Ben çok keyif aldım, umarım siz de almışsınızdır.
Merve Özkaynak, makyaj, güzellik, moda sorularımızı YouTube canlı yayınımızda yanıtladı. İzlediniz mi?
Ben çok keyif aldım, umarım siz de almışsınızdır.

Merve Özkaynak sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Sizi hamilelik döneminizde sürekli olarak takip ederdim, hamileliğinde tanıdığım çoğu kişinin yüzünde kararmalar lekeler oluşuyor, sizin günden güne yüzünüz parlıyor sebebi var mı Merve hanimciğım?:)
Ve şuanda sivilce tedavisi görüyorum, yüzümde sivilce lekeleri kaldı, sebebi fondöten olduğu söyleniyor siz o kadar fondöten sürüyorsunuz siyah noktalardan nasıl korunuyorsunuz?
Çok beyaz ton kroylan markası fondöten var elimde başka bir marka ile karıştırdığım zaman yüzümde belli olur mu?
Derya Baykal programında çok izlerdim sizi, öyle program yapmayı planlıyor musunuz?
Melisayı çok öpüyoruz, teşekkürler geldiğiniz için güzel bayan :)
Ben de merak ediyorum
😂 Merve hanım youtubede bir video açıyorum bakıyorum karşımda siz varsınız merhaba ben Merve Özkaynak diyerek başlıyorsunuz her seferinde 😂😂😂 sakin, dingin ve akıcı konuşan birisiniz seviyorum karakterinizi. Makyaj videolarınız da güzel youtubede takip ediyorum. Sebile Ölmez ile ünlülerin güzellik sırları isimli videonuzda çok samimiydiniz. En azından duygu özaslandan daha samimi ve güvenilir birisiniz. Neyse başarılar hoşgeldiniz 😂😂😂😂😂
Merhaba Merve hanım;
Öncelikle hosgeldiniz, o kadar makyaj malzemesi denemenize ragmen cildinizi nasil bu kadar güzel ve pürüzsüz tutabiliyorsunuz?
Makyaj yapmaya kaç yaşında başladınız? Yeni nesil makyaja 10 yaşında başlıyor bunu nasil değerlendiriyorsunuz? Ileride kızınızın kaç yaşında makyaj yapmasına izin verirsiniz? Iyi akşamlar.
Benim sorumu cevapladinız mı acaba inşallah kaçırmamışımdir :)))
Merhabaa öncelikle sana bayılıyorum!! gerçekten cok iyi birisin ve #kızlarsoruyor etiketi cok iyi olmus. Benim sorum gözlerim mavi renk ve bir makyajınızda laura mercierin metalik krem farını kullanmıştınız ve bayıldım. Bana önerebileceginiz günlük renk veya metalik krem far markası var mı?
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Hoşgeldiniz :)
Makyaj yaparken ten makyajı mutlaka yapılmalı mı? Fondöten ve pudra gibi yüzü kapatacak şeyler iyi bir makyaj için şart mıdır?
Erkekler makyajlı kadın sevmiyor, doğal duran makyaj tüyolarınız var mı?
Ay ben size bayılıyorum 😍 Aynı şekilde o tatlı mı tatlı bebeğinize 😍 Yüzünüz hep guler umarım ^-^
Benim size iki sorum olacaktı izninizle :)
Aydınlatıcı kullanmak istiyorum. Ama hangi markanin aydinlaticisini alsam bilemedim. Loreal'in highlight'ı için ne düşünüyorsunuz? Ya da onerebileceğiniz başka bir aydınlatıcı var mı?
BIr de son soru olarak kızıl renk bir far istiyorum. Ama baktigim hic bir markada bulamadım. Sizin onerebileceğiniz kızıl renk far markasi var mıdır?
Cevaplarsaniz beni cok sevindirirsiniz. Cevaplayamazsaniz da güzel yüreğiniz sağolsun. Videolarinizi severek takip ediyorum. Her zaman boyle samimi ve dogal olmaniz dileğiyle :)
Kızınızın ilerde moda ve makyajla ilgilenmesini ister misiniz? Hiç ilgilenmese sizin için sorun teşkil eder mi? Bir de Chanel gibi bir markayla çalışmanın artı ve eksi yönleri nelerdi? Bu marka ürünlerinin orijinal olup olmadığını nasıl anlarız? Cevaplarsanız çok sevinirim <3
Merhaba sizi bir ay önce kadar keşfetmiştim, Sebi Bebi ve Gokce Yildirim disinda iki yildir takip ettigim kimse yokken birden bire hayatima girmis oldunuz. O yuzden simdi burada gorunce cok mutlu oldum :)
Ben bir kaç şey sormak istiyorum;
Bu takma kirpik yapıştırmanın sırrı nedir? Biz bir türlü çözemedik de arkadaşlarımla...
