Mezuniyet elbisesine izin vermeyen aile?

10 gün önce yine bu konuyla ilgili bir yazı paylaşmıştım ve tekrardan bir şeyler söylemek istiyorum. İlk başta mezuniyet elbisesi için kapalılara göre üretilmiş bir elbise seçmiştim (kapalı değilim bu arada). Yani tek açık yeri boynu ve üstüydü. Fakat sonra üstüne cübbe vs giyeceğimden ve aşşırı kapalı olduğundan elbiseyi giymekten vazgeçtim. Onun yerine uzun ama dekolte kısmı ve sırtı biraz açık olan bir elbise seçtim. Tabi bu elbiseyi alırken annemin açık kıyafet görünce yaptığı o yüz ifadesi ve sözleri kafamda dolanıp durdu. Elbiseyi bir türlü anneme göstermeye cesaret edemedim çünkü elbise için çok açık diyecek ve izin vermeyecekti ki öylede oldu. Bana elaleme oranı buranı göstereceksin ve beni rezil edeceksin yani dedi. Bende rezil olacağını düşünüyorsan gelme o zaman dedim. Gelmezsen rezil olmak zorunda kalmazsın ki üstüne cübbe giyeceğim açık yerler kapanacak dedim. Sonra içeri geçti ve çıkardığım çocuğum beni mezuniyetinde istemiyor diye ağlamaya başladı. Annem ağladığı için kendimi kötü hissediyorum ama mezuniyette benden kat ve kat açık giyinecek insanlar varken benim az dekolteli kıyafet giyeceğim diye bunları demesi moralimi cidden bozuyor. Sırf bu kıyafet mevzusundan kaç kere ağladığımı söyleyemem. Ama ağlama sebebim bi yerlerimi açamadığımdan değil (ki annem açık giyinmeme izin verse bile sınırımı bilirim). Moralimi bozan şey bana her seferinde kötü damgalar koyması. Sözde başkalarına güvenmiyorum diyor ama asıl güvenmediği kişi benim (sözlerinden bunu anlayabiliyorum). Sizce bu konuda ben mi suçluyum?

Mezuniyet elbisesine izin vermeyen aile?