Kullanan var mı, memnun kaldınız mı? Yan etkisi oldu mu? Ben bugün aldım da, kullanmaya başlayacağım ama tereddüt ediyorum. Okaliptus sabunu neye iyi gelir? Okaliptus sabunu ne işe yarar?okaliptus sabunu ne işe yarar?
Okaliptüs ağacının yapraklarından elde edilen yağ ile üretilen okaliptüs sabunu cilt ve saç bakımı için şifa değerindedir. Ayrıca birçok hastalığa iyi geldiği, birçok kişiye şifa olduğu bilinir. Okaliptüs sabunun faydasını görmek için doğala en yakın ürünü kullanmalısınız. Bu yüzden güvendiğiniz bir aktardan almanızı öneririm. Organik olanları tercih edebilirsiniz.
Okaliptüs sabunu ne işe yarar?
okaliptüs sabunu ne işe yarar?
Okaliptüs sabunu hem cilt bakımında yüz için hem de duşta saç ve vücut bakımı için kullanılabilir. Her derde devadır. Hatta şifalı olduğuna inanılır. Okaliptüs sabunun ününü duyanlar kullanmak istiyorlar ama okaliptüs sabunu neye iyi gelir, pek bilmiyorlar. Bu yüzden faydalarını maddeler halinde sıralamak istiyorum.
Okaliptüs sabunu faydaları nelerdir?
okaliptüs sabunu faydaları
Okaliptüs sabunu cildi arındırır. Gözeneklerde biriken siyah nokta, yağ ve kiri derinlemesine temizler.
Akne ve sivilce oluşumunu önler.
Gözenekleri küçültür.
Cildin ihtiyacı olan nemi sağlar.
Ciltte oluşan kırışıklıkları özellikle kaz ayaklarını giderir.
Cildi sıkılaştırır ve gençleştirir.
Cilde parlaklık ve canlılık kazandırır.
Hassas ciltlerin kullanımı için uygundur.
Ciltteki yaraların iyileşmesini sağlar.
Cilt lekelerinin giderilmesini sağlar.
Enfeksiyon, bakteri, mikroplara iyi geldiği için cilt rahatsızlıklarına iyi gelir.
Tahriş, kızarıklık ve kaşıntıya iyi gelir.
Yıpranmış ve kuru ciltler için en uygun sabundur.
Saç bakımı için de kullanılır. Saça parlaklık ve dolgunluk kazandırır.
Saç diplerini nemlendirir ve kuruluğu önler.
Ferah bir sabun olduğu için cilt ve saç derisinde rahatlatıcı özelliği vardır.
Solunum rahatsızlığı, astım, balgam gibi rahatsızlığı olanlar duşta kullandıklarında rahatlatıcı etki yaratır, şifa olur.
Sıtma hastası olanlar banyo kullandığında hastalığın etkilerini azalttığı görülmüştür.
Ateş düşürücü etkisi vardır. Ateşi olanlar banyoda kullanırlarsa faydasını görürler.
Okaliptüs sabunu yorumları nelerdir?
okaliptüs sabunu yorumları
Yukarıda Okaliptüs sabunun faydalarını maddeler halinde sıraladım. Ancak çoğu ürün için bu maddeleri sıralasak da kullandığımız zaman faydalarını görmüyoruz. Çünkü her ürün herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Ben de internette bununla ilgili bir araştırma yaptım ve okaliptüs sabununu kullanan ancak memnun kalmayan biri var mıdır diye baktım. Ancak yukarıda saydığım faydaları gören insan sayısı çok fazla. Ve herhangi bir olumsuz yorum ile karşılaşmadım. Şifa niyetinde olan bu sabunu siz de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Okaliptüs sabunu nasıl kullanılır?
okaliptüs sabunu
Cilt bakımı için her sabun aynı şekilde kullanılır.
Eğer yüzüne bakım yapmak için kullanacaksanız öncelikle yüzünüzü ıslatın.
Sabunu elinizde ıslatarak köpürtün.
Elinizde kalan köpükler ile yüzünüze masaj yapın. 1-2 dakika boyunca bu şekilde nazik ve oval hareketler ile yüzünüzü yıkayın.
Yüzünüzü ılık su ile yıkadıktan sonra nemlendirici uygulayın.
Eğer vücut temizliği için kullanacaksanız öncelikle lifinizi ıslatın.
Sabunu life sürerek köpürtün ve lifle cildinizi temizleyin.
En son ılık su ile durulanın.
Eğer saçınız için kullanacaksanız öncelikle saçınızı ıslatın.
Sabunu başınızda köpürtün. Parmak uçlarınız ile masaj yaparak saçınızı yıkayın ve durulayın.
Sabun ile işiniz bittiğinde suyun altında tutarak üzerinde köpük kalmamasını sağlayın. Daha sonra kapaklı bir kabın içerisine yerleştirin.