Bir yerde okudum, yüzün güzel olması, lekelerden arınması, güzel bir cilt için sabunla yüzü yıkamak lazımmış.
Hangi sabunla yıkamalıyım yüzümü? Marka önerin. 😊
Hangi sabunla yıkamalıyım yüzümü? Marka önerin. 😊
Cildimizin üstünde, saç derisinde gözeneklerden salgılanan doğal, ince bir yağ tabakası vardır. Sebum denilen bu tabakayı çok salgılandığında sivilce ve parlamaya sebep olduğu için zararlı sanıyoruz; oysa bu tabaka cilt için besleyici ve koruyucu. Sabunların neredeyse tamamı güçlü, deterjan türevi maddeler içerir ve cildin üstündeki bu tabakayı tamamen yok eder. Cilt de kendini savunmak için daha fazla yağ salgılamaya başlar ve her şey iyice karışır.

En bilinen, dedelerimizin ve anneannelerimizin sabunu olan Hacı Şakir banyoda çok tercih edilen bir sabun. Yüz yıkamak için günümüzde o kadar çok cilt tipine ve ihtiyaca yönelik ürün var ki, sabunu sadece vücut temizliğinde kullanmak daha doğru.

Yine eskiden yüz, saç ve vücut temizliğinde kullanılan beyaz sabun ağartıcı içeren güçlü bir formüle sahip. Çamaşır ve bulaşık yıkamada, ev temizliğinde kullanılan beyaz sabunu yüzünüzde kullanmamalısınız. Ağartıcı özelliği cildinizin tonuna etki etmez, çamaşır suyu nasıl cilt rengini açmıyorsa beyaz sabun da açmaz.

Yeşil sabun doğal içeriğiyle, gliserin içermesiyle cilt için nispeten uygun bir sabun. Eğer cilt doktorunuz öneriyorsa kükürt, defne gibi içerikleri olan doğal yeşil sabunları yüzünüzde kullanabilirsiniz. Bunda püf nokta tüm yüzü değil, sadece sorunlu bölgeleri elde köpürtülen sabunla yıkayıp hızla durulamak.

Duşta kullanılan sabun veya duş jeli ile yüzü yıkamak çok yaygın bir alışkanlık. Eğer genç yaşta cildinizin yaşlanmasını, kırışıklık oluşumunu istemiyorsanız yüzünüzü hoyrat bir şekilde, kurutucu sabunlarla yıkamamalısınız.

Dalan markasının yüz için özel ürettiği defne sabunu ve zeytinyağlı sabunu yüzünüzde kullanabilirsiniz. Bunun dışında Dove sabunla yüz yıkamak da mantıklı. Ancak sabunu çok dikkatli kullanmayı, cildinizi düzeltmeye kalkarken daha kötüye yol açabileceğinizi unutmayın.
Oriflame de bir sabun vardı cildi beyazlatma ve lekeleri açmak için 5 tl gibi bir fiyati var bir bak bence
ben dove la yıkıyorum bence çok iyi kesinlikle öneririm
Nasıl yıkıyorsun peki
sabah akşam normal yıkıyorum kullanmaya başladığımdan beri yüüzüm baya pürüzlendi birde sivilce kremi var imex diye onu kullanıyorum onunda etkisi var ama sabunun etkisini de küçümseyemem
Ne kadar bekletiyosun sabunu yüzünde yani bekletiyo musun
yok hayır bekletmiyorum elleirmi yıkar gibi biraz ovalayıp duruluyorum
Softto plus ı önerebilirim yağlı ve lekeli bir cilde sahip iseniz her sabah kullanabilirsiniz. veya bunun yerine gece yatmadan önce yüzünüzü pamuk yardımı ile gül suyuyla tonikleyip nemlendirici sürmeniz tek başına sabundan çok daha iyi olur ayrıca yazdığım ciltle ilgili bu bencelerden fikir edinebilirsiniz.
www.kizlarsoruyor.com/.../a41351-sivilcelerden-nasil-kurtulunur
www.kizlarsoruyor.com/.../a68697-yuz-bolgesindeki-sivilce-lekeleri-gecirmeye-yonelik-oneri-vol-1
sabun yerine bak şimdi bir kaba limon sık baya bir sonra onu suyla karıştır güzelceee buzluğa koy donsun onu ve her gün buzluktan çıkarıp yüzüne gün içinde iki defa sür o donan buzu 1 haftaya mükemmel sonuç
Cevap
17Cevap
Ben eskiden Dove nin sütlü sabununu kullanıyodum valla o dönemde de herkes sivilceli dolanıyodu bende hiç sivilce çıkmadı ondanmıdır bilmiyorum :D
Sabun yüzü kurutur. En azından kullanım sonrasında nemlendir. Doğal sabunları öneririm. Süt sabunları güzel.
Gratis de bee beauty Güllü olanı kesinlikle tavsiye ederim
Nasıl kullanıyorsun onu
Her sabah yüzümü onunla yıkarim biraz bekletirim hatta ve makyaj sonrası da yıkamada da kullanırım tabi Temizleyicleri de kullanıyorum ve çıldırdı şükür ki hiç sorun yok arkdasim kullnmiyordu ona kullan dedim o sivilceliydi cildi oda kuruttu sivilceleri dedi ona iyi gelmiş sevince siz cilt bana da iyi geldi sivilceli cilde de😊
Markasını tam hatırlmıyorum ama eczaneden almıştım cildiye vermişti. Yüzümü soydu ve burnumu daha toparlayarak yukarı kaldırdı ben beğeniyorum. Mavi bir sabun bütün ezcanelerede vardır
Eczanede satılan kükürt sabunlarından kullan. İstersen yazıp araştırabilirsin tam bilgi için ama düzenli kullanıldığında yüzdeki yağları temizliyor, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlüyor
sabun cildi yaslandiriyormuş.. bende kullanmam yuzumu kurutuyor.. kabuk yapiyor resmen
Aktardan kükürt sabunu alabilirsin.
Denedim ve kullanıyorum. Memnunum.
yeşil sabun en doğrusu...
O ne ya
bildiğimiz sabun tabi bu sabunun sütlüsü var bademlisi var meyvelisi var varda var ama sana sütlü ve bademli sabunu önerebilirim
Teşekkürler :)
rica ederim kendinizi şampuanlarla zarara koymayın :))
ben hacışakir le yıkadım beyaz kalıp sabunla. sivilcelerim gitti haftada 2 kere yüzüme sürüp 15 dakika kadar bekletiyorum.
Nilera Okyanus Sabunu kullanıyorum çok memnunum
Reklama girecek ama dove...
Dove un reklam metni bu djdhj dove kullan
Dove cream bar ve dove shea yağı özlü
Koza Marka Kükürtlü sabun oneririm
Komili zeytinyağlı sabun yeşil renk
ben alacati sabunlarini kullaniyorum
Dove olabilir baya iyi
niveanin urunlerini dene
Hacı şakir
beyaz sabun :D
dalan