Kaynak yaptırmıştınız, hala memnun musunuz?
Tesekkurler
Saçları doğal haliyle kullanmayan/kullanamayan insanların maşa ve düzleştirici çılgınlığına nasıl son vermesi gerekir? Zira kellik ile sonuçlanabilir, gıdalar da eskisi kadar besleyici değil, inorganik. Bu duruma ilişkin nasıl bir yöntem ve süreç önerirsiniz?
O kadar sevindim ki böyle bir şey olmasına. Bir şey sormak istiyorum ben revlon colorstay fondöten aldım kuru cilt için çünkü yağlı için yoktu bende zarar olmaz diyerek aldım fakat benim cildim yağlı. Ama fondöten yüzümde çok pul pul duruyor kabuk tutuyor öncesinde krem sürüyorum sence sebebi ne olabilir ve bir çözümü var mıdır?
Bende revlon kullaniyorum cildim yagli ama kuru cilt icin olanini almadim yagli cilt icin olanini kullaniyorum 6 aydir falan buzamana kadar kullandigim en iyi marka o oldu. Sanirim sen cildin yagliyken kuru cilt icin olanini aldigindan bu durumu yasadin
Evet ogrenci icin pahali gercekten ama cok daha fazlasini verip bu sonucu alamadim cok fondoten oldu. Genelde indirimi kacirmamak gerekiyor watson Şu an %50 ye girdi 30 ekime kadar revlonlar 25 tl ben genelde boyle zamanda aliyorum. Umarim bir sekilde degerlendirebilirsin yagli cilt olani cidden kaliteli 12 saatten uzun sure yuzumde duruyor ve yaglanma yapmiyor matligini kaybetmiyo
Saç uzatmak için hangi ürünleri tavsiye edersiniz?
Açma işleminden dolayı saçım aşırı derece de yıprandı çok sert ve kuru. Kaliteli ve pahalı markaların saç bakım köpüklerini bakım yağlarını kullanmama rağmen saçlarım çok kuru ve sert.
Bu durum da ne yapmamı önerirsiniz?
Bu arada videolarınızı beğenerek izliyorum <3 .
Bana da cevap merve ablaa :D
Merhaba Merve Hanım, videolarınızı arada izliyorum. Sade bir üslupla makyaj eğitimi verdiğiniz için teşekkürler. Fakat kullandığınız birçok ürünün pahalı olduğunu düşünüyorum. Daha orta kesime hitap eden ve bakım dışında genç kızlara yarar sağlayabilcek konularda videolar çekmeniz mümkün mü? Çünkü popülerimize hizmet ederken, (15;20) yaş aralığına kadınların süslenmek harici bir işi olmadığı mesajını verdiğinizi düşünüyorum.
Merhaba, hoş geldiniz öncelikle.
Ben makyaj yapmak isteyen fakat etkilerinden korkan biriyim. Sizlerin kullandığı ürünler genelde kaliteli oldukları için edirgin olmuyorsunuz muhtemelen. Fakat kaliteli ürünün fiyatı da fazla oluyor. Hem uygun fiyatlı hemde cilde zarar vermeyen ürünler önerir misiniz? Özellikle fondöten. Ve bu tür ürünlerin ciltteki gözenekleri daha da büyüttüğü doğru mu?
Teşekkürler :)
Çok yağlı bir cildim var. Yağlı cilt için en iyi parlatmayan bb krem hangisi? (Fiyat önemli değil.)
Saçlarım için günlük saçlarım kuruyken kullanılabileceğim saçları yumuşatan kabartmayan bir saç kremi önerir misiniz?
Dudaklarımı olduğundan daha dolgun gösteren doğal dudak renginde bir lip balm önerir misiniz?
Dermalogica ürünlerini hiç kullandınız mı? Kullandıysanız diğer markalara göre ne tür bir farkı var?
Çok sordum ama cevaplarsanız çok teşekkür ederim :)
1-Saçlarım çok yağlanıyor ne yapabilirim zeytinyağı sürüyorum iki haftada bir beslemesi için ama daha da yağlandırır mı?
