İşim dolayısıyla kamu kurumuna gittim. Orada çalışan memur hanımefendi kapriliydi. Bu ne kadar doğru? Kamu kurumunda kapri giyilir mi?
giyilir
giyilmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İşim dolayısıyla kamu kurumuna gittim. Orada çalışan memur hanımefendi kapriliydi. Bu ne kadar doğru? Kamu kurumunda kapri giyilir mi?
ben bir ara altın gününe denk geldim sanırım , bütün vezneci arkadaşalr toplanmış makara yapıyorlardır işin garip kısmı ise şeflerini de aralarına almışlar , Erzincan valisi gibi denetçinin gelip o durumu görmesini çok isterdim
ciddiyet her alanda eses olmalı
Cevap
16Cevap
Tanga da giyse bu kadınlar yine normal karşılayacak insanlar var
aynen öyle
Ninja gibi cariye gibi giyinmelerinden evlâdır
bikiniyle gitsin o zaman neden başörtüsü bu kadar zorunuza gidiyor
Kamuda Başörtüsü Hakkı Tartışmaya Açık Değildir!
Bir kadının kamu kurumunda başörtüsüyle görev yapmasını sorgulamak, en temel insan haklarına ve liyakat ilkesine yönelik açık bir saldırıdır.
Liyakat Zihindedir, Örtüde Değil: Bir memurun, öğretmenin veya doktorun başarısı kafasının üzerindeki kumaşla değil, kafasının içindeki bilgi, birikim ve profesyonellikle ölçülür. Vatandaşa hizmetin rengi, inancı veya giysisi olmaz.
İkiyüzlü Kadın Hakları Savunuculuğuna Son: Kadın özgürlüğünü savunup, iş başörtülü kadınların çalışma hakkına gelince yasakçı kesilmek net bir ikiyüzlülüktür. Kadının ne giyeceğine devlet veya şahıslar değil, yalnızca kendisi karar verir.
Anayasal Bir Hak: Din ve vicdan hürriyeti, herkesin inancı doğrultusunda yaşama ve çalışma hakkını güvence altına alır. Başörtülü kadınları kamusal alandan dışlamaya çalışmak çağ dışı bir dayatmadır.
Sonuç olarak: Bir kadının başörtüsüyle kamuda çalışması sadece doğru değil; anasının ak sütü gibi helal, en doğal hakkı ve özgürlüğüdür. Bunu sorgulamak haddi aşmaktır.
Başkasıda kamu kurumunda çalışan kadının başörtüsü giymesi doğrumu diye sorsun o zaman
evet doğru özgürlük var memlekette
Kamuda Başörtüsü Hakkı Tartışmaya Açık Değildir!
Bir kadının kamu kurumunda başörtüsüyle görev yapmasını sorgulamak, en temel insan haklarına ve liyakat ilkesine yönelik açık bir saldırıdır.
Liyakat Zihindedir, Örtüde Değil: Bir memurun, öğretmenin veya doktorun başarısı kafasının üzerindeki kumaşla değil, kafasının içindeki bilgi, birikim ve profesyonellikle ölçülür. Vatandaşa hizmetin rengi, inancı veya giysisi olmaz.
İkiyüzlü Kadın Hakları Savunuculuğuna Son: Kadın özgürlüğünü savunup, iş başörtülü kadınların çalışma hakkına gelince yasakçı kesilmek net bir ikiyüzlülüktür. Kadının ne giyeceğine devlet veya şahıslar değil, yalnızca kendisi karar verir.
Anayasal Bir Hak: Din ve vicdan hürriyeti, herkesin inancı doğrultusunda yaşama ve çalışma hakkını güvence altına alır. Başörtülü kadınları kamusal alandan dışlamaya çalışmak çağ dışı bir dayatmadır.
Sonuç olarak: Bir kadının başörtüsüyle kamuda çalışması sadece doğru değil; anasının ak sütü gibi helal, en doğal hakkı ve özgürlüğüdür. Bunu sorgulamak haddi aşmaktır.
Pandemiden sonra kılık kıyafet uygulaması bayağı bayağı esnetildi. Eskiden sokakta kravat yakım elbise dolanırdık. Şimdi kimse gömlek dahi giymiyor
Bence doğru değil. Ama kapriden fazlası var ve giyiyorlar.
Sanki sadece tangayla görmüş gibisiniz
kamuda kapri olmaz
Kamuda çalışıyorum daha açık giyen bile var
Giyişmez şikayet edilirse sorun yaşar
Bence bir yönetmelik olmalı ciddiyet şart
Onun bedeni nasıl rahat edersen
donsuz rahat edenlerde var onlarda donsuz gelsin mi
Abartma istersen o kadar da demedik
bırak kapriyi mini askılı giyen çokk
Giyilmez nırmalde ama işte görmezden geliyorlar
Giyilir niye giyilmesin? :D
donsuzda gidilir o zaman