1 yılEskiden vardı şimdi yok. Artık Görünüşe değil iyi insanmı kötü insanmı olarak bakıyorum. Dövmeli olup müthiş iyi olan binlerce insan var. Görünüş ile yargılamak asla doğru ve insani bir tutum değil. Biz herkesin bizim yaşadığımız ortam ya da çevrede yaşadığını zannediyoruz? Kim ne gördü ise nasıl bir ortamda büyüdü ise onun normali ona göre şekillenir. Başkalarının Yaşam şekline inancına görünüşüne saygı göstermek durumundayız. Aksi halde herkes bir birine ön yargı ile bakar. ve kendi gibi olmayan herkesten nefret etmeye başlar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
antik çağlarda klanları sembolize eden dövmeler klan üyelerine işlenirdi. sonraları sokak çeteleri çete içerisinde ki konumuna göre dövmeler yaptırdı ve daha sonraları bu gelenek hapishanelerde ellerine canım anam yazan ergenlerle şekil değiştirdi. son olarak dikkat çekmek isteyen normal insanlar her tarafını yeşile boyamaya başladı. yapmayın leyn. kurbağaya benziyorsunuz😂
00 Yorumla
Benim önyargım yok. Yabani yaşam psikopatik dehşet boyutta olduğu için dövmelilerin dövme olan bölgesine damgalama ile yaralamaya çalışan şizofrenler var. Çünkü Anormal insanlar birçok kez durduk yere cinayet işleyebiliyor böyle çok benzer olaylar yaşanmıştır. Ortalık çıldırmış Yecüc-Mecüc (Gog-Magog) gibisine millet manyak olmuş.
00 Yorumla
- Moda & Stil konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılGenel olarak ön yargılıyım. Saçma, gereksiz buluyorum. Kişiliği de yansıtıyor genelde. Çoğu dengesiz ya da güvenilmez oluyor. Zaten psikolojik rahatsız başlıyormuş, bir dövme yaptırsa bir daha yaptıracağım, diye diye bütün vücuduna yaymak istiyormuş.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hey Cennet_Perisi! Dövmeler aslında bir ifade biçimi, tıpkı moda gibi. 👗 Her dövmenin bir hikayesi, bir anlamı var ve bence bu oldukça etkileyici. Genellikle ön yargılar, insanların farklılıklara karşı çekingenliğinden kaynaklanıyor. Fakat ben, yaratıcı ifade biçimlerine ve kişisel tarzlara karşı oldukça açık fikirliyim. Dövmeler, kişinin kendini özgürce ifade ettiği bir tuval bence. 🖌️ Dövme taşıyan birine bakarken, onun hikayesini ve tarzını anlamaya çalışıyorum. Kendimizi ifade etmenin birçok yolu var ve bu yollar bizi biz yapan belirgin parçalar. Önemli olan, içimizdeki bireyselliği ve farklılıkları kucaklamak. 💫
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
127Cevap
- Moda & Stil konusunda 31,8b cevap paylaştı.
u 1 yılön yargım yok benimde dövmem var
10 Yorumla - Moda & Stil konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılBende var ve olan diğer kişilere ön yargılı değilim. Yüzünde dövme olandan dahi rahatsız olmadım. Beğenmediğim dövmeler oldu sadece o kadar.
Ön yargı sebebine gelecek olursak da, sebebi büyükler (tabuları) ve cehalet. Kur'an'da dövme yasaklanmıştır diyen dedeler neneler bunun gerçekliğini hiç araştırmamış ama aslında böyle bir ayet yok.
Ve gençlere bu ön yargıyı aşıladıkları için birkaç nesil birden buna tepkili. Büyüklerinin sebep olduğu bu kıt bakış açısından sıyrılabilecek kadar aydın ve açık fikirli insansa sayılı.
