Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı (Saç Bakımı, Güzellik Hizmetleri, Makyaj, Vücut Bakımı ve Masaj) açıkmeslek lisesinden bu bölüme gitmeyi düşünüyorum haftanın 2-3 günü yüzyüze ders veriyorlar dersler zormu parası nasıl veya nasıl bir meslek, gidenler varsa memnunmusunuz mesleğinizden, okulları nerde?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılValla canım bende bu sene mezun oldum bu bölümden. Çok eğlenceli ve getirisi çok yüksek bir meslek. İlgini çekiyosa git derim ben. Dersler zor değil. Sayısal bir ders yok. Son akşam hocaların verdiği notları ezberleyerek girdim hep sınavlara. Çalışma hayatı da şöyle, kendi yerini açana kadar yorulacaksın her meslekte olduğu gibi. Kendi iş yerini açtığında da bir mahallede bile açsan rahat edersin. Çoğınluğun yaptığı gibi 9 10 lara kadar değilde 6 ya kadar çalışırsın 6 dan sonra mğşteri almazsın. Müşteri buna alıştıkça zaten seni 8 de benim fönüm var geleyim mi diye aramaz. Nasıl başlarsan nasıl alıştırırsan öyle gider. Olumsuz yorumlara takılma. Senin ne istediğin önemli. Mesela ben geçen sene yazın staj yaptığım yer beni sevdi bu sene mezun olunca işe aldı. Asgari ücret alıyorum. Sigortam var. Ki herkesin yapabilceği şeylerin dışında extra bir şey de bilmiyorum açıkçası. Daha 1 aylık mezunum. Bu meslekte iki seneye pişer orta halli bir kesime hitap edecek kadar bilgim ve becerim oluşur. Tabi bunu biraz yetenek de destekliyo. Demem o ki eğer saçla makyajla cilt bakımıyla spayla vs ile ilgileniyosan yapabilceğine inanıyosan düşünme derim ben. Okul bittikten sonra en fazla 2 sene uzun saatler çalışır aonra sistemini kendin oturtur iyi paralar kazanabilirsin. Senin ne istediğin çok önemli. İstemediğin bir mesleği ömğr boyu yapmaktansa sevdiğin işte mutlu ol derim
99 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bende bu sene onlisans sac bakim ve güzellik hizmetleri istiyorum ama bu bolumden mezun olunca güzeelik uzmani olabiliyomuyuz onu mersk ediyorum sadece kuaför mu olabiliyorz
- +1 yıl
Sizce İstanbul'da bu bölüm hangi üniversitelerde okunmalı? İstanbul Aydın mi , İstanbul Gelişim mi yoksa Ayvansaray Üniversitesi mi hangisi bu bölümde daha iyi eğitim veriyor olabilir?
- +1 yıl
@Moribundoblivion madem bu bölümü okumuşsun birkaç şey sormak istiyorum. İleride estetik&güzellik merkezi açmak istiyorum. Eğer bende aynı bölümü okursam açabilirmiyim yoksa estetik için başka bir bölüm mü okumam gerekir
- +1 yıl
merhaba @Moribundoblivion bende bu sene bu bölümü yazmayı düşünüyorum önerir misin?
- +1 yıl
@nergiscilek buna cevap bulabildin mi
- +1 yıl
Ben erkek öğrenciyim de lise sona gidiyorum ama bu sene bu bölüm aklıma girdi ve bunu okumak istiyorum ve şu an anadolu liselindeyim 2 yıllık o bölümü okumak istiyorum da bilmiyorum iş olanakları nasıldır diye sizden bilgi alabilirmiyiz
- +1 yıl
Bu yıl sınav senem ve bu bölümü yazmayı düşünüyorum ve Bu bölüme çok ilgili ve elimi yatkın becerilerim yüksek hangi üniversitede okudunuz ve kaç puan ile gittiniz nasıl bir ders çalıştınız yardımcı olur musunuz
En İyi Cevaplar
Ben bu bölümden mezun oldum. sana anlatayım herşeyi. Bu meslek liselerinde genelde olan ve çok tutulan bir bölüm. Saç olsun,cilt bakım olsun a'dan z'ye herşeyi öğretiyorlar sana. Saçın yapısını,anatomisini vs. Sonra diğer 11.ci sınıfta uygulamalar var. Sana saç yapmayı,topuz,fön cekmeyi,boya,boya yapısı,boya sürmeyi vs aklına gelebilecek herşeyi. 3.cı snıftata staj goruyorsn bi kuaförde. Ve bu okulun sonunda sana kuafor dukkanı acma belgesi veriyorlar.
