Prof. Dr Üstün Dökmen, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programda "Başörtülüler Psikolojik danışman, rehber öğretmen olamaz" dedi.
Seminer konuşması yapan Üstün Dökmen, "Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; Rehberlik Öğretmeni de Başörtülü bir olmaz!, meslek icra edilirken İnşallah, Maşallah, Hayırlısıyla gibi cümleler sarf edilmemelidir!" dedi.(memurlar. net)Peki sizce bir kamu çalışanı kadının kapalı biri olması, kamu hizmetlerinin işleyişinde aksama yaratır mı?
"meslek icra edilirken İnşallah, Maşallah, Hayırlısıyla gibi cümleler sarf edilmemelidir!" sözüne tamamen katılıyorum ama türbanlı bir şekilde çalışması konusunda aynı fikirde değilim. Kılık kıyafet konusunda özgürlük olmalı bence. Ben mesela sakal bırakmayı seviyorum, sakal kesme zorunluluğu olmamalı erkeklere, hiçbir işte. Aynı şekilde kadın etek giymek istiyorsa veya türban takmak istiyorsa bu şekilde işini icra edebilmeli. Bunlar özgürlükler kapsamına girer. Yani özgürlükler herkes için olmalı, sadece kadınlar için değil, erkekler için de olmalı.
Bazi seyler meslegini yerine getirmekte engeldir. Mesela bu ülkede Türbanli doktorlar acile gelmis 15 yasindaki cocuklari erkek olduklari icin muayene etmek istemediler.
Mesela dini inancin geregi erkeklere dokunmak istemiyorsan Doktor olmayacaksin.
Adam burda bunlari anlatmis, malum ama Türban duyunca beynini kapatan ve hemen agizini acan insanlar dollu ülkede...
Geçen akşam Habertürk'te izledim bu adamı ve tüm program boyunca herhalde enaz 200 kez "hocam" demesi beni irite etti. Konuşurken de çok itici biri. Bir konuda uzman olabilir, prof olmuş olabilir lakin çok itici buluyorum kendisini. Yukarıdaki fikrine de katılmıyorum ayrıca. Hristiyanlar için haç, museviler için kipa gibi şeyler dinen mecbur tutulmamıştır ama İslam'da kadına başörtüsü emri vardır. Yani bu keyfi bir durum değil. Bunu inancının gereği mecburi takan bir kadını çalışma hayatından men etmek yanlış.
@Pudamsıropge Yaaani Bizde başörtüsü kadına her alanda bir emir. Ve bu emre uymak isteyen kadına mani olmak hata. Ama bir kipayı bir haç ı kamuda takmazlarsa günaha girme korkuları yok.
Üstün hocaya saygım sonsuz ama anlayamadığım konu şu. Sadece başörtülü olan çalışanlar mı veya insanlar mı"İNŞALLAH veya "MAŞALLAH " diyor. Burada derin bir yanılgı var. Zaten bu kadar hassas günler yaşayan güzel ülkemde bir eskilerde kalan "Başörtüsü" tartışması istemiyoruz. Bilmem yanılıyor muyum. ?
Kesinlikle haklısın. Tabi seminerde, orda olmadığım için söyleyişi , uslubu nasıldı bilemiyorum. Aslında profesyonellikten bahsetmiş ama verdiği örnek isabetli olmamış bence.
Funda hanım ama insanımızda baş örtülü, cübbeli, sarıklı insanların inşallah maşallah demesi farklı bir etkiye neden olacağından o ince ayrıntıyı kaçırdınız.
Funda hanım ama baş örtülü, sarıklı, cübbeli insanların inşallah maşallah demesinde insanımızın üzerinde farklı bir etki olacağından o ince ayrıntıyı kaçırdınız. Sakalım olsa sözüm dinlenir dedikleri de ordan geliyor. Üstün beyin değindiği de budur.
Soru yönlendirmeli olmuş @soran ve etki de ortaya çıkmış , her klavyeyi alan öne inancını koymuş arkaya da fikrini , direk hocaya yardırmış.
İnançların işlere etki etmemesi gereken meslekler vardır , bunlardan biri de yeni neslin eğitiminde görev alan rehber öğretmenlerdir. Beyin ilk olarak insanın elinde olan şeydir ve bunun da net dünya bilgileri ile doldurulması gerekir. Bunu yaparken de belli yönlendirmelerin olması , fikrin takipçisi bir kalabalık doğururken o kalabalığı da gerçeklikten uzaklaştrmamalıdır. Eğer bu olursa o zaman din taraftar edinmek için kullanılmış olur.