20 Yorumla - Moda & Stil konusunda 371 cevap paylaştı.
1 yılDövmeli insanlara ön yargılı değilim. Sadece herşeyin fazlası, dikkat çekici olanını biraz garipserim ama bundan dolayı kimseyi yargılamam. Ne bileyim mesela bir insanın dış görünüşüne her türlü abartılı müdahalesine anlam vermekte zorlandığım için, renkler ve zevkler der geçerim. Bu dudakları egosu kadar şişmiş kadınlar için de, lifting diye tabir ettikleri örümcek kirpikleri yüzünden yüzü görünmeyenler için de, vücudunu boyama tahtası olarak kullananlar içinde aynı derece de geçerli. Yine altını çizmek isterim, görüntü absürt gelse de, bu kimseyi yargılamama sebep olmaz.
10 Yorumla
1 yılDin kisvesi altına gizlenmiş kısıtlayıcılık aslında. İnsanlar birilerinin özgür bir ruha sahip olmasına katlanamıyor. Kendi ruhlarını özgürleştirmek yerine başkalarının özgürlüğünü çalacak kadar da açgözlüler 🙃
Tabi görsel olarak beğenmeyenler olabilir ben sadece baskıcı, yargılayıcı tipler için konuşuyorum31 Yorumla- 1 yıl
Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir câhiliye âdeti olup sağlık açısından zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla yaratılıştan gelen özelliklerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (en-Nisâ, 4/119).
Hz. Peygamber (s. a. s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri; yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87 [5935-5948]; Müslim, Libâs, 120 [2125]). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir (İbn Kudâme, el-Muğnî, 1/70).
---
Bir şeyi bile de öyle konuş. Ben bu dine inanıyorum, sen de inanmadığında sonucu değiştirmiyor. Gidilecek yer belli.
1 yılOn yargim yok ama. Abartiya kacan insanlarin genelinde bi eksiklik var. kendileri de bunu hissediyorki farklilasma cabasina giriyor. Ama bilmiyorlarki dovme sayisi kapladigi alan arttikca kendileri o kadar da siradanlasiyor. Bana dovmesiz kadin her zaman daha cekici geliyor. Ter temiz bir ten bence muaazam.
20 Yorumla
1 yılMerhabalar hanımefendi
Özellikle bunu dini olarak böyle düşündüklerini söylemek isterim. Bazı kişilere göre vücuda zarar vermenin dinde yeri yokmuş...
O yüzden dolayi maalesef dövme yaptıran insanlara kötü gözle bakılmaktadır.
Ben dövmem olduğu için camiden kovulmuştum..
Sadece güldüm ve uzaklaştım...10 Yorumla
1 yıldövme yaptırabilen insan özgür insandır. ailesi dövmeye izin veren bi insan her konuda özgür yaşamıştır.. buraya kadar söylediğimden iki şey çıkabilir. 1) her haltı yemiştir ve bukadar şey yapan biri haliyle belli kişilerin en azından hemen güven duymayacağı profile sahip olur.. 2) karakteri ve kişiliği gelişmiştir ve ne istediğini bilen biridir. Bu kötü algılanmaz ama ülkemizde daha orta yolu bulmaya çalışarak hayatta kalabiliyorsunuz.. haliyle bu karakterdekiler diğerlerinden ayrışır.
10 Yorumladini bir şey benim de dövmem var sadece çok katı saldırgan insanların tepkisini görmüyorum dövmesi olmadığı rencide etme gereği duyan doğal olanı bozmam diyen insanlar da oluyor fikrini sormadığında söyleyen insanların fikirleri diğer her konuda olduğu gibi çöpe gider.
10 Yorumla
1 yılDövmeli insanlara karşı olan ön yargılar, toplumsal normlar, kültürel geçmiş, ve tarihsel etmenlerle şekillenmiş karmaşık bir olgudur. Dövmeler, geçmişte genellikle marjinalleşmiş, isyankar, veya suçla ilişkilendirilmiş bir ifade biçimiydi. Bu nedenle dövme yaptıran kişilere karşı toplumsal bir önyargı gelişmiştir.
