzeyi düşük.
Ben kesinlikle katılmıyorum eğer bir şey halktansa halkın ortak sevdiğii bir şeyse bazı insanlar cahil geri kafalı çapsız diyebiliyor mesela adam futbol izliyor onu konuşuyor arkadaşlarıyla senin düşünce yapın dar diyorlar yok ben Amerikan futbolu oynuyorum beyzbol izliyorum diyincede bu elit olmaktan sayıyorlar.
3 üniversite eğitimi aldım. Okul döneminde yemekhane de çalıştım. İnşaatta da çalıştım. Türklerin vazgeçilmezi türkü dinlemeyi seviyorum. Müziksiz gecen bir günüm yoktur. Pazar sabahı 7 de uyanmış zeytinyağlı yiyemem aman dinliyorumdur. Akşam saatlerinde yakarsa dünyayı garipler yakar diyebilirim. Müziği zeka seviyesine bağlamak sadece cahilliktir. ( cahilden kastım bilgisizlik değil )
Müzik şarkı ne zaman çıktı fikrim yok ama insan oğlu en çok acı çekmeyi sever slow ağır şarkılar bazılarına daha güzel hitap ettiği için dinleyende var senin anlattığın durumda olup da dinleyen de var bir çok tarz şarkı türü var anladığı şarkı türüne yönelen de var çok ihmalli durum patra bu
Basite indirgersek eğer bilinçaltı ve yaşanmışlıklara göre dinlenir müzik. Herkesin müzik zevki ve müziğe bakış açısı farklıdır. Zaman zaman dinlediğimiz tarzı değiştirebiliriz ki bu çok olağan bir şey. Ama müzik dinlemek asla eğitimle alakalı bir şey değildir!! Üniversite mezunuyum. "Maneskin-Beggin" de dinlerim. "Özdemir Erdoğan - Bana Ellerini Ver" de dinlerim. "Cengiz Kurtoğlu - Yancı Bahar" da dinlerim. "Mfö - Hep Yaşın 19" da dinlerim. **Dipnot: Hepatit olduğum yıllarda (2009-2011) zaman zaman hastanede yattım. En az 2 haftalık periyotlarla. Belli saatlerde hastanede yatıştakilere motivasyon için müzik açılırdı. Hastanedeki psikologlar herkese hitap etmesi için özellikle oyun havası ya da nostaljik şarkılar açılmasına izin verirdi!! Hiç "Black Eyed Peas" ya da "Fifty Cent" dinlediğimi bilmem.
Benim kuzenim Amerika’da yaşıyor, doktora mezunu, donanımlı, başarılı, kültürlü ve kariyerinde zirvede. Annesi avukat ve babası doktor. Ailecek kültürlü insanlar. Kuzenimle hep arabesk dinleriz. Müzik zevkini eğitim düzeyiyle ya da sosyokültürel seviyeyle bağdaştırmaya çalışmak çok yüzeysel ve sığ bir bakış açısı bence.
Bence bir nebze doğru söylemiş yani şöyle arabeski dinlemedeki amacina gore değişir kimisi sanat olarak dinler kendi duygularının ifadesini bulur bunun farkındadır bazıları kendini tamamen yıkık bir modda görüyordur ve alt kültürdeyse bu yüzden toplumda sorun yaşıyorsa bu müzikleri üzüntüsünün ifadesi olarak dinler. Bu durumda evet alt kültürden insan da arabesk dinler yani mümkün. Ama her arabesk dinleyen alt kültürden diye bir kaide ve her alt kültürden egitimsiz insan arabesk dinler diye bir kaide de yoktur elbette. Sadece böyle bir egilimleri olabilir çevre tepkilerinden ve ogrenmelerinden ötürü.
Arabesk Daha Çok Gariban İnsanlara Hitap Ediyor Ama Artık Arabeskin Yerini Pop Rock Rack Almıştır O Yüzden Arabesk Sadece Köylülere Garibanlara Hitap Ediyor Ama Arabesk Hakikaten İnsanı Paramparça Ediyor
Çok saçma bir düşünce. Zengin birinin evlat acısı ile fakir birinin evlat acısı farklı mıdır mesela? Ya da zengin biri çaresi bulunamayan bir hastalık yaşasa? Sakıp Sabancı bile o kadar zenginliğe sahipken oğluna bir ayakkabı alamadığını söylemişti, keşke oğlum iyi olsaydı da ben fakir olsaydım dedi! Hani nerede paranın gücü şimdi?
Aşk olsun ben laf sokmadım bu tabir hiç bana uygun değil sadece fikrimi yazdım.😂 Sen de amma nazlı çıktın küsmek nedir arkadaş 😂 Bana küsemezsin izin vermiyorum 😂
Tamam da Mariah Carey dinlenirken de rakı içilmez ki kardeşim 🤦♂️ Yani bi nevi haklı aslında ama bunun daha çok sanırım coğrafya ve müzik kültürüyle de alakası var.
Müslüm babayı sadece reelde gerçekten acı çeken kişiler dinler, her insanın en sevdiği ses sanatcısı farklı olduğu gibi... "don pişmanlık neye yarar herşeyin bedeli var buraya kadarrrrr...
Yolda Müslüm dinleyen birine rastlasam böyle bir adama da cahil demem yani 😃 hem aşk gördüğü belli oluyor, ömrü aşksız geçen biri arabesk dinler mi sanmam. Arabesk dinleyenler bence bilge insanlardır, kültürsüz adamın ne işi olur arabeskle, Cem Karaca’yla Barış Manço’yla dimi?
Insanin egitim duzeyi ile muzigin bir ilgisi yoktur. Ve her insanin kiyisinda kosesinde bir yerde Arabesklik vardir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arabesk müzik dinleyen doktor görmüştüm. Eğitim düzeyiyle alakası yok. Sosyeteler, Batı tarzı klasik müziklere özendikleri için sevmeseler bile klasik müzik dinlerler.
İnsanlara müzik zevkleriyle yorum yaparak sınıflandırmak doğru değil, mühendis olup da yeri geldiğin de Orhan, Ferdi, Müslüm dinleyenleri tanıyorum, kendim de dahilim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ya bi noktada haklısın sürekli dinleyen dediğin gibi ama bazen insanın keyfi olmuyor aşk acısı çekiyor ve dinliyor.
Herkes dinler.. Kompleksli olanlar dinlediğinin bilinmesini istemez entellektüel görünmeye çalışır.. Sonra rakı sofrasında çoğu gitti azı kaldı ile coşar..