Hocanın dediği şu :
Eğer bir yetişkin ve yöneten iseniz , belli bir görünüm ve kelime grubu tercihinizi yani kendi örf adet gelenek ve her ne ise simgesi , bunları o gruba aşılarken bunun dışındakileri de seviyesi düşük insanlar olarak göstermiş olursunuz. Bu nedenle salt bilgi verme ve ülkenin gelecek nesline daha etkin insanlar yetişmesinde bir iletici ise göreviniz ; bunu kendi istek inanç ve huylarınıza alet etmemelisiniz. Ettiğiniz takdirde kendinizle sınırlı bir yetişen topluluğunuz oluşur , siz de bunların üst makamı olursunuz içiniz rahat eder, ancak gelecekteki bilim bilgi ve dünya şartları sizin sınırlarıızdan anlayış kapasitenizden çok daha ileri olacaktır.
Bu nedenle görünüm veya size ait kelimelerle elinizdeki yeni nesli etkilemeye ÇALIŞMAMALISINIZ , gereksiz anlamsız yersiz çekinceler ve korkular yerine , bir şeyi anlamak detayına inmek doğru hesaplamak ve başarmak için gerekenleri anlatacak insan olmak ZORUNDASINIZ.
Bir kaptan inişe geçirdiği uçakta inancına dair kelimeler kullanıp yolcularına , eğer müslüman ise " inşallah " , hristiyan ise " baba oğul ve kutsal ruh izin verirse " , hindu ise " Brahma ya da Shiwa yardımı ile " ineriz diye hitap ederse ; yaptığı şey içerdeki herkesi gruplamış , inanmadığı tanrı tipinde olan herkesi birbirine salak grubu olarak göstermiş olur. Ortaya çıkan da , daracık uçak içinde benim tanrım en baba tanrıdır kaosudur, uçağı düşürür.
Senin sorun da bu uçak ve yolcuları örneğine de çok güzel uymuş , yorumlara bakarsan.. Klavyesi olan diğer kısmı salak yerine koydu gidiyor... İşte kaos , işte kamu çalışanı ile rehber öğretmen diyerek eşitlediğin ama biri üst biri ast makam olan iki işi bilerek ya da bilmeyerek birbirine sokup algı karışıklığının sonucu.
Bu sonuç ile de provokatif yardırmalar yüzünden sorun uçağın çakılması gibi , içerde savaş klavyelerinin ortaya çıkması ile kaldırılabilir.
O zaman bunu keşke bu şekilde anlatsaydı. Ki ben bu adamın sizin gibi düşündüğünü sanmıyorum. Başörtülü diye her kadın karşı tarafı kendi dinine çekmeye çalışıyor gibi bir algı takınmış. Bu adamın yaptığı bu değil Islamfobiklik sadece. 28 Şubat zihniyeti. Başka bir şey değil. Keşke sizin gibi düşünse:)
@LafazanHanım 28 subata dayamalar bir sacmalık.. Konunun özü bu , aslında kapanmanın da 35 yıllık bir geçmisi var. Daha eski değil , Youtube de Şule yüksel şenler arat ve bu kadının bugünki kapanmanın azizesi olduğunu gör lutfen
Yıllardır Müslüman kadınlar tesettürlü. Bunun bu kadınla alakası yok. Kuran ayetlerinde sahih hadislerde açıkça belirtiliyor. Bu kadın yokken kadınlarımız tesetturlu değilmiydi sanki.. Hadi diyelim sizin dediğiniz gibi. Siz buna inanıyorsunuz ne olacak bu başörtüsüne karşı olmanızı haklı mi kılıyor?
Ben tesettürlü müyüm sanki hayır. Ama savunuyorum o insanları neden biliyor musun? Bir İngiliz Hıristiyan hac kolyesi takıp üniversiteye gidebilirken benim memleketimin kızı başörtü takıp alınmadı ya o üniversitelere liselere ben bunun karşısındayım işte. Ben bu zihniyete karşıyım. Ve bu olayların tekrar yaşanmasına da asla izin vermeyeceğim. Ha bu sadece başörtülü kadınlar için değil. Mini etek giyen bir kıza da aynı muamele yapılsa ben yine karşısında dururum.