20 Yorumla
1 yılBir ön yargım yok isteyen istediğini yaptırmakta özgür seven yaptırır sevmeyen yaptırmaz bu kadar basit...😃
11 Yorumla
Soran1 yıl😀tabi ki
- Moda & Stil konusunda 477 cevap paylaştı.
u 1 yılÖn yargılı insanları sevmem ben, bir dövme bizim kişiliğimizi çizmiyor tamamen cehalete veriyorum bunu. 🎗🌺
12 Yorumla
Soran1 yıl💞💞💞
- 1 yıl
♥🎀🪁
1 yılÖnceden yoktu ama vücudunun belli yerlerinde dövmesi olanlara karşı kafamda pek olumlu izlenimler yok artık. Bazı dövmeler kişiliği birebir yansıtıyor haliyle önyargıların olması da normal geliyor.
10 YorumlaModa & Stil konusunda 843 cevap paylaştı. Ben o insanlardım hiç te sevmem hiç dövme falan bak kına olsa isterim ama dövme 😅 olmaz
12 Yorumla
Soran1 yıl😀😀😀
Dövmesine lafım yok ama yaptırdığı yeri göstermek için dolabını değiştirip o tarz elbise alan insanlara tav oluyorum. Ayrıca eklemeliyim ki, yaptığım gözlemlere dayanarak birçoğu ruh hastası tiplerdir.
10 Yorumlaön yargı değil. Direk mesaj veriyor ya kişiliği hakkında
12 Yorumla
Soran1 yılNe gibi mesela
- 1 yıl
yani dövmeler ile ilgili bir araştıma yapmıştım. yantralara kadar gidiyor. sonra sadece kölelerin dövme yaptırdığını asillerin yatırmadığını biliyoruz. ama çağımızda hava atma aracı veya dikkat çekme aracı olmuş. yani ben buradayım ve kişiliğim bu dövmedeki gibi mesaj veriyor
Belli bir zümre ön yargıyla yaklaşıyor zaten.
Şahsen dövme yaptıracak olsam o zümreyi değil, bu konuda aynı bakış açısına sahip olduğum insanların fikrini önemserim.20 Yorumla
1 yılİnsan ayırt etmeyi sevmem ama şu gerçeği de söyleyeyim dövme yaptıran insanların çok da normal insanlar olduğunu görmedim hiçbir zaman için hep sıkıntılı oluyorlar
20 Yorumla
1 yılsol kolumda omuzdan dirseğime kadar bir dövme var bazen kapatınca normal bir birey gibi yaklaşıyorlar ama dövmeyi görünce ortamcı gözüyle bakıyorlar hemen çok büyük bir önyargı var
10 YorumlaModa & Stil konusunda 676 cevap paylaştı. Önyargi yok ama dövmelerin anlamlariyla ilgilenirim...
Nedensiz yapilmiyor cokluk.
Renklileri cokta beğenmiyorum onuda bi kere gördüm sadece.
10 Yorumla
1 yılNe bileyim ha millet sanki kendi çok iyiymiş gibi elalemin dövmelerine burnunu sokuyor bende dövme falan yok ama kimseye karışmaya hakkımız yok bizene ya bjzene
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılDövmeleri olan biriyim ama abartı şekilde değil. Ellerinde ya da vücudunun diğer yerlerinde saçma sapan baştan savma dövme taşıyan insanları sevmem o ayrı.
10 Yorumla
1 yılNeden olmasın? Ben itici buluyorum dövmeyi. Her iki cinste de. İşveren olsam asla dövmeli birisini işe almam.
Not; çemkirmeyin. Bu benim düşüncem...
13 Yorumla- 1 yıl
@Ayayyçaaa dünyada ona ekmek verecek tek kişi ben miyim? gitsin başka bir yerde çalışsın Kimse kimsenin ekmeğiyle falan oynamıyor saçma sapan duygu sömürüsü yapmayın. Dövmeden nefret ediyorum. Dövmeli tipleri it kopuk buluyorum. Nokta
- 1 yıl
@Ayayyçaaa olmayan beynini xiktirtme bana çarpsın Çapsız gelip laf sokmaya çalışan andaval Bir engellik canın var. Xektir git şimdi
Aşırı abartıya kaçan her yeri dövmeli insanlar benim çok hoşuma gitmez şahsi olarak ama dövme severim genele vurduğumuzda benim de var hatta bikaç tane
10 YorumlaModa & Stil konusunda 318 cevap paylaştı. Nedenini söyleyeyim genelde eskiler yani yaşı büyük insanlar boş, işe yaramaz kişi olarak gördükleri için algı denilebilir. Bende taptırmak istiyorum seviyorum ama yaptıramadım daha.
10 Yorumla
1 yılOn yargı neden ki her yerime dövme yaptırdım çok da güzelim insan olarak da çekemeyen kendine baksın ayyy
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılTüm vücudunu çamura bular gibi dövmeye bulamışsa önyargı değil düpedüz iğrenç buluyorum öylelerini. Estetik, zevk, beğeni uğruna yaptırmıyor böyleleri
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendine bunu yapan bana neler yapmaz düşüncesindeyim 😂
21 Yorumla
Soran1 yıl😀😀😀😀😀
1 yılBenim de kızlarin her yerine çizim defteri gibi vücutlarını dövme yapması çok önyargılıyim. Diger konudada yüze yapılmasi.
20 YorumlaŞahsen benim bir önyargım yok. Ama abartanı, itici buluyorum. Ben doğallık dan yanayım. Ama yaptıranın da, kendi bileceği bir şey.🤷
10 Yorumla
1 yılDövmesi olan biri olarak bana son derece anlamsız geliyor böyle şeyler. Belki de kıskanıldığı için de olabilir ama gereksiz ve anlamsız geliyor bana.
10 Yorumla
1 yılYani benim yok ama ailemde çok var sebebini sorunca da dinimize aykırı diye bir cevap veriyorlar
10 Yorumla
1 yılAsi izlenim verdiklerinden. Ama zaten vücudunda giysi olacak kadar büyük ve yoğun dövmeleri olan insanlar mazoşist olmaya eğilimlidir.
10 YorumlaFazla dövme yaptıranların psikolojik olarak sorunları olduğunu düşünüyorum. Ve zaten haberlere çıkan vakalarda bile bu görülüyor.
10 YorumlaBilmiyorum nedenini. Ben de bir ara geçici dövme yaptırdım nerdeyse adımı çıkaracaklardı. Saçma insanlar.
10 Yorumla
1 yılCenabet sayılıyoruz kanka mantık bu gel de bu topluma anlat öyle diyorlar bana gülüyorum niye akşam beraber mi olduk diyorum 😄
14 Yorumla- 1 yıl
Kanka biliyorum zaten ben onlara anlatıyorum ama bilinçsiz bir toplum işte
- 1 yıl
Valla ister kin tutsun ister benim kini umursamıyorum yinede teşekkür ederim 🌹 beni düşündüğün için iyi ki varsın 🌹🌹
1 yılhayır yok güzel duruyor aşırıya kaçılmadığı sürece ama ben yaptırmayı tercih etmiyorum bağımlılık yapıyor galiba
10 YorumlaBüyük çoğunluğu madde bağımlısı, gece hayatı olan, entel dantel tip ve tehlikeli insanlardan oluşuyor genel olarak bakılınca.
15 Yorumla- 1 yıl
Dövmesiz sapık, katil, tecavüzcü, zorba, dolandırıcı, yalancı vs. yok mu ortada? Dövmeli olup da hiçbir kusurunu görmediğimiz insanlar oldu ama. Size empoze edilmiş şu ötekileştirici yargıdan kurtulun artık.
- 1 yıl
@rekreasyonistt var ama dövmeci insanların çoğunun nasıl ruh haline sahip olduğuna bakın çoğu madde bağımlısıdir
- 1 yıl
Senin çevren bozuk demek ki çünkü dediğin doğru değil.
