Kabak lifi aldım bugün. Kabak lifi nedir? Kullananlar işe yarıyor mu batıklar için? Kabak lifi ne işe yarıyor? Nasıl kullandınız bir de, duş jelleriyle mi yoksa sadece suyla mı kese yaptınız? Kullananları görüşe bekliyorum.kabak lifi kullananlar
Merhaba. Sorunu görür görmez hemen geldim. Kabak lifi doğal bir liftir ve vücudun kan akışını hızlandırarak hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Bunu bildiğim için bende geçen hafta kendime kabak lifi aldım. Hadi beraber nedir, ne işe yarar öğrenelim. :)
Kabak lifi nedir?
kabak lifi nedir?
Kabak lifi/kesesi belirgin yerlerde oluşurlar ve baklagillerden meydana gelirler. Mevsimi geldiğinde baklagiller kabarır ve soyularak lif elde edilir. Bu lifler bir araya getirerek birleştirilir ve kese oluşturulur. Soyulduğu için tanecikleri çok serttir, fakat suya değdiği zaman hemen yumuşarlar. Bunlar; bulaşık süngeri, banyo kesesi, temizlik vb. alanlarında kullanılır.
Kabak lifi ne işe yarıyor?
kabak lifi ne işe yarıyor?
Kabak lifi; mutfak alanında bulaşık süngeri, banyo da ise kese görevini üstlenir. Vücudun kan akışını hızlandırır ve hücrelerinin hızlıca yenilenmesini sağlar. Kılları sert yapıda olduğu için vücudu kirden tamamen arındırır ve peeling işlevi bile yapar. Kabak lifini, diğer liflerden ayıran en önemli özelliği ise doğal olmasıdır. Baklagillerden oluştuğu için tamamen doğaldır ve vücuda karşı hiçbir zarar etkisi bulunmamaktadır.
Kabak lifi özellikleri nelerdir?
kabak lifi özellikleri
Kabak lifini kullanmamız için birçok neden var. Kullandığımız zaman yararını, kullanmadığımız zaman mutlaka eksikliğini hissederiz. Özelliklerini anlatmam gerekirse; - Peeling işlevi yapar ve vücudu ölü derilerden arındırır, - Bacaklara kullanılması halinde, selülit ve çatlak gibi sorunların azalmasına yardımcı olur, - Kan dolaşımını mükemmel derecede hızlandırarak deriniz olduğundan daha da yumuşak olur, - Kabak lifi, yüz için kullanıldığında sivilce, sivilce izlerini kurutur ve yeni çıkacak olan sivilceleri durdurur, - Tüylerin temizlendiği yere uygulandığında batıkların geçmesine ve tekrar oluşmamasını sağlar, - Yüzü, vücudu tam anlamıyla temizler ve kirden arındırır. - Düzenli kullanılması halinde vücuttaki fazla yağın azalmasında etkin rol oynar.
Kabak lifi doğru şekilde nasıl kullanılır?
kabak lifi kullananlar
Kabak lifi kullananlar bu konu hakkında hemfikir. Kabak lifinin kıl yapısı sert olduğu için yanlış kullanımda vücudu tahriş edebilir. Banyoya girdiğin zaman kabak lifine, az miktarda duş jeli veya sabun ekleyerek vücudunu keseleyebilirsin. Kabak lifini yüzüne uygulayacaksan, life az miktarda zeytinyağı ekleyip yüzüne uygulayabilirsin. Bu sayede hem yüzündeki ölü deriyi alacak, hem de zeytinyağı cildini besleyecektir. Vücudun alışana kadar haftada bir kez kabak lifini kendine uygulayabilirsin. Vücudun alıştığında ve sende memnun kaldığında, haftada iki kez vücuduna ve yüzüne rahatlıkla uygulayabilirsin. Kabak lifi yorumlar bu şekilde. Ben kabak lifinden çok memnun kaldım, umarım sende kalırsın. :)
En İyi Cevaplar