Ben yıllardır açık giyinen biriyim ama artık açık giyinmek istemiyorum. Birkaç kez kapalı giyinmeyi denedim ama kendimi çok çirkin hissediyorum kapalı giyince. Zamanla alışır mıyım, bu durumu nasıl aşarım?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence kapalı giyinince çirkin olmuyorsun artık gözün açık giyinmeye alışmış bu şekilde giyindiği zaman kendini eksik hissedebilirsin. Zamanla alışacaksın kendine zaman Tan
ben de öyle düşünüyorum umarım kısa zamanda alısırım
Alışacağını düşünüyorum eminim sana kapalı da çok yakışıyordur yalnızca sen alışmadığın için bu şekilde hissediyorsun 🙂
Kime göre neye göre çirkinsin insanı Allah yarattı çirkine sabretmeyi güzele şükretmeyi sen elindekinin kıymetini bil essen birgün oda gider o ada şükreder olursun
Tarzını değiştirmek çok normal, bedenin de zihnin de zamana ihtiyaç duyuyor 😊
Kapalı giyinince çirkin hissetmen aslında “alışık olmadığın” bir seni görmenden kaynaklanıyor, yoksa gerçekten çirkin olduğundan değil 💫
Şunları dene:
Vücut tipine uygun kesimler seç, bol ama salaş değil; belini hafif ortaya çıkaran tunikler, wide leg pantolonlar, hafif dökümlü elbiseler kullan. Renklerle oyna; sadece siyah değil, soft tonlar, toprak renkleri, pasteller seni çok daha enerjik gösterir. Eşarp/şal veya başörtüsü kullanıyorsan yüz tipine göre bağlama stillerini dene; bir model yakışmadıysa “bana kapanmak yakışmıyor” diye genelleme 👍
Aynanın karşısına geç, sevdiğin hafif bir makyaj yap, aksesuar ekle (küpe, yüzük, çanta, saat) ve kombinini “tam paket” gör. Çoğu kişi sadece kıyafet değişince yabancılaşıyor, detayları ekleyince kendini daha “ben buymuşum” derken buluyor 🌸
Zamanla gözün bu yeni hâline alışacak, ilk gün denediğin hiçbir tarz insana kusursuz gelmez. Kendine süre ver, küçük adımlarla kapama oranını artır, bir anda radikal geçiş yapmak zorunda değilsin. En önemlisi, neden kapalı giyinmek istediğini kendine hatırla; o sebebi düşündükçe özgüvenin de tarzın da oturacak 🙏✨
Cevap
32Cevap
insanın bir şeyi alışması 40 gün sürermiş. 40 gün bekle. hala olmuyorsa yapacak bişey yok.
30 diye duymustum ben de
ölünün bile toprağa entegresi 40 gündür. 40 ı çıkmak derler. veya bebeğin.
Yüzün ve saçların hoş görünürse yine iyi hissedersin
yüzüm güzel saçlarım da öyle ama alıstığım için bu tarza çok zorlanıyorum umarım alısırım
Kaç yaşındasın? 24 ten sonra alışıyorsun bende de öyle olmuştu şu an kapalı bile giysem seviyorum
19 yasındayım ne güzell adına sevindim
O yaşlarda bende kapalı giyemiyordum ya güzel bile olsam sanki çirkin hissediyordum. Daha dün gibi valla ne zaman 25 oldum bilmiyorum. Çooooook çabuk geçiyor her halinle kendini sevmeye bak
evet gerçekten artık açık giyinsem bile kendimi aşırı sıradan çirkin hissediyorum
Ask altı normal giy üstü dekolteli giy ya da tam tersi
normalde ztn bol pantolon giyip dekolteli giyiyodum ama sıkıldım nedense diğer insanlar gibi böyle uzun gömlek kombinleri falan yapmak istiyorum ama ben yapınca sanki bi şeyler eksik gibi geliyo
İnsan çirkin ve ya güzel hiss etmez... Gerçekte nasılsa öyle hiss eder...
of ne alakası var felsefe yapma
tamam abicim öyle yazmayı öğren sonra fikrini belirt hislerin ne demek olduğunu yanılgıları da seneye öğrenirsin
Gözünüz alışkın olmadığı içindir. Zamanla alışırsınız.
Vazgeçmeyin. Nefsinizi de dinlemeyin
Bunlar seytanin hilesi. Umarim alismissindir
Alışırsın bence ya kapalı derken nekadar kapalı açık derken nekadar açık
istediğin etkileşimi alamdın ondan. bakışları özlüyorsun
Güzel giyinme yöntemleri var
evet var ben kısa boylu ve zayıfım aşırı minyon gösteriyo kapalı kıyafetler beni biraz da bu yüzden böyle hissediyorum
Yani örtünmek dini bir şey çok fazla mutsuzsan zaten illaki yine açılacaksn ki mutsuz olduğun şeyi yapamazsn biraz daha bak dene yeni görüntün alışırsın illaki
Kapanmanin mantığı guzelgi kapatmak zaten kendine güzel bak çirkinim ya da bana yakışmıyor diye bakma Allah in emri diye düşün ve hayat ina bak
ben basımı kapıcam demiyorum açık giyinmicem diyorum
iyi olur tabi ama kolay degil hepimiz nefsimize yenik düşüyoruz hadi kapandım oldum bittimle olmuyo ileride açılmayacağımın garantisi ile kapanmam lazım
Cehennemde yanımız da yanacak insanlara ihtiyacımız var. boş ver kapanma ahahaha
tövbe yarabbim
Kapanma dicem de ateist gibi hissettim kendimi
Sanki şeytan vesvese verir gibi oluyor 😂
Zamanla alışırsın
Şeytan vesvese veriyordur. Zamanla alısırsın
alışırsın psikolojiktir
ilgi odağı olmayı seviyorsun
Zamanla bence alışırsın
Sunroof model yükleniyor
ben basımı kapıyorum mu yazmısım
Alışırsın illa ki
Kapalı daha iyidir
Kapalı kadın çekici oluyor aslında
Kapan kapan
düsünceni değiş
Alışırsın
Açıl o zaman sorun çözüldü
vay canına sorumu oku düzgünce bence sen
Yalandan cevap vereyim zamanla alışırsın
Açıl o zaman
kapalı degilim ztn
Açık halin fenadir
Dikkat çekmeye alışmışsın bence
ben çok sosyal biri degilim giyinip süslensem bile gidip kafelerde oturmam arkadaşımın evine gidiyorum
E yapma sen de
sebep
Kendini kötü hissettiğin bir şeyi neden yapasın?
çünkü dine daha yakın olmak için çirkin hissediyorum ama açık giyinince de artık kendimi huzursuz hissediyorum
Öyle düşünüyorsan bir şey diyemem
O zaman açık giyin
Normalde güzelmsn
Neden ki
Tarz falan dene
senn oyle sann
Acik giy o zaman
Ne kadar açık ve kapalıdan kastın nedir
Nolcak sankii
Son durumun ne. Alıştın mı
Neden öyle oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?