Duş jeli saça sürülürmü? Duş jelini saçına süren var mı varsa zararı oluyor mu yoksa şampuanlanmış gibi mi duruyor saçlar?duş jeli saçta kullanılır mı?
Selam :) Bu soruyu görür görmez cevaplamak istedim. Çünkü birinin saçına duş jeli sürmesi beni baya şaşırttı. Aslında bu cümlemle sorunun cevabını vermiş olsam da ayrıntıları ile anlatmak istiyorum.
Duş jeli saça sürülür mü?
duş jeli saça sürülürmü?
Duş jeli saça uygulanır mı? Tabi ki hayır, saça duş jeli sürülmez. En kaliteli duş jelini de kullansanız saçınıza zarar verir. Duş jelleri vücudumuzun ihtiyaçlarına göre üretilmiş ürünlerdir. Saçlarımız için şampuan kullanmalıyız. Saçımız için doğru şampuanı kullanmadığımız zamanda bile saçımızın zarar gördüğünü düşünürsek duş jelinin vereceği zararı düşünemiyorum. Saçınıza duş jeli sürerseniz saçınız karışır, kurur ve yıpranır.
Saç için doğru ürün nasıl seçilir?
duş jeli saçta kullanılır mı?
Saçınız için doğru şampuanı kullanmazsanız sağlıklı saçlara sahip olamazsanız. Öncelikle saç tipinizi bilmeniz gerekiyor. Kuru, yağlı ve normal. Hangi saç tipine sahipsiniz. Ardından saçınızın ihtiyacını belirleyin. Saçlarınız dökülüyor mu, kepekleniyor mu, derisi mi kaşınıyor? Bu soruların cevabı sizi doğru şampuan almaya yöneltecek. Eğer saçınızı kendiniz analiz edemiyorsanız bir uzmana analiz ettirebilirsiniz. Saç analizi trikoskop denilen bir cihaz ile yapılır. Bu cihazın bulunduğu güzellik merkezlerinde ya da hastaneler saç analizi yaptırabilirsiniz. Şampuan seçerken ambalajını okuyun. Genelde ambalajların üzerinde kuru saçlar için, yağlı saçlar için, dökülen saçlar için gibi tabirler yer alır. Kendinize uygun olanı seçin.
Vücut için doğru duş jeli nasıl seçilir?
duş jeli saça uygulanır mı?
Doğru duş jeli deneme yanılma yöntemi ile bulunabilir bence. Bugüne kadar birçok duş jeli kullandım. Kimi alerji yaptı, kimi cildimi yağlandırdı kimi kuruttu. Duş jeli cildi kurutmayan veya yağlandırmayan bir yapıya sahip olmalı. Duştan çıktığımızda ciltte kaygan bir his bırakmamalı. Bu kayganlık hijyen etkisini azaltıyor bence. Aynı zamanda temiz içerikli olmalı. Bu özellikleri sağlayan duş jeli Pure Line. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Cildi yağlandırmıyor, kaygan his bırakmıyor. İçerisinde paraben, alkol ve yapay renklendirici yok. Cildime zarar vermiyor, alerji yapmıyor. Tam bir cilt dostu diyebilirim. Ve birbirinden harika kokuları 12 saat kalıcı. Denemenizi öneririm.