@LafazanHanım İşte bilim ve dinin çatıştığı yer. Kimin ne giydiğinin önemi yok ama birilerinin güdümünde silah halini alıp insanları tuhafça kamplaştırıyor. Düşüncen global ve dunyanın heryerinde aynı olmalı , bolgesel yorum kalmamalı
Ne diyebiliriz ki. Sözün bittiği yer. Umarım insanlar insanlığını tekrar kazanır. Saygı diye bir şey olduğunu tekrar hatırlar. Ve herhes birbirine saygı duyar... Ne kadar hayal olsa da dünyada bu tarz çatışmalar umarım son bulur. Elden bir şey gelmiyor malesef. En azından tarafımız belli olsun öyle değil mi...
@LafazanHanım Taraf seçmek , uçağı kokpitin solunda oturan kaptan mı sağında oturan kaptan mı diyen ama aktif hiç bir faydası olmayan arkadaki yolcuların kendi kriterlerine göre seçmesi ile eş anlamlı.
Oysa içerdeki insan sayısı ve seçtikleri ağırlıklı taraf değil , havada durmanın kesin kuralları vardır ve bunun kriteri değil eğitimi olur. İşin gerçeği , iki pilot farklı işleri yerine getirerek bunu sağlar ve uçağı havada takla attırmadan tutar. İster şu yöne ister bu yöne olsun , asıl olan herkesin birbirini yiyecek sebep bulmadan sağlıklı olarak sevenlerine ulaşması ise , kimin uçağın mekke ye ya da kudüse ya da delhi ye ya da tibete doğru uçarsa herkesin hayrı ve selametine olduğu söylemi mantıklı ve yaşamsal önemli olur? Hiç birinin , konu pilotlarındır , arkadakiler 28 Şubat ya da 31 Mart ya da başka söylemler yapsa da , vakit geçiren iç oksayan gürültüden ibaret kalır. Mekanik bir örnek olsa da , onemli olan uçağın dışından alınmış öğretileri pilotlara dayamamaktır. Bu da o uçak içinde laik uygulamadır. Bu kadar basit bu konu. Diğer yandan , bu konular 15 temmuzu hazırlayan süreçte dayatılan ara rollerdir , din motifi sanılsa da resimdeki gibi birilerinin dayatması ile kafasızların hareketi haline geldiği zamanlar oldu . Bari siz devam ettirmeyin , ya da ettiriyorsanız yeni asır ve zaman gazetesinin uyguladığı 40 yıl suren yeşil kuşak hareketini bulun. Bu kapanma işlerin modası , moda diyorum zira şule yuksel şenler başrolunde dayatılan bir konudur , dinle alakası da yok , siyasi kurgudur ve başarıya da ulaşmış da oldu , gule gule kullansın kullanan artık. Kimin atına bindiğini bilmeyen eninde sonunda el kapısında durur.
Siz başörtünün bir moda olduğunu savunuyorsunuz. Peki saygı duyarım... Ayrıca Şule Yüksel Şenler başörtünün sadece bu günkü hali yani şal motifi tarzı başörtüsünü ülkede moda haline getirdi. Tabii siz buna inanmıyor olabilirsiniz. Ama Müslümanlar Kuran-ı Kerimde , sahih hadislerde geçenlere inandıkları için kapanıyorlar... Hadi diyelimki bu değil gerçekten Şule Yüksel Şenler tarafından modaya uyuldu diyelim (!) bu yinede bu yaptıklarını haklı çıkarmaz. Her neyse...
Evet bir uçaktayız ve ben bu uçakta yolcular arasında kavga olmasını önlemeye çalışıyorum. Birbirlerine saygı duymaları gerektiğini , pilotlara saldırmamaları gerektiğini , birbirlerini aşağı görmemeleri gerektiğini , birbirlerini her ne düşüncede ne inanışta ne görünüşte olduklarının bir önemi olmadığını bağırıyorum bas bas. Bir taraf -herhangi bir taraf- diğer tarafa saldırdığında o saldırganların karşısında diğer tarafı savunuyorum. Ve tek temennim sakin huzurlu bir yolculuk geçirmek. Belki başarısız olacağım ama en azından bunun için savaşacağım.