kuaförlükte para var,ama sosyal hayatın yok. bayram günleri çalışıyorsun, hafta sonun yok. günde 1 gün izin. Tabi kendi dükkanını açarsan, daha rahat edersin. Lakin oda zor, musterını toplayacaksın. Kadınlarda bi çene var, ben nefret ettm. Bide travestileri var,oryantelleri vaar. varda vaar yani anlıyacagın. Çok zahmetli bir iş. Başka bir bölüme geç derim. ben bıraktım mesleği. Çırak olarak bakıyorlar staj yaparken, ağzına sıçıyorlar desem yeridir.45 Yorumla
Soran+1 yılher iş öyle ama a.zna sıçıyorlarr sonuçta begendirme işi bu her işte bir zorluk vardır bilgisayar başında oturan birininde işi zor sonucta sabah akşam orada sıkıcı ve gözlern arıyor bir süre sonra bence güzel bir meslek olabilir diye düşünüyorummm
- +1 yıl
Draken kardeşim sen mezun oldum demişsin 2 yıllık üniversite bölümünden mi mezunsun şu an ne yapıyosun işle ilgili haziranda sınav var bende inşallah seçicem bu bölümü ilgim istegim var iş konusunda sıkıntı çekmeyecegim için işsiz kalmayacagım için düsünüyorum. Bölümle ilgili bilgilerini paylaşırsan sevinirim hangi üniversite mesela
- +1 yıl
@Kralgurkan
Valla canım bende bu sene mezun oldum bu bölümden. Çok eğlenceli ve getirisi çok yüksek bir meslek. İlgini çekiyosa git derim ben. Dersler zor değil. Sayısal bir ders yok. Son akşam hocaların verdiği notları ezberleyerek girdim hep sınavlara. Çalışma hayatı da şöyle, kendi yerini açana kadar yorulacaksın her meslekte olduğu gibi. Kendi iş yerini açtığında da bir mahallede bile açsan rahat edersin. Çoğınluğun yaptığı gibi 9 10 lara kadar değilde 6 ya kadar çalışırsın 6 dan sonra mğşteri almazsın. Müşteri buna alıştıkça zaten seni 8 de benim fönüm var geleyim mi diye aramaz. Nasıl başlarsan nasıl alıştırırsan öyle gider. Olumsuz yorumlara takılma. Senin ne istediğin önemli. Mesela ben geçen sene yazın staj yaptığım yer beni sevdi bu sene mezun olunca işe aldı. Asgari ücret alıyorum. Sigortam var. Ki herkesin yapabilceği şeylerin dışında extra bir şey de bilmiyorum açıkçası. Daha 1 aylık mezunum. Bu meslekte iki seneye pişer orta halli bir kesime hitap edecek kadar bilgim ve becerim oluşur. Tabi bunu biraz yetenek de destekliyo. Demem o ki eğer saçla makyajla cilt bakımıyla spayla vs ile ilgileniyosan yapabilceğine inanıyosan düşünme derim ben. Okul bittikten sonra en fazla 2 sene uzun saatler çalışır aonra sistemini kendin oturtur iyi paralar kazanabilirsin. Senin ne istediğin çok önemli. İstemediğin bir mesleği ömğr boyu yapmaktansa sevdiğin işte mutlu ol derim - +1 yıl
Merhaba canım bende güzellik ve saç bakım hizmetleri okuyorum gayette güzel bi meslek bu mesleği kötülemen hiç bir anlam etmiyor
insanlardan uzak olacağın bir iş yapacaksın. o olmadı şu olmadı yapamadın edemedin falan..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
+1 yılTatlım cidden okumanı öneririm çünkü en fazla bi kaç sene sürünürsün milletin nazını çekersin sonra elit bir semtte çekersin kendini kuaförünü babalar gibi yaşarsın zaten bu meslekte senin tekniğin önemli herkesten farklı teknik bulursun kendine adını yaygınlaştırırsın o zaman bırqk mahalle kadınlarını falan çoğu ünlüyle iş yaparsın bende güzellik ve saç bakım hizmetleri okudum bunun üniversitesini de okursan eger ilerde de ünlü makyözlerden falan ders alırsın kendini geliştirirsin bu sefer ne olur kazandığın 2 3 bin çıkar 20 25 bin'e her iş emek ve zahmet gerektirir sabredersin dişini tırnağına basarsın. Güzel De paranı kazanırsın. Benim sana tavsiyem üni de okuman üni okuduğunda daha avantajlı olucaksın buna emin ol
21 Yorumla- +1 yıl
Hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz acaba bu sene sınava giricem de bu bölümü istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
+1 yılbişi sormak istiyorum ben acıktan okumak istiyorum güzellik uzmanlığı bölümüne ama bu acıktan okulum bittiğinde napıcağım güzellik merkezi açmak için belgelerim gelecek mi elime nolacak sonunda?
11 Yorumla- +1 yıl
bence gidip güzellik bölümü olan okulda hocalarla konuşman onlar en sağlıklı şekilde anlatırlar burada herkes başka başka şeyler diyor
İyi para var.
00 Yorumla
+1 yılçok paran olurrrrrr
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok para kazandıran bir meslek
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri