Selam :) Yüz, saç ve vücut olmak üzere çeşitli bölgelerimizde kullanabileceğimiz keçi sütü sabununun birçok faydası var. Son dönemde güzellik ve sağlık sektöründe çok fazla öneriliyor. Keçi sütü sabunu kullananların yorumları da oldukça güzel.
Keçi sütü sabununun faydaları nelerdir?
Keçi sütü sabunu kullananların yorumları
Keçi sütü sabunu içerisinde bulunan bol miktarda protein sayesinde saç ve cilt sağlığı için oldukça faydalı. Keçi sütü sabunun faydaları:
Cildi nemlendiriyor.
Gözeneklerde biriken siyah nokta ve kirleri arındırarak cildi derinlemesine temizliyor.
Cilt üzerinde peeling etkisi yaratarak ölü deriden arındırıyor.
Düzenli kullanımda gözenekleri sıkılaştırıyor ve bu sebeple tekrar siyah nokta oluşumunun önüne geçiyor.
Ciltteki sebum dengesini koruduğu için yağlanma ve sivilcelenmeyi engelliyor.
Cilt üzerindeki lekeleri gideriyor ve cilt rengini açıyor.
Egzama, mantar gibi cilt hastalıklarının hızlı iyileşmesini destekliyor.
Saçı nemlendirdiği için kepek ve kaşıntı problemlerini çözüyor.
Saç köklerini güçlendirdiği için daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.
Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?
bee beauty keçi sütü sabunu kullananlar
Genelde keçi sütü sabunu kullananlar duşta saç ve cilt için kullanmayı tercih ediyor. Eğer sivilce problemi yaşayan biriyseniz keçi sütü sabununu direkt olarak cildinize temas ettirmekten kaçınmalısınız. Sabun, aktif bir sivilce ile temas ederse cildinizin diğer bölgelerinde de sivilce çıkmasına sebep olabilir. Sabunu ıslatın ve elinizle köpürtün. Elinizde kalan sabun ile oval hareketler yaparak cildinizi nazikçe temizleyin. Saçınız için ise sabunu ve saçı ıslattıktan sonra sabunu saç tellerinizde gezdirerek köpürttün. Daha sonra parmaklarınızla nazikçe masaj yapın. Keçi sütü sabunu günlük yüz temizliğinde de kullanmak için harika. Ben de dahil Bee beauty keçi sütü sabunu kullananlar bu üründen oldukça memnun. Siz de keçi sütü sabunu kullanmak istiyorsanız bu ürünü deneyebilirsiniz.
Sabundan sonra duş jeli kullanılır mı?
Pure Line duş jeli
Duşta keçi sütü sabunundan sonra güzel kokmak için duş jeli kullanmayı tercih ediyorum. Bunun içinde kalıcı kokusu olan Pure Line vazgeçilmezim. 12 saat kalıcı kokusu sayesinde duştan çıktıktan saatler sonra bile ferahlık ve temizlik hissinin keyfini çıkarıyorum. Alkol, paraben ve yapay renklendirici içermediği için de cildimde alerji yapmıyor. Güvenerek kullanıyorum.
Ben Şu an kullaniyorum ama cildimi kurutuyor nemlendirici kulansamda yuzum cok yaniyor birde yuzumde bu kadar sivilce yoktu cok fazla sivilce cikti kullandigim zamandan bu yana
En İyi Cevaplar