@LafazanHanım Şule yüksel şenler , ortaokul terk bir terzi çırağıdır , konuda ilimi de bilimi de olmayan seçilmiş bir baş aktördür. Kendi röportajında kendisi söyler ; " Ben bu modeli Catherine Hepbourne un bir filminde gördüm , çok beğendim ve kapanma tarzı olarak seçtim " diye.. Tabii bezemek için de Nur ve Ahzab sıkça da kullanıldı ancak , insanlarımız Arapça nasıl olsa bilmiyor , taraflı ve konuya uygun çeviriler olduğunu da kimse anlamadı. Bu nedenle 18 çeviri türü var ve her biri ayrı der. Hadisler de Hz Muhammed in ölümünden 240 yıl sonra 800 lü yıllarda ve kendisinin hiç gitmediği topraklarda kendisini hiç görmeyenlerce yazıldı. Belki iyiniyet ama , töre gorenek gelenekten de kurtarılmadı , aksine kabile törelerine kılıf edildi gitgide. Kızların clitorisinin kesilmesine hükmeden bir emir bulun şu Kuranda da göreyim.. Hadislerden birine göre , peygamber refakat bile etmiş bir çocuğa uygulanırken , böyle zındık hadis olur mu , kimi iyi kimi kötü olur mu? 13 ilmihal son 30 yılda 15e cıkar mı? Ağzı olan " kılıf " uyduruyor , hadisler de üremeye devam ediyor. El Ehzer ve diyanete göre gerçek hadis sayısı 400 , bu kadar. Ayrıca Hz Muhammed kendi zamanında tutulan kendi sözlerini ikinci kitaplaşmaması için nebiilerine yaktırmıştır. Bunun belgesi de El Ehzer dedir
:) bu sizin görüşünüz sizin inanışınız ben buna karışamam. Uçaktaki diğer yolculara hakaret , saygısızlık vs yapmadığınız sürece istediğinize inanıp istediğinizi yapabilirsiniz. Bana da sadece saygı duymak düşer:)
@LafazanHanım Konu uçaktaki ben ya da sen değil , bu ikiliği ya da muhafazakar anlamda şirk denen illeti buraya kimin sokup da ortalığı kaosa çevirdiği.. Diyorsun ki kavgayı önlemek istiyorum.. Bunun en doğru yolu da kavganın yaratanını bulmak, kendi yaratanımızı o kabinde bulmaya çalışmaktan önce..
Bu olmazsa, durum Hutu lar ile Tutsi ler çatışmasına döner. Hutu lar toprak sahibi olanların çoğunluğuydu , bizim inanclarımız ve sözümüz geçmeli diye tutturdular. Tutsiler de inek öküz gibi hayvanların sahibi olanların çoığunluğuydu, bizim inanclarımız ve sözümüz daha önemli dediler. Sonuçta 2 milyona yakın aynı ülkenin halkı palalarla ve diğer öldürücülerle birbirini kesti , sokaklar evler caddeler onlarca cesetle doldu 2 ay içinde.. Şimdi gir aralarına ve herşeyi durdurmaya çalış , ok yaydan çıkmış gidiyorken.. Dipbilgi : Bu birbirini kırmaya sebep olanlar, tarlası olana tohum hayvanı olana yem satan İngiliz ve İtalyan şirketleridir. Hükümetlerinin de emperyal ve sömürge bulma fikri ile alttan misyon dayatmaları sonucunda , durum kontrolden çıkıverdi. Burada da kontrolden çıkmalar olmadı mı? Konya da koşmalar , Levent te bankalar Galatasaray da konsolosluk uçurmalar ve diğerleri?
Ayrım : Tesettür bir kadın doğasıdır ve tüm dünyada her kadında otomatik bulunur. Kapanma ise bir aşırılık ve simgedir , icattır ve Kuranda da yoktur ama böyle yaparak ben senden daha inanırım , onden cennete giderim demek gibidir. E böyle bir nesle de kutsal tuvalet terliğ, i , cehennemi geçerken yanmayan kefen kumaşı satarlarsa da birileri , o inanışları da sömürür. Buyrun cenaze namazına , kibritin alevi de ufaktır ama bütün bina da ondan tutuşur.
Asıl olması gereken içerde sağ pilot sol pilot kavgası değil , uçuşta dışardan ( uçak bir ülke ise ) füze yememek ve topluca düşürülmemek için uçuşa hizipleşerek karışmamak ve gözünü dört açmaktır.
İran rejimini Humeyni ye uydurdu da , halkı ön taraftan mı cennete gidiyor? Hayır , ülke 200 yıl geri gitti bütün olan bu.
Iki tarafda uçağın sağ salim inmesini istiyor öyle değil mi? Sizin düşünceniz farklı siz bu şekilde refaha ulaşacağımızı savunuyorsunuz. Ben ise kendi yöntemlerime inanıyorum. Amaç aynı. Henüz 18 yaşındayım belki sizin kadar bilgili değilim benim göremediğimi sizler görüyorsunuzdur. Tecrübeleriniz daha fazla çünkü.
