Selam arkadaşlar,
O kadar sinirliyim ki, artık ne yapacağımı bilmiyorum. Keşke sadece dövmelerimi kopyalasaydı. Ama sadece dövmelerimi değil, birçok yaptığın şeyi kopyalıyor. Ben bildim bileli 2 yıldır saçım kırmızıydı. Bir gün bana gelip “Saçımı aynen senin gibi yapsam nasıl olur?” gibisinden dedi. Ben de çok umursamadım ama arkadaşımın tarzı benim tarzıma bile benzemiyor. Ona bu konuda nasıl hissettiğimi söyledim, dedim ki; bence sana yakışmaz, dedim. Dedi ki; bana daha çok yakışır diye korkuyorsun değil mi? dedi. Ben de; istediğini yapabilirsin ama bana bu konuda ne hissettiğimi sordun, ben de cevapladım, dedim. Saçını benim gibi yaptı.
Başka bir gün kıyafetlerimi nereden aldığımı sordu ve tarzımı beğendiğini, ayrıca aynı kıyafetleri almak istediğini ve “ikiz” gibi dolaşmak istediğini söyledi. Bir şey demedim. Hatta bu durumdan memnun gibiydim. İkiz olarak dolaşmak, insanların birbirimize nasıl benzediğini duymak iyiydi.
Bir gün bir dövmeciye gidip göbeğimi deldirdim. Piercing yaptırdım kısacası. Beni o kadar çok kıskandı ki, piercingimi gördüğünde ilk dediği şuydu; neden karnı açık dolaşıyorsun? İnsanların piercingini falan mı görmesini istiyorsun? gibisinden bir şeyler söyledi. Halbuki amacım öyle bir şey değildi. Piercingimi yapan kişi beni uyardı, piercingimin üstüne kıyafet giymemek konusunda uyarmıştı beni. Ve size bir şey soracağım, piercing yaptırıyorsak bunu insanların görmesi ve beğenmesi için yaptırmıyor muyuz? Veya kendimiz beğendiğimiz için yaptırmıyor muyuz? Her neyse.
Arkadaşımın iki yerden burnu delikli. Benim sadece 1 burun hızmam vardı. Evde kendim yapmak istediğimi düşündüm ve yaptım. Arkadaşıma gösterdiğimde tepkisi şuydu: Sen bir copy cat’sin! Her yaptığımı kopyalayıp beni taklit etmeye çalışıyorsun, diyordu. Hiçbir şey söylemedim. İnsanları kopyalamayı sevmem. Bu durum hoşuma gitmedi. Kimseyi kopyalamam, bu benim kendi kararımdı. Böyle tepki vermesi ayrı bir zoruma gitti. Sanki kıyafetlerimi, saçımı o hiç kopyalamamış gibi.
Birkaç ay önce bana dövme yaptıracağını söyledi. Ben önce söylemiştim aslında dövme yaptırmak istediğimi. O söylediğinde ben dedim ki “Ben de yaptıracağım!!” dedim mutlu bir şekilde. Ve bana yukarıdan aşağı baktı ve “Mmm” dedi. Bana yaptıracağı dövmelerin modellerini gösterdi. Güzel olduklarını söyledim. Ben de yaptıracağım dövmelerimi göstermek istedim ama tam o sıra konuyu kendisine değiştirdi ve benim seçtiğim dövmelere bakmadı bile.
1-2 hafta önce dövmelerimi yaptırdım. Ona dövmelerimin fotoğrafını göstermedim sadece hikayeme attım. Hikayemi gördü ama bir şey söylemedi. Birkaç gün önce bana yazdı ve dedi ki “Kanka, bil bakalım ben ne yaptıracağım!!” dedi. Ben zaten cevabı biliyordum. “Dövme mi yaptıracaksın” dedim. Ve evet dedi. Bana hemen sonra “kendi seçtiği” modelleri attı. Benim dövmelerime aşırı benziyordu. Birkaç ay önce gösterdiği dövmelerle hiçbir alakası yok. Tamamen modelleri değiştirmiş. Ne diyeceğimi şaşırdım. Fotoğrafları gösterdikten sonra beni en çok sinirlendiren şey neydi biliyor musunuz? “Kendim seçtim, hepsini yaptıracağım” dedi. Dona kaldım. Bir insan bu kadar mı zevksiz olur ya? Aklımı kaçıracağım. Dövmelerimi yaptırmadan önce saçımı daha “normal” boyamıştım. Ve ona gösterdiğimde dedi ki “Saçın hiç yakışmamış” demişti. Ama birkaç gün sonra dedi ki “Ben de mi aynı saç rengine boyasam saçını? Babam bu saç rengini beğendiğini söylemişti eskiden sen yaptırmadan önce” falan dedi. Ya Allahım. Allahım bana akıl fikir versin. Aklımı kaçıracağım çünkü. Biri bana yardım etsin ya.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer