Benim küçüklüğümden beri en büyük hayalim moda tasarımcısı olmak :) Ama bunun için hangi yolu izlemeliyim, hangi üniversiteyi seçmeliyim bu konuda geniş bi bilgim yok .. şu an düz lisede 2. sınıf öğrencisiyim. Sözelciyim. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen ?..
Cevabın nedir?
+1 yılüniversitelerde moda tasarım bölümü diye bir bölüm yok. bu alanda ilerlemek istiyorsan giyim üretim teknolojisi bölümünde yer ara kendine. konya selçuk üniversitesinde hazır giyim öğretmenliği ve giyim öğretmenliği vardı ama öğretmenlik kalktı şimdi sadece giyim üretim teknolojisi bölümü kaldı. ankara gazi üniversitesinde oda tasarım öğretmenliği istanbul marmara ünide de giyim üretim teknolojisi öğretmenlik bölümleri mevcut. eskişehir anadoluda var ama bölüm eğitim kalitesini araştırmadım. bildiğim kadarıyla her üniversitede yüksek okul olarak var ama neyi ne kadar öğrenirsin bilemem. ben 8 yıl bu işin eğitimini aldım. ama modacı olmak gibi bir derdim olmadı hiç hep öğretmenlik mesleği yer tuttu içimde o yüzden en önce gelen öğretmenlik:):)
18 Yorumla
Soran+1 yılAma senin bahsettiğin hep öğretmenlik üstüne meslekler. Benim asıl istediğim moda eğitimi alıp modacılık yapmak sonrada yurtdışına açılmak.
- +1 yıl
canım bazı insanlar gelir bir tarz yakalar bir çizgi oluşturur kendine insanların beğenisine sunar. tutulursun ya da tutulmazsın bu senin yeteneğine ve şansına kalmış birşey. modacı olmak kolay inan bana. sen pervaz nasıl geçirilir, asimetrik elbisenin dikim tekniği nedir, sırta veya göğse pencere nasıl açılır, benlerın kalıbı nasıl çıkarılır bilmeden istediğin kadar çiz. bir arpa boyu dahi yol katedemezsin.
- +1 yıl
çizerken hayal gücünü kullanacaksın bunun yanında bir de benim bu çizdiğim şey dikilebilir bir model mi bunu düşüneceksin. insan vücudu çok boyutludur.onu giydirmek giysi çizmeye benzemez. araba kullanmak gibi düşün herşeye dikkat edip aynı anda düşünmek zorundasın.
- +1 yıl
bunun için de iki yıllık bir eğitim sana herşeyi öğretmez. adam gibi bir okul bitirip bir de iyi bir modacının yanında şöyle bir iki yıl çalışman lazım. eğer çalışırsan hele hele yıldırım mayruk ve barbaros şansalın çalışma tarzını bir görsen aman allahım bu kadar mı titiz olunur:):)
Soran+1 yıl:))) sen anlattıkça heycanlanıyorum :) yani öğretmenlik oku sonra modacı olursun mu diyosun?
- +1 yıl
Ben şu an lisede giyim üretim okuyorum ve şöyle söyleyeyim, dikimiydi, kalıbıydı vs. Bunlar gerçekten hevesin varsa öğrenebileceğin şeyler yani. Çok afedersin öğretmenlik oduğunda bir bok olmuyor... Maalesef gerçek bu. Moda Tasarım istiyorsan İzmir en iyisi, bir kursa git kendini geliştir yetenek sınavlarına katıl. Mimar Sinan'da bu konuda çok iyi.
- +1 yıl
@Asyaerkan hangi lise?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 375 cevap paylaştı. Ygs'ye girmen gerek ygs5 puanı ile alıyorlar.İstanbulda devlet ünv.400 puandan başlıyor.Ygs 5 eşit ağırlık puan türüdür.Yani sınavda türkçe, sosyal bilimler,matematik çözmen gerek.Yetenek sınavı gerekmez.Sadece sınavdan aldığın puan ile girebiliyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa rica etsem çok daha açık anlatabilirmisin benim şimdi ne yapmam gerekir bi sözel öğrencisi olarak ?