2-Cildim yağlı ve yağlanmaya bağlı sivilcelerim çıkıyor ve sivilceden çok sivilce izi var önceden aloe vera gibi doğal yöntemler kullanıyordum ama son 3 gündür sadece su ile yıkamaya ve makyaj yapmamaya karar verdim sivilce izleri için ne önerirsin ayrıca?
Dünyada sadece bir tane far paleti alma hakkın olsa hangisi olurdu bu :D
Birde cildim acayip kuru günde iki kere garnier toz pembe boyle kuru ciltler için nemlendirici var onu sürüyorum makyajdada baz olmadan fondöten sürersem hani vay halime burnum falan pul pul oluyor o derece kuru ne önerirsin 😔😔 ve ne tip fondötenler önerirsin
Saclarim cok yiprandilar yaklasik bir yil icinde. Ben de gercekten baya bir bakim yapip kurtardim. Sonra omzumdan biraz asagida kestirdim. Su an hindistan cevizi yagi maskesi yapiyorum ve saclarim uzeldi gibi. Sorun su saclarim ne kadar duzelse de eskisi gibi olmuyor kestirmeme ragmen. Haftada bir falan az isiyla ve sadece bazi yerlere duzlestirici yapiyorum ama uclari hala kuruyor sertlesiyor. Nerde hata yapiyorum?
Tuttum inan yazın hiç duzlestirmedim su an da çok çok az yapıyorum zaten kırık yok yumuşaklık var ama uçları kuru sert @sudecik41 eskiden daha çok duzlestirici kullanırım ve saçların daha guEldi
Aa merhabalar Merve hanim. Benim saclarim asiri uzun ve son zmaanlarda on diplerimin seyreldigini farkettim. Basimin yanlari acilior sanki. Tesetturlu oldugumdan hep saclar geriye dogru yatik duruyor. Acaba bundan mi aciliyor. Ne yapabilirim? Birde kaslarim cok seyrek. Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler..
canim annem kapandiktan sonra anneminde basina öyle seyler geldi
annem bone yerine bant takiyo sacina
o daha iyi yani
@mecnununleylasi_76 ama o zmaanda topuz cok kotu olmuyor mu 😳
onu bilmiyorum annem topuz yapmiyo galiba 😀 ama olur yani dene bir
ya da hijab tak daha iyi sıkmaz hem
hemde topuzu daha iyi yaparsin
@mecnununleylasi_76 hijab ne ilk defa duydum 😅
Merhabalar🙋🏻benim yüzümde pembe bir Doğum lekesi var bunun için compact pudra kullanıyorum ama biraz üstünden geçmem gerekince çok ağır duruyo, daha sadece bir şekilde nasıl kapatıp pürüzsüz yapabilirim? Guerlain ın fondörenini duydum kapatıcı ve doğal durduğunu söylüyorlar ama emin olamadım şimdiye kadar denediğim fondötenler çok kapatmadı kapatanlar da ağır durdu🙄🙋🏻
Merhabaaa 🙈
Youtubedan arada bir senin videolarini izlerim, icimden hep; bu bayan ne kadar guzel diyorum.
Yorgun oldugmuz gunlerde makyaj olarak yuzumun neye ihtiyaci vardir? Hangi makyaj bunu kamufle eder?
Sirtimdaki cok sivilcelerden ve onun izlerinden rahatsizlik duyuyorum. Ne onerirsin?
Hoş geldiniz. Sonunda #ünlülercevaplıyor etkinliğinde gerçekten soru sorabileceğimiz birini gördüğümüz için mutluyuz :))
Cildim çok kuru ve yanaklarımda kılcal damarlarım belli oluyor. Bu da yanaklarımın fazladan pembe gözükmesine sebep oluyor. Hangi fondöten'i kullanarak bu sorunun üstesinden gelebilirim? Genelde fondötenler cildimde pütürlü bir iz bırakıyor. Maybelline'nin kini kullanıyorum şu an.
Bir de göz altı morlukları için makyajsız çözümleriniz var mı acaba? :)
Merhaba merve ablacim seni 1 senedir severek sakıp ediyorum benim sorum şu : cildim çok yağlı olduğu için en kalıcı allik bronzer ozelliklede fondotenler bile 3 saat yüzümde dayanmıyor baz da kullansam hep sonuç aynı pudra ile sabitlemeyide hiç sevmiyorum çok porselen bebek gibi bir görünüm hoşuma gitmiyor. Fondotenimin daha kalıcı olması için ne yapmamı onerirsin?
Selamlaaar!!! Çok sevimlisin seni çok seviyorum öncelikle belirteyim dedim. Sorularıma geçecek olursam, saçlarım çok yağlanıyor 2 günde 1 yıkıyorum ne önerirsin? / sçalarım gür ve dalgalı kuruttuğumda kabarmaması için ve hafif bukleler oluşturmaya yarayacak krem önerin var mı? / cildimdeki sivilceler çok değil ama rahatsız oluyorum öneri sunarsan sevinirim. Şimdiden çook teşekkür ederim.
Merhaba! Benim kirpiklerim kıvrık değil, kirpik kıvırıcı ile bile zar zor kıvrılıyor. Allahtan çok olmasada biraz uzunlar. Bana iyi kıvıran bir rimel önerebilir misiniz? Ya da en azından kıvırıcı ile kıvırdığımda sabit tutan? Fiyat önemli değil.
Birde bb krem önerebilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim :)
merve abla seni görünce çok mutlu oldum ;) seni ks de görmek çok güzel.^_^
sorum : saçlarım çok fazla dökülüyor ve bu beni çok korkutuyor çünkü normal bir dökülmeden daha fazla elidor kullanıyorum önerebilceğin bir şampuan ya da bakım ürünü var mı
Tiroid gibi hastalıklar da saç dökülmesi yapıyor, yine de bir muayene ol bence
Hoşgeldiniz Merve hanim; benim dudagimin ust kisminin yapisi edkiden daha guzeldi, sanirim simdi kolojeninde azalma olabilir. Ust dydagimin yan kisimlarinin cizgisi belirgin olmadigi icin içe dogru gidiyor gibi gorunuyor dudagim. Sizce bunu yani azalan kolojeni nasil kalici olarak tamanlanmis gale getirebilirim?(Ust dudagin kirmizi renkli kismini nasil belirgin olarak cogaltabilirim?) Anlatamadim pek ama umarim anlarsiniz :(
Merhaba Merve hanim, hosgeldiniz oncelikle..
Benim size sorum şu olucak; yuzumun bazi kisimlarinda isiga ciktigimda belli olan sari renkte tuyler var, bunlari dogal yollarla nasil tamamen yok edebilirim ya da bunlari tamamen yok edicek bir urun biliyor musunuz? Sorumu cevaplarsaniz eger cok mutlu olucam. İyi aksamlar :)
29 yasindaki birisi icin kaş arasi cizgiler icin hangi kirislik kremini onerirsiniz?
Merve hanim sizi burda gormek cok guzel you tube da da aboneyim severek izliyorum :) sorum su hem video cekmek hem annelik yapmak melisayla ilgilenmek hemde ev hanimligi hepsi bir zor olmuyor mu hayatiniz cok yogun ve tempolu bunlari nasil ayarliyorsunuz?
Merve ablacım öncelikle seni sürekli izlediğimi ve takip ettiğimi bilmeni isterim seni çok seviyorum sana sorum şu olacak benim saçlarım garnier elmas sarısı yani pilatin gibi saçlarımın hızlı uzaması için ne kullanabilirim argan yağlı elixir ve keratin bakımı yapıyorum şimdiden çok teşekkür ederim
Öncelikle merhaba, hoş geldiniz :)
Dökülen saçlar için işe yarayan, kolay bir uygulamanız var mı? Hemen yapabileceğimiz, aktar aktar gezdirmeyecek...
21 litre su icmistiniz bir haftada ona hala devam ediyormusunuz bunu yaşam stili haline getirdinizmi?
Ve anlatımınıza hayranım👌 sağlıkla ilgili yani doğru beslenme ve spor videolari cekerseniz çok mutlu olirum. Bunun uzmani degilsiniz belki ama kendi hayatınızda nasıl uyguluyorsunuz?
Kızınız ve eşinizle musmutluuu günler💕💖
Merhaba! Youtube da gòre göre alışmışım burada görünce bir garip oldum. yine de hoşgeldin :) benim sorum: saçlarıma maşa ya da yıpratacak şeyler yapadığım halde. uçlari çok kötu. kabarıyor. canlı durmuyor. bunun için ne önerebiliriniz acaba?
Merhaba Merve Abla 😊 BB kremle CC krem arasındaki fark nedir? hafif ve doğal duran bir kapatıcı istiyorum, hangisini önerirsiniz? Bir de makyaj sırası önemli midir, eğer öyleyse önce ne ile makyaj başlanmalı? Şimdiden teşekkür ederim:) :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?