Elektronik ayak törpüsü ve ayak bakımı?

Şimdi topuğumda ince bir tabaka var. Her gün duştayken deniz tuzuyla peeling yapıyorum ama bu sanki işe yaramamış gibi hissediyorum. çok sık nemlendirsem de nemi gittikten sonra hafif bir sertlik oluşuyor topuğumda. üresal forte'ye başladım. iki kez streç filmle sararak kullandım. uzun vadede işe yaracak gibi. ama be o deriyi soymak istiyorum. bunun için gratis'te bir ayak maskesi buldum. tek kullanımlık. bekletiliyor ve 3 gün sonra soyulmaya başlıyor. törpülemeyiniz diyor soyulma esnasında ama öyle de deri tekrar yapışıyor. o maskeden indirime girince tekrar alıp peeling yaparak kullanmayı düşünsem de şu elektronik ayak törpüsü aklımdan çıkmıyor. ama sorularım var.

ponza taşı ya da topuk törpüsü kullanınca ayağımız daha çok sertleşiyor ya bu elektronik ayak törpüsüyle de mi aynı şey olur?

duştan sonra ya da duşta ayak törpülendiğinde sertleşir. duş öncesi (alkolle) törpülenen ayak sertleşmez diye duydum. hatta denilene göre isveç ayak bakım merkezi de ayakları kuruyken törpülüyormuş. anlayacağınız bu ürünü alacaksam bir kez törpüleyeyim sonra hep nemlendirerek, peeling yaparak idare derimin yumuşaklığını koruyayım istiyorum. bu mümkün mü? yoksa deri sertleşir mi törpülendiği için?

sizin de ayak törpülemek değil de bakım yapmak hakkında sorularınız varsa bildiklerimi cevaplayabilirim. çünkü epey keşfim var bu konuda :)
Elektronik ayak törpüsü ve ayak bakımı?