- +1 yıl
Çok test çöz.Matematik ya da geometri çalış.Sınavda sosyal bilimler ve türkçenin yanında ya matematik ya da geometri çöz en az 5 net yapmaya çalış ayrıca mutlaka fen bilimlerede bak çünkü bazı sorular kolay oluyor orda belki ordan da net yaparsın çünkü moda tasarımcısı eşit ağırlık türü sen sözelcisin yani işin biraz zor.
selam arkadaşlar ben bir hayal kurdum o hayali gerçekleştirmak istiyorum sizden bir rica dan bullunacam lütfen destek... hayalim modacı olmak ama nasıl baştan başlayacam cevap lütfen
adım:kardaş
soyadım:nerse
şırnak/cizre de yaşıyorum00 Yorumla
+1 yılBiraz araştıma yap eğıtımını ıyı al ve kısmetse yaparsın ıstedın şeyı, bende araştırma yapmıştım yapmak ıstedım meslek uzerıne ordan başlamıştım yanı. Dilerim hayat seni mutlu mesut eder.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
1Cevap
güzel sanatlara hazırlanman gerekir.tekstil ve moda tasarımı bölümü var .ve ygs den barajı geçmen yeterli ( gerçi kimi üniversiteler ayrıca puana da bakarlar)bunlar aşamalı olarak sınava alırlar seni belli konular verilir ve çizim yeteneğine göre değerlendirilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılAma en baştan güzel sanatlar lisesine gitmem gerekmezmiydi? Şu an düz lise 2. sınıf sözelciyim.
moda tasarım zor açıkçası yani onu okusun ama o dalda yükselmek zor.adı olsun sanı olsun istiyorsan mimar sinan üni ye çok iyi bir eğitim olsun diyosan eskişehir anadoluya git ama marmara üni de olur bak.
06 Yorumla
Soran+1 yılModa tasarım bölümü varmı yani orada ?
- +1 yıl
en büyük 2 üni den bahsettim onlarda olmazsa diğerlerinde hiç arama zaten.dediklerimde var.barajı geçmen şart öss de.bende tasarım okicam nasipse.bu sene bi kursa başladım.daha önce çizim yapmadığım halde.senin kursa yazılman için erken tabi ama yinede sen verirsin.1-2 sene gitmen yetiyo kursa.yeteneğin olmasada yaparsın sadece yeteneğin olursa daha bi özgüvenle yaparsın
Soran+1 yılYeteneğim var bu konuda bi sıkıntım yok Allah'a şükür. Benim sadece üniverste konusunda bilgim yoktu ama şimdi öğrendim :)
Soran+1 yılResim kursuna mı anlamadım ?
+1 yılBen biraz küçüğüm Kiraz Mevsimi dizisinden esinlendiğim çizimlerim var ve taslaklarım var kuzenimle ortak olup planlarımızı kurduk ve tasarımlar için çok bütçe ayırıcağımızı planladık ve Allah izin verirse ileride çok işleyen kıyafetlerimiz olucak ve büyük bir ün kazanıcaz tasarımlarımızın gerçekten gzl olduğunu düşünüyorum insan isterse başarır yeterki çabalaasın :)
20 Yorumla
+1 yılVictoria Secret takip et...Moda tasarım iyidir fakat resim kabiliyetın varmı cizim falan? o yetenek yoksa zor işin
08 Yorumla
Soran+1 yılÇizim, resim konusunda çok yetenekliyim .
- +1 yıl
Tamam YGS den cuzzi bir puanla gecersın zaten cızımın ıyıse modacı ol derim...
Soran+1 yılPeki puanlar hakkında bi bilgin varmı ?
- +1 yıl
Pek yok ama ösymnın kılavuzunu incele tablo 3b olması lazım cok yuksek degıl dıye bılıyorum
Soran+1 yılÇok saol :)
- +1 yıl
bi tek çizimle olsaydı bütün resimciler modacı olurdu. bunun artistik çizimi var teknik çizimi var hedef kitle seçimi var kalıp hazırlaması var malzeme hesaplaması, malzeme ve kumaş seçimi, kesimi prototip hazırlaması, provası, dikimi vs daha birsürü ıvır zıvırı var. sadece çizimle bitmiyo yani.
Soran+1 yılBiliyorum sadece çizimle iş bitmiyo. Kendimi geliştirmem gerek ..
- +1 yıl
Sophia webster ride takip edebilirsin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 702 cevap paylaştı. Çizimin iyi olması gerekiyor ama elidne olan yeteneğin az gelir bunun için kursa gitmen gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende Anadolu lisesindeyim ve moda tasarımcısı olmak istiyorum. Sorun baya eski ama eğer görürseniz bana da bu konuda bilgi verir misin
00 Yorumla
+1 yılBenim hayalim moda stilisti olmak
Nasıl olabilirim?00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam