Selam :) Doğal ve kaliteli bir zeytinyağlı sabun her derde devadır. Cilt bakımında kullanılabilecek en iyi ürünlerden biri bence zeytinyağlı sabun. Çünkü birçok faydası var. Hem bakım için tavsiye edilir hem de cilt hastalıklarıyla mücadele edenler için.
Zeytinyağlı sabun yüze faydaları nelerdir?
yeşil sabun yüze faydaları
Zeytinyağı sabunun birçok faydası mevcut. Vücut ve saç sağlığı içinde sıklıkla kullanıyor. Ancak öncellikle yüze olan faydalarından bahsetmek istiyorum.
Cilt hücrelerini yeniler.
Bol miktarda E vitamini içerdiği için cildi nemlendirir ve tahrişi önler. Kaşıntıları azaltır.
Kurulukla baş eder.
Cilt üzerindeki hassasiyeti, kızarıklıkları giderir.
Cildi derinlemesine temizler. Cildin nefes almasını sağlar.
Antioksidan özelliği sayesinde cilt problemlerine karşı cildi korur.
Sivilcelere iyi gelir.
Siyah noktaları azaltır ve yok eder.
Yaşlanmayı yavaşlatır. Cildi sıkılaştırır. Doğal bir ışıltı kazandırır.
Yeşil sabun yüze faydaları yani zeytinyağlı sabunun yüze faydaları işte bu şekilde. Gördüğünüz gibi cilt bakımı için harika bir ürün. Kesinlikle denemelisiniz. Ama en doğal olanını bulun.
Zeytinyağlı sabun faydaları nelerdir?
zeytinyağlı sabun faydaları
Bu başlık altında zeytinyağlı sabunun saça ve vücuda faydalarından bahsetmek istiyorum. Aslında yüze sağladığı faydaları vücut için de sağlıyor. Ancak değinmek istediğimiz birkaç nokta var.
Sırt ve kalça üstündeki sivilcelerden şikayet edenler zeytinyağlı sabun kullanmalı. Vücut üzerinde çıkan sivilceler yüzdekilerden daha inatçı olabiliyor. Giysilerden dolayı havasız kaldıkları için tedavi etmesi de zor oluyor. Bu yüzden en doğal ürünleri kullanmakta fayda var. Zeytinyağlı sabun da bunun için birebir.
Kış aylarında vücudumuz olduğundan daha fazla kurur. Bu yüzden zeytinyağlı sabun duşta kullanım için birebirdir. İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde cildi nemlendirir.
Ayrıca vücudu kurutmadan derinlemesine temizler.
Zeytinyağlı sabun saçların daha hızlı uzamasını sağlar.
Saç derisini derinlemesine temizler ve nefes aldırır.
Bol C ve E vitamini içerdiği için saçları besler.
Saç köklerini güçlendirir ve dökülmeleri önler.
Saçı nemlendirdiği için kuruluktan kaynaklı kepeklenmenin de önüne geçer.
Saçlara doğal bir ışıltı ve parlaklık kazandırır.
Saçın doğal rengini koruduğu için saçlarınızın erken beyazlamasını önler.
Zeytinyağlı sabun yüze kullananlar ve yorumları neler?
zeytinyağlı sabun yüze kullananlar
Zeytinyağlı sabun kullananlardan biri olarak ilk kendi yorumumdan bahsedeyim. Ben zeytinyağlı sabunu kış aylarında kullanıyorum. Cilt kuruluğuna iyi geliyor. Cildimi yağlandırmadan nemlendiriyor. Yeterli hijyeni sağlıyor. Saçlarım için de daha önce zeytinyağlı sabun kullandım. Doğal bir ürün olduğu için saçlarımın yıpranmasını önlediğini fark ettim. Sizin için buraya birkaç kullanıcının yorumunu bırakıyorum.
"Eğer düz saçlıysanız ve saçlarınızın kabarık olmadığından yakınıyorsanız kesinlikle zeytinyağı sabununa bir şans vermenizi tavsiye ederim fakat boyalı saçlar kullanmamalı (siz yine de bir deneyin saçtan saça göre değişebilir) çünkü bazı boyalı saçları keçe gibi yapıyor."
"Ne zaman cildimi bununla yıkamaya başlasam karma olan cildim kurumadan derince temizleniyor, siyah noktaları azalıyor, aydınlanıyor. Sonra bir yerlerde yok efendim sabun cildi kurutur, doğal dengesini bozar, aman efendim çok zararlı yazıları okuyup korkudan kullanmayı bırakıyorum. Bana kalsa hiç bir zararını görmedim. Cildimizi bu kadar ucuz, doğal ve kolay bir yöntemle temizlememize mani olmak için kozmetik endüstrisi tüm bunları uyduruyor diye şüpheleniyorum bazen."
"E, D, K, vitaminlerini içerir. Düzenli kullanıldığında cildi güzelleştirir, cilt hastalıklarına karşı cildin direncini arttırır. Antiseptik özelliği sayesinde yüz ve vücut derisindeki sivilce, tahriş, egzama, mantar, sedef, pişik, isilik, alerji gibi cilt rahatsızlıklarında kanıtlanmış yararları vardır. Zeytinyağı sabunu kullanımı sonrasında cilt yumuşak, temiz ve daha esnektir. Hassas ciltler içinde son derece uygundur. "
Hic unutmuyorum lisede bir kimyager olarak faydali diye zeytinyağlı sabuna tam 7 ay ugrastim ama sonunda yapmıştım iyi geldigi dogru cildi yumuşacık yapıyor
Bende 5 gün oldu kullanalı yüz temizleme jelim bitmişti gelene kadar kullanayım dedim arkadaşlar inanılmaz ya temizliyor soyuyor ölü deriyi kızarıklıkları azaltıyor göözenekleri dengede tutuyor yağı azaltıyor inanılmaz yani birsürü para veriyorum temizleyicilere ya şimdi ne yapacağımı şaşırdım yeni aldığım temizleyicileri mi kullanayım sabunu mu kaldım öyle
sivilcelere etkisi var die biliyorum siyah noktalar için burun bandı gibi seyler kullan bir gemlik li olarak soyluyorum bunları sana yani zeytinden faydalarından anlarım