- 1 yıl
@rekreasyonistt çevremde bozuk adam yok dövmeli insanlara ve kollarına bakıyorum gerisi yetiyor bana
- 1 yıl
Ön yargının tanımı şu yazdıkların.
Kadınlarda bilek el tarafı dışında çok bir yere yakistirmiyorum.
Ben boynuma ve sırtıma düşünüyorum10 YorumlaBen bunu hiçbir zaman anlamıyorum ya tamam aşırısı hoş değil ama neden önyargılı olayım 1-2 tane gayet normal ve tatlı duruyor
10 YorumlaDövme sevmem yaptırmadım hiç ama yaptıranada saygı duymak gerek. Kımısı çocuğunun ısmını yazdırıyor kımısı bı figür
10 Yorumla
1 yılBenim tarafımdan yok ama aşırı çok güzel durmuyor bu bir tavir değil.
Kadında bacak ve sırta yapılan dövme çok güzel bu arada11 Yorumla- 1 yıl
Sende var mı ve nereye yapılan hoşuna gider karşı cinste
Vücudunuz kağıt mı da dövme yaptırıyorsunuz kağıda yazdığınız yazı bile belli müddetten sonra buruşturulup çöpe atılıyor ilk başta o yazı güzel geliyor sonra gözünüze kötü geliyor onu buruşturup çöpe bile atamıyorsunuz
00 Yorumla
1 yılbenim var ama ön yargı değil. resmen yargı. dövme dediğin zarif olmalı. küçük olmalı. tek olmalı. sadece sende olmalı. senin için anlamı olmalı. o ne öyle dünya haritası gibi. aklına ne geldiyse kazıtmış.🤣🤣
00 Yorumla
1 yılKafım yok ama olursa istediği şekilde dövme yaptırabilir
10 Yorumla
1 yılSaçma sapan olanlara evet dün bir kız Ford'un yemin billah saçma bir dövmesi var di
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 575 cevap paylaştı.
1 yılBenim de dövmelerim var , ön yargı hiçbir zaman iyi değildir.
10 Yorumla Göğüs arasına yapılan dovmeler yargiyla yaklasmama sebeb olur ha birde kelebek
10 YorumlaÖn yargılı değilim ama abartılısı güzel görünmüyor bence
10 YorumlaDövmeli Alevi kızlar çok tatlı oluyorlar burada var mı acaba :)
10 YorumlaEn nefret ettitim sey ya bende 4 tane var kime ne
10 Yorumla
1 yılAksine karşı cins bana çekici geliyor dövme severim
10 Yorumla
1 yılDinine çok düşkün olmayan insan olduğunu düşünüyorum genelde. ve öyle de çıkıyor
10 Yorumla
1 yılModaya uyan insanlar. Hepsi damgalı. Yazık üzücü... Dinen de zaten yasak
10 YorumlaKimsenin dış görünüşüne yorum yapmam yapanıda saygısız bulurum..
10 YorumlaBenimde dövmem var ön yargı hiç görmedim yapaninda aklını alırım yani
10 Yorumla
1 yılmaalesef. Sanırım bu yetişkin. Filmlerinde kadınların dövmeli olması sebebiyle oldu.
10 Yorumla
1 yılPskolojik olarak sorunlular. İğrenç görünüyorlar.
13 Yorumla- 1 yıl
Xdxdxdxdxdcdcd
- 1 yıl
Ben buna bir ay falan gülerim xd
- 1 yıl
@dilekdiyorlar bence stresli bunlar
1 yılÖn yargım yok bazen çekici bile gelebiliyor ama fazlası hoş değil tabi onun da
10 Yorumla
1 yılAslında yok ama dövmenin modeli be yapıldığı yer çok önemli
10 Yorumla
1 yılYok ama tercih etmiyorum bence özellikle kadınlarda figürlü ve büyük dövmeler kötü duruyo
10 Yorumla- Devamını Gör (158)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat