Trans kadınım, askerlikten muaf olmak için başvuru yaptığımda Psikoseksüel bozukluk teşhisiyle askerliğe elverişsizdir raporu aldığımda. Kamu kurumlarında iş bulmama engel olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 991 cevap paylaştı. Pembe tezkere ne demek?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında veya bünyesi altına alınacak askeri personelin sağlık taramaları sonucu varılan "Cinsel yönelim, cinsel kimlik, davranış bozukluğu" adı altında "hastalık" olarak nitelendirilip sizi askerlikten men etmenlerine pembe tezkere deniyor.
Diğer yandan %40dan fazla engelli bireylere de bu tezkere verilir.
Pembe Tezkere Memurluğa Engel mi?

Halk ağzında sürekli dolanan soru da budur. Askerliğini yapmazsan bunu şunu yapamazsın şeklinde söylenirler. Çürüğe çıktığınızda sana kız vermezler gibi söylemleri bile vardır. Yöresel olarak askerliğini bir şekilde yapmamış kişilere bir baskı vardır. Yasaya göre pembe tezkere %40 engelli bireyler için kamu personeli olamaz. Cinsel yönelim yüzünden pembe tezkere alan kişiler için ise bir engel bulunmamakta fakat komisyonun sizi memur yapacağını düşünmemekteyim.
Pembe Tezkere nelere engel?

Bu pembe tezkere süreci öncelikle alan kişiyi bir psikolojik şiddet ile karşı karşıya bırakmakta. Askerlik sürecinde ve tezkere sonrasında bile kişiyi birtakım baskıyla meşgul ediyorlar. Yasal olarak pembe tezkere bir şeye engel olmasa da kişi veya kurumların hedefi haline gelebilir, psikolojik dayatmalarla işinizden olabilirsiniz.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAskerde aldığın ceza pembe tezkere dahil sivil hayatta geçerli hükmü yoktur. Ama işe alanlar buna böyle bakmayabilir burası Türkiye cinsiyete saygı yok.
20 Yorumla
+1 yılEngel olacağını zannetmiyorum sonuçta o senin tercihin bu tercihe bakanliktan men olması tamamen saçma.
00 Yorumla
Pembe teskere farkli. Askerlik sirasinda ahlaken biriyle ve birileriyle uygunsuz birseyini gorurlerse oyle verirler. Hatta ailene bile soyluyorlar. Ama elverissiz raporu farkli. Mazuratini soyledikten sonra kimseyi almazlar askere. Hem psikoseksuel bozukluk madeesi kaldirildi artik. Uyum bozuklugu deniyor translarda. Geç oldu ama hastalik kategorisinden kaldirildi 2015 de.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
+1 yılTrans olduğun için devlet kurumlarında çalışman mümkün değil. Bunun sebebi pembe tezkere değil.
00 YorumlaNeden engel olsun ki. Toplumun , kamunun her kademesinde aynı haklara sahip olmalısın. Olması gereken bu.
00 Yorumla
+1 yılAskerlik sarti isteyen tum resmi ozel kurumlar tarafindan ise alinmayacaksiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRgaliba calisamazsin ama öyle bir hakkin varsa sonuna kadar mücadele et siz vazgectikce sizi görmezden gelmeye devam edecekler
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışacağın yer karar verir, olmazsa mal alıp satarsın.
00 Yorumla
+1 yıl😕 Zor bir soru. Zihniyete bağlı.
00 Yorumla
+1 yılEvet ola bilir
00 YorumlaHayır olmaz
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,1b cevap paylaştı. Olmamali
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evet engel
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi