İpek keseyle her banyoda kese yapmak, batıkların azalmasına yardım ediyor. Kese, cilt yüzeyindeki ölü derileri nazikçe temizler, kan dolaşımını hızlandırır. Bu özellikleriyle hem pürüzsüz bir görünüm kazandırır hem de selülit giderilmesine yardım eder gadası.
Keratosis Pilaris yani ciltte oluşan tavuk derisi görünümü genellikle üst kollarda, bacaklarda, yanaklarımızda veya kalçamızda görülür. Pürüzlü cilt görünümü aslında kıl köklerini tıkayan ölü hücreler nedeniyle oluşur. Genellikle bu pürüzler beyaz, kırmızı veya kahverengi tonlarında karşımıza çıkar. Aynı zamanda bu "çilek bacak" olarak da bilinir. Bu durumda bacaklarda kıl kökleri daha pembe bir tonda görünebilir.
Cildinde tavuk derisi görünümü oluşuyorsa endişelenme, bu durum bir hasatalık değil. Cildinde herhangi bir reaksiyona veya hassasiyete yol açmaz. Aslında bu cildinin kuruduğunu gösteren bir işaret. Nemsiz kalan cildin pürüzlenerek sana nem ihtiyacını bildiriyor. Genelde ciltteki tavuk derisi görüntüsüyle kış aylarında ve hamilelik dönemlerinde daha sık karşılaşırız. Yani cildimizin en çok kurumaya eğilimli olduğu dönemlerde. Tavuk derisi görünümü en çok gençlerde meydana gelir, 30 yaşından sonra da azalmaya başlayabilir. “
O güzel kızdan böyle iğrenç bi bacak çıkmasi çok enteresan
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İgrenç mi ama güzel olunca yavşarsınız dimi bizde de kıl var bizde kurtulmak için birşeyler yapmaya çalışıyoruz bacaklarımda batıklarım var evet zamanla gider pürüzsüz olur ama senin beynin hep sıfır kalıcak
Seans aralarında da seanstan önce de tıraş bıçağı kullanmayı önermiyorum. Kısaltma işlemini makineyle yapman gerekiyor aksi takdirde hem lazerin etkinliği azalır hem de çilek görünümünü arttırır. Öncelikle makine kullanımına geçmelisin. Sonrasında da düzenli olarak peeling ve kese yapmalısın. Kabak kesesi çok etkilidir.