Amma sizin yönteminizle amma benim yöntemimle umarım uçak sağ salim iner. :) Iyi geceler.
@LafazanHanım İkimizin ne dediği değil ama , "doğrusal mantık" ne diyorsa doğru olan o dur :) Bu ne demek dersen ; uçağın yakıtı yukarda oydu buydu diye dolaşırken sıfıra basarsa ilerlemeyeceğinden , mantıklı olan en kutsal yerler üzerinden değil varışa giden en kısa rotadan gitmektir , bu da kaptanların beraber yapabileceği şeydir.
Ya da isteyen huşû içinde yere çakılmanın kutsal yolcusu olmayı ve cennet hayaline ulaşmayı seve seve bekleyebilir..
Adam kamu çalışanı dememiş rehber öğretmen demiş... gençlerle muhatap olacak bir yardımcı öğretmenin, hayatlarının baharında hatalar yapan yapabilecek konumda olan henüz tecrübeleri olmadan hayatla ilgili keskin yargıları olan gençlere yardımcı olabilmesi gerekir. Belki gencecik yaşta hayatının sonunun geldiğini düşündürecek bir hata yaptı genç kız ya da delikanlı ve yargılanacağını yadırganacağını düşünür zaten ama onun için belki de muhafazakar insanlar daha önyargılı olabilir. Çocuğun kendini açabilmesi ve açık net şeffaf olabilmesini önleyebilir durum. Sorun kamu çalışanı değil rehber öğretmen. Ve adam haklı bence.
Size gerçek bir hikayeden bahsedeyim öyleyse. Prof. Dr. Mim Kemal Öke İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde eğitim alır. Kendisi ve ailesi dindar insanlar değildirler. Orada otururken Cambridge Üniversitesi'nde bir kiliseye benzeri bir yer olduğunu bütün öğrencilerin orada ibadet ettiklerini görür. Ve kendisi Müslüman olarak onlardan utanıp ibadet etmeye başlar. Avrupa ve Amerika okullarda evlenmek konusunda her konuda dinini ön plana koyarken bizde hep öteliyorlar insanı. Diyebilirdi ki bir bilim adamı olarak adamcılık yapılmasın yani sadece dindar diye sadece tanıdık diye insanlar işe alınmasın objektif olunsun. Ama ne yazık ki bu sözler son derece rölativ yani objektif değildir.
Çok yanlış bir düşünce hiç olumsuz etkilemez eğer müslümanlar, başörtülü kardeşlerimiz bu sözler karşısında kalkıp bu adam bir söz söylemediyse yazıklar olsun.
Ayrıca sakarya gibi bir ile bu adamı nasıl davet etmişler anlamam zaten biliniyordu adamın başörtüsü düşmanı olduğu..
Abi ben geçende dedim sana ''liyakat'' esas alınmalı bak liyakat sahibi bir MEB müdürü bunların hepsini tahmin etmeli sakarya MEB müdürü fazilet hanım birde 28 Şubat mağduru sen düşün...
Kadın farkında bile değil nasıl bir insanı içlerine sokup seminer verdirdiklerine..
Ya hakikaten ben asıl bu psikolojiyi anlamıyorum. Ne zannediyorlar acaba başımızı kapattığınız zaman beynimizin çalışmadığını mi sanıyorlar. Bu yobazliktan başka bisey degil hatta kapalılara bir saygısızlıktır. bir rahat verin artık be! Başka meselesi kalmamış adamin
Çok haklı. Üstün Dökmen sadece rehber öğretmenin baş örtülü olmamasını dile getirirken neden olduğunu da açıklamış. Birilerine rehber olmak, insan psikolojisi üzerine yoğunlaștığından diğer öğretmenlik mesleklerinden çok ayrı kalır. Ögretmek yok daha çok eğitmek var bu meslekte! Umarım bu deyişi ile kamuya yanlış aksettirilmiș olmaz.
Neden haklı? Bu mu haklılık? Bu sebeb mi onu haklı kılıyor? Cidden değişik. Bu öne sürdüğü sebeb sizce gerçekten asıl sebeb mi? Bunun bununla alakası dahi yok. Bu adamın yaptığı Islamfobiklik ve ortalığı karıştırmak sadece. Türkiyedeki insanlarin büyük bir bölümü zaten Müslüman zaten Insallah hayırlısı kelimesini kullanıyor. Adam inanmıyor ise de ille o psikolojik danışmana gitmek zorunda değil öyle değil mi? Hepsinin meslekten İhraç edilmesini istiyor sadece. Bunu yapmasının nedeni de İslâmfobiklik. Başka bir açıklaması yok.
@LafazanHanım dini semboller üzerinde ilim-bilim etkisini yitirir demeye çalışıyor. Şöyle düşünün örneğin laik bir devlet olmadığını varsayın ne gibi şeyler olur mesela..
@LafazanHanım tabiki alıkonulamaz alikonulmamali zaten ama o baş örtü varken sadece mesleği icra ederken dini kelimeler cümleler yer almamalı! çünkü baş örtülü vb. öğretmen psikolojik destek verirken arada kullanacağı dini kelimelerle destek alan kişinin zihninde başörtüsü ile birlikte bir bağdaşlik kurar bu sefer o kişi içsel bir eğilime girer. Bu da ilmi saf dışı bırakır.
Buna bende katılıyorum. Adamın üslubu yanlış. Başörtülü kadınlar psikolojik danışman olamamalı olamaz demek yerine bu tarz dini kelimeler kullanılmamalı demeli.
Niye hemen korumaya geçiyorsunuz? Yorum yapanlar. Başımıza gelenler hep bu yüzden Din ve devlet işleri ayri olmalı dışarıda taksın. Buna kimse özgürlük demesin işte hali ortada ülkenin
Biz neden gelişemiyoruz biliyor musunuz :) çocuklarımıza daha küçük yaşlarda insanları yargılamayı öğretiyoruz. Yok onun başörtüsü var yok o siyahi yok o Türk değil yok o Hristiyan vs vs.. Başörtülü biri psikolojik danışman olamaz ne demek? Sebebi de bir o kadar saçma. Akıl yoksunu sadece. Başka bir şey değil. Bunun yerine başka şeylerle uğraşsa keşke.
Üstün hoca doğru söylemiş. Sen bir psikolog olarak maşallah inşallah dersin, ama hastanın inancı farklıysa bu dediğin ona boş gelir. Hastanın problemini böyle çözemezsin. Bugün hıristiyan bir psikolog bana "isa mesihe güven o seni düzlüğe çıkartır" dese "hadi Ien" derim. O yüzden bana çemkirecek kişiler olaya bu yönden baksınlar.
Bazı din düşmanları kadınlarımızın yeteneğiyle değil giyimiyle uğraşmaya hala karar vermeye çalışıyor. Kadının ne giyeceğine o kadının kendisi karar verir. Benim dini sembollere garezim var demiyor da böyle ağzında geveliyor birşeyleri işte. Kadına baş örtüsünden dolayı zulmettiğiniz günler geride kaldı bu yeni döneme alışın artık.
Bazıları beyninin üzerine örtü örtüyorlar bazıları da saçlarını örtüyorlar. Üstün Dökmen saçı açık ama beynini örtmeyi tercih etmiş bir ablamızdır bu konuşmalarıyla. İnşallah maaşallah bu halkın değerlerini ifade eden kelimelerden birkaçıysa, başörtünün de olduğu gibi, sorarım neden halkı kendi değerlerinden uzaklaştırma çabası?
solcuyum ama katılmıyorum. bir kişi dinini kullanarak ayrıcalık talep etmiyorsa sıkıntı yok. yani bir kamu çalışanı, ben kapalıyım erkeklerle muhattap olmuyorum diyemez. yoksa kafasına ne taktığı bizi ilgilendirmez.
aynı şekilde eğer kapalı bir kadın kamuda çalışabiliyorsa, alevi, yahudi, hristiyan, ateist ve diğer din mensuplarıda kendi simgeleri ile çalışabilmelidir.
aslında bir nevi haklı bir deist olarak dine namaza bağlamalarını sevmiyorum bir psikolog psikiyatrist danışmanlık olsa da namaz dine bağlıyorlar bir nevi haklı bence kimse yanlış anlamasın da...
Bu adamı akıllı zannederdim gerçekten saçmalamış. Bence başörtü düşmanlığı var bu adamda düşmanlığına da güya bilimsel gerçekler diyerek kılıf uydurmuş.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Üstün Dökmen'den başörtü çıkışı! Kamu çalışanı kadının kapalı olması, kamu hizmetlerinin işleyişini olumsuz etkiler mi?
En İyi Cevaplar