Kullanılan epilasyon yöntemi ne olursa olsun eğer cilt hassas ise tüyleri aldıktan sonra batık, kızarıklık ve kabarıklık olacaktır. Ağda, epilatör veya jilet fark etmez; batık oluşumu genetik kıl yapısıyla alakalı bir durum. Yine de iyi bir bakım bacakları jiletle aldıktan sonra batık oluşumunu engelleyecektir.
Epilasyon sonrası batık oluşumu nasıl engellenir?
Özellikle ağda ve epilatör sonrası ciltte kabarıklık oluşur. Bu gözeneklerin bir çeşit tepkisidir ve eğer gözenekler küçük sivilcelerle kapanırsa batık oluşumu yaşanabilir. Bacaklarımı jiletle aldım nokta nokta oldu dediğimiz durum cildin tepkisidir. Özellikle açık renkli ve hassas bir tene sahipseniz bu durum daha belirgin olur. Bu durum yüzünden tüyleri almaktan vazgeçecek değiliz, bu durumu biraz bakımla engelleyebiliriz.
Pürüzsüz tıraşın püf noktaları
Pürüzsüz bir tıraş için pürüzsüz bir cilt şart. Pürüzsüz cilt için de düzenli kese ve peeling yapılmalı. Eğer düzenli olarak ölü derileri temizlerseniz batık riski azalır. Tıraş öncesinde de ölü derilerin temizlenmesi pürüzsüz bacakları jiletle alma için iyi bir zemin oluşturur. Kullanılan tıraş bıçağı ve tıraş yöntemi de oldukça önemlidir.
Bacakları jiletle aldıktan sonra ne sürmeli?
Bacakları jiletle aldıktan sonra mutlaka nemlendirmelisin. Böylece tahriş, kızarıklık ve hatta batık sorununu önleyebilirsin. 1. Vücut losyonu: Bacaklarını aldıktan sonra bacaklarını vücut losyonuyla hızlıca nemlendirebilirsin. Bacaklar vücudun en kuru bölgelerinden olduğu için hızla emilecektir. 2. Body butter: Çok kuru, pul pul dökülen bir cilde sahipsen bacaklarını aldıktan sonra yağlı bir krem veya body butter ile güzelce nemlendir. İpeksi bacaklara sahip olacaksın. 3. Bebe yağı: Duştan çıkar çıkmaz henüz ıslak olan bacaklarına bebek yağı uygulayabilirsin. 4. Nemlendirici vücut spreyi: Eğer vaktin yoksa nemlendirici özellikli vücut spreylerinden sıkabilirsin. Böylece parlak ve daha pürüzsüz görünen bacaklara sahip olursun.
Mükemmel bir tıraş için Gillette Venus kalitesini tercih edin
Tıraş şekli ve kullanılan ürünler de sonuç açısından önemli. Eğer kötü bir jiletle, kuru şekilde tüylerinizi almaya kalkarsanız batık oluşması çok doğal. Pürüzsüz bir tıraş için tüyler olabildiğinde derinden alınmalı. Bunun için de ölü derilerden arınmış, yumuşamış bir cilt olmalı. Tüylerinizi yumuşatmak için Gillette Satin Care tıraş jeli kullanabilirsiniz. Gillette Venus ComfortGlide Breeze gibi bir tıraş bıçağı kullanırsanız ekstra jele bile ihtiyaç duymayabilirsiniz. Jel barları suyla köpürerek bıçağın cildinizden kayıp gitmesini sağlar. Böylece tahriş riski ez aza inmiş olur. Kabarmalardan çok şikayetçi iseniz tıraşı akşam yatmadan tıraş olabilirsiniz. Sabah bu durum ortadan kalkmış olur.
Gerçekten yorumlarınız çok kalp kırıcı ve yargılayıcı. Sonuçta arkadaş bundan kurtulmak için paylaşmış yok neden jilet yaptın şu bu diyeceğinize bilen yardım etsin geçsin.. Benim de ağdaya alerjim var ve ne kadar acıttığını biliyoruz bu yüzden heryerimi jiletle vuruyorum ve doğru kullanımda bir sorun olmuyor. Neyse sen bunlara takma arkadaşım , öncelikle bacaklarındaki kıl kısa ise hemen alma biraz uzamasını bekle sonra lifle alırken de bebek yağı sür öyle al daha pürüzsüz yapacaktır. İşlem bittikten sonra da nemlendirici krem sür biraz daha düzelecektir. Bir de batık kremleri var onları kullan işine yarayabilir.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Jileti bırakmadan cozemezsin
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
jilet herkese böyle yapmıyor ama ya bendemi bir sorun var
Çok yanlış yaptın. jiletle alınır mı hiç? Veet tüy dökücü krem kullan. En azından bu köklerde olan kılları temizler. Bu arada tüy dökücü kremlerin jilet etkisinde olduğunu unutmayın ! Bir telefona 3 bin lira vereceğinize gidin lazer yaptırın. Her kadın ! ''Ama pahaloo'' Pahalı falan değil, senin yıllık fuzuli şeylere yediğin parayla yaptırırsın sen onu. Kadın dediğin az bakımlı olacak yahu. Biz koltuk altı kısımlarının hiç çıkmaması için uğraşıyoruz, bunlardaki rahatlığa bak.
Bacakları jilete vurmaktan daha salkça bişey varsa oda o kızarıklıkların geçmesini beklemektir o kızarıklık değil batmadır yani onlar tüy onları geçiremezsin ya igneyle tek tek çıkarcan ya da uzayana kadar öyle klakcak jiletin bacaktaki prüzsüzlüğü olumsuz etkiledigide cabası
Tamam bütün erkekler seni sevicek sakın ol en bakımlı sensin. Hemcinsinizi aşağılsmayı ne kadar çok seviyorsunuz ya böyle şeyler diyeceğine önerilerini paylaş kıza yardımcı ol.
bende jiletle aliyorum hic kirmizi nokta yapmiyor kuru cilde jilet yaparsan kirmizi nokta yapar ben bol bol sac kremi suruyorml bacaklarima oyle tras ediyorum yumusacik oluyor kayiyor hemrn jilet zaten sonra durluyorum ardindanda kopukluyorm yikiyorm tertemiz oluyor
sonunda lazer olacaksa sıkıntı yapma bide aldıktan sonra nemlendirici sür millet ağda diyor hak vermiyor degilm ama sürekli etek giyenler agda ile alsanda bir haftada geliyor benim yurt dışımdaki arkadaşlarım jiletle alıyor bizde çok anormallik bir durum gibi gösteriyor ama temiz ve düzgün olsun yeter bence 😊
En İyi Cevaplar