Öncelikle kaba paylaşım yapmayın. Bahsettiğim konu bireysel bir konu ülke geneli kararını kapsayan bir konu değil. Yani ülke olarak atıyorum olmaz diyebilirsiniz ama şahsi birisi gider evlenir hani.
Ben Azerbaycanlıyım ama saf Türk değilim misal :D Lezgi, Tat, Azerbaycanlı, Arap hatta Osmanlı Türklerinden kalma bir karışım var bende :D Irk takıntım yok yani )
Yok bu malumata nerden ulaştın bilmiyorum ama Azerilik diye birşey yok. "Azerbaycan" ise bir toponimdir - yani nasıl ki sizde Anadolu bölgesi varsa , Azerbaycanda bir bölge adıdır Rusyada Derbentden İranın Zencan şehirine kadar olan bir bölge , 80-85%inin oğuz Türklerin oluşturduğu bir bölge. Bu bölgede kurulan bu devletede buranın ismi verildi sadece , 1992-ye kadar baskın ırk hep Türkler diye biliniyordu , Ana dili ders kitabı o zamanlar Türk dili kitapları olarak çıkıyordu. Ama Azerbaycan monoetnik bir devlet değil , bazı ciddi ayaklanmalar oldu 1993-te Türk olmayan milletler tarafından Azerbaycanı bölmek maksadı ile... Bu olaylardan sonra bütün milletleri bir çatı altında birleştirmek için Haydar Aliyev "Türk" diline "Azerbaycan" dili dedi , Türk dili kitapları kaldırıldı ve Ana dili olarak değiştirildi kitapların ismi. O zaman için çokta doğru yaptı. Ama konuşulan resmi dil Türkçe - Azerbaycan Türkçesi (Oğuz dil grubu)
En İyi Cevaplar