Toplu taşıma olsun, kitap okurken yarı bacak fotosu ile sahilde kitap keyfisi diyerek sosyal medya hesaplarına atan insanlar olsun bana hep şov yapıyormuş gibi geliyor. Kitap sakin yerlerde okunmalı bence. Bu tarz yerlerde kitap okuyanların amacı gösteriş mi?
Kalabalık yerlerde kitap okuyan insanları amacı gösteriş yapmak mı?
Kitap okuduğunu sosyal medyaya atan kişiler 'kitap okuma saati' diye kendisiyle beraber atıyorsa evet şovtur. Ama sadece kitabı paylaşıyorsa ve adını yazıp konusundan bahsediyorsa şovla alakası yoktur. Toplu taşıma gibi yerlerde kitap okuyan kişilerden biri olarak amacım zamanımı verimli geçirmek. Başkası okurken görmüş, görmemiş umursamam. Hatta kitabımı unuttuğumda metroda kitap okuyan birini gördüğümde unuttuğum için pişman olurum. Ayrıca o kişinin kitap okumaya vakti olmayabilir. Metroda, otobüste okumaya çalışıyor olabilir. ,
~lütfen hemen olumsuz düşünmeyelim. 'İnsanlar, sizi çözmediğinde ön yargılarını kullanır. Çünkü yargılamak, anlamaktan daha kolaydır' 📙
Bende metro gibi yerlerde okuyorum çünkü telefonla ilgilenmek zaman kaybı. Zamanı daha verimli geçirmek için kitap okuyorum. Ayrıca herzaman kitap okumak için zaman ayıramıyoruz veya sessiz bir ortam bulamıyoruz. Hiç kitabımı çekip paylaşmadım çünkü gerek duymadım. Toplu taşıma gibi yerlerde kitap okurken kulaklığımı takar kitabıma odaklanırım. Belki gösteriş için yapıyor derler çünkü yargılamak anlamaktan daha kolay gelir. Bazıları gösteriş yapıyor mu evet yapıyor ama kitap okumanın nesi gösteriş onu anlamış değilim. Gösteriş yapmak için kitabı eline alan ancak bir cahildir o kadar. Böyle insanlar yüzünden her kitap okuyana gösterişçi denmesini doğru bulmuyorum.
hayır. sen dışarıda telefonuna bakarken gösteriş mi yapıyorsun tahmin ediyorum hayır. telefona bakmaktan genel anlamda çok daha yararlı bir iş kitap okumak telefona bakmak yerine kitap okumayı tercih ediyordur. kitap okumak gayet normal bir eylem üstün vs bir şey değil neden bu şekilde şov yapılsın ya da neden şov diye algılansın?
Aklın varsa o kitabı yalnız okursun arkadaş bı de millet bak neler yapar sana:1:okuduğun kitap derhal yargılanır, terörist bile ilan edebilirler2:kendileri tepeden kiyin kiyin yanaşıp okumaya kalkisirlar3:miskin yem atar tarz cümleler kurup seni kendi ortamlarına çekmeye calisirlar4:ben de bunu okuyorum deyip sarkıntılık ederler5:herife bak abi biz ayakta, adam dertsiz, kitap okuyor der, seni kınarlar😃😃😃😃😃
Yani herkesin kendine vakit ayırdığı bir ansa değil. Ama plaj, tatil vs kitap için uygun yer değil. Çünkü kitap için vakit ayırmak gerek. Boş vakitte okumak doğrusu değil. Dolayısıyla kalabalık ortamda bazen gösteriş olabilir.
Kitabın heryerde ve her şekilde okunabileceğini gösteriyorlar. Olaytın olumlu tarafından baktıkça yapanlara değil eylemlerdeki güzelliğe veya çirkinliğe odaklanmış oluruz.
Paragraf çözerken hızlanmak için okuyorum. Millet umrumda mı asla değil. Şov sanılması da umrunda değil. Bir kitabı çok beğendiysem paylaşırım da. Millet yediğini içtiğini sevgilisini gezdiğini paylaşıyorken birinin de kitap paylaşması size şov geliyorsa😅
Tabiki de hayir insan insan dan ne gorurse onu yapar alt tarafi bir kitap ya da roman okuyor ama ne gosterisi olabilir ha belki oyle insanlar olmasaydi gelismekte olan degil de gerilemekte olan bir ulke olur duk